Članek
Teza, anti-teza in sinteza
Objavljeno Apr 22, 2017

Sinteza ali pozitivni družben razvoj in

"Bio-humanizem"

Vsi pozitivni družbeni procesi so usmerjeni k razvoju in uveljavljanju demokracije ali oblasti ljudstva!

Skozi celotno zgodovino človeštva se je, s potrjevanje in uveljavljanjem svobodne ustvarjalne misli, človek in njegova skupnost razvijala na področju naravoslovja in družboslovja ter na tej osnovi generirala tehnološki in duhovni (beri družben) razvoj (ali iskanje in spoznavanje resnice).

Vsi družbeni procesi so se usmerjali k razvoju in uveljavljanju demokracije ali oblast ljudstva (oz. družbenega sistema v katerem tvorno sodeluje vsak član družbene skupnosti) v vseh skupnih odločitvah in pomembnih zadevah za vse člane skupnosti.

Žal ali resnici na ljubo, zaradi točno določene lastnosti človeka, ki jo imenujemo egoizem, si je človek načrtno želel oblikovati in razvijati družben model ali sistem po svoji podobi in posledično na takšen način tudi generiral vse družben spremembe.

Te spremembe so običajno diktirali (preko pravnega reda - beri zakonodaje) predstavniki ljudstva z neomejenim ali omejenim mandatom, kar jim je in jim omogoča, da prav na tej lastnosti (ali slabosti človeka) zlorabijo svoja pooblastila ali privilegije za svoje koristi na škodo večine!

Prav na tej osnovi ali lastnosti človeka, vsaka oblast odtujena od človeka, sistemsko blokira svobodno ustvarjalno misel in zavira uveljavljanje svobodne volje (ali resnice in pravice), ki koristi vsem, kajti privilegirana struktura na oblasti zlorablja privilegiran položaj (kompetence in pristojnosti) v svojo korist na škodo večine (oz. privilegirana manjšina na oblasti izkorišča preko pravne države neprivilegirano večino, ki teh privilegijev nima).

Vsak družben sistem je tako bil oblikovan na tezi, oz določenih spoznanjih in trditvah ter pravno formalno reguliran s dogovorjenimi ali zapisanimi pravili (ali zapovedi in prepovedi - subjektivni pravni red).

Vsaki takšni tezi se je kot odgovor o pomanjkljivosti teze pojavila anti-teza ali na primer teza vladavina kralja (posameznik), anti-teza vladavina ljudstva (množica - vsi člani skupnosti - demokracija) ali vmesna rešitev (kombinacija obojega) skupina predstavnikov ljudstva ali parlamentarna demokracija, kar imamo danes.

To je tudi glavni razlog, da imamo še vedno blokado svobodne misli in negativni družbeni proces (iz slabega na slabše), saj se, namesto skupnega interesa vseh članov skupnosti, preko obstoječega družbenega sistema parlamentarne demokracije, še vedno uveljavlja človekova lastnost (ali slabost) egoizem in ta forsira parcialni ali posamezni interes (posameznika ali določene privilegirane skupine) ne pa splošni ali skupni interes oz. cilje - boljše življenje za vse!

Tako se je uveljavil tudi kapitalizem, kot anti-teza tezi fevdalizma z revolucijo in tezi kapitalizma, kot anti-teza socializem z revolucijo in ker ni uveljavil (zaradi oblastne kaste - partije) brezrazredni družben sistem, temveč več partijski ali stranko-kratski, ki še bolj manjša osnovne človekove pravice in svoboščine človeka ter se odtujuje ali oddaljuje od vladavine ljudstva oz. demokracije (ter legalizira krajo ali izkoriščanje človeka po človeku).

Nobena partijska struktura ali struktura na oblasti, ki si prisvaja oblast v imenu ljudstva ( v prejšnji državi - partija in sedanji politične stranke) dejansko, zaradi egoizma človeka, ne razvija demokracije ali prave neposredne demokracije, temveč jo s svojim delovanjem in ukrepi odpravlja ali deluje proti pravi ali neposredni demokraciji oz. vladavini ljudstva!

Bistvena novost novega družbenega sistema Bio-humanizma je v tem, da ni teza ali anti-teza, temveč sinteza ali nova kvaliteta podprta z modrostjo življenja (naravnimi zakoni), ki združuje vse dobro iz preteklosti in sedanjosti ter izloča slabo in odpravlja staro z novim in boljšim v skupnem razvojnem procesu za vse.

V Bio-humanizmu veljajo enaka pravila razvoja, kot v naravi, zato so zagotovljeni pogoje evolucije razvoja vsakega človeka in človeške skupnosti, kot celote!



"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"