Članek
Srečanje mest na Venerini poti
Objavljeno Mar 29, 2015

Informacije : Turistično društvo Radovljica, td.radovljica@siol.net

Naslov: Linhartov trg, Radovljica, 4240 Radovljica
Datum začetka2.8.2015 10:00:00
Datum zaključka2.8.2015

Prizorišče : Turistično društvo Radovljica in Občina Radovljica,Linhartov trg, Radovljica 

Vsakoletna prireditev Venerina pot spremeni radovljiškiLinhartov trg v sejemsko prizorišče iz pozabljene preteklosti. Rokodelci iz vse Slovenije poskrbijo za pestro sejemsko ponudbo in prikaze obrti, raznovrsten program prireditev pa pričara živahno vzdušje. Celodnevna prireditev poteka vsako leto na nedeljo, najbližjo prvemu avgustu. 

Srednjeveška tržnica ponuja tradicionalne izdelke slovenske obrti. Med njimi ne manjka slastnih domačih peciv in piškotov, izvirnih izdelkov iz keramike, lesa, suhega cvetja, čipk, panjskih končnic, medenjakov in proizvodov slovenskih kmetij.

Poleg sejma se na trgu čez dan zvrsti veliko aktivnosti, zanimivih tako za domačine kot tujce. Sprevod z graščaki in konjeniki, viteški boji, gledališke in ulične predstave, lokostrelski turnir, pokušine srednjeveških jedi in prikazi starih obrti.

S srednjeveškim dnevom je Radovljica vključena v mednarodni turistični projekt Venerina pot, katere namen je oživljanje spomina na pot, ki jo je v 13. stoletju prepotoval Ulrik Liechtensteinski, preoblečen v boginjo ljubezni Venero. Vitez je nekaj časa preživel tudi na gradu Kamen pri Begunjah. 

Venerina pot je hkrati tudi začetna prireditev Festivala Radovljica, tradicionalnega avgustovskega festivala stare glasbe.