Članek
Javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru vstopnih točk VEM
Objavljeno Mar 29, 2015

Javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru vstopnih točk vem na lokalnem nivoju v letu 2015 »VEM 2015«

27. 03. 2015 | Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Rok prijave: Rok za oddajo vlog je 17. 4. 2015.

Predmet javnega razpisa:

Predmet javnega razpisa je financiranje izvajanja brezplačnih storitev vstopnih točk VEM na lokalnem nivoju (v vseh statističnih regijah na območju Republike Slovenije) za ciljno skupino v letu 2015 na način, da bodo storitve kar najbolj dostopne vsem potencialnim uporabnikom.

Prijavitelj ali prijavitelj s partnerjimora izvesti sveženj storitev z minimalno pričakovanimi rezultati. Obrazložitve določenih storitev so opisane v splošnih navodilih prijaviteljem za pripravo vloge na javni razpis.

Sveženj storitev:

  • Celostna obravnava potencialnega podjetnika - spremljanje aktivnosti od razvoja in presoje podjetniške ideje do morebitne registracije podjetja.
  • Izvajanje postopkov registracije ter postopkov statusnih sprememb ali izbrisa podjetij (e-VEM, celoletno izvajanje).
  • Posredovanje informacijskih paketov in informiranje ciljne skupine (tedensko obveščanje).
  • Izvajanje informativno-promocijskih in tematskih delavnic (vsaj 5 za potencialne podjetnike in majhna in srednje-velika podjetja; ter vsaj 1 na temo socialnega podjetništva).
  • Izvajanje osnovnega svetovanja (vsaj 250 svetovanj, od tega vsaj 10 mobilnih).
  • Druge aktivnosti: pridobivanje ključnih informacij lokalnega in regionalnega značaja, povezovanje z deležniki na regionalnem oz. v lokalnem okolju, evidentiranje administrativnih ovir pri poslovanju podjetij in predlaganje ukrepov za odpravo, izvedba letne ankete o zadovoljstvu med uporabniki podpornih storitev, sodelovanje na nacionalnih prireditvah na vabilo ministrstva ali agencije, udeležba na izobraževanjih in usposabljanjih za svetovalce vstopnih točk VEM, ki so izvedena s strani agencije.

Ciljna skupina:

Ciljna skupina, kateri so namenjene storitve vstopnih točk VEM, ki so predmet financiranja po tem javnem razpisu, so mladi, študentje, ostale podporne institucije, ki niso financirane iz javnih sredstev, potencialni podjetniki, podjetja, samostojni podjetniki in drugi zainteresirani.

Vrednost javnega razpisa:

Skupna vrednost predpisanih sredstev je 600.000,00 EUR, za izvedbo posameznega svežnja storitev pa je na voljo 18.750,00 EUR.

Dodatne informacije: