Ana Kos

Prijatelji (87)
Leon Kralj
Woodicinvestment Company
Stoyan Svet
Radmila Čučak
Pavel Rupar
Andrejka Kresal
Sašo Lap
Ksenija Malia Leban
Spremljevalci (74)
Rhiannon Rose
Robert K
Sabina Drobnic
Ana Demšar
Peter Zajc
Tanja Mejak
Dr Magnum
Dajana Babič

Kategorija: Kar.je.Bog.združil

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Roženkravt - domače zdravilo proti zvišanemu holesterolu
Resnica o mireni - materničnem vložku
Regrat kot zdravilo proti raku - tudi o čaju iz regratovih korenin
Past za komarje in še past za sršene in ose
Vsem dosegljiva navadna regačica - plevel ali kaj več?
Vinska rutica (Ruta graveolens)
Boreč (Borago officinalis) - zoper žalost
Je zdravilo voltaren "zdravo"? In druga zdravila?
Roža svetogorska kraljica
Lovor - tudi proti utrujenosti in stresu
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
( 169 )
Film
( 3 )
genocid
( 1 )
Gredica
( 30 )
haiku
( 1 )
Hospic
( 21 )
Hrepenenje
( 112 )
Kepa soli
( 260 )
Mladike
( 63 )
Njami
( 7 )
Opera
( 1 )
Pesmice
( 1 )
Preslano
( 40 )
Psalm
( 17 )
Rožce
( 13 )
Slana
( 3 )
Tanka
( 89 )
Utrinki
( 1 )
Zaveza
( 89 )
Živalce
( 61 )
Zrnce soli
( 122 )
Zvestoba
( 29 )
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Poletela bi kot ptica

Ana Kos
06.09.2014 09:15 (Sep 06, 2014)
sanje ...
nekaj izven mene ...

nekaj nedosegljivega?
pa vendar nove in nove sanje,
polne upanja,
da poletim kot ptica
v vsej svobodi prostranega neba
in potem odhrepenim
ti na ramo,

ti milo zaščebetam v uho
najtoplejšo ljubezensko pesem
in ostanem
v tvojem gnezdu
v mavričnih oblakih,
kjer se stikata zemlja in nebo,
v gnezdu, kjer varno je in toplo.
samo sanje?

Hvala, ker si!

Ana Kos
05.09.2014 13:49 (Sep 05, 2014)

Odhajala je v London. Vse je bilo pripravljeno, bila je na poti na postajo, da jo potem odpelje avtobus na letališče. Otrokova učiteljica jo je še prosila, če obišče njene londonske prijatelje in nese darilce za dojenčka.
Ko je čakala na postaji, je ugotovila, da ima še čas, šla je posedet v Mladinsko knjigo, kjer se je zatopila v branje prijateljičinega pisma.
Potem je ugotovila, da se bliža ura odhoda avtobusa, zato je odšla v smeri proti postaji. A naenkrat je ugotovila, da se ne more in ne more premakniti. Neznanska teža je bila na njej. Hodila je in hodila, mukoma premikala noge, kot bi bila v globokem snegu ... a ostajala je skoraj na mestu.
Potem je videla, da je avtobus odpeljal.
Torej ne bo mogla v London.
Kako naj sicer pride na letalo, ki vzleti ob določeni uri, karta je vezana pa prav na to letalo ...
Tišči jo od muke, kaj zdaj. Ima darilce za tiste učiteljičine prijatelje, pričakujejo jo ...
Še vedno hodi na mestu, od utrujenosti komaj diha ...Naenkrat ugotovi, da leži v poste

Midva skupaj - za vedno?

Ana Kos
18.08.2014 15:26 (Aug 18, 2014)

Večno aktualno: Zakaj ostati skupaj, ko se zakon začne "ohlajati"?


V Naši družini (junij 09, link) sem brala zanimiv intervju. Dr. Ezio Acetti je psihopedagog, direktor družinske svtovalnice v Cornu in vzgojni svetovalec v Milanu. Je tudi avtor številnih knjig z vzgojno tematiko. Pred nekaj leti je imel v Škofji Loki predavanje, s katerim je menda navdušil - o tem, ali je mogoče za vedno ostati skupaj.Navaja dva vzroka, zakaj toliko zakonov razpade.

Prvi je, da mislimo, da je konec, če se eden ali drugi zaljubi v drugega ali drugo. To še ne pomeni, da je zakon v krizi, pravi. Ljudje pa ponavadi mislijo, da ljubezen je ali je pa ni, druge možnosti ne vidijo. V zvezi s tem, če se poročeni/a zaljubi v drugo/ega, pravi, da to ni problem. Ni napaka, če se zaljubimo. Napaka pa je, če naredimo primerjavo med zelo veliko privlačnostjo, ki jo trenutno čutimo, in mnogimi leti skupnega življenja.
Če je on gospodar svojih čustev, bo morda zaljubljenost v drugo uporabil tako, da bo pozornejši do

Življenje na koruzi

Ana Kos
07.08.2014 21:32 (Aug 07, 2014)

Včeraj sem ujela v pogovoru s prijateljskim parom nekaj o vegetarijanstvu, nakar sem ugotovila, da sta tako označila njuno "življenje na koruzi".

In danes gledam koruzno njivo pred seboj! In razmišljam o življenju na koruzi.  Pravzaprav se nisem nameravala ukvarjati z moralno ali kakršnokoli platjo tega pojava, ki ga preprosto ponavadi imenujemo življenje na koruzi. Predvsem bi rada vedela, kako je nastal pojem "življenje na koruzi". Etimologija. Zakaj ravno življenje na koruzi? Iskala sem po nekaj virih, pa najprej nisem našla nič na to temo.

No, pa sem razmišljala po svoje, možno bi bilo takole:

- Koruza je lepa rastlina, ki zraste lahko zelo visoko. In po moje se je lepo skrivati v njej! Mi smo se! Potem ko je bila že malo večja! Moja mama je med koruzo posejala peso in korenje (se ni šla monokulture, kjer pošpricajo plevel s strupi) in potem je poleti plela lepo v senci - notri med koruzo. Tudi jaz sem tam rada plela, večina plevela sva nabrali v koše in ga nesli domov, da

Ljubezen je odločitev

Ana Kos
03.08.2014 01:08 (Aug 03, 2014)

"Ljubezen je odločitev!" je rekla moja sogovornica. Stali sva ob strani in radostno opazovali voščevanje mlademu paru, ki se je ravno poročil. Ob njiju je bilo polno njunih sorodnikov, prijateljev. Tudi midve. V roki še imam malo škatlico s tekočino, pihala sem mehurčke. Za njuno srečo :)

Večkrat sem pomislila, kako mlada sta, komaj dvajset let, morda kakšno čez, pa vendar čutim: "Naj se poročita! Naj se poročijo mladi ljudje! Zakaj bi morali čakati na konec študija, na službo itd?" Če človek čaka, da bodo izpolnjeni vsi pogoji, se večina ne bo nikoli poročila.

Lepo je videti žareča mlada obraza. Naj bosta K. in J. obilno blagoslovljena.

S sogovornico se strinjava glede tega, da naj se poročijo mladi ljudje, naj polno zaživijo ... Jaz pravim, da študij ni cilj, cilj je biti človek, čim bolj izpolnjen človek.

Sogovornica pravi: "Zaljubljenost ... To mine. Ljubezen je več kot zaljubljenost, ljubezen je odločitev. Včasih so se večkrat mladi poročili po nasvetu staršev in ne v zaljubljen

Simptotermalna metoda urejanja rojstev - ena od najboljših metod

Ana Kos
28.07.2014 18:23 (Jul 28, 2014)

Večkrat kdo omalovažuje moje zapise v zvezi s spolnostjo, kontracepcijo, splavom, spoštovanjem življenja. Marsikdo kot naravno kontracepcijsko metodo jemlje le neko starodavno "Knaus-Oginovo" metodo, ki je delovala na izračunavaju plodnih in neplodnih dni po idelanem ciklusu - in zato res ni mogla biti uspešna, saj mnoge ženske nimajo "idealnih" ciklusov (če je idealni ciklus to, da je ovulacija 14. dan) ali pa vsaj občasno nimajo takega ciklusa.
Naravnih metod je več, gre za to, da naj bi zakonca (no ja, tista dva, ki sta par!) upoštevala naravne danosti in si ne škodovala. Tako so postopoma skozi zgodovino odkrili prepoznavne znake ovulacije, trenutka, ko se v ženskem telesu sprosti jajčece. Samo tedaj je plodna ... recimo dan ali dva v ciklusu. Eni govorijo celo le o dveh urah, ko je jajčece dozorelo in je sposobno oploditve.
Torej je ves ostali čas neplodna in ne potrebuje kontracepcije ... nobene!
Ženska torej potrebuje gotovost, kdaj je plodna - da to zna ugotoviti.
Potrebuje moš

Zrelost za spolnost (spolne odnose)

Ana Kos
21.07.2014 17:51 (Jul 21, 2014)

Prva lastovka še ne prinese pomladi.
Prva zrela češnja na drevesu še ne pomeni, da zdaj lahko navalimo in vso češnjo oberemo ... in vse pojemo!

Prva češnja nam je lahko v neizmerno veselje, pove nam, da se zdaj začenja tisto posebno lepo obdobje, ko bomo jedli češnje ... toda ... Če bomo prehitevali, bomo imeli le skeleče zobe zaradi nezrelih češenj.
In če bomo prehitevali, mogoče tedaj, ko naj bi uživali vso polnost zrelih sadov, morda ne bomo imeli nič več sadja - in  ne več pravega, tistega neizmernega, veselja ob tem.
Enostavno: res je dobro počakati, da sadje dozori.


Prav tako prva menstruacija, menarha, še ne pomeni, da je zdaj takoj potrebno izkoristiti "zrelost" - ali pa še celo pred njo.
Pri dekletih je meja spolne zrelosti morda jasnejša kot pri fantih, vendar gotovo nikomur ne škoduje, če s spolnostjo (oz. s spolnimi odnosi) čaka.
NIČ ne zamudijo s tem.
Strokovnjaki danes pravijo (mi je povedala predavateljica spolne vzgoje), da dekle, ko dobi prvo menstruacijo, še ni zrelo. Nje

Zgodba iz zelo starih časov

Ana Kos
06.05.2014 23:43 (May 06, 2014)

Sabat, dan počitka. Vročina poletnih dni popušča, že nisam je bil letos vroč, prav tako ijar, sivan in vse poletje. Kmalu bomo praznovali jom kipur, spravni dan. Gospoda bomo prosili za blagoslov in v puščavo bomo pognali enega kozla, ki mu bomo naložili naše grehe.
Danes je vroče, čeprav je že tišri, tako lepo je. V senci pod figovcem sedim, z bližnje njive mi veter nosi vonj po kopru, koriandru, kumini, mirti, blizu raste hizop (ižop). Dobra letina je bila, pšenica je dobro obrodila. Naj bo zahvaljen naš Gospod, ki je blagoslovil delo naših rok!
Po pobočju okrog nas se pasejo ovce in koze. Iz ovčje volne in kozje dlake si delamo blago za obleko, mi nismo tako bogati, da bi imeli obleko iz lanenega platna ali svile. A imamo dovolj zase in zelo rada barvam blago, uživam v tem, ko barva iz mandljev obarva blago na rumeno, korenine obarvajo blago rdeče. Le s polži ne barvam rada, čeprav se z njimi dobi lepa modra barva in tudi škrlatna.
Tam za njivo je sadovnjak, jablane rastejo, oljke, ob

Je mogoče preveč ljubiti?

Ana Kos
05.05.2014 23:11 (May 05, 2014)

Brez ljubezni ni življenja. Vsaj polnega življenja ne.
Gotovo vsi želimo dati svojim otrokom vse najboljše, vse najlepše ... Veliko ljubezni ...A morda ni vse, kar dajemo, ljubezen, ali vsaj ne ljubezen do otroka.
Včasih starš npr. kupi igrače ali kaj drugega pravzaprav bolj sebi kot otroku; poznam primere očkov, ki recimo kupijo vlakec bolj zase kot za otroka. Poznam celo očka, ki ima svojo igralnico s fantovskimi igračami, ki njegovih hčerk sploh ne zanimajo.
Pa je vprašanje, če se to očki tega zavedajo.
Sicer je res, da to ni narobe (po moje), morda lahko tako oče izživi še delček svojega otroštva skupaj s svojim otrokom, pomembno pa je, da otroka ta igra veseli - in ne da je prisiljen vanjo.

Nekoč sem brala knjigo z naslovom Ženske, ki preveč ljubijo (
Rodin Norwood). Meni se je zdel naslov zanimiv, izzivalen, toda pomislila sem: ali je mogoče preveč ljubiti? Meni se je zdelo, da ni mogoče preveč imeti rad ... da tisto potem ni več ljubezen ...
Knjigo sem prebrala ... Piše

Kaj je to - zvestoba?

Ana Kos
15.04.2014 06:26 (Apr 15, 2014)

Grozd otrok okrog mene.
Pogledam jih, umirjajo se, oči se uprejo vame in potem začnemo. Pogovarjamo se o praznikih (velikonočnih), o velikonočnem zajčku (zakaj zajček? - zato, ker pravi zgodbica, da je zajček videl Jezusovo vstajenje, saj zajčki spijo z odprtimi očmi), o pirhih, o simboliki ... (Precej vedo, saj smo vsaj malo o tem že govorili.)

Oglasi se deček: "Jajce pomeni življenje."
"Povej malo več," pravim. "Razloži to!"
"Piščanček zraste v jajcu in sam premaga lupino, zdrobi jo, prekljuva ..."
"Ja, krasno! Zelo lepo si povedal! In kakšno zvezo ima to z veliko nočjo?"
Otroci iščejo odgovor in hitro skupaj najdemo pravega: "Jezus je bil v grobu in z lastno močjo je prišel iz groba ..."
"... kot piščanček iz jajca ..."
"Pa ne boste rekli, da je Jezus piščanček?"
"Ne, to ne. Toda primera je to. Piščanček sam pride iz jajca. Nihče mu ne more pomagati. Mu niti ne sme pomagati."

Povem, kako sem sama skrivaj "valila" piščančke (morda pa enkrat zapišem še o tem). Pomislim, da upam, da me otroci

Visoka pesem

Ana Kos
19.02.2014 21:24 (Feb 19, 2014)

... pridi, najdražja moja,
pridi, moj vrt cveti ...
Tako mi odmeva pesem (spodaj je nekaj uglasbenih izvedb Visoke pesmi), ko sedim v z belimi vrtnicami okrašeni cerkvi in sem z vsem srcem z mladima dvema, ki izrekata drug drugemu svoj "da" za vse življenje - pred nami vsemi, pred skupnostjo sorodnikov in prijateljev in pred Bogom.
Tako lepa in čista se mi zdita.
Srečna sem, da sem lahko ob njiju.
Zborček poje Visoko pesem.
Pesem že zdavnaj izzveni, a v meni odmeva melodija, odmevajo besede ...


Tako čudovita se mi zdi ta ljubezenska pesem!
Hrepenenje ... Kako polni smo hrepenenj ...
In kako močno se zavedam, da smo ljudje scelega, ne moremo ločevati telesa in duše in duha. Ne, vse smo ... in samo tako moremo polno živeti.
Telo je posoda duha ... posoda za tukaj in zdaj ...
Prepustimo se ljubezenski pesmi (iz Stare zaveze, res, Stara zaveza ni samo klanje, v Stari zavezi je veliko lepega!), pesmi hrepenenja in pričakovanja.
Del Visoke pesmi:
Ti, ki te ljubi moja duša, povej mi,
kje pas

Drevo dvojine

Ana Kos
07.02.2014 11:07 (Feb 07, 2014)

 

Drevo dvojine vzklije iz dveh.

Za svojo rast potrebuje dva. Če ga neguje en sam, vseeno ovene, kajti to je drevo dvojine.

Pod drevesom dvojine lahko doživiš toliko novega, da nisi več enak kot prej, zato potrebuješ pogum,da ostaneš.

Pod drevesom dvojine ni mogoče domovati, njegov namen je, da se naučiš prihajati in odhajati v miru in zaupanju.

Okrog drevesa dvojine sta dve nevidni meji. Tam se začneta dve nevidni notranji  kraljestvi. Moraš domovati v svojem in ne smeš prestopiti meje drugega. Prostor drevesa dvojine je varen skupni prostor. Če kakorkoli prestopiš nevidno mejo, prestopiš spoštovanje in drevo začne veneti. V tujem kraljestvu ne dobiš, ampak izgubiš. Zato se moraš vedno znava vračati v svojega in ga naseljevati. Če nisi naselil svojega nevidnega kraljestva, nimaš kaj darovati pod drevo dvojine.

Mej tvojega notranjega kraljestva nima nihče pravice namenoma prestopati. Včasih se zgodi, da pride to tega nehote. Meje so nevidne in nekaj časa traja, da jih oba prepoznata

Mamica je ena sama ...

Ana Kos
31.01.2014 11:51 (Jan 31, 2014)

Kolikokrat sem se že srečala s to mislijo, da je mama ena sama.
Saj je.
Vsaj v tistem osnovnem pomenu besede.
A ko se srečamo s posvojiteljicami, vemo, da mnoge igrajo svojo vlogo res odlično.
Po moje taki mami nič ne manjka do tega, da bi bila res čisto prava mama. Enostavno je mama!


Spominjam se sporočil v raznih pravljicah, pesmicah ... Spominjam se pravljice s sporočilom, ko se mora junak odločati med mamo in med dekletom (morda ženo) in pride do zaključka, da se odloči za mamo, saj je ena sama, žensk, žen, deklet je pa mnogo ...


Ni mi všeč ta misel ...
Mislim, da preveč povzdiguje mamo.Vem, da je marsikatera lepa zveza med možem in ženo že zelo trpela, ker je "mama ena sama" ... ampak ni samo to, gre za to, da se včasih potencira vsa pozornost do te "ene same mame".

In žal je že marsikatera možna lepa zveza "dotrpela" zaradi "ene same mame". Kakšni poročeni sinovi živijo na nek način bolj z mamami kot s svojimi ženami. Pomembno jim je, kako se počuti mama, pomembno je, da ji po

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj