Članek
Razodetje - pot življenja!
Objavljeno Oct 12, 2020

Ljubezen in človeško srce!

Želje so premalo za pozitivne spremembe - potrebna so dejanja, ki spreminjajo razmere na boljše!

Kako obstoječi družben sistem z negativnimi vrednotami (utemeljenim na egoizmu) menjamo z družbenim sistemom neposredne demokracije Bio-humanizmom, ki je grajen na pozitivnih vrednotah (in utemeljen na ljubezeni)!   

Vse je že v nas, zato se ne more zgoditi dobro ali slabo brez nas! 

Šele, ko spoznamo to ključno dejstvo lahko sami opravimo potrebno spremembo in zaživimo v skupnosti s sočlovekom v sožitju in z mati naravo tako, da življenje postane užitek in veselje! 

Človek oblikuje in je oblikoval obstoječi družben sistem moralno-etičnih vrednot po katerih živi, zato ga tudi človek (ali mi vsi - vsak pri sebi) lahko spremenimo in ustvarimo potrebne pogoje za dvig zavesti (odpravimo slabe navade, običaje in negativne moralno-etične vrednote ter sprejmemo boljše moralno etične vrednote) v razvojnem procesu, ki temelji na ustvarjalne sodelovanju, miru, sožitju in ljubezni! 

Takšen razvojni proces (dvig zavesti) omogoča za vsakega človeka in družbeno skupnost, kot celoto, nov družben sistem Bio-humanizem, ki dobro nagrajuje in slabo izloča ali kaznuje v skladu z naravnimi zakoni življenja ali pozitivnimi vrednotami življenja (namesto egoizma, ki se izloča in kaznuje, se spoštuje in nagrajuje ljubezen)! 

Vsakdo, ki bo spoznal in sprejel vrednote novega družbenega sistema Bio-humanizma (se vključil v razvojni proces zavesti), bo tudi spoznal, da človeška pamet - brez srca - vodi človeka v pogubo, zato je vodilo življenja v novem družbenem sistemu "človeško srce" (ne pamet) in to je neposredno v stiku z mati naravo in človeka vodi po poti sodelovanja, sožitja, miru in ljubezni, ne pa človeška pamet in egoizem, ki človeka vodita v trpljenje, bolečino, uničenje in pogubo (apokalipsa)! 

Dokler človek ne spozna resnice, da "človeška pamet in egoizem" vodita človeka v pogubo (to je obstoječi družben sistem) ter sprejel sporočilo mati narave in se po njem ravnal, ne bo spoznal, da le "človeško srce in ljubezen", kažeta pravo pot življenja človeka in šele tako lahko naše življenje postane užitek, zadovoljstvo in sreča!

Prijatelj BT pravi:

Citiram: "Gospod Žarko Petan je že pred desetletji zapisal: Tisti, ki nič ne mislijo imajo največ somišljenikov!"

In prijatelj dodaja - to je velik problem! Konec citata

To ni problem, to je dejstvo!

Zakaj je za preproste ljudi nov družben sistem problem in ne rešitev ali dejstvo!

Zato, ker se v življenju sploh niso učili misliti, saj jih obstoječi družbeni sistem (beri učno-vzgojni proces) usposablja za sužnje in ne za svobodne ljudi!

Le svoboden človek, ne suženj, je sposoben in lahko svobodno razmišlja ali misli, ker ni zasvojen in obremenjen z vsemi mogočimi predsodki, zablodami iz preteklosti, kajti obstaja le sedanjost (preteklost in prihodnost obstaja le v naši glavi).

Zanimivo je spoznanje, bolj se odmikamo od sedanjosti (zdaj - ta trenutek) bolj v svojih mislih grešimo ali delamo napako!

Samo sedanjost lahko sprejemaš takšno, kot je, preteklost in prihodnost ne moreš, ker dejansko ne obstajata.

Ali preprosto povedano - preteklosti ni, ker je že bila in prihodnosti tudi ni, ker še le bo (oboje obstaja le v naši glavi)!

Kdor je sposoben svobodno misliti, le ta bo lahko ugotovil ( z opazovanjem narave) da problemov dejansko sploh ni, ker ti obstajajo le v naši glavi!!!

Razodetje iz starih zapisov pravi: "Obstoječa pot egoizma vodi človeka do konca sveta", ki ga poznamo in Razodetje po novem družbenem sistemu Bio-humanizmu pravi: "Šele, ko se konča zabloda človeka, ki ga pelje do konca tega sveta, se rodi nov svet in z njim človek zaživi v skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljujdi, saj spozna, da mora slediti poti po kateri ga vodi "Ljubezen in človeško srce!!!"   

"Ko se naučite biti srečni, se ne boste več družili z ljudmi, ob katerih ne občutite več tega zadovoljstva in te sreče!"  

"Pot naše sreče in zadovoljstva določa le -

Ljubezen in človeško srce!!!"

 

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

Dobimo se tam, kjer me vabi srce, sije sonce in je svoboda za vse!

Pozdravljen prijatelj! V svetu že poteka prebujanje ljudi, ki omogoča spremembe vsakega človeka in celotne človeške skupnost iz obstoječega na boljše ali pozitivni razvojni proces vsakega človeka in človeštva, kot ene človeške družine! Evolucija ali kontinuiran razvojni proces poteka v naravi vsak trenutek brez prisotnosti človeške pameti, kajti narava človeške pameti ne potrebuje, saj se hoče človek v potrošniški družbi postaviti nad naravo in njene zakonitosti, kar dejansko pomeni, da žagamo vejo na kateri sedimo in rastejo sadeži, da lahko kot živa bitja živimo od rojstva do smeti! Obstoječi dominanten družben sistem povzroča negativni razvojni proces od slabega na slabše, zato je nuja prebuditev in pogled resnici v obraz, ki nam jo vsak trenutek podarja narava sama, brez človeški zablod, predsodkov in laži, ki je nasprotje resnice in ima svoj izvor v človeški glavi! Najhujša zabloda človeka je obstoječi družben sistem, ki ne upošteva naravnih zakonov življenja, zato trpimo in sami sebi kopljemo lasten grob, kajti delujemo na laži in v nasprotju z osnovnimi zakoni življenja, ki nam jih določa naša mati narava! Nov družben sistem evolucije razvoja človeka in njegove skupnosti v skladu z naravnimi zakoni je družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem! Kakšna so izhodišča in spoznanja, ki omogoča razvoj ustvarjalne družbe lahko spoznate tudi v videu spodaj, ki podaja skupno človeško iniciativo za razvoj človeka in človeške skupnosti na novih pozitivnih moralno-etičnih vrednotah, kot jo opredeljuje svetovno gibanje za spremembe AllatRa ! https://www.youtube.com/watch?v=lIKrFjcq6_0

Spoštovani prijatelj! Vsakemu povprečnemu Slovencu bi moralo biti jasno, da imamo kapitalistični ali izkoriščevalski družbeni sistem, kar pomeni, da se sistemsko spodbuja privatizacijo preko obstoječih egoističnih vrednot. To velja za vse družbene podsisteme, kamor sodi tudi zdravstvo, šolstvo, kultura,....itd! Ta proces lahko zaustavimo samo z Bio-humaniznom ali novim družbenim sistemom neposredne demokracije s katerim se odpravi politične stranke in razredna družba ter hierarhična organizacija oblasti ali vladanje nadomesti z upravljanjem! Prej bodo to delovni in pošteni ljudje doje, prej bomo pričeli izvajati ustrezne sistemske spremembe in zagotovili pogoje za pozitivni družbeni razvoj od obstoječega na boljše!

Misli ne moremo ujeti in zapreti, lahko pa sprejmemo to, kar smo in soustvarjamo pogoje za tisto, kar si želimo biti!!! Moje prepričanje je, da smo del univerzuma, ne pa njegovo središče, kot si domišlja ali izraža ego vsakega človeka! To osnovno dejstvo je vgrajeno v izhodišča novega družbenega sistema Bio-humanizem, ki potrjuje spoznanje, da notranjost človeka ali njegov duhovni svet mora biti v ravnovesju in sožitju z njegovim zunanjim svetom, potem ni in ne bo nepotrebni nesporazumov ali konfliktov interesov, saj prav ustvarjalno sodelovanje omogoča vzpostavljanja tega ravnovesja in usklajevanje interesov za dosego skupnih ciljev in zadovoljevanje skupnih potreb. Zadovoljevanje lastnih potreb ne sme biti v škodo okolja ali na škodo drugega, zato je predpogoj napredka in miru korektno sodelovanje v organizirani skupnosti. Organizirana skupnost pa ni le seštevek posameznikov ali njihovih potreb, temveč organiziran proces sodelovanja ljudi, na osnovi skupnih interesov, ciljev in zadovoljevanju skupnih potreb, ki temelji na ustvarjalnem sodelovanju, sožitju in medsebojnem spoštovanju! Iz prakse ali izkušenj življenja človeka (ne teorije ali abstraktnega razmišljanja) se je potrdilo spoznanje, da le življenje v ravnovesju s samim seboj, ki je v ravnovesju z okoljem, ali univerzalnim naravnim dinamičnim ravnovesjem, ustvarja pogoje miru in življenje brez trpljenja, vojn ali nasilja. Ali rečeno drugače, več je ustvarjalnega sodelovanja, sožitja in medsebojnega spoštovanja človeka do sočloveka in naravnega okolja, bliže smo univerzalnemu naravnemu dinamičnem ravnovesju, ki omogoča življenje brez trpljenja, vojn in nasilja, torej ustvarjamo skupaj pogoje za mir, zadovoljstvo in srečo vsakega posameznika in družbene skupnosti, kot celote!

Zdravo prijatelj, imaš absolutno prav, človek, ki ne pozna laž in resnico, dejansko ne pozna ne eno ne drugo, kar pomeni prav tako, če neko stvar ne razume, ali noče razumeti, ne more razumeti!!! Mogoče bo tisti, ki nekaj ve o politiki, le spoznal, zakaj levica ne verjame desnici, da ima svoj prav in desnica ne verjame levici, da ima levica svoj prav in da obe eni drugi dokazujeta svoj prav, a nasprotna stran tega ne razume ali noče razumeti! Zakaj levica ne razume desnico in obratno desnica ne razume levico je zelo preprosto po naravnih zakonih, saj tisti, ki noče razumeti drugače mislečega, tega drugače mislečega, tudi ne more razumeti! Kje je osnovni problem po naravnih zakonih, da levica ali desnica ne razume ali noče razumeti drugo stran ter dokazati drugi strani, da nima prav ali ima svoj prav!? Kdor pozna naravne zakonitosti življenja in nov družben sistem Bio-humanizem, lahko preprosto ugotovi, kje je osnovni problem, kajti brez modrosti ni mogoče razumeti drugače mislečega in za to med levico in desnico obstaja nerazumevanje in konflikt! Zakaj že obstaja to nerazumevanje ali konflikt med levico in desnico ter kdo ima od tega koristi, ve le tisti, ki prisluhne modrosti v naravi, ne pa da trmasto vztraja pri svoji kratki pameti!!! Žal levica in desnica sta tako prepričane v svoj prav, da sploh ne moreta razumeti in dojeti, da je modrost življenja mnogo več od omejene človeške pameti!!!

Prijateljica MZ piše! Citiram: "Pozdravljene Slovenke in Slovenci! Pozdravljeni vsi, ki v srcu dobro mislimo. Danes je spet poseben dan. Na Trgu republike bova s Christino Jarc Štembal ponovno gradili oltar povezovanja neskončnega kroga Življenja in Smrti, ki je naravni tok našega bivanja na planetu Zemlja. Danes bomo skušali zbuditi oziroma obuditi skupno zavest Slovencev, ki živijo v vseh pokrajinah znotraj in zunaj države Slovenije. Domovina, v kateri živimo, naj bo prva izbira, nato smo lahko povezani z vsemi ljudstvi tega sveta. Toda domovina in hvaležnost, da smo tukaj doma, naj bo v naših srcih in besedah vedno večkrat začutena in izgovorjena. Zdravica je energija nas vseh, ki čutimo zavedanje svoje biti kot najlepšega in najbolj ljubečega delca, ki slavi svojo domovino in dom skozi stoletja in tisočletja. Zdravica je vizija vseh nas, je osnova, iz katere lahko črpamo vsi, ki ljubimo domovino, mir v duši, prijateljstvo in spoštovanje med ljudmi. Naučimo se je na pamet, izgovarjajmo njene besede in začutimo njeno energijo v mislih in jo izgovarjamo tolikokrat na dan, kolikokrat se je spomnimo: domovine in Zdravice. Meditirajmo jo, deklamirajmo jo, molimo jo, pojmo jo s srčnim zavedanjem, kaj nam sporoča. Vsaka beseda, zapisana in izgovorjena, je sporočilo zavesti slovenskemu narodu. Pesnik je natanko vedel, kaj zapisuje in kaj želi. Na ta način bomo ustvarjali skupinsko zavest, ki se oblikuje pri določenem številu ljudi, ki mislijo, govorijo in delajo pozitivno za skupno dobro. Za uresničitev skupnega hotenja po svobodni in duhovno naprednejši slovenski družbi je potrebna številčnost. To je uresničljivo le v masovni, skupni volji in sprejemanju drug drugega in ljubezen je vsekakor del božanskih lastnosti. Zatorej je smiselno, da besedilo narodove pesmi Zdravica izrekamo iz srca. Izvor vsega, kar je, naš namen je povezovanje in združevanje vseh Slovencev v enotno energijo skupnega zavedanja. Naj se vse zgodi v najvišje dobro. (konec citata)