Govor predsednika SLS Bojana Šrota na posvetu stranke 31. avgusta v Hotelu Mons
SLS Slovenska ljudska stranka

Torek, 2. September 2008 ob 22:00

Lep pozdrav, spoštovane članice in člani, prijateljice in prijatelji, kandidatke in kandidati, na današnjem posvetu Slovenske ljudske stranke, za katerega se je včeraj odločil Izvršilni odbor stranke v skladu z 28. členom našega statuta, ki predvideva, da kadar gre za kakšne pomembne teme, lahko IO skliče posvet stranke, ki ga sestavljajo predsedniki in predsednice vseh občinskih odborov, člani sveta stranke, poslanci, ministri, predstavniki zvez, skratka, gre za neke vrste mini kongres. Čeprav že samo določilo v statutu pove vse, da gre za posvet, je današnji dan temu tudi dejansko namenjen. Posvet bo imel po svoji vsebini dva dela. V prvem delu bo vsebina posvečena dogodkom, ki so se zgodili v zadnjem dnevu, dveh, v drugem delu pa bo današnji sestanek namenjen predvsem volitvam.





Čisto naključje je, da smo se danes zopet po lanskem novembru zbrali tukaj v Hotelu Mons. V nedeljo je v Ljubljani težko dobiti dvorano. Ampak mislim, da je lokacija dobra, čeprav ni bila posebej načrtovana.

Verjetno se vsi še dobro spominjamo tiste dobre, pozitivne energije in emocij iz našega zadnjega kongresa in tudi odločenosti, da bo Slovenska ljudska stranka še naprej hodila po tisti poti, po kateri hodi praktično že dvajset let od svojega nastanka. In kadarkoli se pogovarjamo o prihodnosti v naši stranki, se teh začetkov vedno spominjamo. Jaz ob vsaki priložnosti povem, da sem neizmerno ponosen, da poznam ljudi, ki so takrat - leta 1988 - izkazali veliko mero državljanskega poguma in tudi tiste elementarne demokratičnosti, ki so jo nosili v sebi, da so naglas povedali, da je dovolj enostrankarskega sistema in da si želimo Slovenci živeti svobodno prihodnost ter da je čas, da ustanovimo svojo stranko. Takrat se je imenovala Slovenska kmečka zveza, danes se imenuje Slovenska ljudska stranka. Prva lastovka pomladi in tista ptica, ki je pravzaprav prinesla demokracijo v našo preljubo domovino. In vrednote, ki so si jih postavili takrat, in cilji, ki smo si jih postavili takrat, so vrednote in cilji, ki jih zasledujemo še danes. Odkrito smo lahko ponosni na vseh dvajset let, ki jih je stranka prehodila, in na to, kaj so v teh dvajsetih letih naredili. Na to, kar smo prispevali za sedanjost Slovencev oz. za sedanjost življenja v tej naši prelepi domovini, na vse poteze, ki smo jih naredili kot politična stranka. Tako takrat, ko smo bili opozicijska kot tudi takrat, ko smo bili koalicijska stranka.



Veste, ko se danes oziramo nazaj, je treba povedati, da Slovenske ljudske stranke v vseh teh dvajsetih letih ni bilo nikjer v nobeni aferi, čisto nobeni. In kdor misli drugače, naj to pove, in naj pove, kje smo bili mi zraven vpleteni. Nas ni bilo takrat, ko se je prodajalo orožje, ni nas bilo zraven niti kasneje, ko se je podkupovalo ljudi ali kot nedavno kupovalo orožje. Nas ni bilo takrat, ko so se dogajale sporne privatizacije, ampak smo mi bili tisti, ki smo pravzaprav ves čas odločno opozarjali na to. Spomnite se besed Marjana Podobnika, takratnega predsednika stranke, ki je povedal, da bo letelo perje, pa so se mnogi posmehovali.

Nas tudi ni bilo zraven pri netransparentnih prodajah državnega premoženja. Mi smo vedno govorili, da ni potrebno, da Slovenci vse prodamo, in to ponavljamo tudi danes, vsakokrat, ko nas o tem sprašujejo. Naše stališče je, da lastniška struktura tistih slovenskih gospodarskih družb, za katere mi pravimo, da so v nacionalnem interesu, da tudi ostanejo v slovenski lasti. To so banke oziroma gospodarske družbe z območja finančništva, to so zavarovalnice, to so gospodarske družbe z območja infrastrukture, vključno z Luko Koper, energetike, telekomunikacij. Mi ne zagovarjamo tega, da je potrebno v teh družbah prodati državne deleže. To so ene najbolj uspešnih gospodarskih družb, ki predstavljajo neke vrste temelj naše slovenske ekonomije in ne vidimo razlogov, zakaj bi bilo potrebno to lastniško strukturo spremeniti.



Osebno me je strah napovedi predsednikov obeh največjih strank, ki sta v tem predvolilnem času oba povedala enako, in to je, da se zavzemata za umik države iz gospodarstva na ta način, da se proda te deleže. Potem, drage prijateljice in prijatelji, ne bomo več gospodarji na svoji zemlji. Ampak to je ravno tisto, za kar smo se ves čas zavzemali! Mi nočemo biti hlapci v svoji domovini in prepričani smo - upam, da smo tudi tu enotnega mnenja - da smo Slovenci sposobni še za kaj več kot zgolj to, da smo obrtniki in da vodimo družinska podjetja. To smo nenazadnje teh sedemnajst let samostojne države že dokazali. Imamo odlična podjetja, ki nam jih marsikdo zavida in tudi tujci bi jih z veseljem imeli.



Kar se tiče dogodkov izpred dveh, treh dni, naj povem najprej svoje osebno stališče. Slovenska ljudska stranka je bila zmeraj znana po svoji veliki notranji demokraciji. Jaz sem član te stranke od leta 1996 in sem nekako politični otrok te stranke. V tej stranki sem zrasel in vse uspehe, ki sem jih dosegel na področju politike, sem dosegel s svojim delom, znanjem, pa tudi s tem, da pripadam stranki, ki v slovenskem prostoru uživa ugled. Ni res, da je Slovenska ljudska stranka zgolj stranka podeželja, že dolgo temu ni več tako. Mi smo vedno predstavljali most med mestom in podeželjem. Ni naključje, da je preko 80 županov in županj v Klubu županov SLS. Mi smo tista stranka, ki vodi največ mest v Sloveniji in vi dobro veste, da so ravno župani in županje tisti, ki prevzamejo na nek način odgovornost za vodenje, za razvoj svojega lokalnega okolja. Pa naj bo to občina ali mestna občina. In ta notranja demokracija, ki smo jo vedno jemali kot veliko vrednoto, seveda kdaj povzroči tudi kakšen neprijeten dogodek …

Spominjam se vseh volitev od leta 1996 in moram žal reči, da se ne spomnim nobenih volitev, pred katerimi oziroma med katerimi stranka ne bi imela tudi kakšnih notranjih problemov. In sem seveda rekel_ ''Pa ljubi bog, pa bo kdaj tega konec?''. Spominjam se volitev 1998, ko so bile lokalne volitve, pa leta 2000 in še vseh naslednjih.



Spoštujem odločitev Aleša Primca, ki je predsednik Glavnega odbora in je bil izvoljen na kongresu, v teh prostorih, če tako rečem, ne morem pa razumeti tega, da se takšnih stvari ne pogovarjamo najprej v stranki, zlasti če se spomnim, da smo ta petek dopoldne v krasnem okolju in v dobrem vzdušju na Rožniku predstavljali kandidate iz volilnih okrajev obeh volilnih enot, ki jih pokriva Mestna občina Ljubljana, in da smo po tisti predstavitvi klepetali in se pogovarjali. In če že govorimo, da so vrednote tiste, ki nas družijo in ki jih mi ne samo zagovarjamo, ampak jih tudi živimo, bi človek pričakoval, da ti nekdo to najprej pove v oči, v obraz, človek bi pričakoval, da se o teh stvareh pogovarjamo znotraj organov stranke. Jaz sem vedno izražal neko demokratičnost na ta način, da sem bil vedno pripravljen poslušati kritike, pa tudi pohvale, seveda tudi teh je človek vesel, če jih je deležen pri svojem delu. In vedno sem si dal kdaj tudi kaj dopovedati in nikoli nobenemu nič zameril, tak človek sem po naravi.

Seveda po takšnem neprijetnem presenečenju človek pomisli na marsikaj in edina logična poteza je, kot predvidevajo akti, ki jih moramo v tej stranki spoštovati, statut, da skličem Izvršilni odbor.

Tako smo se sestali v soboto na izredni seji Izvršilnega odbora, na katerem je bilo prisotnih 11 članic in članov od 14, ki predstavljajo Izvršilni odbor, tisti z glasovalno pravico. Na moje veliko veselje, moram reči, da sem nekaj takšnega tudi pričakoval - iskreno povem, smo praktično v pol ure zaključili debato in vseh enajst članov me je soglasno podprlo. Na tem sestanku smo sprejeli še nekatere druge sklepe, med drugim tudi sklep o današnjem posvetu in to, da bi na tem posvetu tudi sprejeli, če temu lahko tako rečem, nekakšno volilno deklaracijo Slovenske ljudske stranke. Pripravili smo volilni program, ki ga zagovarjamo skupaj s SMS, smo pa pripravili tudi tekst deklaracije, ki bi jo želeli danes sprejeti v drugem delu posveta.



Po tem Izvršilnem odboru mi je Aleš Primc zopet neosebno oz. recimo temu osebno preko besednega sporočila sporočil, da odstopa kot predsednik Glavnega odbora. V skladu s statutom je zato bilo potrebno v relativno kratkem času sklicati tudi Glavni odbor. To je največji organ naše stranke, ki ga do takrat, ko bo Glavni odbor sprejel ugotovitveni sklep in ugotovil, kdo je novi predsednik glede na rezultate zadnjega kongresa, vodi namestnik oziroma podpredsednik, če sem povsem seznanjen s pravili.



Drugače pa, spoštovane članice in člani, prijateljice in prijatelji, pa tudi kandidati in kandidatke, ki niso člani naše stranke. Čas volitev je čas, ko mora stranka živeti skupaj kot ena velika družina. Mi tudi sicer delujemo tako, kar mi je bilo vedno všeč. Je čas, ko moramo biti enotni, ne samo navzven, ampak tudi navznoter. Če koga kaj moti, če ima kdo kakšno drugačno mnenje, potem gre tudi v stranki za enak postopek kot v vsaki družini. Ljudje se usedejo, se pogovorijo, razčistijo nejasnosti in sprejmejo odločitve. In to je edini način, da bo stranka na volitvah uspešna, da bo dosegla zastavljene cilje in ostala pomemben igralec v slovenskem političnem prostoru.



Veste, ni pomembno samo to, da smo bili začetniki neke demokracije, mi smo tudi garant te demokracije. Predstavljajte si, kakšna bi bila slovenska demokracija, slovenski politični prostor brez Slovenske ljudske stranke. A to se ne bo zgodilo. Mi smo vedno hodili po svoji poti in trdno verjamem (poznam veliko večino članov, ki so danes tukaj prisotni), da bo tudi danes sprejeta takšna odločitev, da bomo tudi naprej hodili po svoji poti in gradili mostove, ki smo jih v preteklosti že gradili, čemur se je kdaj tudi kdo posmehoval. Danes upam, da se ne motim, da ne pretiravam, ko rečem, da imam občutek, kot da nekateri namerno še tiste mostove, ki so zgrajeni, rušijo, da bi svet postal črnobel, da bi poslušali zgolj dve resnici in rešili diskusije o vaših in naših, mi na to nismo nikoli pristajali in bomo še naprej gradili mostove, takšne in drugačne, politične med različno mislečimi ljudmi, predvsem pa med tistimi, ki si resnično iskreno in z vsem svojim znanjem, energijo pa tudi s srcem prizadevajo zato, da bi se v naši Sloveniji lepše in boljše živelo.

Verjetno vsi poznate stavek iz ene anekdote, ki pravi, da je Slovenija tisti košček na zemeljski obli, ki si jo je ljubi Bog prihranil zase, pa ker je pozabil na nas, majhen narod, jo je potem moral dati nam. To je res prekrasna dežela, verjetno ste vsi tukaj kar precej potovali in nikjer ne najdeš na tako majhnem območju takšne raznolikosti, od gora pa do vinogradov, panonskih gričev, morja, ampak ne gre za to, da je dežela lepa, v tej deželi živijo tudi čudoviti ljudje in čudoviti ljudje so tudi v tej stranki. Zato, ker vedno pravimo stranka, ni nekaj, a veste, uokvirjena škatla. Stranka - in za Slovensko ljudsko stranko še posebno velja - smo ljudje, ki se zelo dobro poznamo, vsi se že vrsto let poznamo, in če kaj lahko rečemo, je to zagotovo, da je naša stranka stranka ljudi in zato bodimo še naprej taki. Pogovarjajmo se, to je naša notranja demokracija, to je prava pot.

Pred nami je čas odločilnih oziroma pomembnih odločitev. Volitve so praznik demokracije, ampak veste, praznik demokracije bo za nas, če bomo dosegli svoje cilje.  danes pa je čas, da zberemo vse svoje znanje in energijo - tisto našo pozitivnost in gremo ljudem povsod po tej naši prečudoviti deželi povedat, kdo smo, kaj smo in za kaj se zavzemamo. In zavzemamo se predvsem za to, da bomo v svoji domovini svobodno živeli, da bomo v Sloveniji Slovenci gospodarji in da bodo imeli državljanke in državljani eno solidno življenje in da ne bodo odvisni od blagohotnosti države ali pa takšne oziroma drugačne politike in upali na različne socialne transferje. Slovenci smo priden, sposoben, delovni narod in si to zaslužimo in to smo.

Naš čas prihaja.



Hvala lepa.

Zadnje objave

Sat, 27. Oct 2018 at 18:12

1314 ogledov

V Škofji Loki z dobro voljo in delovno energijo vstopajo na lokalne volitve
Obiskal jih je tudi Robert Strah, županski kandidat SDS, in se zahvalil za podporo SLS pri kandidaturi za župana Škofje Loke. Zbrani člani in svetniški kandidati liste SLS v Škofji Loki pa so obljubili, da se bodo pri svojem delu maksimalno potrudili.

Sat, 27. Oct 2018 at 18:10

2256 ogledov

Pogovorni večer: Zakaj je krščanstvo tako pomembno za dobrobit družbe?
Slovenska ljudska stranka vljudno vabi na pogovorni večer ZAKAJ JE KRŠČANSTVO TAKO POMEMBNO ZA DOBROBIT DRUŽBE? Dogodek bo potekal v dvorani Slovenske matice, Kongresni trg 8, Ljubljana, in sicer v soboto, 3. novembra 2018, ob 19. uri. Skozi zgodovinski oris in kritično refleksijo sedanjosti se bomo vprašali, kako je krščanska misel, tako katoliška, kot protestantska, vplivala na pridobitve naprednih in uspešnih družb, ki jih cenimo še danes, in sicer tako verujoči, kot neverujoči. Osredotočili se bomo tudi na dobo razsvetljenstva in vzroke, ki vodijo Zahod k oddaljevanju od svoje lastne tradicije. Vprašali se bomo, kako se soočati z modernim tokom mišljenja in vsemi ostalimi izzivi, ki bodo neizogibni. Z nami bodo naslednji odlični gostje: dr. Stane Grandadr. Janez Šumradaddr. Jonatan Vinkler Pogovor bo povezoval: Matjaž Lulik Veselimo se srečanja z vami!

Thu, 25. Oct 2018 at 22:19

1698 ogledov

Predstavili kandidate skupne liste SLS in stranke Glas za otroke in družine za ljubljanski mestni svet
Na današnji novinarski konferenci v Ljubljani so se predstavili kandidati skupne liste  SLS in stranke Glas za otroke in družine za mestni svet MO Ljubljana. Nosilec skupne liste Janez Žagar, dr. Jože Osterc, Janez Podobnik, dr. Andrej Umek in Aleks Leo Vest so predstavili ključne poudarke, s katerimi SLS vstopa v kandidaturo za ljubljanske mestne svetnike. Izpostavili so prizadevanje za to, da za vožnjo po ljubljanski obvoznici ne bi več potrebovali vinjete in da se v Ljubljani za potrebe Ljubljančanov  in drugih prebivalcev vzpostavi tržnico in veletržnico z izključno slovensko lokalno pridelano hrano po sprejemljivih cenah. Prizadevali si bodo tudi za to, da bi ljubljanski mestni svet postal prostor spoštljive in odprte komunikacije. Aleš Primc in Polona Naglič pa sta v imenu stranke Glas za otroke in družine izpostavila prizadevanje, da bi Ljubljana postala družinam čim bolj prijazno mesto, da bi v prihodnje posebno pozornost namenili številnim upokojencem in drugim osamljenim ljudem in se zavzela za več rekreacijskih površin v Ljubljani tudi za domače ljubljenčke. Predsednik SLS Marjan Podobnik  pa je ob podpori kandidatom in kakovostni celotni listi izpostavil, da si bo skupaj s sodelavci prizadeval, da se SLS odpre mestu in da enako kot s podeželskim SLS zadiha tudi z mestnim pljučnim krilom. Čeprav je bilo v Ljubljani pod dosedanjim vodstvom župana Zorana Jankovića in njegove ekipe narejenega tudi veliko pozitivnega, SLS – tako kot SDS in NSi – podpira župansko kandidaturo Anžeta Logarja v prepričanju, da lahko dosedanje dobre projekte nadgradi, neoptimalne pa spremeni.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:15

1597 ogledov

SLS v Zagorju ob Savi z doslej najmočnejšo listo
SLS Zagorje ob Savi je danes na novinarski konferenci v Gostišču Ribnik predstavila županskega kandidata SLS, kandidatno listo za občinske svetnike ter Razvojni program SLS za občino Zagorje ob Savi. Primož Jelševar, direktor Inštituta dr. Antona Korošca je povedal, da gre za doslej najmočnejšo listo, na kateri je sedem direktorjev oz. lastnikov uspešnih zagorskih podjetij, trije sedanji in več nekdanjih predsednikov KS, guverner Rotary Slovenija, predsednica Zveze kmetic Slovenije, predsedniki športnih društev in ugledni gospodarji kmetijskih gospodarstev ter drugi uspešni Zagorjani. Ker nas poznate, pa je njihov slogan. Županski kandidat Alojz Slavko Jelševar je oče štirih otrok, glasbenik in dolgoletni direktor visokotehnološkega podjetja JE&GR. Kot je dejal, je čas, da Občina Zagorje dobi drzen razvojni program in ambiciozno ekipo, ki ga bo uresničila. Zagorje mora imeti po njegovih besedah posluh za ustvarjanje delovnih mest prihodnosti – to pa so okoljsko ozaveščena podjetja, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost. Iztok Živko, direktor družbe Tevel iz Kisovca je predstavil projekt energetsko samozadostne Občine Zagorje ob Savi, ki bi bila lahko največja takšna občina in tako zgled v Evropi. Ker je v občini ponovno povišana raven PM10 delcev, je nujno potrebna sprememba miselnosti. Tako kot je bil eden od znanilcev drugačnega načina razmišljanja projekt Manj svečk za manj grobov, ki so ga začeli člani zagorske SLS in so ga povzeli tudi drugi kraji po Sloveniji, bi bili lahko v Zagorju zgled drugim občinam, kjer bi s serijo manjših vetrnih in plinskih elektrarn ter hidroelektrarn na zasebnih površinah ustvarili dovolj električne energije za potrebe vseh zagorskih gospodinjstev. Janez Lipec, guverner Rotary district 1912, ki pokriva Slovenijo in Makedonijo, si želi, da se Zagorje odpre navzven in izkoristi tržno nišo razvoja turizma. Aktivno je treba podpreti lokalne šole, da bodo zagotavljale potrebe trga dela prihodnosti. Izkoristiti  je treba naravne potenciale in ljudi, ki imajo znanje, voljo in delovne navade, takšnih pa je v Zagorju dovolj. Delo mora znova postati vrednota. Neda Starman Ržišnik, predsednica Konjeniškega kluba Vajkard Valvasor je predstavila projekt razvoja termalnega in eko turizma v Zagorski dolini s postavitvijo informacijskih tabel in zemljevidov ter odprtjem turistično informativne pisarne in info točke v Zagorje. Predstavila je idejni projekt obnove Medijskih toplic kot ekskluzivnih term v stilu časa Vajkarda Valvasorja, ki bi bile povezane z obnovljenim Medijskim Gradom, kjer bi se izvajale grajske poroke. Boštjan Ocepek, predsednik krajevne skupnosti Šentlambert, je povedal, da mu je program SLS zelo blizu, saj temelji na enakomernem razvoju vseh krajev v občini. Tudi za Občino Zagorje bi bilo dobro, da bi namenila več sredstev za obnovo cest in družbenega življenja na okoliških vaseh. Te so sicer lepo urejene tudi zaradi veliko prostovoljnega dela, ki ga naredijo krajani.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:14

2557 ogledov

SLS samozavestno na lokalnih volitvah: »Ker nas poznate«
Na predstavitvi v Kobilju je županske kandidate podprl predsednik SLS Marjan Podobnik in predstavil glavne vsebinske poudarke delovanja SLS. Povedal je, da je SLS stranka, ki spoštuje sočloveka, družino, delo, lastnino in domovino in je odprta za vse, razen za podpornike skrajnih stališč. Izpostavil je uspešnost dela županov in občinskih svetnikov SLS, kar je tudi razlog za optimizem pred prihajajočimi volitvami. SLS je imela doslej 32 županov izvoljenih na svoji listi, skupaj z neodvisnimi in skupnimi kandidati s podporo SLS pa je v Klubu županov SLS sodelovalo 42 županj in županov. Podobnik je izrazil pričakovanje, da bo Klub županov SLS tudi v prihodnje ostal številčno najmočnejši. Sledila je predstavitev Roberta Ščapa, župana Občine Kobilje, Cvetke Ficko, županje Občine Grad, Ludvika Novaka, župana Občine Puconci, Franca Horvata, župana Občine Tišina in Antona Törnarja,  župana Občine Črenšovci. Župani so bili enotni, da je treba povečati sredstva za takoimenovano povprečnino, s čimer bi zagotovili intenzivnejši razvoj tudi manjših podeželskih in obmejnih občin. Zavzeli so se tudi za čimprejšnjo ustanovitev pokrajin ter prenos dela državnih pristojnosti in sredstev z državne ravni na prihodnje pokrajine. Marjan Podobnik je predstavljena prizadevanja županje in županov v celoti podprl. Kasneje se je predsednik SLS v občini Kidričevo srečal s kandidatom SLS za župana Damjanom Medvedom in kandidati SLS za občinski svet ter podprl njihovo kandidaturo.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:12

2049 ogledov

Dr. Darinka Fakin že petič za županjo Občine Majšperk
Dr. Darinka Fakin živi z možem Brankom in sinom Tomažem v Majšperku. Funkcijo županje opravlja nepoklicno, saj je kot redna profesorica zaposlena na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, na Oddelku za Oblikovanje in tekstilne materiale. Osnovno šolo je obiskovala v Majšperku in nadaljevala šolanje na Gimnaziji Dušana Kvedra Ptuj. Dodiplomski študij je končala na takratni Tehniški fakulteti Maribor in se leta 1985 zaposlila v Tovarni volnenih izdelkov v Majšperku. Med delom je kot mlada raziskovalka končala tudi magistrski študij. Po več kot 15-letnem delu v industriji se je leta 2000 zaposlila na Fakulteti za strojništvo, kjer je leta 2004 tudi doktorirala. Med delom je vseskozi aktivna tudi na raziskovalnem področju, je avtorica ali soavtorica številnih izvirnih znanstvenih člankov, patentov, raziskovalnih nalog, elaboratov, študij, strokovnih člankov, avtorica in soavtorica učbenikov in navodil za vaje. V lokalno politiko se je vključila že leta 1994, ko je nastala naša Občina Majšperk. V prvem mandatu je bila predsednica Občinskega sveta, v drugem podžupanja in sedaj opravlja že četrti mandat funkcijo županje. Ta funkcija ji predstavlja velik izziv, saj vemo, da je uvedba lokalne samouprave prinesla tudi lokalnemu okolju velike priložnosti. To se opazi skoraj na vsakem koraku. V teh letih so izvedli številne pomembne investicije na področju infrastrukture, izobraževanja, športa, kulture, turizma, gospodarstva, varovanja in urejanja okolja ter na področju delovanja društev. Vse to jim je uspelo, ker so bili sposobni delati skupaj.
Teme
arhiv

Prijatelji

SLS Sv. Trojica v Slovenskih GoricahSLS Sv. Jurij v Slovenskih goricahSLS Sveta AnaSLS ŠentiljSLS PesnicaSLS LenartSLS KungotaSLS CerkvenjakSLS BenediktSLS PivkaSLS PostojnaSLS SežanaAnton  ŠkofSLS KoperSLS KomenSLS IzolaSLS DivačaSLS Hrpelje-KozinaSLS Ilirska BistricaSLS Gornji GradSLS LjubnoSLS LučeSLS MozirjeSLS NazarjeSLS Rečica ob SavinjiSLS Šmartno ob PakiSLS ŠoštanjSLS VelenjeSLS Središče ob DraviSLS CirkulaneSLS DestrnikSLS Dornava

NAJBOLJ OBISKANO

Govor predsednika SLS Bojana Šrota na posvetu stranke 31. avgusta v Hotelu Mons