Vodstvo SLS ob srečanju v Cerknici_ Zagnanost mladih in izkušnje starejših kažejo dobro sinergijo
SLS Slovenska ljudska stranka

Ponedeljek, 13. Marec 2017 ob 17:35

Odpri galerijo

Ljubljana, 13. marec 2017 – Drugo v sklopu letošnjih srečanj po volilnih enotah je v petek potekalo v Cerknici, kjer se je vodstvo SLS srečalo s člani in simpatizerji 3. volilne enote. Pred samim srečanjem je vodstvo SLS na čelu s predsednikom SLS mag. Markom Zidanškom najprej obiskalo zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin Ars Viva v Loški dolini, ki ga vodi Beno Žnidaršič. Po obisku je potekal pogovor z Agrarno skupnostjo Cerknica, potem  pa še srečanje s člani in simpatizerji v prijetnem ambientu kmečkega turizma Kontrabantar v Dolenji vasi pri Cerknici.

FOTOGALERIJA

Delegacija SLS – predsednik mag. Marko Zidanšek, podpredsednika Primož Jelševar in Franc Rozman z ženo, podpredsednica Jasmina Opec Voroš, direktorica Tadeja Romih, evropski poslanec Franc Bogovič, član Izvršilnega odbora Tibor Voroš, predsednik Nove generacije Daniel Valentine, vodja Strokovnega sveta pri predsedniku dr. Andrej Umek in predsednik OO SLS Cerknica Bogdan Zevnik – so se najprej podali v Loško dolino, kjer so obiskali Zavod Ars Viva. Zavod, ki ga vodi Beno Žnidaršič, je primer dobre prakse in dobrega gospodarja v lokalnem okolju. G. Žnidaršič je pokazal prostore galerije, dvorane, vodstvo SLS si je ogledalo prvi hostel v Sloveniji, ki je popolnoma prilagojen invalidom na vozičku, potem letno gledališče in tako naprej. Beno Žnidaršič, ki je življenja polna oseba in daje navdih, je predstavil načrte za prihodnost, predsednik SLS mag. Zidanšek pa se mu je zahvalil za gostoljubje in mu zaželel še veliko uspehov pri razvoju zavoda.

[caption id="attachment_11253" align="alignnone" width="1080"] Delegacija SLS je obiskala Zavod Ars Viva,, ki ga vodi Beno Žnidaršič. G. Žnidaršič je primer dobre prakse in dobrega gospodarja v lokalnem okolju ter izjemno pozitivna oseba.[/caption]

Pred samim srečanjem s člani in simpatizerji SLS pa je potekal pogovor z Agrarno skupnostjo Cerknica. Bogdan Zevnik, ki je tajnik te skupnosti, sicer pa tudi predsednik Občinskega odbora SLS Cerknica, je predstavil delovanje in težave, s katerimi se srečujejo. Poudaril je pomen agrarnih skupnosti in spomnil na primer žledu, po katerem so čistili gozdove in uspešno sanirali škodo.

[caption id="attachment_11254" align="alignnone" width="1080"] Bogdan Zevnik je poudaril pomen agrarnih skupnosti in spomnil na primer žledu, po katerem so čistili gozdove in uspešno sanirali škodo.[/caption]

Po pogovoru z Agrarno skupnostjo Cerknica je potekalo še srečanje s člani in simpatizerji. Mag. Zidanšek je izrazil veselje, saj je bilo srečanje dobro obiskano. »V tej stranki se čutim kot v družini, v kateri veje dobra energija. Čutim močno povezanost z lokalnim okoljem, kar je pokazal tudi zelo številčni Tabor. Vesel sem, da nam je uspelo postaviti močne odbore na terenu, delamo pa naprej, da pokrijemo še ostale sive lise,« je dejal predsednik SLS. »Verjamem, da bo SLS prijetno presenečenje pri vstopu v parlament. Pomembno je medgeneracijsko sodelovanje. Zagnanost mladih in izkušnje starejših kažejo in bodo pokazale dobro sinergijo,« je dodal mag. Zidanšek.

[caption id="attachment_11255" align="alignnone" width="1080"] Mag. Zidanšek, v ozadju pa letno gledališče Zavoda Ars Viva in zasnežen Snežnik.[/caption]

Prisotne so v Cerknici motivirali tudi podpredsedniki SLS. Jasmina Opec Voroš je na srečanju poudarila_ »Vi ste element v verigi, da bo SLS s terenom še bolj močna in prišla nazaj v parlament«. Franc Rozman je na kratko spregovoril o prihajajočih volitvah, Primož Jelševar pa je predstavil aktivnosti Inštituta dr. Antona Korošca.

[caption id="attachment_11256" align="alignnone" width="1080"] Jasmina Opec Voroš: Vi ste element v verigi, da bo SLS s terenom še bolj močna in prišla nazaj v parlament.[/caption]

Srečanja se je udeležil tudi evropski poslanec SLS/EPP Franc Bogovič in pohvalil vodstvo SLS ter dodal, da dobro gospodarijo. Predsednik Zveze upokojencev pri SLS Anton Bogataj je vnovič ponovil, da je stranka ljudska po delovanju in definiciji ter spomnil na projekt Povežimo Slovenijo, s katerim se ljudje spoznavajo po celotni Sloveniji in delijo izkušnje. Predsednik Nove generacije SLS Daniel Valentine je predstavil vlogo mladih v stranki in dodal, da imajo veliko energije ter da so pripravljeni še bolj močno zavihati rokave.

Programskega dela se je dotaknil vodja Strokovnega sveta pri predsedniku SLS dr. Andrej Umek in predstavil dobrega gospodarja v različnih družbenih podsistemih, direktorica SLS Tadeja Romih pa je dodala, da si SLS želi prevzeti odgovornost, da pomaga Sloveniji, saj ima odlično programsko ekipo, prav tako pa obiskuje lokalna okolja. Poleg aktualnih političnem tem pa so prisotni spregovorili predvsem o kmetijstvu, zdravstvu, šolstvu ter delovanju Evropske unije.

[caption id="attachment_11257" align="alignnone" width="1080"] Dr. Andrej Umek o programu dobrega gospodarja in načinih, kako dobro gospodariti v družbenih podsistemih.[/caption]

Srečanja, ki so po eni strani namenjena motivaciji članov in simpatizerjev na terenu, po drugi strani pa seznanjanje centrale z izzivi lokalnega okolja, so še enkrat več pokazatelj, kako bogata je Slovenska ljudska stranka, ki je tako po bistvu in definiciji ljudska.

[caption id="attachment_11258" align="alignnone" width="1080"] Srečanja, ki so po eni strani namenjena motivaciji članov in simpatizerjev na terenu, po drugi strani pa seznanjanje centrale z izzivi lokalnega okolja, so še enkrat več pokazatelj, kako bogata je Slovenska ljudska stranka, ki je tako po bistvu in definiciji ljudska.[/caption]

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 27. Oct 2018 at 18:12

1340 ogledov

V Škofji Loki z dobro voljo in delovno energijo vstopajo na lokalne volitve
Obiskal jih je tudi Robert Strah, županski kandidat SDS, in se zahvalil za podporo SLS pri kandidaturi za župana Škofje Loke. Zbrani člani in svetniški kandidati liste SLS v Škofji Loki pa so obljubili, da se bodo pri svojem delu maksimalno potrudili.

Sat, 27. Oct 2018 at 18:10

2285 ogledov

Pogovorni večer: Zakaj je krščanstvo tako pomembno za dobrobit družbe?
Slovenska ljudska stranka vljudno vabi na pogovorni večer ZAKAJ JE KRŠČANSTVO TAKO POMEMBNO ZA DOBROBIT DRUŽBE? Dogodek bo potekal v dvorani Slovenske matice, Kongresni trg 8, Ljubljana, in sicer v soboto, 3. novembra 2018, ob 19. uri. Skozi zgodovinski oris in kritično refleksijo sedanjosti se bomo vprašali, kako je krščanska misel, tako katoliška, kot protestantska, vplivala na pridobitve naprednih in uspešnih družb, ki jih cenimo še danes, in sicer tako verujoči, kot neverujoči. Osredotočili se bomo tudi na dobo razsvetljenstva in vzroke, ki vodijo Zahod k oddaljevanju od svoje lastne tradicije. Vprašali se bomo, kako se soočati z modernim tokom mišljenja in vsemi ostalimi izzivi, ki bodo neizogibni. Z nami bodo naslednji odlični gostje: dr. Stane Grandadr. Janez Šumradaddr. Jonatan Vinkler Pogovor bo povezoval: Matjaž Lulik Veselimo se srečanja z vami!

Thu, 25. Oct 2018 at 22:19

1720 ogledov

Predstavili kandidate skupne liste SLS in stranke Glas za otroke in družine za ljubljanski mestni svet
Na današnji novinarski konferenci v Ljubljani so se predstavili kandidati skupne liste  SLS in stranke Glas za otroke in družine za mestni svet MO Ljubljana. Nosilec skupne liste Janez Žagar, dr. Jože Osterc, Janez Podobnik, dr. Andrej Umek in Aleks Leo Vest so predstavili ključne poudarke, s katerimi SLS vstopa v kandidaturo za ljubljanske mestne svetnike. Izpostavili so prizadevanje za to, da za vožnjo po ljubljanski obvoznici ne bi več potrebovali vinjete in da se v Ljubljani za potrebe Ljubljančanov  in drugih prebivalcev vzpostavi tržnico in veletržnico z izključno slovensko lokalno pridelano hrano po sprejemljivih cenah. Prizadevali si bodo tudi za to, da bi ljubljanski mestni svet postal prostor spoštljive in odprte komunikacije. Aleš Primc in Polona Naglič pa sta v imenu stranke Glas za otroke in družine izpostavila prizadevanje, da bi Ljubljana postala družinam čim bolj prijazno mesto, da bi v prihodnje posebno pozornost namenili številnim upokojencem in drugim osamljenim ljudem in se zavzela za več rekreacijskih površin v Ljubljani tudi za domače ljubljenčke. Predsednik SLS Marjan Podobnik  pa je ob podpori kandidatom in kakovostni celotni listi izpostavil, da si bo skupaj s sodelavci prizadeval, da se SLS odpre mestu in da enako kot s podeželskim SLS zadiha tudi z mestnim pljučnim krilom. Čeprav je bilo v Ljubljani pod dosedanjim vodstvom župana Zorana Jankovića in njegove ekipe narejenega tudi veliko pozitivnega, SLS – tako kot SDS in NSi – podpira župansko kandidaturo Anžeta Logarja v prepričanju, da lahko dosedanje dobre projekte nadgradi, neoptimalne pa spremeni.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:15

1624 ogledov

SLS v Zagorju ob Savi z doslej najmočnejšo listo
SLS Zagorje ob Savi je danes na novinarski konferenci v Gostišču Ribnik predstavila županskega kandidata SLS, kandidatno listo za občinske svetnike ter Razvojni program SLS za občino Zagorje ob Savi. Primož Jelševar, direktor Inštituta dr. Antona Korošca je povedal, da gre za doslej najmočnejšo listo, na kateri je sedem direktorjev oz. lastnikov uspešnih zagorskih podjetij, trije sedanji in več nekdanjih predsednikov KS, guverner Rotary Slovenija, predsednica Zveze kmetic Slovenije, predsedniki športnih društev in ugledni gospodarji kmetijskih gospodarstev ter drugi uspešni Zagorjani. Ker nas poznate, pa je njihov slogan. Županski kandidat Alojz Slavko Jelševar je oče štirih otrok, glasbenik in dolgoletni direktor visokotehnološkega podjetja JE&GR. Kot je dejal, je čas, da Občina Zagorje dobi drzen razvojni program in ambiciozno ekipo, ki ga bo uresničila. Zagorje mora imeti po njegovih besedah posluh za ustvarjanje delovnih mest prihodnosti – to pa so okoljsko ozaveščena podjetja, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost. Iztok Živko, direktor družbe Tevel iz Kisovca je predstavil projekt energetsko samozadostne Občine Zagorje ob Savi, ki bi bila lahko največja takšna občina in tako zgled v Evropi. Ker je v občini ponovno povišana raven PM10 delcev, je nujno potrebna sprememba miselnosti. Tako kot je bil eden od znanilcev drugačnega načina razmišljanja projekt Manj svečk za manj grobov, ki so ga začeli člani zagorske SLS in so ga povzeli tudi drugi kraji po Sloveniji, bi bili lahko v Zagorju zgled drugim občinam, kjer bi s serijo manjših vetrnih in plinskih elektrarn ter hidroelektrarn na zasebnih površinah ustvarili dovolj električne energije za potrebe vseh zagorskih gospodinjstev. Janez Lipec, guverner Rotary district 1912, ki pokriva Slovenijo in Makedonijo, si želi, da se Zagorje odpre navzven in izkoristi tržno nišo razvoja turizma. Aktivno je treba podpreti lokalne šole, da bodo zagotavljale potrebe trga dela prihodnosti. Izkoristiti  je treba naravne potenciale in ljudi, ki imajo znanje, voljo in delovne navade, takšnih pa je v Zagorju dovolj. Delo mora znova postati vrednota. Neda Starman Ržišnik, predsednica Konjeniškega kluba Vajkard Valvasor je predstavila projekt razvoja termalnega in eko turizma v Zagorski dolini s postavitvijo informacijskih tabel in zemljevidov ter odprtjem turistično informativne pisarne in info točke v Zagorje. Predstavila je idejni projekt obnove Medijskih toplic kot ekskluzivnih term v stilu časa Vajkarda Valvasorja, ki bi bile povezane z obnovljenim Medijskim Gradom, kjer bi se izvajale grajske poroke. Boštjan Ocepek, predsednik krajevne skupnosti Šentlambert, je povedal, da mu je program SLS zelo blizu, saj temelji na enakomernem razvoju vseh krajev v občini. Tudi za Občino Zagorje bi bilo dobro, da bi namenila več sredstev za obnovo cest in družbenega življenja na okoliških vaseh. Te so sicer lepo urejene tudi zaradi veliko prostovoljnega dela, ki ga naredijo krajani.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:14

2575 ogledov

SLS samozavestno na lokalnih volitvah: »Ker nas poznate«
Na predstavitvi v Kobilju je županske kandidate podprl predsednik SLS Marjan Podobnik in predstavil glavne vsebinske poudarke delovanja SLS. Povedal je, da je SLS stranka, ki spoštuje sočloveka, družino, delo, lastnino in domovino in je odprta za vse, razen za podpornike skrajnih stališč. Izpostavil je uspešnost dela županov in občinskih svetnikov SLS, kar je tudi razlog za optimizem pred prihajajočimi volitvami. SLS je imela doslej 32 županov izvoljenih na svoji listi, skupaj z neodvisnimi in skupnimi kandidati s podporo SLS pa je v Klubu županov SLS sodelovalo 42 županj in županov. Podobnik je izrazil pričakovanje, da bo Klub županov SLS tudi v prihodnje ostal številčno najmočnejši. Sledila je predstavitev Roberta Ščapa, župana Občine Kobilje, Cvetke Ficko, županje Občine Grad, Ludvika Novaka, župana Občine Puconci, Franca Horvata, župana Občine Tišina in Antona Törnarja,  župana Občine Črenšovci. Župani so bili enotni, da je treba povečati sredstva za takoimenovano povprečnino, s čimer bi zagotovili intenzivnejši razvoj tudi manjših podeželskih in obmejnih občin. Zavzeli so se tudi za čimprejšnjo ustanovitev pokrajin ter prenos dela državnih pristojnosti in sredstev z državne ravni na prihodnje pokrajine. Marjan Podobnik je predstavljena prizadevanja županje in županov v celoti podprl. Kasneje se je predsednik SLS v občini Kidričevo srečal s kandidatom SLS za župana Damjanom Medvedom in kandidati SLS za občinski svet ter podprl njihovo kandidaturo.

Thu, 25. Oct 2018 at 22:12

2069 ogledov

Dr. Darinka Fakin že petič za županjo Občine Majšperk
Dr. Darinka Fakin živi z možem Brankom in sinom Tomažem v Majšperku. Funkcijo županje opravlja nepoklicno, saj je kot redna profesorica zaposlena na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, na Oddelku za Oblikovanje in tekstilne materiale. Osnovno šolo je obiskovala v Majšperku in nadaljevala šolanje na Gimnaziji Dušana Kvedra Ptuj. Dodiplomski študij je končala na takratni Tehniški fakulteti Maribor in se leta 1985 zaposlila v Tovarni volnenih izdelkov v Majšperku. Med delom je kot mlada raziskovalka končala tudi magistrski študij. Po več kot 15-letnem delu v industriji se je leta 2000 zaposlila na Fakulteti za strojništvo, kjer je leta 2004 tudi doktorirala. Med delom je vseskozi aktivna tudi na raziskovalnem področju, je avtorica ali soavtorica številnih izvirnih znanstvenih člankov, patentov, raziskovalnih nalog, elaboratov, študij, strokovnih člankov, avtorica in soavtorica učbenikov in navodil za vaje. V lokalno politiko se je vključila že leta 1994, ko je nastala naša Občina Majšperk. V prvem mandatu je bila predsednica Občinskega sveta, v drugem podžupanja in sedaj opravlja že četrti mandat funkcijo županje. Ta funkcija ji predstavlja velik izziv, saj vemo, da je uvedba lokalne samouprave prinesla tudi lokalnemu okolju velike priložnosti. To se opazi skoraj na vsakem koraku. V teh letih so izvedli številne pomembne investicije na področju infrastrukture, izobraževanja, športa, kulture, turizma, gospodarstva, varovanja in urejanja okolja ter na področju delovanja društev. Vse to jim je uspelo, ker so bili sposobni delati skupaj.
Teme
Cerknica Obvestila srečanje volilne enote

Prijatelji

SLS Sv. Trojica v Slovenskih GoricahSLS Sv. Jurij v Slovenskih goricahSLS Sveta AnaSLS ŠentiljSLS PesnicaSLS LenartSLS KungotaSLS CerkvenjakSLS BenediktSLS PivkaSLS PostojnaSLS SežanaAnton  ŠkofSLS KoperSLS KomenSLS IzolaSLS DivačaSLS Hrpelje-KozinaSLS Ilirska BistricaSLS Gornji GradSLS LjubnoSLS LučeSLS MozirjeSLS NazarjeSLS Rečica ob SavinjiSLS Šmartno ob PakiSLS ŠoštanjSLS VelenjeSLS Središče ob DraviSLS CirkulaneSLS DestrnikSLS Dornava

NAJBOLJ OBISKANO

Vodstvo SLS ob srečanju v Cerknici_ Zagnanost mladih in izkušnje starejših kažejo dobro sinergijo