Članek
Pozitivna sprememba
Objavljeno Feb 05, 2017

Subjektivni in objektivni zakoni življenja

Kar je dobro za vse – je dobro tudi za mene!

Nobene pozitivne spremembe razvoja niso mogoče, če tisti, ki želi ali potrebuje spremembe (izboljšanje svojega družbeno-ekonomskega statusa) zahteva spremembe od drugih, ne pa od sebe ali pri sebi, zato so vse želje in takšne zahteve, ki drugim vsiljujejo neke spremembe, le groba prevara samega sebe, kajti brez izboljšanje svojih sposobnosti (lastnosti in vrednot življenja) je utopija pričakovati, da se bo naše življenje spremenilo na boljše samo po sebi!

Za navedene nujne spremembe, ki bodo omogočile deblokado razvoja in potrebne pogoje za aktiviranje učinkovitega razvojnega procesa niso dovolj le želje ali fizično združevanje, temveč nov družben sistem, ki ustvarja pogoje za spremembe vrednot vsakega človeka in posledično celotnega družbenega sistema!

Nikoli in nikjer se pozitivne spremembe pri človeku ne dogajajo brez njegove aktivne udeležbe, zato je predpogoje formalno uveljaviti družben sistem neposredne demokracije, da se vsak posameznik prebudi in aktivira, kot aktivni državljan ter prične z nujnimi sprememba pri sebi in tako postane generator razvojnega procesa v skupno korist, kajti,

»kar je dobro za vse - je dobro tudi za mene!«

Prav na teh spoznanjih in osnovah pa je zgrajen nov družben sistem »Bio-humanizem«!

Torej, ali poznate vsebino (vrednote in razvojne rešitve) novega družbenega sistema Bio-humanizma, ki vam bo omogočil pozitivno spremembo in izboljšanje vašega družbeno-ekonomskega statusa, oz. človeka vredno in dostojno življenje!?

In »zakaj ne«!?

Prvo sami sebi iskreno postavite to ključno vprašanje in najdite pravi odgovor ali poiščite odgovor, ki vam ga nudi nov družben sistem Bio-humanizem ter ugotovite ali so vaša ravnanja ali spoznanja skladna novim vrednotam družbenega sistema Bio-humanizma. Če niso, potem že imate odgovor zakaj je vaš družbeno-ekonomski status ali položaj takšen kot je!!!

»Le pozitivna sprememba na sebi (lastnost, sposobnost, misel) nam omogoča misliti in delovati drugače (odprava zablod, zmot in pomanjkljivosti) v svoje in skupno dobro!«

Brez vaše aktivne vloge in osebnih sprememb, ki jih potrebujete ni za vas prave rešitve, zato se ravnajte po enem od »osnovnih pravil« delovanja posameznika v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, ki pravi:

» S pozitivno spremembo pri sebi – pozitivno spreminjamo svet okoli sebe, kajti mi smo del sveta «,

zato vsaka naša sprememba (pozitivna ali negativna) neposredno vpliva na pozitivne ali negativne spremembe v našem okolju in svetu v katerem živimo. Vsaka naša sprememba neposredno vpliva na naše pogoje življenja, zato brez takšne (pozitivne) spremembe ni pozitivnih sprememb ali spremenjenih pogojev bivanja, kar je naravni zakon evolucije v katerem se vse vsak trenutek spreminja, saj je le »sprememba« konstanta ali stalnica razvojnega procesa.

Ali preprosto rečeno: »Brez naše pozitivne spremembe ni izboljšanje pogojev življenja« in posledično našega napredka za boljše življenje, kajti postajamo cokla (blokada) razvojnemu procesu. To pa pomeni, da če ne sledimo naravnim spremembam (dobro se uveljavlja in slabo propada), smo sami žrtve lastnega primitivizma (egoizma), ki ne upošteva osnovne modrosti življenja, zato spremembe dirigirajo in vsiljujejo drugi, tisti na oblasti (za svoje koristi) na škodo (izkoriščanja) večine!

Zato brez spremembe ali odprave (kvazi oz.) obstoječega nedemokratičnega družbenega sistema, ki koristi le manjšini na škodo večine – ni nobene rešitve, temveč le vedno večje stopnjevanje sporov, konfliktov, vojne in uničenje,… ali skupno umiranje na obroke! 

Če si  resnično iskreno želimo pozitivne spremembe, potem moramo pričeti »pri sebi« (biti aktivni) in naprej spoznati vrednote novega družbenega sistema Bio-humanizma, da se lahko v skladu z njimi tudi ravnamo in obnašamo ali konkretno pozitivno spreminjamo sebe in posledično pozitivno spreminjamo pogoje in okolje v katerem živimo!  

Subjektivni zakoni (obstoječi pravni red) po meri manjšine na oblasti, koristijo le privilegirani manjšini ali strukturi na oblasti in objektivni zakoni življenja v naravi koristijo vsem, zato je Bio-humanizem, kot nov družben sistem, edini družben sistem v svetu, ki je utemeljen in grajen na (objektivnih) zakonih življenja v naravi in

koristi vsem - brez izjeme!!!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"