Članek
Biti srečen pomeni
Objavljeno Jan 19, 2018

Živeti varno in zdravo z našo mati naravo!

"Ni treba nič besed, dovolj je že topel objem in prijazen nasmeh"!

Ko se držimo za roke ali smo v objemu, skupaj delimo vse slabo in dobro! Ta skupna roka, ki nas povezuje je mati narava (vse naravne dobrine nam ustvarjajo pogoje za življenje – smo v objemu narave), ki je ena in edina!

Zato nam ni in ne more biti vseeno kaj misli in dela tisti s katerim smo z roko v roki ali v objemu skupaj "eno" telo (ali človeška skupnost)! 

Če želiš biti srečen, ne išči ali se druži (oz. ukvarjaj) s tistimi, ki ti ponujajo z zapeljivimi besedami ali obljubljenimi darili na račun narave ali drugih ljudi, temveč tistimi, ob katerih se počutiš varno in srečno (nas ni strah), kajti pri njih ne govorijo besede, ampak njihova dobra dejanja. 

Nisi bolj varen in srečen, zaradi besed, temveč zaradi dobrih in plemenitih dejanj!

Kdor sledi besedam (kar sliši) in videzu (kar vidi) je lahko prevaran (in razočaran - posledično prestrašen). A, kdor občuti toplino in ljubezen ta nikoli ni in ne bo prevaran, saj sledi svojemu srcu in ne preračunljivi (ali prizadeti) človeški pameti!

Prav zato je nov družben sistem Bio-humanizem utemeljen na naravnih zakonitostih življenja (bionomija), ki nas ponovno poveže z našo bit (torej biti in ne imeti) v sožitje z naravo in sočlovekom!

Tega pa nihče  namesto nas ne more storiti, kajti za takšna dejanja so potrebni ljudje, ki za svoja dejanja prevzemajo tudi osebno odgovornost.  

Brez osebne odgovornosti ni odgovornih dejanj!

To pa pomeni, da je vsak človek odgovoren za vse kar dela, ne le do sebe, temveč enako tudi do sočloveka in celotne človeške skupnosti kot celote, kajti vsi smo del te celote!

Če to izrazim preprosto in po domače:

"Če želiš dobro sebi, potem delaj dobro tudi za druge ali vse ljudi"!

Človek je vso svojo zgodovino človeštva razvijal svojo pamet in akumuliral pridobljeno znanje, a vendar še nikoli v vsej svoji zgodovini ni bil takšen suženj in žrtev (svojih zablod, predsodkov in zmot), kamor ga je pripeljala prav ta premetena in podivjana pamet, ki ga še naprej vodi (ne v svobodo ampak) v samomor ali propad!  

Zakaj?

Zato, ker se ne zaveda, da narava človeške pameti ne potrebuje in da je človeška pamet v službi egoizma ali hudiča, kajti domišlja si, da mu dana prav zato, da koristi sebi (postaja gospodar narave in drugih – si podreja in zlorablja vse za zadovoljite svojih potreb – tudi sočloveka), zato sam oblikuje (subjektivne) zakone po svoji podobi in zavrača objektivne zakone življenja, ki nam jih za zdravo življenje ustvarja in ponuja narava sama! 

To je osnovni razlog, da ne iščimo ali se družimo  (oz. ukvarjamo) z lopovi, barabami in njim podobnimi človeškimi izmečki, temveč tistimi, ob katerih se počutimo varno in srečno, kajti pri njih ne govorijo besede, ampak njihova dejanja. 

 Nauk, ki nam ga posreduje, brez besed, mati narava se glasi:

 "Slabih dejanj nihče ne potrebuje, zato se ne druži in ne sodeluj s tistimi, ki mislijo le nase, na škodo narave in drugih ljudi!"

"Ne govori (ali išči izgovore) - druži se in sodeluj z dobrimi dejanji ali sodeluj pri dobrih dejanjih -

le z dobrimi ljudmi"!  


 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"