Je zdravilo voltaren "zdravo"? In druga zdravila?

Objavil/a Ana Kos, dne 2014-01-11 ob 17:43:02

Nekoč sem verjela v zdravila. Popolnoma sem zaupala, da je potrebno dajati natančno to in to ter natančno tako, kot naročijo zdravniki.
Potem pa ... Počasi sem vse manj verjela, že tako na splošno, posebno pa še potem, ko sem se soočala s stranskimi učinki nekaterih zdravil.
Morda je moja hči gluha zaradi Garamycina in Gentamycina (ali Eritromycina?), ki ju je dobivala kot novorojenček oz. čisto majhen dojenček nedonošenček. Znano je, da zdravila, ki se končajo na -mycin, lahko povzročijo okvaro sluha.
Postopoma sem postajala kritična do zdravil, nisem bila več le tista, ki slepo vse sprejme, kar ji rečejo ali naročijo. Vedno manj sem verjela v zdravila sama.
Dokončno se je pa zrušila "vera" v zdravila, ko je ena od hčera jemala leta in leta Medrol in veliko časa tudi citostatike. Tedaj smo se soočili s težkimi stranskimi učinki, ki jih povzročajo ta zdravila, in tudi s tem, da del zdravstvenega osebja trdi, da Medrol ne povzroča nekaterih stranskih učinkov, ki smo jih opažali, drugi pa, da je jasno, da je teh stranskih učinkov krivo zdravilo.
Nekateri so mnenja, da se hormonska zdravila (kar Medrol je, saj je kortikosteroid - hormon nadledvične žleze) ne bi smela predpisovati in jemati tako prostodušno. Tudi mazila ne. Koža je res zaščitni sloj, vendar preko nje vse prehaja v organizem. Okulistka je vzdihnila, ko je videla, katere kapljice je predpisala eni moji hčeri zdravnica v zdravstvenem domu. Ne bi jih smela dobiti, bil je kortikosteroid, diagnoza prvotno ni bila pravilno postavljena in ob tisti diagnozi kapljice s kortikosteroidi niso bile pravo zdravilo ... nasprotno (morda so povzročile trajno okvaro zrkla?) ...


Morda so še najboljše rman in druge rožice?


Na elektronski naslov sem dobila sporočilo, ki ga objavljam skopiranega in malo skrajšanega in z barvnimi poudarki. Sporočilo govori o nekem drugem zdravilu, o Voltarenu:
Ameriška zvezna uprava za hrano in zdravila je objavila opozorilo, da zdravilo Voltaren gel, ki ga pogosto predpisujejo pri artritisu in drugih bolečinah, lahko močno poškoduje ali celo uniči jetra. Kar je še huje, se to lahko zgodi že v prvem mesecu uporabe tega "zdravila". Voltaren je na trgu že desetletja. In marsikdo misli, da so zdravila, ki so dolgo v prodaji, varna. Pa ni res. Lahko se samo vprašamo, koliko jeter je v teh desetletjih že šlo po gobe ...
, ne da bi uporabniki (ali zdravniki) vedeli, da je bil za to kriv Voltaren. Prav tako ne smemo misliti, da je lokalna uporaba varnejša za telo od sistemskega zdravljenja (skozi usta ali z injekcijo).
Prav primer z Voltarenom je lep dokaz tega, da lahko vseeno trpijo notranji organi, čeprav smo zdravilo nanesli povsem na drugem mestu. Se pravi, da tudi transdermalna uporaba strupenih snovi vpliva na organe, kot so prebavila, srce, možgani, ledvica, jetra, rodila itd.
Prav zato se izplača dobro razmisliti tudi o tem, kaj dajemo na kožo, ne pa samo o tem, kaj dajemo vase. S tem mislim na čistila, izdelke za osebno nego in higieno, parfume, insekticide itd., pa tudi na pralne praške in mehčalce.
Iz svarila na spletni strani FDA je razvidno, da Voltaren gel povzroča nekrozo jeter (odmiranje jetrnih celic), zlatenico, jetrno odpoved in še druga obolenja jeter ... Jetra pa so poleg srca in možganov naš daleč najpomembnejši organ, v telesu opravljajo okoli 400 funkcij, med drugim pomagajo razgrajevati strupe, ki iz okolja vsak dan prodirajo v naše telo. Nekatere bolnike so lahko rešili samo tako, da so jim presadili jetra (se pravi, da so morali dobiti tuja jetra, v kolikor so seveda našli ustreznega darovalca), medtem ko je prenekateri bolnik zaradi uporabe tega "zdravila" tudi umrl.

Voltaren gel je po sestavi diklofenak in je v prodaji tudi pri nas. Prodaja se tudi pod imeni Olfen gel in Naklofen gel. Prav tako so v prodaji številni drugi, nič manj nevarni izdelki, ki vsebujejo diklofenak, saj je ta na voljo še v obliki tablet, filmsko obloženih tablet, gastrorezistentnih tablet, kapsul (navadnih in takih s podaljšanim sproščanjem), dermalnega pršila, intravenske raztopine, svečk in celo kapljic za oči!

Tega zahrbtnega ubijalca jeter najdemo skritega pod imeni DicloDuo, SicloFlex, DicloJet, Naclof, Naklofen, Neodolpasse, Olfen Lactab, Voltaren Dolo, Voltaren Forte, Voltaren Rapid itd.
Žal pa v podatkih o zdravilu, ki se sicer uporablja tudi proti raznim vrstam bolečin (zobobol, bolečine v ušesu, nosu in grlu, bolečine zaradi revme, protina, operacij, poškodb, ginekoloških težav ali vnetnih stanj) piše le, da včasih prehodno zviša vrednosti jetrnih encimov ali povzroči zlatenico.
Stranski učinki: Poškodbe ali uničenje jeter niso edina nevarnost izdelkov z diklofenakom. Možna je tudi ledvična odpoved, želodčna razjeda in druge krvavitve v prebavilih, glavobol, urtikarija, preobčutljivostne reakcije, anoreksija, miokardni infarkt, možganska kap in še druge nezaželene reči. Poleg tega je za diklofenak znano, da okrepi toksično delovanje številnih drugih zdravil.
Groza me obliva ob spominu na tisti davni dan, ko mi je osebna zdravnica kljub mojemu odporu predpisala Naklofen Duo, za hude bolečine v hrbtu, ki so trajale že nekaj let (in ki jih znam sedaj odpraviti po naravni poti). Skrbelo me je zaradi učinka na želodec, pa me je zavrnila, da ker gre za Duo, je zdravilo "varno". K sreči je bil moj želodec pametnejši od moje zdravnice: že ob prvi tableti me je začel peči kot še nikoli v življenju, nato se je odzval s silovitim bruhanjem.*
To je bil začetek in konec mojega spoznavanja z lepotami diklofenaka.

Kaj pa pri nas, je kdo že objavil opozorilo o Voltarenu? Na spletni strani slovenske Agencije za zdravila ne duha ne sluha o tem. Še niso uspeli napisati ... uspeli pa so napisati, da so cepiva proti pandemski gripi (ki je noče in noče biti) popolnoma varna.

Če za slovenske bolnike, ki Voltaren gel uporabljajo, niso poskrbeli oni, prosim poskrbite zanje vi, tako da čimprej poveste naprej.

P.S.: Če imate vi ali kdorkoli, ki ga poznate, bolečine zaradi artritisa - navadnega ali revmatoidnega, si lahko pomagate na naravne načine, ki vam ne bodo masakrirali vaših jeter, ledvic, možganov itd.
Ribje olje revmatoidni artritis ne le zdravi (dokazano v študijah), ampak ga tudi lajša, saj zmanjšuje vnetje in bolečine (dokazano v študijah). Hkrati je ribje olje zdravo tudi za srce in možgane. Pomagajo tudi kajenska paprika oz. čili (z zdravilno učinkovino kapsaicin) - dobi se tudi v obliki kreme, pomagajo pa tako kapsule kot redna dnevna uporaba same začimbe na hrani, ehinaceja, selen, laneno olje in sveže mleto laneno seme, svetlinovo olje, bromelin, kombinacija glukozamina, hondroitina in MSM (metilsulfonilmetana), SAM (aminokislina S-adenozilmetionin), bozvelija (Boswellia serrata), niacinamid (vitamin B3) in še in še. Narava ve najbolje. Ker pa je tudi Naravo včasih treba preveriti, je bilo vse navedeno preverjeno in dokazano v študijah.

Maruša Lamut
(Malo sem pokrajšala in kakšen stavek zasukala, op. blogerke.)


* Jaz sem se v eni svoji nosečnosti zastrupila z retaferom, zdravilom proti slabokrvnosti ... (Ana)

Tudi o zdravilih:

Vpliv zdravil na okolje: predrzne ribe in neplodni moški

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
18
Ana Kos
0
Sep 14, 2016
Domača zdravila, ki pomagajo pri artritisu, zbrala sem nekaj nasvetov:

Peter:
Eni zavijejo v alu folijo, drugi narede oblogo iz pelina.

Gita: ... ali pa natolčejo zeljne liste, si jih ovijejo čez noč na obolelo mesto, čez pa dajo nekaj bombažnega ali pa volnenega... drugače pa pomaga tudi dieta... in nasvetov kaj in kako je na internetu kar dosti...

Tereza:
http://chu-chuhua.si/

Klavdija:
Mogoče bi gospe pomagalo se sčistiti z napitkom iz aloe aborescencis, na Googlu je pod fruktus se mi zdi. Imam sadiko te aloe in sem videla da list gnije, sem ga odtrgala in so se mi rane, ki so se prej celile dolgo časa, zelo hitro zacelile, pa sem samo 2x z gelom se namazala

Chuchuhuasi® (Čučuasi) - "iz Amazonskih lekarn"

Chuchuhuasi je 100 % naraven pripravek proti bolečinam in mišični relaksant iz osrčja Amazonije. 2 kapsuli Čučuasi®-ja n
#18
Ana Kos
2
Sep 13, 2016
Nekatera zdravila imajo hude stranske učinke, zdravniki jih pa predpisujejo, ker tako pravi uradna zdravniška doktrina oz. ker ni drugega.
Pri avtoimunih boleznih, revmi, raku dajejo zdravila, ki morda (upajmo) pomagajo za določeno bolezen, hkrati pa lahko povzročajo drugo. In želodec je med organi, ki zaradi težkih zdravil lahko zelo trpi.
#17
Sponko
0
Sep 13, 2016
*Romana Torlak #14 - (Hrvatska)
Pogovori se s svojim zdravnikom kateri ti predpisuje zdravilo. V kolikor nisi z njim zadovoljna, poišči drugega, ki ti bo prisluhnil in zamenjal zdravilo ali pa terapijo.
#16
Ana Kos
0
Sep 13, 2016
Romana, srčno upam, da vašo prošnjo prebere kdo, ki ve več o načinih pomoči ob revmatskem artritisu!

Mogoče vam bi bilo v pomoč to, da za blaženje bolečin želodca uživate cimet?
Mleko in cimet recimo.
Cimet naredi nekakšno oblogo v želodcu.

Vse dobro vam želim!
#15
Romana Torlak
0
Sep 12, 2016
prosim da mi se netko javi na moj mail i molim pomoć za savjet za reumatski artritis,pijem citostatik metotrexat koji jako teško podnosim i boli me želudac i u predjelu jetre ako mogu pomogla bi si na drugačiji način jer me ovo ubija..prosim javite mi se neko stručni i tko ima iskustva prosimprosimpomoć..ne mogu više..javite mi se torlakromana7@gmail.com ili na br.mob.+385 095 8595 101 prosimpomoć pri ljećenjureumatskog artritisa
Romana,Varaždin,Hrvatska
Od srca Hvala
#14
Ana Kos
0
Jan 13, 2014
g. Franc Jazbinšek,
temu vašemu komentarju se bom pa posebej posvetila. Hvala vam. :-)

Lep pozdrav iz Slovenije!
#13
Franc Jazbinsek
0
Jan 12, 2014
Spoštovana g. Ana Kos
Altenativnne rešitve pri poteškočah

Večkrat omemnjam pogotova področja katera imajo ves čas pomembno vlogo pri vsem napačnem sestavu potreb Zdravstva. Velikokrat se spomnem bogatih nasvetov naših prednikov predusem pa mojega očeta, ki mi je podal v pot razvo-ja mojega življenja bistvena navodila. Tako nam je bilo marsikaj posredovano iz časov Babic in naših dedkov, ki se jih naj bi bilo potrebno strogo držati. Jaz da-nes sigurno nebi bi med vami, če temu nebi tako sledil. Preduswm oče je bil ti-sti, ki se je okvarjal z hišno medicino in dokaj dobro obvladal povečina simpto-me slabega počutja, ki so nakazovali marsikakšno oneravnovešanje stanja zdra-vstvenega počutja. Iz rane mladosti se je moral sam skozi življenje prebijati z vsemi različnimi poteškočami saj je izgubil očeta v 12.tih letih starosti, ki se je ponesrečil v RTAJN rudniku v Srbuiji in dal 2. svetovno v Rusiji nato dezertiral šel v partizane in končal z 81timi leti v odmirujoči bolnici Topolščica. Tudi on mi je rekel, če bo prišlo gdaj, da mi bodo zdravniki rekli, da mora biti operacija na želodcu, da jo pod nujno odklonim. Da bom v življenju se večkrat srečeval tudi predusem zaradi tega ker sem tip deloholikov z različnimi težeavami, ki jih pa nesmem jemati za resno in še najmajn kar zdravje ne potrebuje je že sama bojazen do strahu, ki mu sploh nesmem dovoliti da do strahu pride. Bolezen naj ne poimenujem bolezen, ker je negativni zvok in deluje že sam kot pospeševanje negativnih simptomov. Umesto to besdo bolezen naj zamenjam za poteškočo in te se da v večinskem primeru vedno znebiti. Večina poteškoč opravi čas sam. Edino kar je nujno potrebno je, da se pričnem spoznavati gdo sem in kaj hočem v mojem življenju početi. Ko bom začel graditi si temelje svojega življenja naj nikoli ne pozabim na mojo duševnost katera naj bo vedno v usklajena z vsem kar si bom v življenju zastavljal. Ko bom občutil kakeršnekoli poteškoče v sa-mem telesu ali zunanjo na njem moram se sprva vprašati kaj vse sem počel zad-nje čase, ki ni šlo vse tako kot sem si želel. Tukaj bom najdel jedro začetka psi-hosomatične nevšečnosti in iti njej na sproti, pomeni v bodoče umirejeno vse skupaj jemati in čas bo poskrbel, da teh nevšečnosti nebo več zaslediti. Ošparal sem ne samo meni temvečt tudi mojim članom familije pogotove operacije. Da ne govorim dragocene dolgotrajna zdravljenja, če bi zahajal k zdravnikom.

Mazila. ki so še kako učinkovita so preprosta in povsem domača. Tinkture pri-doblene iz različnih rastlin in korenin kot je to Arnka Pelin Hren Encijan Taužentrože Koprive Žalbej Breza Lipovo cvetje Lipova Škorja Goba, ki na lipi raste. In še in še. Te stvari se lahko predelajo v mazila ali uporabljajo za čaj zeko dobro uporabna gosja mast s katero se tudi mazila pravijo. Vsa ta zelišča se dajo mnamočiti tudi na Vinsko žganje, ki se upotrebujejo, kot za notranjo in tudi za zunanjo uporabo. Jaz sem doživel vnetja kolena, simptom nabiranja vode. Pri doktorjiu pod nujno operacija. Da imam prijatelja zdravnika tukaj v Nemčiji kot tudi v Sloveniji sem dal še dodatno marsikaj na zlato vago in do sem je še ved-no moja presoda mojega očeta odvagala. Operacija na želodcu je bila tudi o-dklonjena in sem zaupal mojemu zdravniku, ki je v meni samem. Ne sprejemam nikakeršnega usmiljenja, če me kakšna neušečnost zopet napada temveč se po-svetim medicini naših Babic in Detkov. Sma pa z ženko usmirjena v dokaj zdra-vo prehrano kateri spada včasih tudi kakčna začimba zemlje, ker ne očistim vse iz koreninin pa tudi V sami hosti poskrbim, da si uzamem zemljo ob sami Bukvi ki je še posebno dobra za zunanja mazila, če pride do kakšnega pegmenta na o-vbrazu za katerega se danes uporablja operacija ali z lezarjom ali z zmrzovan-jem. Ker so ljudje prestrašeni, da bi lahko bil tudi rak, če se pojavi kakšna pika na obrazu pa letijo pod hitro zdravniku. On pa pozna nekekga špecijalista, ki to opravi za en primeren hoonorar. To je današnja medicina. Sprva kar je, da so ljudje v poteškočah z vsemi nevšečnostmi, zaradi nikakeršne Vlade, ki je krivec Nr. 1 nato usi pokvarjeni Lobeisti od Pharmacevtov, do slehernega zavajujočega človeka, ki strašijo ljudi z vseni vedno znova namišljenimi “Bolezni” NEVŠEČNOSTMI In tako rastejo stroški socijale iz leta vleto. Marija Tereza je bila u stanju nahraniti več miljonska števila ubogij, ki jim je vse majnkalo razen poštene duše katera je v Marijo Terezo verjelo. Teh idolov se v medicini nikakor neda v potrebnem številu zaslediti in dokler bo tako bodo morali vsi tisti, ki so pa še z etiko v popolnem kontaktu nositi umazana ogrnjala vseh tistih katere še niso pripravljeni iz svoje skupine izločiti, ker se bojijo da lahko zgubijo službo. Zato jaz močno pozdravljam protestnike zravstvenih služb, ki imajo ta pogum kljub koncikvenc, da lahko službo zguibijo in gredo javno protestirat proti ta-jkunsko usmirjenimi sodelavci zdravnikom in njimi nastavljenimi institucijam!

Lep pozdrav
Franc Jazbinšek
Stuttgart Baden-Württemberg
Franc Jazbinšek-Wirtschaftsförderung und Information (Slowenien)


#12
Komentar izbrisal uporabnik
Ana Kos
0
Jan 12, 2014
Pozdravljen, g. Franc!

Včasih razmišljam, da so vsa zavarovanja kar nekaj.
Prav bi bilo, da bi vsak človek delal in dajal od viška in dobil kdaj tudi od drugih, če bi bil v stiski.
Glede zdravja, glede bolezenskih znakov ... zelo smo različni, zelo različno občutljivi, zelo različno v strahu.
Kakšni ljudje grejo veliko do zdravnikov, ker jih je strah, da bodo sicer prepozni, če imajo kakšno nevarno bolezen, ki je sicer ne bi še prepoznali.
Mnogo bolezni so psihosomatske, mnogokrat je potrebno pomagati duši, da se umiri, pocelijo dušne rane, potem je tudi s telesom vse v redu.
To poznam tudi sama.
Zato raznih telesnih težav ne jemljem resno, ker si mislim, pa ja ne bom žrla zdaj nekih tablet, ko je pa telo bolno zaradi bolečin duše.
No, tako razmišljam ...

Želim vam lepo nedeljo - v Ljubljani je svetlo in sončno! Upam, da je tudi pri vas tako!
#10
Ana Kos
0
Jan 12, 2014
G. Franc,

poznate vi kakšna mazila iz časov babic in dedkov?
Jaz tega znanja pravzaprav nimam, so me pa doma navadili, da marsikaj samo od sebe mine - in tako tudi jaz ne hodim kaj dosti so zdravnikov niti se ne ukvarjam kaj posebej s svojim zdravjem. Skušam pač en toliko zdravo živet, poleti jem malo bolj direktno iz narave, poznam razne plevele, ki so užitni (ne le užitni, temveč tudi zdravi/lni) in jih z veseljem pojem.
Sicer je tako, da ko koga mažemo, gre morda veliko tudi za dotik sam in za mazilo, ne gre samo za sestavine mazila.

Žalostno je, da je tolikokrat videti, kako je farmacija mahnjena predvsem na denar. Kaže, da bi bilo mogoče uspešno bolnikom pomagati na preprostejše načine in včasih na človeku veliko bolj prijazne.
Denar - sveta vladar? Ne bi smelo to biti.

Želim vam vse dobro!
#9
Franc Jazbinsek
1
Jan 12, 2014
Spoštovana ANa Kos,
Glede zavarovnja in to vseh vrst predusem pa zdravstvenega, bi bilo smiselno se držati pravila. Plačaj pa prosi Boga, da neboš gdaj potreben to tudi koristiti. Tako pa ljudje, ki plačujejo zdravstveno zavarovanje si mislijo, če že plačujem zdravsveno zavarovanje, si lahko tudi zato poslužim z zdravnikom. Le takšna pot pelje ravno zato v številčnih primerih v korupcijsko delovanjein navsezadnje pa marsigdo zatisne oči prej kot bi to bilo potrebno. Kar je pri zavarovanju z atom in hišo sigurno, da prosijo Boga da se nebi kaj zgodilo! Zakaj ne tudi pri zdravstvenem zavarovanju?
Lep pozdra in lepo Nedeljo
Franc Jazbinsek
#8
Ana Kos
1
Jan 11, 2014
Anka, res, še veliko bi lahko rekli!
Hvala za reklo, ki ga podajaš!
Super misel!

Še nekaj: menda je bilo na Kitajskem, da so družine plačale zdravnika - če so bile zdrave ... če so ljudje zboleli, niso plačali, saj če so ljudje zboleli, je pomenilo, da je zdravnik slabo zanje (po)skrbel, pa so zboleli.
Plačevali ga niso, če je bil kdo v družini bolan.
Potem je zdravnik živel od zdravja in ne od bolezni ljudi ...
#7
Ana Kos
1
Jan 11, 2014
Ja, g. Franc, to se pa zelo lepo sliši: najti, spoznati zdravnika v sebi, prisluhniti sam sebi, svojim občutkom, spoznanju, slutnjam ... potem si pa najlažje pomagamo!

Lep pozdrav v Nemčijo!
#6
Franc Jazbinsek
0
Jan 11, 2014
Točno to delajo danes po večina ljudje brez kitajskega priporočila in je rak, ki teči v državnem proračunu povzročen od Phermacevskih podjetil pa do lekarne umes vključeno use vrste bonusov a kriv je naivni individum "ČLOVEK"! Glede Voltaren je altenativa različna mazila iz časov naših Babic in Dedkov, Saj pri meni je to še medicina, ki vsebuje etiko in humanost brez bonusov
#5
Anka
2
Jan 11, 2014
Glede zdravil bi se dalo veliko debatirati. Bom raje napisala neko misel, mislim, da je kitajsko reklo:
Ko zboliš, greš k zdravniku da ti napiše zdravilo, vzemi recept, kajti zdravnik mora živeti.
Potem pojdi v lekarno in vzemi zdravila na recept, ker mora tudi farmacevt živeti.
In ko prideš domov vrzi zdravila v smeti, ker moraš tudi ti živeti!
#4
Franc Jazbinsek
1
Jan 11, 2014
Ko človek spozna samega sebe spozna tudizdravnika, ki ga nosi v sebi in temu je vredno zaupati. Lep pozdrav v Slovenijo!Frac jazbinsek
#3
Ana Kos
1
Jan 11, 2014
Hvala, g. Franc, za vašo izkušnjo.
Sama imam nekaj pojma o zdravstvu in zdravilih, vendar sem vse bolj zadržana do zdravil. Morda sem pa prav zato. Zdaj ne vidim zdravil kot nekaj najboljšega za ozdravljenje nekega bolnika ... je predvsem možno pomagalo.
Žal pa imajo mnoga zdravila kar veliko stranskih učinkov.
Marsikdaj jih zdravniki predpišejo ne glede na stranske učinke in tudi kombinirajo jih včasih precej nekritično.
Spomnim se, ko je na listku pri nekem zdravilu moje hčere pisalo, da tega zdravila ne smejo uporabljati niti otroci pod 14 let stari niti jetrni bolniki.
Moja hči je bila oboje.
Ko sva to rekli zdravnici, je rekla: "Pa kaj berete te stvari, pa saj povsod to piše!"
Včasih se človek sprašuje, ali naj bo bolan z zdravili ali brez zdravil ...
Želim vam vse dobro! Lep pozdrav v Nemčijo!
#2
Franc Jazbinsek
1
Jan 11, 2014
Pred 40-desetimi leti sem skozi delikatesen sir dobil alergijo z izpuščaji. Doktor me je pričel zdraviti z antibijotikom Lojkomycil, ki se je pa stanje samo še poslabšalo. Nato so sledile 3 operacije, ki je ena zahtevala drugo in tako naprej dokler nisem jaz pri 4 ti ustavil in zahteval alergitekst. Šele po tem testu so ugotovili, da sem alergiš na Antibijotik leukomycil. Posledice, izguba vonja in okusa, ki me je desetletja spremljala. Veliko prehitro se zdravniki odločajo posešti po nevarnih metodah, ki nimajo z zdravljenjem nič skupnega.
#1
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2014-01-11 17:43:02 (Jan 11, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
Sveta glava
Ryanova hči
Povodni mož v Svetem pismu
Anketa o uporabi mobitela
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Tanka
(89)
Zaveza
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj