Kaj vem in znam!

Objavil/a Srečko Prislan, dne 2020-05-24 ob 10:01:23

Znanje je največje bogastvo človeka!

Kdor ve in zna, lahko in tudi zmore le, če ima voljo in pogum!

Vsak človek je unikum ali enkraten in edini, ker ga je življenje od rojstva do današnjih dni oblikovalo in naredilo takšnega, kot je, zato se ljudje med sabo razlikujemo!

Vsaka stvar, ki jo razumeš je preprosta in če je ne razumeš je lahko nerešljiv problem. In ker smo si ljudje različni imamo tudi različne sposobnosti dojemanja vseh stvari ali pojmov. 

Nekdo lahko prav za to reši določen problem in drugi ga ne more, ker nima teh sposobnosti!

Imamo pa ljudje, kot bitja genetske zasnove, ki nam omogočajo, da  lahko določene sposobnosti tudi pridobimo. 

Tako se lahko naučimo množico opravil, kot je govoriti, pisati,....,itd...itd, in z razvojem teh sposobnosti stvari in pojme skozi življenje tudi spoznavamo in jih razumemo ter lahko uporabljamo za vsakdanja opravila ali naše življenje!

Se opravičujem, to so sicer preproste stvari, za človeka, ki se s tem ukvarja in nerešljive ali dojemljive za nekoga, ki jih prvič vidi in sliši!

Zato preprost primer: "Nekdo, ki prvič vidi klavir, ne ve kaj bi z njim počel ali čemu služi, a tisti, ki z njim vsak dan igra, lahko zaigra vsako melodijo, ki se jo je naučil!"

In ker smo ljudje bitja iste naravne vrste, smo si podobni in zato lahko jaz tebe naučim tisto kar vem in znam ter ti mene vse tisto, kar ti veš in znaš!

Vsaka stvar je preprosta, če jo spoznaš in razumeš, zato je tako tudi za nov družbeni sistem, ko ga spoznaš, sprejmeš in se lahko po njem ravnaš!

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!! 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
Srečko Prislan
0
Oct 10, 2021
Učno-vzgojni proces!

Naš cilj je oblikovanje pravih vsebin in pogojev za sodobno izobraževanje v lokalnih skupnosti, kjer sodelujejo učenci, starši ali odrasli in učitelji ter se povezujejo ljudje iz različnih življenjsko pomembnih področij: zdravilci, kmetje, mojstri, obrtniki, podjetniki, pravniki.

Vsi, ki sodelujemo v skupnosti ter učno-vzgojnem izobraževalnem procesu za našo skupno prihodnost, smo hkrati tudi mentorji, ki posredujemo drug drugemu svoje znanje. Tako se znanje pretaka skozi različne življenjske prakse in veščine.

http://rckosop.eu/blog/svobodna-sola-za-zivljenje/

Svobodna šola za življenje! | RC KOSOP so. p.

Naši otroci nam kažejo pot! Odgovornost za šolanje svojih otrok jemljemo v svoje roke Mnoge slovenske družine se zdaj in
#6
Srečko Prislan
0
May 30, 2020
https://m.youtube.com/watch?v=bJdu8gIZesM&feature=youtu.be

Na glavo | Rok Rozman | TEDxLjubljana - YouTube

Balkan Rivers Tour je gibanje, ki ustavlja nepotrebne jezove na neokrnjenih balkanskih rekah in je največja tovrstna akc
#5
Srečko Prislan
0
May 25, 2020
Spoštovani prijatelji v eni fb skupini sem zapisal!

Zelo cenim in spoštujem vaše razmišljanje o spremembah, kajti sprememba je osnovni element vsakega razvoja, ki je lahko pozitiven ali negativen za posameznika ali celo celotno družbeno skupnost!

Vprašanje je seveda, kaj je narobe ali dobro ter kaj je potrebno spremeniti, da se bo obstoječe stanje spremenilo na boljše!

Mnogi še, kaj je in zakaj je nekaj narobe, ne vedo, bolj občutijo, kot vedo, da nekaj ni dobro, ampak je slabo! Vendar je potrebno izhajat iz bistva problema ali je to stvar vsakega posameznika ali je to pravica in dolžnost vseh, kajti na to potem, tako ali drugače, lahko vplivamo vsi.

Kadar gre samo za posameznika je to bolj zasebna stvar ali zadeva in, če gre za skupnost ali večino ljudi, to ni več zasebna zadeva, ampak vseh prizadetih in tistih, ki imajo sposobnost (znanje, pogum in voljo) razmere in stanje tudi spremeniti.

Žal je mnogo tudi takšnih, ki ali ne vedo kaj je narobe, ali pa jim stanje takšno, kot je, celo ustreza, zato so proti kakršnim-koli spremembam in bodo temu zavestno nasprotovali!

Pomembno je, da začnemo spoznavati, kaj je narobe in povezovati vse tiste, ki smo žrtev obstoječih slabosti, zato si želimo spremembe ali poiskati rešitve za skupne spremembe na boljše!

Razvoj katerega-koli področja ni dan od boga in vsakemu posebej, saj lahko spreminjaš le tisto, kar dobro poznaš v dobrem in slabem smislu, saj dobro ni potrebno spreminjati, ampak se osredotočiti le na tisto, kar je slabo, kajti le z odpravljanjem slabega ustvarjamo boljše!

Vsakdo ve, da nobena stvar ni za večno, in ko več ne služi dobro svojemu namenu, jo je potrebno popraviti ali zamenjati z novo in boljšo!

Če gre za razvojni proces, na primer družben sistem, in ta poteka negativno, ali od slabega na slabše, je potrebna radikalna sprememba ali sistem menjati v njegovem temelju ali osnovnih vrednotah, na primer nagrajevati delovnega človeka, ne lopova, kot o omogoča obstoječi družben sistem.

Nobene spremembe niso mogoče, če človek nima potrebe ali znanja, poguma in voljo za spremembo. Kdo nima potrebe ali mu sprememba lahko celo škodi, ne bo za spremembo in ji bo celo nasprotoval, kar pomeni, da bo prej ovira, kot pozitiven dejavnik spremembe!

Kdor-koli si želi spremembo na boljše, pa bi se moral vprašati "Kaj vem in znam", kajti vedeti in znati ni isto in brez znati sprememba ni mogoča, saj le znanje lahko pripelje do rešitve in rešitev je bistvo za akcijo ali izvedbo osebne ali skupne spremembe na boljše za vse!

Se opravičujem dragi prijatelji, da dolgovezim, saj mi je reševanje problemov in družbenih težav, ne dela težavo, ampak mi je v užitek, kot je vsakemu užitek, če dela tisto, kar ga veseli in je v tem tudi uspešen!
Za to kar razmišljate v tej in še nekaterih fb skupinah, imam pripravljeno gradiva za tri knjige in prva je že v pripravi!

In kje sem pričel s takšnim razmišljanjem in delom je dolga zgodba, in že skoraj celo življenje, a začetek se vedno prične na začetku, zato sem si tudi sam postavil na začetku vprašanje: "Kaj vem ali znam" in iskal ter našel odgovore in rešitve na številna vprašanja, težave in probleme! lp SP
#4
Srečko Prislan
0
May 24, 2020
Prijatelj pravi, spet ta filozofija!

Dragi prijatelj, ne vem, kaj je zate filozofija, vendar vedi, da je sestavina življenja in kdor tega ne ve mu manjka bistven pogoj za razvoj in spremembe!

Vse je mogoče, če si človek najprej odgovori na vprašanje, kaj je smisel njegovega življenja!

Vse je jasno in tudi konkretno, le iskreno se je potrebno zanimati in delovati v želeni smeri, pa človek vedno pride do realnega cilj

Kaj znam in vem!

Znanje je največje bogastvo človeka!
#3
Srečko Prislan
0
May 24, 2020
Človek ni le fizično telo - je mnogo več!!!

https://www.youtube.com/watch?v=D-OwJtk7nBw

Kako skrbeti za energijske centre telesa, Maria Ana Kolman - YouTube

6.12.2016 Kako skrbeti za energijske centre telesa po korakih od čakre do čakre nam je zaupala Maria Ana Kolman ? Tudi v
#2
Srečko Prislan
0
May 24, 2020
Nov šola življenja za vse - za celo življenje!

To so tudi spoznanja novega družbenega sistema Bio-humanizma v katerem se potrjuje šola prihodnosti ali kreativno ustvarjalno sodelovanje med ljudmi, ki oblikujejo novo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

https://www.youtube.com/watch?v=Su_kPUG92FE&t=15s&fbclid=IwAR3ZWSdJhNoZr_NpEPxJg7cJLL9QWgWb54A5rqn8nMU7a8peJ54UBmifgNc

Tako bo izobraževanje izgledalo v prihodnosti! Jasna Martinjak - YouTube

Tokrat predstavljamo drugačne vrsto šolo, ki si jo lahko obetamo v prihodnosti. Rodovna šola ponuja specifičen način živ
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2020-05-24 10:01:23 (May 24, 2020)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Država in pravo
Človeška skupnost
Goljad in David
Duhovne vrednote
Preizkušnja
Družben sistem
Sluga pokorni
Modrost življenja
Svobodni mediji
Dobro in boljše
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2022
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj