Kaj vem in znam!

Objavil/a Srečko Prislan, dne 2020-05-24 ob 10:01:23

Znanje je največje bogastvo človeka!

Kdor ve in zna, lahko in tudi zmore le, če ima voljo in pogum!

Vsak človek je unikum ali enkraten in edini, ker ga je življenje od rojstva do današnjih dni oblikovalo in naredilo takšnega, kot je, zato se ljudje med sabo razlikujemo!

Vsaka stvar, ki jo razumeš je preprosta in če je ne razumeš je lahko nerešljiv problem. In ker smo si ljudje različni imamo tudi različne sposobnosti dojemanja vseh stvari ali pojmov. 

Nekdo lahko prav za to reši določen problem in drugi ga ne more, ker nima teh sposobnosti!

Imamo pa ljudje, kot bitja genetske zasnove, ki nam omogočajo, da  lahko določene sposobnosti tudi pridobimo. 

Tako se lahko naučimo množico opravil, kot je govoriti, pisati,....,itd...itd, in z razvojem teh sposobnosti stvari in pojme skozi življenje tudi spoznavamo in jih razumemo ter lahko uporabljamo za vsakdanja opravila ali naše življenje!

Se opravičujem, to so sicer preproste stvari, za človeka, ki se s tem ukvarja in nerešljive ali dojemljive za nekoga, ki jih prvič vidi in sliši!

Zato preprost primer: "Nekdo, ki prvič vidi klavir, ne ve kaj bi z njim počel ali čemu služi, a tisti, ki z njim vsak dan igra, lahko zaigra vsako melodijo, ki se jo je naučil!"

In ker smo ljudje bitja iste naravne vrste, smo si podobni in zato lahko jaz tebe naučim tisto kar vem in znam ter ti mene vse tisto, kar ti veš in znaš!

Vsaka stvar je preprosta, če jo spoznaš in razumeš, zato je tako tudi za nov družbeni sistem, ko ga spoznaš, sprejmeš in se lahko po njem ravnaš!

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!! 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
Srečko Prislan
0
Oct 10, 2021
Učno-vzgojni proces!

Naš cilj je oblikovanje pravih vsebin in pogojev za sodobno izobraževanje v lokalnih skupnosti, kjer sodelujejo učenci, starši ali odrasli in učitelji ter se povezujejo ljudje iz različnih življenjsko pomembnih področij: zdravilci, kmetje, mojstri, obrtniki, podjetniki, pravniki.

Vsi, ki sodelujemo v skupnosti ter učno-vzgojnem izobraževalnem procesu za našo skupno prihodnost, smo hkrati tudi mentorji, ki posredujemo drug drugemu svoje znanje. Tako se znanje pretaka skozi različne življenjske prakse in veščine.

http://rckosop.eu/blog/svobodna-sola-za-zivljenje/

Svobodna šola za življenje! | RC KOSOP so. p.

Naši otroci nam kažejo pot! Odgovornost za šolanje svojih otrok jemljemo v svoje roke Mnoge slovenske družine se zdaj in
#6
Srečko Prislan
0
May 30, 2020
https://m.youtube.com/watch?v=bJdu8gIZesM&feature=youtu.be

Na glavo | Rok Rozman | TEDxLjubljana - YouTube

Balkan Rivers Tour je gibanje, ki ustavlja nepotrebne jezove na neokrnjenih balkanskih rekah in je največja tovrstna akc
#5
Srečko Prislan
0
May 25, 2020
Spoštovani prijatelji v eni fb skupini sem zapisal!

Zelo cenim in spoštujem vaše razmišljanje o spremembah, kajti sprememba je osnovni element vsakega razvoja, ki je lahko pozitiven ali negativen za posameznika ali celo celotno družbeno skupnost!

Vprašanje je seveda, kaj je narobe ali dobro ter kaj je potrebno spremeniti, da se bo obstoječe stanje spremenilo na boljše!

Mnogi še, kaj je in zakaj je nekaj narobe, ne vedo, bolj občutijo, kot vedo, da nekaj ni dobro, ampak je slabo! Vendar je potrebno izhajat iz bistva problema ali je to stvar vsakega posameznika ali je to pravica in dolžnost vseh, kajti na to potem, tako ali drugače, lahko vplivamo vsi.

Kadar gre samo za posameznika je to bolj zasebna stvar ali zadeva in, če gre za skupnost ali večino ljudi, to ni več zasebna zadeva, ampak vseh prizadetih in tistih, ki imajo sposobnost (znanje, pogum in voljo) razmere in stanje tudi spremeniti.

Žal je mnogo tudi takšnih, ki ali ne vedo kaj je narobe, ali pa jim stanje takšno, kot je, celo ustreza, zato so proti kakršnim-koli spremembam in bodo temu zavestno nasprotovali!

Pomembno je, da začnemo spoznavati, kaj je narobe in povezovati vse tiste, ki smo žrtev obstoječih slabosti, zato si želimo spremembe ali poiskati rešitve za skupne spremembe na boljše!

Razvoj katerega-koli področja ni dan od boga in vsakemu posebej, saj lahko spreminjaš le tisto, kar dobro poznaš v dobrem in slabem smislu, saj dobro ni potrebno spreminjati, ampak se osredotočiti le na tisto, kar je slabo, kajti le z odpravljanjem slabega ustvarjamo boljše!

Vsakdo ve, da nobena stvar ni za večno, in ko več ne služi dobro svojemu namenu, jo je potrebno popraviti ali zamenjati z novo in boljšo!

Če gre za razvojni proces, na primer družben sistem, in ta poteka negativno, ali od slabega na slabše, je potrebna radikalna sprememba ali sistem menjati v njegovem temelju ali osnovnih vrednotah, na primer nagrajevati delovnega človeka, ne lopova, kot o omogoča obstoječi družben sistem.

Nobene spremembe niso mogoče, če človek nima potrebe ali znanja, poguma in voljo za spremembo. Kdo nima potrebe ali mu sprememba lahko celo škodi, ne bo za spremembo in ji bo celo nasprotoval, kar pomeni, da bo prej ovira, kot pozitiven dejavnik spremembe!

Kdor-koli si želi spremembo na boljše, pa bi se moral vprašati "Kaj vem in znam", kajti vedeti in znati ni isto in brez znati sprememba ni mogoča, saj le znanje lahko pripelje do rešitve in rešitev je bistvo za akcijo ali izvedbo osebne ali skupne spremembe na boljše za vse!

Se opravičujem dragi prijatelji, da dolgovezim, saj mi je reševanje problemov in družbenih težav, ne dela težavo, ampak mi je v užitek, kot je vsakemu užitek, če dela tisto, kar ga veseli in je v tem tudi uspešen!
Za to kar razmišljate v tej in še nekaterih fb skupinah, imam pripravljeno gradiva za tri knjige in prva je že v pripravi!

In kje sem pričel s takšnim razmišljanjem in delom je dolga zgodba, in že skoraj celo življenje, a začetek se vedno prične na začetku, zato sem si tudi sam postavil na začetku vprašanje: "Kaj vem ali znam" in iskal ter našel odgovore in rešitve na številna vprašanja, težave in probleme! lp SP
#4
Srečko Prislan
0
May 24, 2020
Prijatelj pravi, spet ta filozofija!

Dragi prijatelj, ne vem, kaj je zate filozofija, vendar vedi, da je sestavina življenja in kdor tega ne ve mu manjka bistven pogoj za razvoj in spremembe!

Vse je mogoče, če si človek najprej odgovori na vprašanje, kaj je smisel njegovega življenja!

Vse je jasno in tudi konkretno, le iskreno se je potrebno zanimati in delovati v želeni smeri, pa človek vedno pride do realnega cilj

Kaj znam in vem!

Znanje je največje bogastvo človeka!
#3
Srečko Prislan
0
May 24, 2020
Človek ni le fizično telo - je mnogo več!!!

https://www.youtube.com/watch?v=D-OwJtk7nBw

Kako skrbeti za energijske centre telesa, Maria Ana Kolman - YouTube

6.12.2016 Kako skrbeti za energijske centre telesa po korakih od čakre do čakre nam je zaupala Maria Ana Kolman ? Tudi v
#2
Srečko Prislan
0
May 24, 2020
Nov šola življenja za vse - za celo življenje!

To so tudi spoznanja novega družbenega sistema Bio-humanizma v katerem se potrjuje šola prihodnosti ali kreativno ustvarjalno sodelovanje med ljudmi, ki oblikujejo novo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

https://www.youtube.com/watch?v=Su_kPUG92FE&t=15s&fbclid=IwAR3ZWSdJhNoZr_NpEPxJg7cJLL9QWgWb54A5rqn8nMU7a8peJ54UBmifgNc

Tako bo izobraževanje izgledalo v prihodnosti! Jasna Martinjak - YouTube

Tokrat predstavljamo drugačne vrsto šolo, ki si jo lahko obetamo v prihodnosti. Rodovna šola ponuja specifičen način živ
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2020-05-24 10:01:23 (May 24, 2020)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Humanizem in samokritika
Ironija življenja
Kje je vzrok
Morala in etika
Prebujena zavest
Zlodej ali hudič
Prevara
Bodi sprememba!
Resnica ali dejstvo
Resnica
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2022
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj