Članek
Pomemben je volilni program in zaveze
Objavljeno Jun 23, 2014

Mestni odbor Slovenske demokratske stranke Celje je danes organiziral Novinarsko konferenco, na kateri sta se predstavili kandidatki za poslanki: Karmen Kozmus (kandidatka v 5.VE 3.VO) in Sonja Ramšak (5.VE 2.VO).

Stranka SDS ima jasno in natančno izdelan gospodarski in socialni program, ki vodi k izhodu iz krize. Naše delovanje temelji na vrednotah, kot so poštenost, domoljubje, pravičnosti in na prizadevanju za državo blaginje, ki bo domovina vseh, ki v njej prebivamo. SDS je stranka z dolgoletno tradicijo, naš razvoj je zanesljiv in stabilen, naše delovanje pa ni pod vplivom lobijev.

Poudarili sta, da v SDS menimo, da je najpomembnejša naloga politike, ustvariti konkurenčno poslovno okolje, ki bo spodbujalo delovanje, razvoj in ustanavljanje novih podjetij. Država mora jasno povedati, katera področja in panoge bo še posebej spodbujala, ker je to v njenem dolgoročnem razvojnem načrtu. Najboljša socialna politika je politika gospodarske rasti, zato je SDS že v mesecu marcu 2014, predstavila program "ZA gospodarsko rast, nova delovna mesta in pravičnost".

Karmen Kozmus je izpostavila nekatere poudarke iz svojega programa in sicer:

Razčiščena preteklost, demokratična prihodnost! Vrnimo domovino v roke sposobnih! Poštena politika, cvetoča Slovenija! Delo v mladosti, počitek v starosti! Soodločaj! Voli!

Sonja Ramšak pravi DA: enotnosti; pravični porazdelitvi dobrin; vrednotam slovenske osamosvojitve; medgeneracijski solidarnosti in aktivnemu ter zdravemu staranju.

In NE: korupciji in organiziranemu kriminalu; zadolževanju na račun prihodnjih generacij; novim davčnim obremenitvam; klientelizmu in nepotizmu ter odločen NE novim davčnim obremenitvam!

Ob zaključku sta izpostavili, da GLAS za SDS pomeni GLAS za stabilnost, zanesljivo stranko z jasno vizijo in programom za razvoj Slovenije.