Članek
Odločitev za spremembe
Objavljeno Mar 14, 2023

Kje je rešitev za vse vaše probleme?!

 Ste že pripravljeni sprejeti potrebne rešitve za vaše pozitivne spremembe!

Zakaj večina ljudi govori le o tistem kar je, nihče ali zelo malo pa je tistih, ki kritično in analitično podajo svoje osebno mnenje o vzrokih za takšno stanje in razmere, kot jih imamo danes ter tudi kreativno razmišlja, kako preseči obstoječe razmere in odpraviti obstoječe probleme in težave, ki onemogočajo učinkovit pozitivni razvojni proces! 

Res je potrebna kritična analiza razmer, vendar le analiza, ki je samo prikaz stanja kakršno je, ne daje nobenih  rešitev in se samo po sebi razmere ne bodo spremenile na boljše?! 

Najbolj pomembno je iskanje rešitev, ki omogočajo pozitivne spremembe za vse! 

Seveda je preprosto vprašanje, kdo naj išče ali poišče prave rešitve, da bomo vsi zadovoljni. 

Moje prepričanje je, da moramo takšne rešitve iskati vsi, še posebej tisti, ki z obstoječim stanjem niso zadovoljni, ali imajo hude težave in celo zelo trpijo v svojem vsakdanjem življenju! 

Kje je torej težava, da do pozitivnih sprememb in rešitev v naši družbi ne pride? 

Razloga sta dva: 

1. Večina si domišlja, da je to naloga tistih, ki so za to plačani in od ljudstva izvoljeni, da delajo za njih! 

2. Žal večina takšnih tudi nima ustreznega znanja in je pasivna ali ne aktivna, saj dela le tisto, kar se je naučila in se od nje zahteva v bivalnem in delovnem okolju! 

To sta dva razloga, ki ne dajeta nobenega odgovora niti rešitve, zato brez naših lastnih sprememb ne bo in ne more biti drugače in boljše, kot je. 

Kje lahko najdemo odgovore in rešitve za naše skupne pozitivne spremembe je popolnoma jasno! 

Rešitve lahko najdemo le pri tistih, ki so drugačni od večine in aktivni, imajo znanje, voljo in pogum, da mislijo, delajo in živijo drugače, kar pomeni, da uporabljajo svojo glavo in se ne podrejajo večini, ali tistim na oblasti, ki večini dirigirajo svojo voljo in interese v svojo osebno korist! 

Ali ste že srečali in poznate človeka oz. ljudi, ki niso na oblasti in so drugačni od vas ter mislijo s svojo glavo? Ste jim pripravljeni prisluhniti in z njimi sodelovati? Jih za to mogoče tudi spoštujete in sprejemate, ker so drugačni od vas! Ste se že vprašali kje je razlog za vaše nesodelovanje ali celo strah, da ste pasivni! Zakaj imate težave pri odločitvi za sodelovanje in posledično niste pripravljeni sodelovati z njimi za lastne pozitivne spremembe? 

Odločitev za vaše spremembe in življenje je vaša osebna odločitev, zato ne čakajte na jutri, kajti vsak dan ste v težjem položaju in vse več truda in lastnih sredstev boste morali žrtvovati, da zaustavite negativne razvoj, zato postanite aktivni in sodelujte z vsemi tistimi drugačnimi, ki mislijo s svojo glavo in niso na privilegiranem položaju že danes, kajti jutri bo za vas še težje in huje ali celo že prepozno! 

Odločitev za osebne spremembe in aktivno sodelovanje je vaša pravica in dolžnost, zato sprejmite odločitev za osebne spremembe in se povežite z ljudmi, ki  imajo rešitve in so žrtve obstoječega družbenega sistema, tako kot ste vi. Brez vaše odločitve in vašega sodelovanja ni in ne bo pravih rešitev, zato se odločite za tvorno sodelovanje, kajti le ustvarjalno sodelovanje vam prinaša prave rešitve za pozitivne spremembe in boljše življenje! 

Odločitev za spremembe je vaša

pravica in dolžnost!

 "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

Pozdravljeni! Za vse, ki bodo spoznali nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem bo postalo popolnoma jasno, da "Politične stranke niso rešitve, ampak so dejansko eden od glavnih problemov in ne rešitev!"

Spoštovani prijatelji, res je, vendar je potrebno posebej podariti, da to kar imamo, so le posledice, zato ne rešimo nobenega problema, če ugotavljamo le posledice in jih želimo odpraviti, kajti odpraviti je potrebno vzrok in s tem avtomatsko odpravimo tudi negativne posledice! Nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem to omogoča, saj z njim uvajamo ustrezne rešitve, ki jih lahko realiziramo sami, le pridobiti moramo vse potrebne informacije za akcijo in pozitivne spremembe! Nihče ne more namesto nas storiti tisto, kar moramo narediti sami!!! Zakaj? Zato ker tisti, ki imajo od obstoječega stanja koristi, in so na privilegiranih položajih, ne bodo nič menjali, ker bi se s tem morali odreči svojim privilegijam! Znano je dejstvo, da tisti, ki problem povzroči, zaradi lastnih koristi, problema ne bo rešil, saj ga ne zna ali noče, kar pomeni, da ga ne more! Najbolj pomembno, da sami spoznamo, kaj lahko in moramo naredi mi sami in vse žrtve obstoječega stanja, kajti najprej moramo osvoboditi sami sebe suženjstva in ne tiste, ki nas izkoriščajo in zlorabljajo za svoje koristi in potrebe! Nihče drug namesto nas, ne more narediti to, kar moramo storiti sami in to lahko z novim družbenim sistemom neposredne demokracije Bio-humanizem! Obstoječi družbeni sistem je orodje tistih, ki imajo od njega koristi, saj ga uporabljajo v svojo korist in našo škodo ali vseh žrtev obstoječega družbenega sistema! Nov družben sistem neposredne Bio-humanizem pa je naše orodje in orodje vseh žrtev s katerim lahko rešimo vse naše probleme in težave ter dosežemo vse dogovorjene življenjske cilje v našo in skupno korist ter skupni pozitivni napredek v katerem vsakdo ima svoje mesto, ki mu v svobodni skupnosti tudi pripada!


Pozdravljeni vsi!


Še posebej čestitke Stoyan Svet za zelo jasno in konkretno vsebino ali informacijo o bistvu življenja, ali resnici in dobroti, ki ga določata obe in ga je religija (institucija) poimenovala bog, saj ta kraljuje v nebesih!
Nasproti takšni verski definiciji boga obstaja seveda tudi hudič, ki je nasprotje dobrote, resnice,,,, itd (bistva življenja) ali zla in laži, kajti ta je gospodar pekla ali vsega zla!
Takšna opredelitev je vedno potrebna, da se bistvo lahko definira kot ena te ista stvar, ki ima dve nasprotni strani (dobro ali koristno in slabo ali škodljivo).
Cerkev opredeljuje svoje zakone, kot božje zakone in sebe promovira, kot predstavnika ali božjega poslanca na zemlji, zato verniki, ki sprejmejo takšno versko institucijo postanejo njeni sužnji ali žrtve, sicer jih za ne poslušnost ali samovoljo doleti kazen in bodo po smrti obsojeni na večno trpljenje v peklu ne samo na zemlji!
Resnica in bistvo je samo ena in edina o kateri zelo jasno govori ali piše v spodnjem besedilu Stoyan Svet.
Vse dobro in slabo se že nahaja v vsakem bitju in človeku, zato si nobena institucija ali cerkev, ne more prisvajati vloge predstavnika boga, kajti ta se že nahaja v vsakem bitju in tudi vsakem človeku!
Po spoznanjih bionomija in humanizma, na katerih je grajen nov družben sistem za svobodne ljudi, so vsi naravni zakoni življenja tudi božji zakoni, zato si jih noben človek ali institucija določene človeške skupnosti ali družbe ne more in nima nobene pravice prisvajati in jih zlorabljati za podrejanje človeka človeku ali določeni instituciji zla, kajti naravni zakoni in posledično osnovne človekove pravice pripadajo vsakemu človeku že od rojstva in so mu podarjene za življenje, da lahko živi po božjih zakonih, ali naravnih zakonih življenja, ki koristijo njemu in celotni človeški skupnosti!
Kdor tega dejstva ali bistva (božjih ali naravnih zakonov življenja) ne spoštuje, ta sam sebe kaznuje, zato je žrtev svojega neodgovornega dejanja ali obnašaja in ravnanja!
Po teh spoznanjih (humanizma) nihče ne more biti gospodar, kot človek ali institucija, nad drugemu človeku, ali naravnimi zakoni, ampak se je dolžan ravnati po naravnih zakonih življenja, ki so v skupno korist vsem, brez izjeme ali formalnih privilegijev, kajti največja vrednota sobivanja je vsak človek in življenje samo, zato nima nihče pravice soditi in obsojati druge, kajti temelj za sodbo pravičnega in zdravega življenja so dejanja, ki sledijo človeškem srcu in ne samovolja, ki je plod človeške pameti!
Temu spoznanju sledi nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem, ki sprejema bionomijo, ali naravne (božje) zakone življenja, za svoj temelj delovanja in božja volja se izraža s pozitivno energijo življenja, ki jo vsi poznamo pod pojmom ljubezen, in prav ta se nahaja v srcu vsakega človeka, ne v človeški glavi.
Iz božjih, ali naravnih zakonov življenja izhaja, da se vsakdo lahko obnašati in ravnati po božji volji, le takrat, ko sledi svojemu srcu, saj je to osrednji organ življenja in se nahaja v vsakem človeku, kajti prav v njem kraljuje Ljubezen.
Le ljubezen je konkreten izraz človeka za sožitje in spoštovanje vsega dobrega kar obstaja in prav ta podpira ter omogoča pogoje za svobodno, srečno in zdravo življenje vsakega človeka.
Bio-humanizem iz bionomije upošteva osnovno načelo zdravega življenja, da le takrat, ko pri svojem obnašanju in ravnanju sledimo ljubezni v svojem srcu, neposredno gradimo in ustvarjamo pogoje na katerih lahko živimo nebesa na ZEMLJI, ali na kratko - živimo po BOŽJIH ZAKONIH, ali volji LJUBEZNI, v nebesih na svoji grudi pri materi ZEMLJI!
To vse potrjuje in dokazuje, da vse kar potrebujemo za svobodno, srečno in zdravo življenje, že nosimo v sebi in za to ne potrebujemo nobene posvetne ali cerkvene oblasti ali institucije (zla-oblasti) odtujene od človeka, kajti ta si samovoljno prisvaja posebne pravice (privilegije) gospodarja, ali vladarja sveta, v imenu višjih interesov, ali celo Boga, kajti ta se že nahaja srcu vsakega človeka in ga poznamo pod imenom LJUBEZEN!!!
Če religiozni ali cerkveni sakramenti in dogme pisno definirajo bistvo "Bog je Ljubezen" se v Bio-humanizmu potrjuje ravno nasprotno in sicer "Ljubezen je Bog", zato smo del vsega dobrega, kar obstaja in tudi potrebujemo za svobodno, zdravo in srečno življenje vsakega človeka!

Večina dela osnovnošolsko napako in sodi druge po sebi!

Vsak človek je unikum ali enkraten, zato je nemogoče pričakovati, da se bodo vsi ravnali, kot si mi domišljamo!

V naravi obstajajo zakoni neodviseni od človeka in eden takšnih, ki se vsak trenutek potrjuje je zakon "vzroka in posledice".

Če želimo pozitivne posledice je potrebno poiskati vzrok za negativne posledice in ga nadomestiti z vzrokov za pozitivne posledice!

Vse je v naši glavi, zato potrebujemo preklop iz negativnega v pozitivno, potem bomo tudi drugače živeli!

Ni problem v sprejemanju ali za vračanju, ampak v pravilnem ravnanju, kar pomeni, če nam nekaj škodi, zaradi našega ravnanja, moramo drugače ravnati in se obnašati, da bomo od tega imeli koristi in ne škodo!

Kdor danes uživa na račun drugega v njegovo škodo si ne želi nobene spremembe, zato od njega tudi ne moremo pričakovati spremembo.

Takšni so naravni zakoni in naša dolžnost in pravica jih je spoznati in v skladu z njimi tudi živeti za zdravo in srečno življenje!

Kdor govori o osebni odgovornosti, bi moral vedeti, da v obstoječem družbenem sistemu parlamentarne demokracije nihče za nič ne odgovarja, ker je grajen na neodgovornosti!

Potrebna je sprememba obstoječega sistema z neposredno demokracijo, saj le ta omogoča uveljavljanje osebne odgovornosti za vse, zato brez te spremembe ne bo boljše, ampak z dneva v dan slabše!

Ljudje lahko sestavljalo le skupino, družbo ali skupnost in to ni sistem, kajti sistem so pravila in vrednote za katere se dogovorijo v skupnosti!

Sistem moralno etičnih vrednot po katerih se ljudje ravnajo in živijo v določeni skupnosti pa tvori določen družben sistem in ne ljudje!

Če v odnosih med ljudmi (ki jih določajo vrednote sistema) v skupnosti nekaj ne deluje dobro in so zato slabi je potrebno to slabo (vrednote ali sistem) menjati, ne pa ljudi!

Dokaz!

V Sloveniji smo ljudje in ozemlje isti ali enaki, kot smo bili v SFRJ, vendar, ker smo socialistični sistem, ali vrednote zamenjali za kapitalistični sistem, ali vrednote sobivanja, so odnosi med ljudmi drugačni!