Ustno poslansko vprašanje poslanca SLS predsednici Vlade RS Alenki Bratušek:
SLS Slovenska ljudska stranka

Nedelja, 19. Maj 2013 ob 22:00

KAKO BO VLADA RS USTVARILA POGOJE ZA LAŽJE DELO INVESTITORJEV, PODJETNIKOV IN OBRTNIKOV? KATERI SO VAŠI NADALJNJI KORAKI ZA OŽIVITEV GOSPODARSTVA?

Ljubljana, 20. maj 2013 – Na današnji 14. redni seji Državnega zbora RS je poslanec SLS Franc Pukšič zastavil ustno poslansko vprašanje predsednici vlade mag. Alenki Bratušek, kako bo Vlada RS ustvarila pogoje za lažje delo investitorjev, podjetnikov in obrtnikov ter kateri so nadalnji vladni koraki za oživitev slovenskega gospodarstva. 

Celotna vsebina vprašanja in odgovora ter dopolnitev vprašanja in dopolnitev odgovora je podana v nadaljevanju_FRANC PUKŠIČ (PS SLS):

»Pred desetimi dnevi je vlada, ki jo vodite, poslala v Bruselj dva ključna dokumenta za prihodnost Slovenije, in sicer nacionalni reformni program in program stabilnosti. Glavna prioriteta, ki jo v teh dokumentih navajate, je oživitev gospodarske rasti. To je tudi po mojem mnenju daleč najbolj pomembno, saj kdo drugi pa bo preživel državno upravo, šolarje, brezposelne in upokojence, kdo bo reševal slabe banke, kdo bo vrnil devet milijard najetih kreditov, če ne prav delavci, podjetniki, kmetje in obrtniki, tisti, ki danes še delajo. Žal pa vaš nacionalni program na strani štiri in pet ne ponuja nič novega. Zakon za sanacijo bank in Zakon o slovenskem državnemu holdingu ste si že prikrojili po svoje. Privatizacijo načrtujete bolj kot licitacijo kot pa celovito upravljanje z državnim premoženjem. Pri vašem načrtu za reševanje tistih podjetij, kjer menda vi vidite interes za ohranjanje delovnih mest, pa nimate postavljenih kriterijev, vnaprej določenih meril in se zaenkrat odločate po sistemu danes tako, jutri pa bomo že videli, kako. Spoštovana predsednica vlade, sedaj bi rad slišal od vas, z mano pa verjamem tudi vsa Slovenija, kateri so ti ukrepi, ukrepi vaše vlade, ki jo vodite, v letošnjem in prihodnjem letu, prvič za oživitev gospodarske rasti? Drugič – kdaj bodo dali prve službe brezposelnim, še posebej mladim, ki so uspešno končali šole, pa dolga leta iščejo prvo službo. Skoraj trideset tisoč jih je, med njimi več kot četrtina z visoko izobrazbo, ki jih najbrž ne nameravate zaposliti v državni upravi. Niso se pa, vsaj upam, šolali za to, da bodo prek študentskih polic zalagali blago na policah trgovskih centrov. Tretjič, kateri so tisti ukrepi, ki bodo resnično privabili tuje podjetnike, investitorje, oni so glavni generator delovnih mest. In četrtič, nenazadnje, kateri so ukrepi, da boste preprečili naše uspešne podjetnike, da ostanejo doma in se ne izselijo iz države? Spoštovana predsednica vlade, upam, da mi boste lahko povedali kaj več kot tistih nekaj vrstic v vašem reformnem programu, ki sem jih že prej omenil in da se ne boste ustavili samo na dvigu DDV-ja, kar je katastrofa tako za gospodarstvo kot za slovenski narod.«

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek  je odgovorila naslednje_

»Upam, da bo ta vlada uspešnejša od prejšnje, kjer se je število brezposelnih samo povečevalo. Iz meseca v mesec se je število brezposelnih povečevalo. Večkrat smo že poudarjali kaj pomeni za slovensko gospodarstvo in seveda s tem tudi delovna mesta sanacija bank. In prek tega tudi pomoč oziroma razdolževanje in prestrukturiranje podjetij, ampak, ker ste rekli, da naj ne ponavljam tega, kar piše v programu stabilnosti in načrtu nacionalnem reformnem programu, ker verjamem, da ste si ga prebrali, ampak je vseeno nekaj več kot par vrstic. Mislim, da bi našli par strani na to temo napisanih, gospod Pukšič. Še tam pri sanaciji bančnega sistema je treba pogledati, kaj za gospodarstvo to pomeni. Se bom osredotočila na stvari, o katerih se pogovarjamo s SID banko, in v dokumentu mogoče niso toliko natančno zapisane.

V okviru nadaljevanja obstoječih dolgoročnih namenskih linij SID banke bo letos zagotovljenih dodatnih 400 milijonov evrov dolgoročnih virov, na podlagi teh in novih virov pa bo na letnem nivoju podprto do tisoč podjetij in ohranjenih ali ustvarjenih do 50 tisoč delovnih mest. V obdobju 2013/2014 bo razširjena vsebina spodbujevalno razvojne platforme in povečan proračun platforme, od tega letos v obsegu 595 milijonov evrov, in sicer 90 milijonov evrov kot povečanje že obstoječega ukrepa finančnega inženiringa za spodbujanje tehnološko razvojnih projektov. To teče od 2011, skratka ta shema bo povečana na 240 milijonov evrov, do zdaj je bilo tega 150, od tega iz proračuna 30 milijonov evrov, 60 milijonov evrov pa bo zagotovila SID banka. Letos bo podjetjem tako na voljo še 140 milijonov evrov sredstev za podporo okvirno 30 projektom podjetij, ki bodo ob ohranitvi obstoječih generirala najmanj 2 tisoč novih delovnih mest, v različnih regijah Slovenije. 5 milijonov evrov v okviru izvajanja druge faze ukrepa mikro financiranja prek slovenskega podjetniškega sklada, kar pomeni financiranje najmanj 200 mikro in malih podjetij. 100 milijonov evrov kot nov ukrep finančnega inženiringa za financiranje razvojnih projektov malih in srednjih podjetij, od tega iz proračuna 20 milijonov evrov, 80 milijonov evrov pa bo zagotovila SID banka in s tem novim ukrepom finančnega inženiringa za mala in srednja podjetja bo financiranih od 100 do 250 naložb oziroma podjetij. In 400 milijonov evrov, kot nov ukrep finančnega inženiringa za financiranje poslovanja malih in srednjih podjetij, od tega iz proračuna 80 milijonov evrov, 320 pa bo zagotovila SID banka iz drugih virov. Ta nov, to pa je čisto nov ukrep, predstavlja potencial za financiranje najmanj tisoč malih in srednjih podjetij in ohranitev ali oblikovanje 30 tisoč delovnih mest. Letos je načrtovan obseg zavarovanj, to je zavarovanje izvoznih kreditov v višini 910 milijonov evrov. Zaradi spremenjenih razmer v Sloveniji, zlasti propada večjih gradbincev, ki so bili glavni nosilci izvoznih poslov, se instrumentarij prilagaja podpori manjšim poslom, zato smo predvidoma nudili zavarovalne vsote prek 300 podjetij. Potem imamo tukaj še jamstveno shemo za investicije in jamstveno shemo za mala in srednja podjetja. Če bi mogoče omenila samo to zadnjo - z namenom izboljšanja dostopnosti bančnega financiranja malih in srednjih podjetij - bo Republika Slovenija implementirala novo jamstveno shemo. Predvidena kvota jamstev je med 500 do milijarde evrov, kar ob delnem kritju pomeni skupni znesek kreditov v letih 2013 in 2014 od 1 do 2 milijardi evrov.«A poslanec FRANC PUKŠIČ (PS SLS) ni bil popolnoma zadovoljen z odgovorom, zato se je oglasil ponovno_ 

»Kar se tiče vašega odgovora, sem pričakoval, da boste bolj konkretno odgovorili prav na moje vprašanje, saj sem vas spraševal, kako bo vaša vlada ustvarila pogoje za lažje delo investitorjev, podjetnikov in obrtnikov. Nisem vas spraševal o finančnih spodbudah, nisem vas spraševal o kreditih in nisem vas spraševal o programih, ki tečejo že iz prejšnje vlade.  Gospa predsednica vlade, tako kot del ministrske ekipe, seveda izbira način "Napad je najboljša obramba" in arogantno obnašanje z one strani, kar seveda ni korektno, ne gre za poslanca, gre za odgovor, ki se daje slovenskemu narodu. V tem vašem programu smo seveda prebrali v programu stabilnosti, kar piše notri. Skoraj nič konkretnega. Nikjer nismo našli tabele s številkami in datumi. Gospa predsednica, želel bi vas vprašati:

Ali ste se morda posvetovali s katerim od uspešnih slovenskih gospodarstvenikov, kot so Colnarič, Boscarol, Akrapovič? Ali pa mogoče s katerim od stotine lastnikov malih podjetij, ki se borijo na mednarodnih trgih, preden ste svoje ukrepe poslali v Bruselj? Po medijih in raznih okroglih mizah lahko razberemo, da žal ne, saj vam vsi sporočajo, da z dvigom davkov ne boste spodbujali in oživljali trge, privabljali investitorje, ampak da boste morali narediti bistveno več pri sebi, od ministrstva do ministrstva, od sektorja do sektorja, predvsem pa pobrati ukradeno premoženje, ki je šlo v tujino. Ponovno vas sprašujem, predvsem preprosto_ Kateri so ti vaši nadaljnji koraki za oživitev gospodarstva, saj z gospodarstvom se vse začne in vse konča. To vemo vsi. Sprašujem pa se, če to tudi veste vi in vaša vlada.»Tudi na to je odgovorila predsednica vlade mag. Alenka Bratušek:

»Več kot povedati o milijonih in številu delovnih mest bolj natančno jaz to ne znam. Lahko vam pripravim tudi tabelo, vam jo pošljem, pa številke pa število delovnih mest, bo pa ostalo enako. Vlada pa lahko, če namigujete na to, odpira delovna mesta samo v državni oziroma javni upravi. Mislim pa, da to ni bil vaš namen. Se pravi, povedala sem, kaj so tiste spodbude, ki jih že izvaja in jih bo še izvajala vlada zato, da se delovna mesta ohranjajo oziroma se odpirajo tudi nova delovna mesta.

Ja, posvetovali smo se tako z Gospodarsko kot Obrtno zbornico, se pa še kako zavedam in vedno znova povem, da se zavedam, da težko kdorkoli od gospodarstva do ljudi odpre dvig davkov. Bi pa bila danes situacija v naši državi bistveno bistveno drugačna, gospod Pukšič, če bi takrat, ko smo leta 2006 spreminjali davčno zakonodajo, takrat znižali nivo odhodkov ali pa takrat dvignili DDV. Bistveno bistveno drugače bi danes lahko bilo v naši državi bilo. Je pa vlada prejšnji četrtek na svoji seji imenovala svet za razvoj, ki ga vodi gospod Petrič iz podjetja Kolektor, tako da v zvezi z marsikaterim našim naslednjim korakom se bomo absolutno posvetovali tudi z njimi in še s kakšnim ekonomistom in s kakšnim ekonomistom smo se posvetovali tudi v fazi priprave ukrepov. Na žalost pa, gospod Pukšič, v primopredajnem zapisniku, ki sem ga dobila od gospoda Janše, nisem dobila niti osnutka programa stabilnosti, pa sva primopredajo izpeljala 22. marca, program stabilnosti in nacionalni reformni program pa bi morala biti v Bruslju 15. aprila. Se pravi, nič ni bilo narejeno na tem področju in smo pač naredili najbolje, kar se je v tem kratkem času dalo.

Ni časa, da bi vam še enkrat prebrala vse konkretne ukrepe, ki sem vam jih nanizala in ne samo vam, ampak tako, kot ste rekli, celotnemu slovenskemu narodu rečete vi, jaz bom pa rekla, vsem državljankam in državljanom sem jasno in glasno prebrala, kaj bomo naredili in tudi podkrepila s številom delovnih mest.»

A poslanec SLS Franc Pukšič še vedno ni bil zadovoljen z odgovorom_

»Prvi del, da ne bo narobe, bom prebral_ Spoštovani, ker z odgovorom predsednice vlade nisem bil zadovoljen, tako pa tudi ne slovenska javnost, kar je povedala, je moje osnovno vprašanje, kako oživeti gospodarsko rast, zato v skladu z drugim odstavkom 246. člena poslovnika predlagam, da Državni zbor na naslednji seji o odgovoru predsednice vlade opravi razpravo. Gospa predsednica vlade, kot smo rekli, nanizali ste ukrepe in programe, ki tečejo že od prejšnje vlade, niste pa povedali nič konkretnega, kar smo želeli mi in slovenska javnost. Namreč - slovenska javnost tudi mene kot poslanca sprašuje, kaj se naj s tem programom stabilnosti začne. Lahko rečem, da ste torej govorili in samo govorili in, žal, ničesar odgovorili. Ker ukrepi, ki jih imate pripravljene, so proti gospodarstvu, proti delavcem, proti podjetnikom, proti kmetom, skratka, žal, proti razvoju naše države. To, s čimer ste napadali, se nanaša tudi na 9 milijard zapravljenega denarja v času Pahorjeve vlade. To, s čimer ste napadali, se nanaša tudi na del opravljenega dela na Ministrstvu za finance, ko niste, nismo izkoristili evropskih sredstev, na kar smo opozarjali vseskozi v obdobju 2007-2013. Lahko pravzaprav rečem, da na to slovensko gospodarstvo, ki ga žal ta vlada ima za velikega osla, ki že tako komaj samo še stoji, na njega pa natovarjate nove vreče z dodatnimi davki. Prepričujete nas in Bruselj, da bo ta osel začel teči, pa danes niti hoditi več ne more. In še eno prošnjo imam, spoštovana predsednica vlade, ne podcenjevati ljudi v tujini in doma, strokovnjakov, predvsem pa ne podcenjevati slovenskega naroda. Prišli ste za to govornico pred dvema mesecema z enoletnim obljubljanjem vseskozi, da imate boljši program, da boste vi pripeljali to vlado, če jo boste vodili, do boljših rezultatov. Nič lažjega kot to, kar delate danes, ni - dvigujete davke in prodajate premoženje. To so delali tudi na Hrvaškem ter v Španiji in vemo, kam so prišli. Medtem ko reševati gospodarstvo in znižati svojo lastno javno porabo, tega, žal, ne zna vsak. Zato pričakujem, da bomo o tej temi opravili široko razpravo v Državnem zboru, ne zaradi postavljenega poslanskega vprašanja poslanca, ampak zaradi slovenskega naroda. Hvala.« 

Zadnje objave

Sat, 27. Oct 2018 at 18:12

1259 ogledov

V Škofji Loki z dobro voljo in delovno energijo vstopajo na lokalne volitve
Obiskal jih je tudi Robert Strah, županski kandidat SDS, in se zahvalil za podporo SLS pri kandidaturi za župana Škofje Loke. Zbrani člani in svetniški kandidati liste SLS v Škofji Loki pa so obljubili, da se bodo pri svojem delu maksimalno potrudili.

Sat, 27. Oct 2018 at 18:10

2201 ogledov

Pogovorni večer: Zakaj je krščanstvo tako pomembno za dobrobit družbe?
Slovenska ljudska stranka vljudno vabi na pogovorni večer ZAKAJ JE KRŠČANSTVO TAKO POMEMBNO ZA DOBROBIT DRUŽBE? Dogodek bo potekal v dvorani Slovenske matice, Kongresni trg 8, Ljubljana, in sicer v soboto, 3. novembra 2018, ob 19. uri. Skozi zgodovinski oris in kritično refleksijo sedanjosti se bomo vprašali, kako je krščanska misel, tako katoliška, kot protestantska, vplivala na pridobitve naprednih in uspešnih družb, ki jih cenimo še danes, in sicer tako verujoči, kot neverujoči. Osredotočili se bomo tudi na dobo razsvetljenstva in vzroke, ki vodijo Zahod k oddaljevanju od svoje lastne tradicije. Vprašali se bomo, kako se soočati z modernim tokom mišljenja in vsemi ostalimi izzivi, ki bodo neizogibni. Z nami bodo naslednji odlični gostje: dr. Stane Grandadr. Janez Šumradaddr. Jonatan Vinkler Pogovor bo povezoval: Matjaž Lulik Veselimo se srečanja z vami!

Thu, 25. Oct 2018 at 22:19

1643 ogledov

Predstavili kandidate skupne liste SLS in stranke Glas za otroke in družine za ljubljanski mestni svet
Na današnji novinarski konferenci v Ljubljani so se predstavili kandidati skupne liste  SLS in stranke Glas za otroke in družine za mestni svet MO Ljubljana. Nosilec skupne liste Janez Žagar, dr. Jože Osterc, Janez Podobnik, dr. Andrej Umek in Aleks Leo Vest so predstavili ključne poudarke, s katerimi SLS vstopa v kandidaturo za ljubljanske mestne svetnike. Izpostavili so prizadevanje za to, da za vožnjo po ljubljanski obvoznici ne bi več potrebovali vinjete in da se v Ljubljani za potrebe Ljubljančanov  in drugih prebivalcev vzpostavi tržnico in veletržnico z izključno slovensko lokalno pridelano hrano po sprejemljivih cenah. Prizadevali si bodo tudi za to, da bi ljubljanski mestni svet postal prostor spoštljive in odprte komunikacije. Aleš Primc in Polona Naglič pa sta v imenu stranke Glas za otroke in družine izpostavila prizadevanje, da bi Ljubljana postala družinam čim bolj prijazno mesto, da bi v prihodnje posebno pozornost namenili številnim upokojencem in drugim osamljenim ljudem in se zavzela za več rekreacijskih površin v Ljubljani tudi za domače ljubljenčke. Predsednik SLS Marjan Podobnik  pa je ob podpori kandidatom in kakovostni celotni listi izpostavil, da si bo skupaj s sodelavci prizadeval, da se SLS odpre mestu in da enako kot s podeželskim SLS zadiha tudi z mestnim pljučnim krilom. Čeprav je bilo v Ljubljani pod dosedanjim vodstvom župana Zorana Jankovića in njegove ekipe narejenega tudi veliko pozitivnega, SLS – tako kot SDS in NSi – podpira župansko kandidaturo Anžeta Logarja v prepričanju, da lahko dosedanje dobre projekte nadgradi, neoptimalne pa spremeni.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:15

1534 ogledov

SLS v Zagorju ob Savi z doslej najmočnejšo listo
SLS Zagorje ob Savi je danes na novinarski konferenci v Gostišču Ribnik predstavila županskega kandidata SLS, kandidatno listo za občinske svetnike ter Razvojni program SLS za občino Zagorje ob Savi. Primož Jelševar, direktor Inštituta dr. Antona Korošca je povedal, da gre za doslej najmočnejšo listo, na kateri je sedem direktorjev oz. lastnikov uspešnih zagorskih podjetij, trije sedanji in več nekdanjih predsednikov KS, guverner Rotary Slovenija, predsednica Zveze kmetic Slovenije, predsedniki športnih društev in ugledni gospodarji kmetijskih gospodarstev ter drugi uspešni Zagorjani. Ker nas poznate, pa je njihov slogan. Županski kandidat Alojz Slavko Jelševar je oče štirih otrok, glasbenik in dolgoletni direktor visokotehnološkega podjetja JE&GR. Kot je dejal, je čas, da Občina Zagorje dobi drzen razvojni program in ambiciozno ekipo, ki ga bo uresničila. Zagorje mora imeti po njegovih besedah posluh za ustvarjanje delovnih mest prihodnosti – to pa so okoljsko ozaveščena podjetja, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost. Iztok Živko, direktor družbe Tevel iz Kisovca je predstavil projekt energetsko samozadostne Občine Zagorje ob Savi, ki bi bila lahko največja takšna občina in tako zgled v Evropi. Ker je v občini ponovno povišana raven PM10 delcev, je nujno potrebna sprememba miselnosti. Tako kot je bil eden od znanilcev drugačnega načina razmišljanja projekt Manj svečk za manj grobov, ki so ga začeli člani zagorske SLS in so ga povzeli tudi drugi kraji po Sloveniji, bi bili lahko v Zagorju zgled drugim občinam, kjer bi s serijo manjših vetrnih in plinskih elektrarn ter hidroelektrarn na zasebnih površinah ustvarili dovolj električne energije za potrebe vseh zagorskih gospodinjstev. Janez Lipec, guverner Rotary district 1912, ki pokriva Slovenijo in Makedonijo, si želi, da se Zagorje odpre navzven in izkoristi tržno nišo razvoja turizma. Aktivno je treba podpreti lokalne šole, da bodo zagotavljale potrebe trga dela prihodnosti. Izkoristiti  je treba naravne potenciale in ljudi, ki imajo znanje, voljo in delovne navade, takšnih pa je v Zagorju dovolj. Delo mora znova postati vrednota. Neda Starman Ržišnik, predsednica Konjeniškega kluba Vajkard Valvasor je predstavila projekt razvoja termalnega in eko turizma v Zagorski dolini s postavitvijo informacijskih tabel in zemljevidov ter odprtjem turistično informativne pisarne in info točke v Zagorje. Predstavila je idejni projekt obnove Medijskih toplic kot ekskluzivnih term v stilu časa Vajkarda Valvasorja, ki bi bile povezane z obnovljenim Medijskim Gradom, kjer bi se izvajale grajske poroke. Boštjan Ocepek, predsednik krajevne skupnosti Šentlambert, je povedal, da mu je program SLS zelo blizu, saj temelji na enakomernem razvoju vseh krajev v občini. Tudi za Občino Zagorje bi bilo dobro, da bi namenila več sredstev za obnovo cest in družbenega življenja na okoliških vaseh. Te so sicer lepo urejene tudi zaradi veliko prostovoljnega dela, ki ga naredijo krajani.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:14

2505 ogledov

SLS samozavestno na lokalnih volitvah: »Ker nas poznate«
Na predstavitvi v Kobilju je županske kandidate podprl predsednik SLS Marjan Podobnik in predstavil glavne vsebinske poudarke delovanja SLS. Povedal je, da je SLS stranka, ki spoštuje sočloveka, družino, delo, lastnino in domovino in je odprta za vse, razen za podpornike skrajnih stališč. Izpostavil je uspešnost dela županov in občinskih svetnikov SLS, kar je tudi razlog za optimizem pred prihajajočimi volitvami. SLS je imela doslej 32 županov izvoljenih na svoji listi, skupaj z neodvisnimi in skupnimi kandidati s podporo SLS pa je v Klubu županov SLS sodelovalo 42 županj in županov. Podobnik je izrazil pričakovanje, da bo Klub županov SLS tudi v prihodnje ostal številčno najmočnejši. Sledila je predstavitev Roberta Ščapa, župana Občine Kobilje, Cvetke Ficko, županje Občine Grad, Ludvika Novaka, župana Občine Puconci, Franca Horvata, župana Občine Tišina in Antona Törnarja,  župana Občine Črenšovci. Župani so bili enotni, da je treba povečati sredstva za takoimenovano povprečnino, s čimer bi zagotovili intenzivnejši razvoj tudi manjših podeželskih in obmejnih občin. Zavzeli so se tudi za čimprejšnjo ustanovitev pokrajin ter prenos dela državnih pristojnosti in sredstev z državne ravni na prihodnje pokrajine. Marjan Podobnik je predstavljena prizadevanja županje in županov v celoti podprl. Kasneje se je predsednik SLS v občini Kidričevo srečal s kandidatom SLS za župana Damjanom Medvedom in kandidati SLS za občinski svet ter podprl njihovo kandidaturo.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:12

1985 ogledov

Dr. Darinka Fakin že petič za županjo Občine Majšperk
Dr. Darinka Fakin živi z možem Brankom in sinom Tomažem v Majšperku. Funkcijo županje opravlja nepoklicno, saj je kot redna profesorica zaposlena na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, na Oddelku za Oblikovanje in tekstilne materiale. Osnovno šolo je obiskovala v Majšperku in nadaljevala šolanje na Gimnaziji Dušana Kvedra Ptuj. Dodiplomski študij je končala na takratni Tehniški fakulteti Maribor in se leta 1985 zaposlila v Tovarni volnenih izdelkov v Majšperku. Med delom je kot mlada raziskovalka končala tudi magistrski študij. Po več kot 15-letnem delu v industriji se je leta 2000 zaposlila na Fakulteti za strojništvo, kjer je leta 2004 tudi doktorirala. Med delom je vseskozi aktivna tudi na raziskovalnem področju, je avtorica ali soavtorica številnih izvirnih znanstvenih člankov, patentov, raziskovalnih nalog, elaboratov, študij, strokovnih člankov, avtorica in soavtorica učbenikov in navodil za vaje. V lokalno politiko se je vključila že leta 1994, ko je nastala naša Občina Majšperk. V prvem mandatu je bila predsednica Občinskega sveta, v drugem podžupanja in sedaj opravlja že četrti mandat funkcijo županje. Ta funkcija ji predstavlja velik izziv, saj vemo, da je uvedba lokalne samouprave prinesla tudi lokalnemu okolju velike priložnosti. To se opazi skoraj na vsakem koraku. V teh letih so izvedli številne pomembne investicije na področju infrastrukture, izobraževanja, športa, kulture, turizma, gospodarstva, varovanja in urejanja okolja ter na področju delovanja društev. Vse to jim je uspelo, ker so bili sposobni delati skupaj.
Teme
arhiv

Prijatelji

SLS Sv. Trojica v Slovenskih GoricahSLS Sv. Jurij v Slovenskih goricahSLS Sveta AnaSLS ŠentiljSLS PesnicaSLS LenartSLS KungotaSLS CerkvenjakSLS BenediktSLS PivkaSLS PostojnaSLS SežanaAnton  ŠkofSLS KoperSLS KomenSLS IzolaSLS DivačaSLS Hrpelje-KozinaSLS Ilirska BistricaSLS Gornji GradSLS LjubnoSLS LučeSLS MozirjeSLS NazarjeSLS Rečica ob SavinjiSLS Šmartno ob PakiSLS ŠoštanjSLS VelenjeSLS Središče ob DraviSLS CirkulaneSLS DestrnikSLS Dornava

NAJBOLJ OBISKANO

Ustno poslansko vprašanje poslanca SLS predsednici Vlade RS Alenki Bratušek: