Kandidat SLS za župana Ilirske Bistrice Marko Milharčič: Želim ustanoviti podjetniški inkubator, da bomo pripravljeni na novo finančno perspektivo
SLS Slovenska ljudska stranka

Petek, 12. September 2014 ob 16:32

Odpri galerijo

Kandidat SLS za župana Ilirske Bistrice Marko Milharčič: Želim ustanoviti podjetniški inkubator, da bomo pripravljeni na novo finančno perspektivo

Ilirska Bistrica, 12. september 2014 – Občinski odbor SLS Ilirska Bistrica, ki ga vodi nosilka liste kandidatov SLS za lokalne volitve 2014 v Ilirski Bistrici Adriana Gombač, je danes predstavil kandidata SLS za župana Občine Ilirska Bistrica Marka Milharčiča in njegov razvojni program za Občino Ilirska Bistrica, v katerem se med drugim zavzema za hitrejši razvoj občine tudi s pomočjo več projektov, ki bodo sofinancirani iz evropskih sredstev. Županskega kandidata Marka Milharčiča sta v Ilirski Bistrici podprla tudi predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič ter župan Občine Pivka in predsednik Združenja občin Slovenije Robert Smrdelj.

Marko Milharčič, kandidat SLS za župana Občine Ilirska Bistrica, je med svojimi prednostnimi nalogami, ki so pomembne za prihodnji razvoj občine, izpostavil naslednje točke svojega programa_

    1. Občina Ilirska Bistrica mora biti most povezovanja s Hrvaško (primorsko-goranska županija ) in notranjo Slovenijo

    1. Nova finančna evropska perspektiva - občina mora biti pripravljena nanjo in se seznaniti z njo

    1. Prometna infrastruktura – nujnost avtocestne povezave.Milharčič je povedal, da želi občino razvijati in z združenimi močmi preseči nekatere težave ter jih spremeniti v pozitivne rešitve. »Občino Ilirska Bistrica vidim kot most povezovanja med notranjostjo Slovenije, obalo in tudi Hrvaško. Pri nas vidim tudi precej projektov, na področju obrti, turizma ter tudi infrastrukture, ki bi lahko predstavljali nosilce čezmejnega sodelovanja,« je dejal Milharčič, ki želi ustanoviti tudi podjetniški inkubator, kjer se bodo ideje zbirale in oplemenitile, nato pa bodo v inkubatorju pripravili tudi poslovne načrte, da bodo imeli dobro pripravljene osnove za novo finančno perspektivo. Po mnenju Milharčiča je za razvoj gospodarstva v občini nujno najti domače investitorje.

Predsednik SLS Franc Bogovič je spregovoril o izjemnem pomenu črpanja evropskih sredstev za razvoj celotne Slovenije in nujnosti podpisa Partnerskega sporazuma Slovenije. Izrazil je veselje, da je na povabilo županskega kandidata SLS Marka Milharčiča imel priložnost obiskati ta del Slovenije in Milharčiču izkazati podporo pri njegovi kandidaturi. Povedal je, da iz dolgoletnih izkušenj županovanja v Krškem in na položaju ministra za kmetijstvo in okolje, dobro pozna izzive, s katerimi so povezane tudi priložnosti, ki jih omogoča Evropska skupnost. »Povsem nov izziv za to okolje je po novem odprta meja proti Reki, proti Hrvaški. Ravno v čezmejnih projektih je nova priložnost,« je razvojne možnosti, ki jim bodo pomagala tudi evropska sredstva, opisal Bogovič. »Ideja sodelovanja in povezovanja, ki se mi zdi pomembna in je osnova za delo v Evropi, je tudi osnova v vsaki vasi, družini, in občini. Pred našim županskim kandidatom in, verjamem, tudi županom, je velik izziv, da naredi razvojni premik v tem okolju,« je povedal Bogovič.

Župan Občine Pivka in predsednik Združenja občin Slovenije Robert Smrdelj je poudaril, da je treba slediti razvojnim priložnostim v občinah. »Nekateri projekti so vezani na državne proračune, na sredstva iz razpisov iz državnega sistema, precej pa je tudi takih, ki gredo neposredno iz Evropske komisije, in pri tem je pomoč politike zmeraj dobrodošla,« je Smrdelj izrazil zadovoljstvo, da ima Slovenija z evropskim poslancem Francem Bogovičem novo vez neposredno z Brusljem. Dodal je, da je financiranje nekaterih projektov iz evropskih sredstev le okoli 60 %, a se da »z dobro kombinatoriko veliko narediti, pri tem pa bomo prosili za pomoč iz Bruslja«. Robert Smrdelj je pojasnil, da je bila velika večina sredstev, ki so bila na voljo v finančni perspektivi 2007–2013, v Notranjsko-kraški regiji pokoriščena. Priložnost vidi v sredstvih, ki so na voljo na razpisih; za ta je od posamezne lokalne skupnosti odvisno, v kakšni meri jih bo izkoristila, in v medobčinskem povezovanju, ki izboljša možnosti za uspeh.

Predsednica Občinskega odbora SLS Ilirska Bistrica Adriana Gombač ter kandidat za župana Občine Ilirska Bistrica Marko Milharčič sta skupaj s svetniškimi kandidati SLS gosta Franca Bogoviča in Roberta Smrdelja popeljala tudi na ogled Ilirske Bistrice in okolice, pri čemer so si ogledali Novakovo domačijo z mlinom, ekološko kmetijo v Sabonjah ter turistično kmetijo Ivankotovi.


Spodaj si lahko ogledate videoposnetke izjav:

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 27. Oct 2018 at 18:12

1296 ogledov

V Škofji Loki z dobro voljo in delovno energijo vstopajo na lokalne volitve
Obiskal jih je tudi Robert Strah, županski kandidat SDS, in se zahvalil za podporo SLS pri kandidaturi za župana Škofje Loke. Zbrani člani in svetniški kandidati liste SLS v Škofji Loki pa so obljubili, da se bodo pri svojem delu maksimalno potrudili.

Sat, 27. Oct 2018 at 18:10

2239 ogledov

Pogovorni večer: Zakaj je krščanstvo tako pomembno za dobrobit družbe?
Slovenska ljudska stranka vljudno vabi na pogovorni večer ZAKAJ JE KRŠČANSTVO TAKO POMEMBNO ZA DOBROBIT DRUŽBE? Dogodek bo potekal v dvorani Slovenske matice, Kongresni trg 8, Ljubljana, in sicer v soboto, 3. novembra 2018, ob 19. uri. Skozi zgodovinski oris in kritično refleksijo sedanjosti se bomo vprašali, kako je krščanska misel, tako katoliška, kot protestantska, vplivala na pridobitve naprednih in uspešnih družb, ki jih cenimo še danes, in sicer tako verujoči, kot neverujoči. Osredotočili se bomo tudi na dobo razsvetljenstva in vzroke, ki vodijo Zahod k oddaljevanju od svoje lastne tradicije. Vprašali se bomo, kako se soočati z modernim tokom mišljenja in vsemi ostalimi izzivi, ki bodo neizogibni. Z nami bodo naslednji odlični gostje: dr. Stane Grandadr. Janez Šumradaddr. Jonatan Vinkler Pogovor bo povezoval: Matjaž Lulik Veselimo se srečanja z vami!

Thu, 25. Oct 2018 at 22:19

1683 ogledov

Predstavili kandidate skupne liste SLS in stranke Glas za otroke in družine za ljubljanski mestni svet
Na današnji novinarski konferenci v Ljubljani so se predstavili kandidati skupne liste  SLS in stranke Glas za otroke in družine za mestni svet MO Ljubljana. Nosilec skupne liste Janez Žagar, dr. Jože Osterc, Janez Podobnik, dr. Andrej Umek in Aleks Leo Vest so predstavili ključne poudarke, s katerimi SLS vstopa v kandidaturo za ljubljanske mestne svetnike. Izpostavili so prizadevanje za to, da za vožnjo po ljubljanski obvoznici ne bi več potrebovali vinjete in da se v Ljubljani za potrebe Ljubljančanov  in drugih prebivalcev vzpostavi tržnico in veletržnico z izključno slovensko lokalno pridelano hrano po sprejemljivih cenah. Prizadevali si bodo tudi za to, da bi ljubljanski mestni svet postal prostor spoštljive in odprte komunikacije. Aleš Primc in Polona Naglič pa sta v imenu stranke Glas za otroke in družine izpostavila prizadevanje, da bi Ljubljana postala družinam čim bolj prijazno mesto, da bi v prihodnje posebno pozornost namenili številnim upokojencem in drugim osamljenim ljudem in se zavzela za več rekreacijskih površin v Ljubljani tudi za domače ljubljenčke. Predsednik SLS Marjan Podobnik  pa je ob podpori kandidatom in kakovostni celotni listi izpostavil, da si bo skupaj s sodelavci prizadeval, da se SLS odpre mestu in da enako kot s podeželskim SLS zadiha tudi z mestnim pljučnim krilom. Čeprav je bilo v Ljubljani pod dosedanjim vodstvom župana Zorana Jankovića in njegove ekipe narejenega tudi veliko pozitivnega, SLS – tako kot SDS in NSi – podpira župansko kandidaturo Anžeta Logarja v prepričanju, da lahko dosedanje dobre projekte nadgradi, neoptimalne pa spremeni.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:15

1581 ogledov

SLS v Zagorju ob Savi z doslej najmočnejšo listo
SLS Zagorje ob Savi je danes na novinarski konferenci v Gostišču Ribnik predstavila županskega kandidata SLS, kandidatno listo za občinske svetnike ter Razvojni program SLS za občino Zagorje ob Savi. Primož Jelševar, direktor Inštituta dr. Antona Korošca je povedal, da gre za doslej najmočnejšo listo, na kateri je sedem direktorjev oz. lastnikov uspešnih zagorskih podjetij, trije sedanji in več nekdanjih predsednikov KS, guverner Rotary Slovenija, predsednica Zveze kmetic Slovenije, predsedniki športnih društev in ugledni gospodarji kmetijskih gospodarstev ter drugi uspešni Zagorjani. Ker nas poznate, pa je njihov slogan. Županski kandidat Alojz Slavko Jelševar je oče štirih otrok, glasbenik in dolgoletni direktor visokotehnološkega podjetja JE&GR. Kot je dejal, je čas, da Občina Zagorje dobi drzen razvojni program in ambiciozno ekipo, ki ga bo uresničila. Zagorje mora imeti po njegovih besedah posluh za ustvarjanje delovnih mest prihodnosti – to pa so okoljsko ozaveščena podjetja, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost. Iztok Živko, direktor družbe Tevel iz Kisovca je predstavil projekt energetsko samozadostne Občine Zagorje ob Savi, ki bi bila lahko največja takšna občina in tako zgled v Evropi. Ker je v občini ponovno povišana raven PM10 delcev, je nujno potrebna sprememba miselnosti. Tako kot je bil eden od znanilcev drugačnega načina razmišljanja projekt Manj svečk za manj grobov, ki so ga začeli člani zagorske SLS in so ga povzeli tudi drugi kraji po Sloveniji, bi bili lahko v Zagorju zgled drugim občinam, kjer bi s serijo manjših vetrnih in plinskih elektrarn ter hidroelektrarn na zasebnih površinah ustvarili dovolj električne energije za potrebe vseh zagorskih gospodinjstev. Janez Lipec, guverner Rotary district 1912, ki pokriva Slovenijo in Makedonijo, si želi, da se Zagorje odpre navzven in izkoristi tržno nišo razvoja turizma. Aktivno je treba podpreti lokalne šole, da bodo zagotavljale potrebe trga dela prihodnosti. Izkoristiti  je treba naravne potenciale in ljudi, ki imajo znanje, voljo in delovne navade, takšnih pa je v Zagorju dovolj. Delo mora znova postati vrednota. Neda Starman Ržišnik, predsednica Konjeniškega kluba Vajkard Valvasor je predstavila projekt razvoja termalnega in eko turizma v Zagorski dolini s postavitvijo informacijskih tabel in zemljevidov ter odprtjem turistično informativne pisarne in info točke v Zagorje. Predstavila je idejni projekt obnove Medijskih toplic kot ekskluzivnih term v stilu časa Vajkarda Valvasorja, ki bi bile povezane z obnovljenim Medijskim Gradom, kjer bi se izvajale grajske poroke. Boštjan Ocepek, predsednik krajevne skupnosti Šentlambert, je povedal, da mu je program SLS zelo blizu, saj temelji na enakomernem razvoju vseh krajev v občini. Tudi za Občino Zagorje bi bilo dobro, da bi namenila več sredstev za obnovo cest in družbenega življenja na okoliških vaseh. Te so sicer lepo urejene tudi zaradi veliko prostovoljnega dela, ki ga naredijo krajani.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:14

2545 ogledov

SLS samozavestno na lokalnih volitvah: »Ker nas poznate«
Na predstavitvi v Kobilju je županske kandidate podprl predsednik SLS Marjan Podobnik in predstavil glavne vsebinske poudarke delovanja SLS. Povedal je, da je SLS stranka, ki spoštuje sočloveka, družino, delo, lastnino in domovino in je odprta za vse, razen za podpornike skrajnih stališč. Izpostavil je uspešnost dela županov in občinskih svetnikov SLS, kar je tudi razlog za optimizem pred prihajajočimi volitvami. SLS je imela doslej 32 županov izvoljenih na svoji listi, skupaj z neodvisnimi in skupnimi kandidati s podporo SLS pa je v Klubu županov SLS sodelovalo 42 županj in županov. Podobnik je izrazil pričakovanje, da bo Klub županov SLS tudi v prihodnje ostal številčno najmočnejši. Sledila je predstavitev Roberta Ščapa, župana Občine Kobilje, Cvetke Ficko, županje Občine Grad, Ludvika Novaka, župana Občine Puconci, Franca Horvata, župana Občine Tišina in Antona Törnarja,  župana Občine Črenšovci. Župani so bili enotni, da je treba povečati sredstva za takoimenovano povprečnino, s čimer bi zagotovili intenzivnejši razvoj tudi manjših podeželskih in obmejnih občin. Zavzeli so se tudi za čimprejšnjo ustanovitev pokrajin ter prenos dela državnih pristojnosti in sredstev z državne ravni na prihodnje pokrajine. Marjan Podobnik je predstavljena prizadevanja županje in županov v celoti podprl. Kasneje se je predsednik SLS v občini Kidričevo srečal s kandidatom SLS za župana Damjanom Medvedom in kandidati SLS za občinski svet ter podprl njihovo kandidaturo.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:12

2031 ogledov

Dr. Darinka Fakin že petič za županjo Občine Majšperk
Dr. Darinka Fakin živi z možem Brankom in sinom Tomažem v Majšperku. Funkcijo županje opravlja nepoklicno, saj je kot redna profesorica zaposlena na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, na Oddelku za Oblikovanje in tekstilne materiale. Osnovno šolo je obiskovala v Majšperku in nadaljevala šolanje na Gimnaziji Dušana Kvedra Ptuj. Dodiplomski študij je končala na takratni Tehniški fakulteti Maribor in se leta 1985 zaposlila v Tovarni volnenih izdelkov v Majšperku. Med delom je kot mlada raziskovalka končala tudi magistrski študij. Po več kot 15-letnem delu v industriji se je leta 2000 zaposlila na Fakulteti za strojništvo, kjer je leta 2004 tudi doktorirala. Med delom je vseskozi aktivna tudi na raziskovalnem področju, je avtorica ali soavtorica številnih izvirnih znanstvenih člankov, patentov, raziskovalnih nalog, elaboratov, študij, strokovnih člankov, avtorica in soavtorica učbenikov in navodil za vaje. V lokalno politiko se je vključila že leta 1994, ko je nastala naša Občina Majšperk. V prvem mandatu je bila predsednica Občinskega sveta, v drugem podžupanja in sedaj opravlja že četrti mandat funkcijo županje. Ta funkcija ji predstavlja velik izziv, saj vemo, da je uvedba lokalne samouprave prinesla tudi lokalnemu okolju velike priložnosti. To se opazi skoraj na vsakem koraku. V teh letih so izvedli številne pomembne investicije na področju infrastrukture, izobraževanja, športa, kulture, turizma, gospodarstva, varovanja in urejanja okolja ter na področju delovanja društev. Vse to jim je uspelo, ker so bili sposobni delati skupaj.
Teme
Adriana Gombač evropska sredstva franc bogovič Ilirska Bistrica medobčinsko povezovanje Občinski odbor Ilirska Bistrica pivka predsednik SLS Robert Smrdelj Združenje občin Slovenije

Prijatelji

SLS Sv. Trojica v Slovenskih GoricahSLS Sv. Jurij v Slovenskih goricahSLS Sveta AnaSLS ŠentiljSLS PesnicaSLS LenartSLS KungotaSLS CerkvenjakSLS BenediktSLS PivkaSLS PostojnaSLS SežanaAnton  ŠkofSLS KoperSLS KomenSLS IzolaSLS DivačaSLS Hrpelje-KozinaSLS Ilirska BistricaSLS Gornji GradSLS LjubnoSLS LučeSLS MozirjeSLS NazarjeSLS Rečica ob SavinjiSLS Šmartno ob PakiSLS ŠoštanjSLS VelenjeSLS Središče ob DraviSLS CirkulaneSLS DestrnikSLS Dornava

NAJBOLJ OBISKANO

Kandidat SLS za župana Ilirske Bistrice Marko Milharčič: Želim ustanoviti podjetniški inkubator, da bomo pripravljeni na novo finančno perspektivo