Članek
Pozitivna selekcija!
Objavljeno Jul 02, 2020

(copy-pass od prijatelja)!

 Vladanje ali upravljanje?

Zakaj nov družben sistem Bio-humanizem ukinja državo ter  njene institucije ter uveljavlja družbeno organizacijo organizirane civilne družbe ali novo organizirano skupnost svobodnih ljudi?

Privoščil si bom ta zapis, preprosto zato, ker je treba povedati še kako drugo resnico, to, ki je ne zanimata zdaj križ in zvezda in spopad, ki deli ta narod od Krsta pri Savici dalje, in se ponavlja v tisočih žalostnih variacijah na temo. 

Ljubljeni vodje vseh barv, nam večini dol visi za ta vaš raus, za vse te stolčke in zgodbice, ki nam jih prodajata z ene in druge strani. Če se ne morte zmenit kdo je dobil drugo svetovno vojno, predlagam, da se nekje dobite in zmenite med sabo. 

Vse kar se v resnici dogaja je zaključek tranzicije, privatizacije, v kateri smo državljani ostali brez vsega, kar je bilo nekoč baje skupno, to kar nam je ostalo so krediti, pufi in kopica razlomljenih idealov in ponižanih osnovnih moralnih načel, kot so poštenje, resnica, pravičnost. 

To, da gre zdaj tukaj ob protestih za levičarje, ali desničarje je prvovrstna zaslepljenost in popolno nerazumevanje. 

Tem vašim delitvam, parolam barvam ne verjamemo, prevečkrat ste z dejanji pokazali in dokazali, da so samo dekorativnega značaja. To, kar nas zanima je, kako bomo živeli, kje bomo lahko ustvarili dom, kaj bomo delali, od česa bomo živeli in v kakem okolju vzgajali svoje otroke. 

Prišel je baubau virus. In smo se kot večina sveta pač zaprli. Izkušnje tistih, ki so to napravili drugače jasno kažejo na to, da smo ga vsrali, da smo odreagirali napačno. A bo zdaj kdo od vas priznal to, in premislil, a ne bi spoznali napake in od tukaj naprej se tega lotili drugače. 

A bomo res zato, ker kao rešujemo življenja ( ki jih v resnici ne, saj smrti pač noben ne uide) uničili sedanjost in prihodnost generacij tukaj zdaj, in teh ki pridejo. 

A ni bila dovolj ta cela generacija, ki jo je prejšnja kriza oropala možnosti in priložnosti, da zaživijo človeka spodobno življenje! 

In prosim nikar s tem, kako rešujemo življenja, kako smo človeški, če bi nas to zanimalo, ne bi gradili ograj, in postavljali zidov, in s preprostim zdravilom hrano bi reševali lačne otroke po svetu, ki jih t5isoči umirajo z dneva v dan zaradi našega pohlepa in komoditete. In res je, ne gre za zvezdo ali križ. 

Gre za zdravo pamet, gre za naša življenja tukaj zdaj, in prihodnost nas vseh. Ko boste to razumeli, in ko boste razumeli, da se pravica vladati drugim pridobi s spoštovanjem tistih, ki jih vladaš, boste morda dostojni tega, govorim tistim prej, tistim zdaj in tem ki upajo, da bodo! (Peter Srpčič)

"Če dopolnim Petra S., lahko povem, da pravica vladati ni naravna pravica, ampak produkt pokvarjene človeške pameti, zato se v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu "vladanje menja z upravljanjem"!

Sodobna država, kot institucija nasilja deluje na metodi "zapovedi in prepovedi" in njeno bistvo je represija ali nasilje ter omejevanje svobode ali osnovnih človekovih pravic večini ljudi, zato se z novim družbenim sistemom menja z organizirano skupnostjo svobodnih ljudi.

Organizirana skupnost deluje na moralno etičnih vrednotah »humanizma« in metodi "sporazumevanja in dogovarjanja", zato med ljudmi ni nasilja, kajti vsakdo nase s takšnim dejanjem ali sodelovanjem prevzame tudi obveznosti do sebe in skupnosti ter okolja v kateri živi in posledično, tudi osebno odgovornost, da je za sprejete in realizirane obveznosti nagrajen in za nerealizirane ali škodo, ki jo povzorči z zanemarjanjem svoji obveznosti ali škodljivim delovanjem tudi kaznovan!

Zakaj? 

Z vladanjem se izvaja proces legaliziranega nasilja (ali samovolja preko intitucij, kot je država) enega človeka nad drugim človekom, ki se sklicuje na pravni red in pravno državo, kjer pravila (ali zakone) postavijo nasilneži ali tisti, ki si preko pravil (zakonov) ali privilegijev želijo ustvarjati ekstra koristi ali profit (v obliki premoženja) na škodo tistih, ki teh privilegijev nimajo in to premoženje ustvarjajo. 

Zato je "vladanje" - legalizirana "kraja in nasilje", kar nima nič skupnega s svobodo človeka in svobodno skupnostjo v kateri si vsak človek, kot tudi druga bitja, želi živeti po naravnih zakonih! 

Z "upravljanjem" pa izvajamo delovni proces z napravami, ki jih v življenju imamo in za življenje potrebujemo ter izvajamo tudi delovne naloge v organizirani družbeni skupnosti, ki so nam dodeljene za skupno dobro in korist (ne v korist enega na škodo drugega).

Zato pri "upravljanju" gre za "osebno odgovorno" ravnanje s stvarmi s katerimi upravljamo in nam služijo za delo ter sodelovanje s sočlovekom s katerim sodelujemo na enakopravni osnovi v skupnem delovnem procesu. Vsi sodelujemo, kot sodelaveci pri izdelavi ali uporabi proizvodov (življenjskih potrebščin), saj jih sami ali skupaj z drugimi ustvarjamo in koristimo za svoje in skupne potrebe! 

Za upravljanje je značilna ustvarjalna sposobnost ali znanje ter kultura ali human odnos (medsebojno spoštovanje), zato se razvijejo in krepijo vse pozitivne vrednote za sožitje in življenje (samospoštovanje in spoštovanje drugih), kot so:  solidarnost, pomoč, podpora, spodbuda, zaupanje, varnost,... ter ostalih vrednot za mir in sožitje, ki jih povezuje pozitivna energija življenja, ki se v Bio-humanizmu imenuje "LJUBEZEN"! 

To je tudi razlog, da se, kot v naravi sami po naravnih zakonih, tudi v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, "pozitivne vrednote nagrajujejo" in slabe izločajo ali sankcionirajo, oz. uveljavlja "pozitivna naravna selekcija", ki daje najboljše rezultate in prave užitke vsakemu svobodnemu človeku, ki živi in aktivno sodeluje v novi skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!!!

-> Pozitivna naravna selekcija!!! <-

 Pozitivne vrednote se nagrajujejo in

slabe se izločajo ali kaznujejo!!!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"   

Moja spoznanja dopolnjujejo vajino razmišljanje in sicer da je vse po naravnih zakonih vsak trenutek v ravnovesju, ne glede kaj si mi mislimo, saj je "naše srce" preko naših indikatorjev in senzorjev na ali v telesu vsak trenutek neposredno povezano z našim okoljem (z univerzumu)! Problem je naša pamet ali možgani, ki imajo sposobnost spomina in ta nam avtomatsko usidra v podzavest informacije iz preteklosti, ki nas motijo in povzroča vedno hujšo napako, kajti po naravnih zakonih, kar je bilo ni več (navlaka v naših možganih) in povzroča odstopanje od naravnih zakonov, zato posledično povzroča naše napačno ravnanje in obnašanje! Bolj naše obnašanje odstopa od naravnih zakonov (evolucije ali ravnovesja) bolj trpimo in grešimo, zato je pravo "vodilo za življenje" naše srce in ne možgani, kajti če sledimo svojemu srcu (tudi pamet) smo na pravi poti, če prepustimo, da nas vodi pamet (ne srce) delamo, zaradi zasvojenosti (ali odstopanj od naravnih zakonov) vedno večje napake, ki se manifestirajo, kot naše trpljenje! Vsa modrost življenja se po spoznanjih Bio-humanizma nahaja vsak trenutek (evolucija) v naravi sami (brez naše pameti), zato vsako odstopanje od naravnih zakonov pomeni napako (ali greh - vzrok, ki mu sledi posledica - kazen, ki jo občutimo, kot bolečino in trpljenje ter končni fazi bolezen in smrt)! Če se ravnamo po modrosti življenja ali naravnih zakonih, potem vsak trenutek "dobro - sprejemamo" in "slabo - zavračamo"! In prav za to se po naravnih zakonih tudi v Bio-humanizmu "dobro ali ljubezen" - sprejema in daje ter "slabo ali egoizme" - zavrača ali izloča (oz. na ne vsiljiv način - "ignorira")!

Pozdravljen prijatelji, se še niste naveličali tistih, ki pravijo "Kučan v zapor" ali "Janša naj odstopi"! Pa bi znal mogoče kdo od vseh teh brihtnih glav razložiti, zakaj sploh imamo leve in desne ali levi in desni pristop? Zame in nov družbeni sistem Bio-humanizem je najbolj pomemben "skupni pristop" in ta se najbolj izrazi prav v "neposredni demokraciji"! Seveda, če človek razume, da je "DEMOKRACIJA" - univerzalni družbeni sistem, ki temelji na razvojnem procesu in evoluciji! Po mojih spoznanjih nas krade vsaka oblast tako leva, kot desna v obstoječem družbenem sistemu razredne družbe, zato je brez-predmetno izpostavljat JJ ali MK, SD ali SDS,....itd! Potreben bo preklop v glavi, kajti ne levih in desnih za zdravo in srečno življenje "NE" potrebujemo! Vsi eni in drugi zlorabljajo delovne in poštene ljudi za svoje koristi in živijo na tuj račun ali račun tistega, ki dela in ustvarja! Za nov družben sistem Bio-humanizem "NISO" pomembni ne LEVI in ne DESNI, ampak le tisti, ki so "za ali proti"! Zakaj? Po naravnih zakonih življenja obstajata le dve poti "naprej in nazaj" ali "dobro in slabo", oz. "koristno in škodljivo", nikjer pa ni "levih in desnih"!!! In ker nov družben sistem Bio-humanizem temelji na naravnih zakonih življenja - levih in desnih sploh ne potrebujemo - potrebujemo pa tiste "za in proti" ali tiste ki koristijo in tiste, ki škodijo, saj, če ne bi imeli tistih, ki škodijo, sploh ne bi vedeli "kaj je DOBRO in KORISTNO"! Prav, zaradi evolucije ali kontinuiranega razvojnega procesa in univerzalnega dinamičnega ravnovesje potrebujemo družben model "za/proti", ki omogoča vse pogoje za učinkovit družbeno-ekonomski razvojni proces celotne družbene skupnosti! In takšen družben sistem, ki ne potrebuje levih in desnih je družben sistem, ki vključuje vse člane določene družben skupnosti je neposredna demokracija ali edino prava DEMOKRACIJA (ali oblast ljudstva - ker smo vsi vključeni)!!! Ta osnovni pogoj za (pravo) DEMOKRACIJO (ali oblast ljudstva), pa omogoča in izpolnjuje le nov družben sistem Bio-humanizem, ki uveljavlja nove pozitivne vrednote življenja, kot so "MIR, SOŽITJE in LJUBEZEN,..." v vsakdanji praksi na enakopravni osnovi za vse člane nove skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!!! Se strinjam z napisanim na letaku in protestih 2020 - DOVOLJ JE - neumnosti od obstoječih političnih strank in oblasti ali delitev na leve in desni, ki jo NORMALNI ljudje za zdravo in človeka vredno življenje ne potrebujemo! Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi! Za svobodno Slovenijo!!!