Članek
Človeška pamet

Dolga ali kratka pamet

Objavljeno May 24, 2023

Prijatelji me sprašujejo kako lahko z bionomijo, kot enem od dveh temeljev novega družbenega sistema neposredne demokracije zagotavljamo pozitivni razvojni proces, saj v naravi obstaja dobro in zlo!

Kdor je opazoval in raziskoval delovanje naravnih zakonov življenja je lahko ugotovil, da ti zagotavljajo kontinuiteto ali evolucijo pozitivnega razvoja brez soglasja (želje ali volje) človeka!

Kako je to mogoče?

Seveda je to mogoče, saj narava ne potrebuje človeške pameti!

Človeška pamet se oblikuje na osnovi spomina ali zapisane besede v preteklosti (ne sedanjosti ali prihodnosti), kar ni le dobro, ampak tudi slabo!

In tu je ključ do bistva in resnice, saj ta obstaja le v sedanjosti (kajti resnica iz preteklosti je preteklost in ne sedanjost)!

Bistvo skupnega napredka in pozitivnega razvojnega procesa je tvorno sodelovanje (človeka in narave oz. sočloveka ali katerega koli bitja) !

Kajti brez sodelovanja ni skupnega napredka in medsebojnega spoštovanja, zato je naša mati narava in njena modrost življenja naš skupen dom vseh dobrih ljudi.

V tem domu so naravne zakonitosti, ki omogočajo pravično in pozitivno selekcijo, zato ga sprejmimo, kot naše skupno kraljestvo življenja, saj nas le ta brez prisile in umetnih mej povezuje v univerzalno celoto sožitja, bivanja in življenja celotne človeške skupnosti!

Kako je narava s svojimi zakoni na strani pozitivne energije življenja ali ljubezni, praktično potrjuje video na linku spodaj (klikni na sožitje bivanja) !

"Sožitje bivanja!"

(klikni)

Spoštovani, vse to je posledica obstoječega dominantnega hirarhičnega družbenega sistema, ki ga uveljavlja egoizem človeka.

To je značilnost hirarhične organizacije, ki je grajena na negativnih moralno etičnih vrednotah, saj ima nekdo višje na hirarhični lestvici več možnosti da ta svoj položaj zlorabljati v škodo podrejenih, ker mu takšen umetni položaj to omogoča, zaradi formalne moči, ki mu je dana in zato podrejena oseba nima možnosti kontrole in nadzora na nadrejenim in to je razlog za sistemsko zlorabljanje človeka po človeku.

V obstoječem družbenem sistemu ne more biti drugače, zato se tudi umetno ustvarjajo razlike, saj si nekdo lahko dovoli laži in prevare, brez sankcij, pa nikomur ne odgovarja, kar povzroča konflikte in nasilje, saj sistem ščiti tistega na višjem nivoju, ne pa žrtev na nižjem nivoju.

To je tudi razlog za vse našteto obnašanje in ravnanje posameznika, kot ga imenujemo fašizem, sadizem, laganje, prevare, izsiljevanje, poniževanje, zlorabljanje!

Vse to negativno obnašanja posameznika obstoječi družben sistem nagrajuje, zato se te negativne vrednote za bivanje v skupnosti potencirajo, kajti če je laganje in zlorabljanje (narave, dobrin, sočloveka, položaja,... itd) nagrajujemo, potem se človek avtomatsko tako obnaša in prispeva k nasilju in razgradnji skupnosti.

To je dokaz tudi v družini! Če vsak vleče na svojo stran, hoče uveljavljati svoj interes, zavaja in ponižuje drugega člana družine se krhajo odnosi, da stopnje nasilja in razbija družine.

Ko odpravimo vzroke, torej hirarhično organizacijo družbe z neposredno demokracijo se spremenijo osnovni pogoji za življenje v skupnosti, zato se nagrajujejo pozitivne vrednote in kaznujejo negativne, kot je v naravi in prav to omogoča pozitivno selekcijo, kot je v naravi.

Obstoječi družben sistem pa podpira negativno selekcijo in vrednote, zato je z dneva v dan slabše!

To pomeni, da dokler ne menjamo obstoječega hirarhičnega sistema ne more biti boljše, ampak bo vedno slabše.

Torej imamo možnost, da se obstoječemu sistemu upremo z gradnjo novega bolj pravičnega za vse, ali pa še naprej sodelujemo v obstoječemu in sami podpiramo obstoječi zločinski družben sistem (tudi z volitvami v lažni parlamentarni demokraciji).

Ali po domače, dokler bomo sodelovali in podpirali sami obstoječi družben sistem razredne družbe, ne more biti drugače, kajti to je vzrok za takšne posledice, kot jih imamo in doživljamo!

Fašizma, nacizma in vse ostale negativne pojave se ne da odpraviti s sodelovanjem in nasiljem, ker ga obstoječi družben sistem razredne družbe podpira in spodbuja ali celo nagrajuje, ampak le z novim bolj pravični, kot je bil socializem in je nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem! 🧡☝️🧡

Kaj je največja ironija ali napaka v našem delovanju!!!!

"Bolj se ukvarjamo z negativnimi vrednotami (tudi z fašizmom, nacizmom, nasiljem,...) bolj se te razvijajo, uveljavljajo in napredujejo ter se praktično uveljavljajo v vsakdanjem življenju, po klasičnem ljudskem reku:

zob za zob, dokler vsi ne ostanemo brez zob!"

Na primer imamo levo in desno politično opcijo, ki vzdržuje ena drugo in ta konflikt spodbuja negativne vrednote, saj ena drugo izključujeta na egoizmu, ki je bistvo vseh negativnih moralno etičnih vrednot človeka in življenja v določeni družbeni skupnosti! ☝️☝️☝️