Članek
Prebujena zavest
Objavljeno Aug 07, 2020

Prebujena ZAVEST in BIO-HUMANIZEM !!!

"Človek je srečen le, če živi med srečnimi ljudmi!"

Danes večina analizira in ocenjuje obstoječe stanje moralno-etičnih vrednot posameznika in družbe, kot celote, bolj ali manj objektivno in kritično z določeno distanco ter ugotavlja moralno-etično krizo. 

Dejansko lahko govorimo le o indikaciji stanja ali obstoječih razmer - vrednostnega sistema - pri posamezniku in družbeni skupnosti, ne pa o realni podlagi ali temelju za spremembo in konkretni akciji v smeri reševanja problema in aktiviranja potrebnih aktivnosti za spremembo v ravnanju in delovanju posameznika določene skupnosti, ki bi zagotavljala pozitivne družbene spremembe v življenju človeka. 

Brez ustrezne pobude in predloga, ki podaja rešitev za vsakega posameznika, ni mogoče pričakovati bistvenih sprememb obstoječega negativnega trenda v pozitivni trend razvoja moralno - etičnih vrednot!   

Osnovno vprašanje za vsakega posameznika je, kje je "točka prebujanja" zavesti posameznika pri kateri se prične blokada negativnega trenda ter aktivira proces pozitivnega razvoja moralno-etičnih vrednot življenja svobodnega človeka?    

Rešitev je v sintezi pozitivne energije življenja! 

Sinteza pozitivne energije življenja se začne s procesom osveščanja posameznika, ki spodbuja ustvarjalno povezovanja in sodelovanja na »univerzalnem naravnem dinamičnem ravnovesju« s ciljem uresničevati »skupno dobro«, ki se uveljavlja in potrjuje v določenem času, prostoru in določeni družbeni skupnosti v kateri posameznik živi in dela. 

Sistematično spoštovanje in brez-pogojno dajanje in sprejemanje ljubezni, namesto egoizma, vam kaže pot spoznavanja resnice in življenja takšnega, kot resnično je, skladno naravnimi zakoni (brez posrednikov, predsodkov in zablod zavesti človeka), zato le takšna pot človeka vodi do notranjega miru, osebne sreče in zadovoljstva.  

Trenutni trend negativnega razvoja moralno-etičnih vrednot, pri obstoječem družbenem sistemu ali pravnem redu, bazira v delovanju posameznika na egoizmu , zato se človek odtujuje človeku in svojemu naravnem okolju. Predpogoj za spremembo trenda je ozaveščen (prebujen) posameznik, ki aktivira proces povezovanja z drugimi v novo bolj pravično družbeno skupnost. 

Človek nikoli sam zase ne more postati resnično osveščeno bitje, če ne bo sprožil procesa sodelovanja in povezovanja na osnovi ljubezni do sočloveka in naravnega okolja. Samo v tako grajeni in oblikovani novi družbeni skupnosti bo človek lahko  postal resnično svoboden in srečen. 

Ena od bistvenih spoznanj Bio-humanizma je, da je ozaveščen "človek srečen le, če živi med srečnimi ljudmi" (ali novi pravičnejši družbeni skupnosti, ki jo skupaj z drugimi tudi sam gradi).

Seveda je osnovno vprašanje, kdaj in v kateri točki (prebujene zavesti) se posameznik resnično prične prebujati ali aktivira proces prebujanja in ozaveščanja sebe skladno z naravnimi zakoni življenja?! 

Izhodiščna točka mora temeljiti na realnosti ali stvarnosti in ne na preteklosti ali prihodnosti, saj vse, kar je bilo, se je že zgodilo in zato lahko obstaja le še v našem spominu ali pa je le miselna hipoteza za vse tisto kar čahko pričakujemo, da se bo zgodilo v prihodnosti.

Torej preteklost in prihodnost dejansko ne obstaja, pa vendar naša odločitev za lepšo prihodnost z dejanji danes je tisto, kar potrebujemo, da si tlakujemo željeno pot že danes v boljšo prihodnost in tako bomo jutri zagotovo lahko ureničili svoje pozitivne misli in sanje, ki jih imamo danes!  

Kako storimo za prvi korak v lepšo in boljšo prihodnost? 

Za sabo zapusti in opusti vse slabo in gradi na tistem, kar te osrečuje in veseli ta trenutek, samo ta trenutek je pomemben – "samo ta trenutek - sedaj - resnično obstaja", zato edino ta trenutek predstavlja realnost ali našo stvarnost! 

Preteklosti in prihodnosti ni (je samo fikcija zavesti ali spominu) - obstaja le sedanjost, zato vdihni življenjsko energijo iz naravnega okolja in naravnih dobrin ta trenutek, se sprosti in poveži preko svobodne duše (tvoje notranje ljubezni, ki jo izžareva tvoje srce) s tvojim zunanjim svetom (vsem okoljem in seveda iskrenimi prijatelji), ki spoštuje tvojo svobodo in ljubezen.

Zavrzi (blokiraj in se ne ukvarjaj in razmišljaj na) egoiste, nasilje in druge nadloge ali bremena preteklosti in neželjene prihodnosti ter se prepusti energiji življenja, ta trenutek - zdaj, ki te obdaja!

Vse, kar je slabo ne potrebuješ, zato zavestno opusti ali pusti da gre mimo, kakor da ne obstaja (saj je vse le v tvoji glavi), zato sprejmi le dobro, ki te osrečuje in pogumno odpri vrata tej neskončni energiji življenja ali ljubezni, ki je tu - zdaj zate, da boš postal srečen in zaživel človeka vredno življenje. 

Občuduj in uživaj vse dobro in lepo, ki te plemeniti in osrečuje ter dovoli srcu, da sprejme ljubezen, kot naravno zdravilo za veselje, srečo in zdravo življenje!

Egoizem povzroča - bolečino in trpljenje!

Dajanje in sprejemanje ljubezni - te zdravi in osrečuje!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"   

Spoštovani! Osnovni in temeljni problem ali jedro ter vir obstoječih razmer in splošnega negativnega stanja svetu, oz. negativnega družbeno razvojnega procesa, je obstoječi družben sistem razredne družbe, ki omogoča, da privilegirana manjšina načrtno zlorablja in izkorišča neprivilegirano večino ali delovne in poštne ljudi! Brez spremembe ali konkretno odpravo obstoječega zločinskega družbenega sistema z uveljavljanjem novega družbenega sistema neposredne demokracije Bio-humanizma ni mogoče odpraviti negativnega razvojnega trenda in ga spremeniti v pozitivni razvojni proces, kar pomeni, da bodo razmere za večino z dneva dan slabše bolj boleče in uničujoče! Bolj boste gledali in spremljali takšna sporočila ali informacije bolj boste zmedeni in prestrašeni, kajti ne ponujajo vam nobene rešitve, temveč vas načrtno zavajajo in slepijo, da postajajte z dneva v dan večji sužnji svojih zablod, predsodkov in žrtev načrtnih manipulacij tistih, ki vas zlorabljajo in izkoriščajo za svoje egoistične potrebe! Ali res še nikoli niste slišali ljudski pregovor: "Drek bolj mešaš bolj smrdi in z njim tudi TI!" Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!!! Za svobodno Slovenijo!!! https://www.facebook.com/motivacij.../videos/181642923268159

Pozdravljen prijatelj! Zanimivo kako socialisti in kapitalisti trmasto vztrajajo na svojih okopih ali tistem, kar so jih naučili drugi in so od njih prevzeli slabe in dobre navade ali običaje! Nobeden od obeh znanih dominantnih družbenih sistemov (socializem ali kapitalizem) ni alternativa tistemu kar je bilo ali je, saj oba sistema kažeta v praksi svoje slabe in dobre lastnosti, ki pa niso dovolj za evolucijo ali kontinuiran razvojni proces medčloveških odnosov o obstoječega na boljše! Zakaj? Oba navedena družbena sistema temeljita na umetno ustvarjenih nasprotjih, posledično tudi sama ustvarjata konflikt in vojno ter negativni razvojni proces od slabega na slabše, zato je obema nova alternativa, le nov družben sistem Bio-humanizem, ki opravlja klasične delitve in zablode ter ustvarja pogoje za kreativno ustvarjalno sodelovanje in sožitje!

Spoštovani! Res je, človek se vsak trenutek nahaja v stanju sedanjosti, le njegova glava, zaradi spominov in informacij iz preteklosti, je tista, ki človeka najbolj pogosto ovira, da bi lahko sedanjost sprejel takšno, kot je in zaživel polno življenje! Vsak človek se vede in nevede spreminja, le da tisti, ki se tega ne zaveda, tega sploh ne opazi, kajti življenje je namreč proces stalnih sprememb od rojstva do smrti. Brez sprememb po naravni poti življenje sploh ne obstaja! Zanimivo je, da srce človeka sledi vsem pozitivnim naravnim spremembam in le glava je tista, ki človeka zavaja, da trpi, ima težave in čuti bolečino, ker ne upošteva evolucije življenja (saj se spremembam zavestno upira ali jih izvaja v nasprotju z naravnimi zakoni življenja)! Mogoče ste že opazili od kod izvira največ napak, ki jih človek v svojem življenje dela in sam sebi najbolj greni življenje!

Določene moralno-etične vrednote se ne da prevrednotiti, temveč namesto slabih moramo sprejeti boljše ali nove s pozitivno vsebino za skupno dobro! Nove vrednote morajo odpravljati slabosti starih vrednot, na primer formalno odpraviti razredno družbo, da bo veljalo "vsi različni vsi enakopravni", kar pomeni tudi, da politične pravice pripadajo vsem, ne le političnim strankam, saj tako odpravimo ne enakopravnost ali diskriminacijo! Laž je laž in se ne da prevrednotiti, lahko pa jo opustiš in zamenjaš z resnico! Težko, pa nekdo opusti laž za vrednoto, če je za njo nagrajen ali ima od nje koristi na račun drugega, ki ga prevara! Vrednote oblikuje posameznik in skupnost skozi življenje ter jih lahko tudi spreminja, zato da si z njimi izboljša odnos do samega sebe, sočloveka in naravnega okolja. Vrednota je vedno določen spoštljiv odnos do nečesa ali stvari in pojma, ki ima neko vrednost in ta je lahko pozitivna ali negativna. Zato opuščamo vrednote z negativno vrednostjo in jih nadomeščajo s pozitivnimi, da napredujemo ali izboljšamo odnose sami do sebe in okolja ali skupnosti v kateri živimo! Vedno je mogoče spreminjati razmere na boljše ali slabše, vse je odvisno od tega ali spreminjamo vrednote v skupno korist ali škodo! Kadar s spremembo izboljšamo razmere za večino v skupno korist smo s takšno vrednoto odpravili določene probleme in izboljšali razmere za življenje! Temu pravilu sledi vsak razvojni proces ali uvajanje novosti, novih spoznanj ali spreminjanje stvari, razmer in odnosa od slabega na boljše! Le s spremembami sistema morano-etičnih vrednot pri vsakem posamezniku se s spremembo iz slabe (preživete) v novo boljšo vrednoto nam tudi dejansko dviga osebna zavest za sobivanje, sožitje in življenje!

Določene vrednote ne da prevrednotiti, temveč namesto slabih moramo sprejeti boljše ali nove s pozitivno vsebino za skupno dobro! Nove vrednote morajo odpravljati slabosti starih vrednot, na primer formalno odpraviti razredno družbo, da bo veljalo "vsi različni vsi enakopravni", kar pomeni tudi, da politične pravice pripadajo vsem, ne le političnim strankam, saj tako odpravimo ne enakopravnost ali diskriminacijo! Laž je laž in se ne da prevrednotiti, lahko pa jo opustiš in zamenjaš z resnico! Težko, pa nekdo opusti laž za vrednoto, če je za njo nagrajen ali ima od nje koristi na račun drugega, ki ga prevara! Vrednote oblikuje posameznik in skupnost skozi življenje ter jih lahko tudi spreminja, zato da si z njimi izboljša odnos do samega sebe, sočloveka in naravnega okolja. Vrednota je vedno določen spoštljiv odnos do nečesa ali stvari in pojma, ki ima neko vrednost in ta je lahko pozitivna ali negativna. Zato opuščamo vrednote z negativno vrednostjo in jih nadomeščajo s pozitivnimi, da napredujemo ali izboljšamo odnose sami do sebe in okolja ali skupnosti v kateri živimo! Vedno je mogoče spreminjati razmere na boljše ali slabše, vse je odvisno od tega ali spreminjamo vrednote v skupno korist ali škodo! Kadar s spremembo izboljšamo razmere za večino v skupno korist smo s takšno vrednoto odpravili določene probleme in izboljšali razmere za življenje! Temu pravilu sledi vsak razvojni proces ali uvajanje novosti, novih spoznanj ali spreminjanje stvari, razmer in odnosa od slabega na boljše! Le s spremembami sistema morano-etičnih vrednot pri vsakem posamezniku se s spremembo iz slabe (preživete) v novo boljšo vrednoto nam tudi dejansko dviga osebna zavest za sobivanje, sožitje in življenje!