Etični kodeks politika ter enotno delovanje v dobro Slovenije
SLS Slovenska ljudska stranka

Torek, 11. December 2012 ob 23:00

Danes je potekala novinarska konferenca vseh treh podmladkov vladnih strank – Nove generacije, podmladka Slovenske ljudske stranke, Slovenske demokratske mladine in Mlade Slovenije. Na njej so bili prisotni generalni sekretar Nove generacije, podmladka Slovenske ljudske stranke Jernej Čeligoj, predsednik SDM Andrej Čuš in predsednik M.Si Jernej Vrtovec.

Predstavili so stališča podmladkov do vladnih prizadevanj za izhod iz krize ter se opredelili do aktualnega političnega dogajanja.Jernej Čeligoj, generalni sekretar Nove generacije, podmladka Slovenske ljudske stranke je povedal naslednje_»V Novi generaciji, podmladku Slovenske ljudske stranke podpiramo sprejeto pokojninsko reformo, ki je bila sprejeta v začetku tega meseca. V naši stranki, Slovenski ljudski stranki, smo se zavedali nujnosti sprejema reforme že v lanskem letu, ko so jo naši poslanci najprej podrli v Državnem zboru, kasneje pa smo jo podprli tudi na referendumu. Škoda, da se nujnosti sprejema takrat niso zavedali tudi drugi.

V tem prvem letu delovanja sedanje vlade je bilo narejenega veliko. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav je s svojo državno sekretarko mag. Moniko Kirbiš Rojs naredil pomembne korake k boljšim pogojem za gospodarstvo, predvsem pri izjemnem pospešku črpanja evropskih sredstev. To se odraža na terenu, ljudje sami opozarjajo na pozitivne premike naprej. V tem času je zavedanje vseh, da je to najmočnejši vir investicij in razvoj za prihodnost. Zato me toliko bolj veseli, da se je k temu strokovno pristopilo.

S črpanjem evropskih sredstev je prav gotovo pozitiven premik tudi na področju mladih. Z razpisom »Prvi izziv«, kjer se je zaposlilo preko 1000 mladih, je kar 75 % sredstev črpanih iz Evropskega socialnega sklada. Ravno tako so veliko pridobili dijaki in študentje iz bolj oddaljenih krajev, saj se je cena enotne subvencionirane vozovnice za prihod v kraj šolanja in za mestni promet znižala za več kot 50 %, za tiste, ki pa se vozijo vsak dan pa tudi za 90 %. Prav tako pozdravljamo sprejem zakona o uravnoteženju javnih financ, v katerem so med drugim poslanci sprejeli tudi, da gre več denarja od študentskega dela v sklad za štipendije, manj pa za študentske servise. Vlada vsekakor skrbi za decentralizacijo, za možnost šolanja večjim študentom, za več štipendij.

Nova generacija, podmladek Slovenske ljudske stranke, vsekakor ne podpira vseh teh nasilnih demonstracij, ki se dogajajo po Sloveniji. Na tak način ne bomo prav gotovo ničesar rešili. Vsekakor moramo stremeti k temu, da se zgodijo spremembe v delovanju pravne države.

Potreben je politični dogovor za sprejem ustavnih sprememb – predvsem na področju referendumske ureditve, saj je to obnašanja sindikalista Štruklja izpod vseh kritik. Na žalost samo zmanjšuje ugled naši državi v tujini z vsemi referendumski pobudami in vprašanji.

V Novi generaciji, podmladku Slovenske ljudske stranke, predlagamo uvedbo političnega kodeksa. Vsak politik, ki bi na novo vstopil v politiko bi podpisal tako imenovani »Etični kodeks političnega delovanja«, ki bi ga moral upoštevati.

Mladi smo se danes povezali, stopili skupaj in pokazali, da lahko naredimo nekaj dobrega. Med sabo se moramo povezovati in ne razdruževati. Zato tudi danes pozivam vsa vodstva političnih podmladkov v Sloveniji, da se v naslednjem letu, v letu, ko je Maribor Evropska prestolnica mladih, dobimo na delovnem srečanju, kjer pokažemo vsem ostalim politikom, da lahko presegamo vse meje, da za nas mlade ni važno, od kje si, ampak, da razmišljaš pozitivno. Za uspeh Slovenije. Da si med sabo lahko zaupamo in storimo veliko več povezani, združeni, enotni!

Slovenija je enotna dosegala vedno fenomenalne rezultate. S skupno enotnostjo smo uspevali na vseh področjih, od osamosvojitve, vstopa v Evropsko unijo, zvezo Nato, ne nazadnje tudi športni uspehi pridejo, ko smo enotni in vsi stremimo k enotnemu cilju. Če malo karikiram – ko je nogometna reprezentanca se uvrstila na velika tekmovanja, ni bilo pomembno, kdo da gol, temveč, da jih da več kot nasprotna ekipa.

Čas je, da vsi zaznamovani politiki odidejo in da svoj delež k lepši prihodnosti prispevamo mladi.

Torej pozivamo vse politike, tako na lokalni, kot na državni ravni, da si v kozarec nalijejo čistega vina in dajo prednost mlajšim, neobremenjenim z razdruževalno preteklostjo in ki bodo svojo funkcijo opravljali etično, moralno čisto in v prid Slovenije, ne samo izbrane elite ene ali druge strani! Mladi moramo imeti v starejših političnih kolegih zgled. Zgled pozitivne luči, ne pa zgled v klientelizmu, lažeh, podkupovanjih…

Mladi ljubimo Slovenijo in nam življenje v miru in slogi ogromno pomeni. Bogastvo ni vse, ljubezen je tista, ki rešuje in pozitiven odnos do dela, ki ga naša stranka že ves čas kaže. Spoštuj in ljubi domovino.

SKUPAJ BREZ POLEN POD NOGE ZA NAŠO LJUBLJENO SLOVENIJO!!!Več o vsem - http://www.facebook.com/ngsls?sk=notes#!/notes/nova-generacija-sls/eti%C4%8Dni-kodeks-politika-ter-enotno-delovanje-v-dobro-slovenije/10151338081081203

Zadnje objave

Sat, 27. Oct 2018 at 18:12

1363 ogledov

V Škofji Loki z dobro voljo in delovno energijo vstopajo na lokalne volitve
Obiskal jih je tudi Robert Strah, županski kandidat SDS, in se zahvalil za podporo SLS pri kandidaturi za župana Škofje Loke. Zbrani člani in svetniški kandidati liste SLS v Škofji Loki pa so obljubili, da se bodo pri svojem delu maksimalno potrudili.

Sat, 27. Oct 2018 at 18:10

2316 ogledov

Pogovorni večer: Zakaj je krščanstvo tako pomembno za dobrobit družbe?
Slovenska ljudska stranka vljudno vabi na pogovorni večer ZAKAJ JE KRŠČANSTVO TAKO POMEMBNO ZA DOBROBIT DRUŽBE? Dogodek bo potekal v dvorani Slovenske matice, Kongresni trg 8, Ljubljana, in sicer v soboto, 3. novembra 2018, ob 19. uri. Skozi zgodovinski oris in kritično refleksijo sedanjosti se bomo vprašali, kako je krščanska misel, tako katoliška, kot protestantska, vplivala na pridobitve naprednih in uspešnih družb, ki jih cenimo še danes, in sicer tako verujoči, kot neverujoči. Osredotočili se bomo tudi na dobo razsvetljenstva in vzroke, ki vodijo Zahod k oddaljevanju od svoje lastne tradicije. Vprašali se bomo, kako se soočati z modernim tokom mišljenja in vsemi ostalimi izzivi, ki bodo neizogibni. Z nami bodo naslednji odlični gostje: dr. Stane Grandadr. Janez Šumradaddr. Jonatan Vinkler Pogovor bo povezoval: Matjaž Lulik Veselimo se srečanja z vami!

Thu, 25. Oct 2018 at 22:19

1748 ogledov

Predstavili kandidate skupne liste SLS in stranke Glas za otroke in družine za ljubljanski mestni svet
Na današnji novinarski konferenci v Ljubljani so se predstavili kandidati skupne liste  SLS in stranke Glas za otroke in družine za mestni svet MO Ljubljana. Nosilec skupne liste Janez Žagar, dr. Jože Osterc, Janez Podobnik, dr. Andrej Umek in Aleks Leo Vest so predstavili ključne poudarke, s katerimi SLS vstopa v kandidaturo za ljubljanske mestne svetnike. Izpostavili so prizadevanje za to, da za vožnjo po ljubljanski obvoznici ne bi več potrebovali vinjete in da se v Ljubljani za potrebe Ljubljančanov  in drugih prebivalcev vzpostavi tržnico in veletržnico z izključno slovensko lokalno pridelano hrano po sprejemljivih cenah. Prizadevali si bodo tudi za to, da bi ljubljanski mestni svet postal prostor spoštljive in odprte komunikacije. Aleš Primc in Polona Naglič pa sta v imenu stranke Glas za otroke in družine izpostavila prizadevanje, da bi Ljubljana postala družinam čim bolj prijazno mesto, da bi v prihodnje posebno pozornost namenili številnim upokojencem in drugim osamljenim ljudem in se zavzela za več rekreacijskih površin v Ljubljani tudi za domače ljubljenčke. Predsednik SLS Marjan Podobnik  pa je ob podpori kandidatom in kakovostni celotni listi izpostavil, da si bo skupaj s sodelavci prizadeval, da se SLS odpre mestu in da enako kot s podeželskim SLS zadiha tudi z mestnim pljučnim krilom. Čeprav je bilo v Ljubljani pod dosedanjim vodstvom župana Zorana Jankovića in njegove ekipe narejenega tudi veliko pozitivnega, SLS – tako kot SDS in NSi – podpira župansko kandidaturo Anžeta Logarja v prepričanju, da lahko dosedanje dobre projekte nadgradi, neoptimalne pa spremeni.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:15

1650 ogledov

SLS v Zagorju ob Savi z doslej najmočnejšo listo
SLS Zagorje ob Savi je danes na novinarski konferenci v Gostišču Ribnik predstavila županskega kandidata SLS, kandidatno listo za občinske svetnike ter Razvojni program SLS za občino Zagorje ob Savi. Primož Jelševar, direktor Inštituta dr. Antona Korošca je povedal, da gre za doslej najmočnejšo listo, na kateri je sedem direktorjev oz. lastnikov uspešnih zagorskih podjetij, trije sedanji in več nekdanjih predsednikov KS, guverner Rotary Slovenija, predsednica Zveze kmetic Slovenije, predsedniki športnih društev in ugledni gospodarji kmetijskih gospodarstev ter drugi uspešni Zagorjani. Ker nas poznate, pa je njihov slogan. Županski kandidat Alojz Slavko Jelševar je oče štirih otrok, glasbenik in dolgoletni direktor visokotehnološkega podjetja JE&GR. Kot je dejal, je čas, da Občina Zagorje dobi drzen razvojni program in ambiciozno ekipo, ki ga bo uresničila. Zagorje mora imeti po njegovih besedah posluh za ustvarjanje delovnih mest prihodnosti – to pa so okoljsko ozaveščena podjetja, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost. Iztok Živko, direktor družbe Tevel iz Kisovca je predstavil projekt energetsko samozadostne Občine Zagorje ob Savi, ki bi bila lahko največja takšna občina in tako zgled v Evropi. Ker je v občini ponovno povišana raven PM10 delcev, je nujno potrebna sprememba miselnosti. Tako kot je bil eden od znanilcev drugačnega načina razmišljanja projekt Manj svečk za manj grobov, ki so ga začeli člani zagorske SLS in so ga povzeli tudi drugi kraji po Sloveniji, bi bili lahko v Zagorju zgled drugim občinam, kjer bi s serijo manjših vetrnih in plinskih elektrarn ter hidroelektrarn na zasebnih površinah ustvarili dovolj električne energije za potrebe vseh zagorskih gospodinjstev. Janez Lipec, guverner Rotary district 1912, ki pokriva Slovenijo in Makedonijo, si želi, da se Zagorje odpre navzven in izkoristi tržno nišo razvoja turizma. Aktivno je treba podpreti lokalne šole, da bodo zagotavljale potrebe trga dela prihodnosti. Izkoristiti  je treba naravne potenciale in ljudi, ki imajo znanje, voljo in delovne navade, takšnih pa je v Zagorju dovolj. Delo mora znova postati vrednota. Neda Starman Ržišnik, predsednica Konjeniškega kluba Vajkard Valvasor je predstavila projekt razvoja termalnega in eko turizma v Zagorski dolini s postavitvijo informacijskih tabel in zemljevidov ter odprtjem turistično informativne pisarne in info točke v Zagorje. Predstavila je idejni projekt obnove Medijskih toplic kot ekskluzivnih term v stilu časa Vajkarda Valvasorja, ki bi bile povezane z obnovljenim Medijskim Gradom, kjer bi se izvajale grajske poroke. Boštjan Ocepek, predsednik krajevne skupnosti Šentlambert, je povedal, da mu je program SLS zelo blizu, saj temelji na enakomernem razvoju vseh krajev v občini. Tudi za Občino Zagorje bi bilo dobro, da bi namenila več sredstev za obnovo cest in družbenega življenja na okoliških vaseh. Te so sicer lepo urejene tudi zaradi veliko prostovoljnega dela, ki ga naredijo krajani.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:14

2603 ogledov

SLS samozavestno na lokalnih volitvah: »Ker nas poznate«
Na predstavitvi v Kobilju je županske kandidate podprl predsednik SLS Marjan Podobnik in predstavil glavne vsebinske poudarke delovanja SLS. Povedal je, da je SLS stranka, ki spoštuje sočloveka, družino, delo, lastnino in domovino in je odprta za vse, razen za podpornike skrajnih stališč. Izpostavil je uspešnost dela županov in občinskih svetnikov SLS, kar je tudi razlog za optimizem pred prihajajočimi volitvami. SLS je imela doslej 32 županov izvoljenih na svoji listi, skupaj z neodvisnimi in skupnimi kandidati s podporo SLS pa je v Klubu županov SLS sodelovalo 42 županj in županov. Podobnik je izrazil pričakovanje, da bo Klub županov SLS tudi v prihodnje ostal številčno najmočnejši. Sledila je predstavitev Roberta Ščapa, župana Občine Kobilje, Cvetke Ficko, županje Občine Grad, Ludvika Novaka, župana Občine Puconci, Franca Horvata, župana Občine Tišina in Antona Törnarja,  župana Občine Črenšovci. Župani so bili enotni, da je treba povečati sredstva za takoimenovano povprečnino, s čimer bi zagotovili intenzivnejši razvoj tudi manjših podeželskih in obmejnih občin. Zavzeli so se tudi za čimprejšnjo ustanovitev pokrajin ter prenos dela državnih pristojnosti in sredstev z državne ravni na prihodnje pokrajine. Marjan Podobnik je predstavljena prizadevanja županje in županov v celoti podprl. Kasneje se je predsednik SLS v občini Kidričevo srečal s kandidatom SLS za župana Damjanom Medvedom in kandidati SLS za občinski svet ter podprl njihovo kandidaturo.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:12

2099 ogledov

Dr. Darinka Fakin že petič za županjo Občine Majšperk
Dr. Darinka Fakin živi z možem Brankom in sinom Tomažem v Majšperku. Funkcijo županje opravlja nepoklicno, saj je kot redna profesorica zaposlena na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, na Oddelku za Oblikovanje in tekstilne materiale. Osnovno šolo je obiskovala v Majšperku in nadaljevala šolanje na Gimnaziji Dušana Kvedra Ptuj. Dodiplomski študij je končala na takratni Tehniški fakulteti Maribor in se leta 1985 zaposlila v Tovarni volnenih izdelkov v Majšperku. Med delom je kot mlada raziskovalka končala tudi magistrski študij. Po več kot 15-letnem delu v industriji se je leta 2000 zaposlila na Fakulteti za strojništvo, kjer je leta 2004 tudi doktorirala. Med delom je vseskozi aktivna tudi na raziskovalnem področju, je avtorica ali soavtorica številnih izvirnih znanstvenih člankov, patentov, raziskovalnih nalog, elaboratov, študij, strokovnih člankov, avtorica in soavtorica učbenikov in navodil za vaje. V lokalno politiko se je vključila že leta 1994, ko je nastala naša Občina Majšperk. V prvem mandatu je bila predsednica Občinskega sveta, v drugem podžupanja in sedaj opravlja že četrti mandat funkcijo županje. Ta funkcija ji predstavlja velik izziv, saj vemo, da je uvedba lokalne samouprave prinesla tudi lokalnemu okolju velike priložnosti. To se opazi skoraj na vsakem koraku. V teh letih so izvedli številne pomembne investicije na področju infrastrukture, izobraževanja, športa, kulture, turizma, gospodarstva, varovanja in urejanja okolja ter na področju delovanja društev. Vse to jim je uspelo, ker so bili sposobni delati skupaj.
Teme
arhiv

Prijatelji

SLS Sv. Trojica v Slovenskih GoricahSLS Sv. Jurij v Slovenskih goricahSLS Sveta AnaSLS ŠentiljSLS PesnicaSLS LenartSLS KungotaSLS CerkvenjakSLS BenediktSLS PivkaSLS PostojnaSLS SežanaAnton  ŠkofSLS KoperSLS KomenSLS IzolaSLS DivačaSLS Hrpelje-KozinaSLS Ilirska BistricaSLS Gornji GradSLS LjubnoSLS LučeSLS MozirjeSLS NazarjeSLS Rečica ob SavinjiSLS Šmartno ob PakiSLS ŠoštanjSLS VelenjeSLS Središče ob DraviSLS CirkulaneSLS DestrnikSLS Dornava

NAJBOLJ OBISKANO

Etični kodeks politika ter enotno delovanje v dobro Slovenije