Članek
Zemlja in človek
Objavljeno Nov 08, 2023

Zemlja pripada, kot naravna dobrina ljudem in drugimi bitji in kot taka je osnovni pogoj za življenje, zato ni trgovsko blago, ampak neodtujiva pravica odgovornega posameznika za gospodarjenje in upravljanja s to dobrino v skupnosti ljudi, ki na tej zemlji živi!

Zemlja je v neposredni demokraciji ali Bio-humanizmu skupna naravna dobrina, zato si jo nihče ne more in ne sme lastiti, kot zasebno lastnino, temveč ima vsak posamezni član lokalne skupnosti posestniško pravico, ki mu jo dodeli lokalna skupnost, da z zemljo odgovorno gospodari in jo uporablja za svoje in skupno dobro!

Vsaka samovolja ali delovanje posameznika v škodo skupnosti in narave ali zemlje, ki jo pridobi v posest, je nedopustna, zato mu lokalna skupnost, lahko posestniško pravico (kot mu jo je dodelila tudi odvzame)!

Zemlja je naravna dobrina za življenje, ne pa trgovsko blago za zlorabljanje ali izkoriščanje, zato pripada le tistemu, ki jo potrebuje za življenje in delo v svojo in skupno korist!

Kakršna-koli samovolja posameznika z zemljo v škodo lokalne skupnost je nedopustna, zato je nihče nima pravice prodajati ali kupovati, kajti to je skupno premoženje skupnosti svobodnih ljudi, ki se povezujejo prav s ciljem, da sebi in drugim zagotavljamo pogoje za zdravo in srečno življenje v skupnosti svobodnih ljudi!

Zemljo, voda, zrak so naravne dobrine, ki nas vse povezujejo in brez njih ni življenja, zato ne pripadajo nikomur izven lokalne skupnosti ali posamezniku, ki ni član lokalne skupnosti, kjer človek živi, niti tujcu, instituciji ali državi in drugi organizaciji ali samozvani mafiji na oblasti, kajti oblast ali pravica urejanje skupnih zadev pripada ljudem, ki v skupnosti živijo in delajo!

Torej pravica soupravljanja pripada izključno članom skupnosti, ki v tej lokalni skupnosti živijo, da odgovorno gospodarijo s svojim premoženjem in vsemi naravnimi dobrinami, ki so osnovni pogoj za delo in življenje vsakega človeka.

Brez zemlje in vseh dobrin eksistencnega prostora v katerem posameznik v skupnosti živi ni svobodnega posameznika, brez njega pa skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi! 🍀👍😊

V neposredni demokraciji so, na primer kmetje in ostali člani skupnosti sistemsko povezani v univerzalno celoto, saj kmet zagotavlja skupnosti zdravo hrano in skupnost kmetu ustrezne pogoje za delo in življenje!

To pomeni, da je dolžnost vsakega člana skupnosti za pravo lokalno samooskrbo z zdravo hrano, te pa ni in ne more biti, če vsi skupaj ne skrbimo za zdravo okolje naravnih dobrin in medsebojnih odnosov! 🍀👍😊

Večina ljudi mora spoznati in se za to odločiti ali omogočiti spremembe s katerim se ti pogoji življenje ustvarijo za vse enakopravno, kot to določajo naravni zakoni življenja!

Samovolja kogarkoli je za zdravo skupno življenje ne dopustna in ni dovoljena, zato moramo to z uporom in sprejemom potrebnih sprememb uresničiti, torej to samovoljo odpraviti!

To ni naloga posameznika, ampak vseh žrtev samovolje, da se s to nalogo seznanijo in dogovorijo za vse ukrepe (konkretno sodelovanje) , ki bodo takšno spremembo omogočili! 🍀👍😊

Žal napačno razmišljaš!

Najprej se vprašaj, ali je kdo tebe vprašal ali se strinjaš s tem kar so oni samovoljno storili!

Če si še s tem strinjal, potem se ne žali ali joka!

Če te niso vprašali in jim tega nisi dovolil, potem jim tega ni potrebno razlagati, kajti oni so prekršili naravne zakone, ki veljajo za vse, zato moramo ukrepati brez njih in njihovega soglasja, kajti to je naša pravica (odpraviti njihovo samovoljo) in dolžnost da uveljavimo svoje pravice! 🧡☝️🧡

Zemlja je osnovni pogoj za življenje, zato pripada vsem za gospodarno uporabo in ne za zlorabo!

Človek jo lahko uporablja v sožitju za življenje in ne zlorabo, zato o tem odloča skupnost in ne posameznik ali oblast odtujena od ljudi, kot imamo danes! 🍀

Čigava je zemlja in komu pripada?

Zemlja je tvoja toliko, kolikor si ti od nje in živiš z njo v sožitju!

Več zemlji daješ, več od zemlje prejemaš!

Pomembno je ravnovesje za sožitje in sodelovanje v skupno korist, kajti obstaja soodvisnost, saj skupaj tvorimo fauno in floro ali živi svet.

Ne živi svet se bolj počasi spreminja, zato si domišljamo, da se ne spreminja!

Skupaj tvorimo celoto in vsak ima svojo vlogo in pomen za vse, kar obstaja, zato ne moremo, ali ne smemo nič zlorabljati, kajti zlorabljanje pomeni namerno uničevanje, kar je v nasprotju z življenjem!

Vse, kar obstaja ima svoj smisel obstoja, zato človek ne sme biti sodnik ali gospodar življenja, ali vsega kar obstoja, ampak primarno le svojega življenja, da si ustvarja zdrave pogoje za življenje v sožitju z drugimi ljudmi in ostalimi stvarmi ter naravnimi zakoni, ki obastajajo neodvisno od človeka!

Svobodna volja ni abstraktni pojem (brez mej), ampak vsako delovanje v skupno korist, kajti to nikomur ne škodi.

Seveda je s tem svobodna volja človeka naravno omejena, saj niso dovoljena dejanja v škodo drugega, ker s takšnim dejanjem škodiš drugemu ali onemogočaš svobodno voljo drugemu!

Torej svoboda in svobodna volja je omejena z našo odgovornostjo do okolja v katerem živiš.

Več ima človek odgovornega odnosa (skrb za sebe in drugega ali druge stvari, ki v okolju obstajajo) več ima konkretne svobode (zato ni omejitev) za življenje v polju dobrega in koristnega za vse!

Svoboda in svobodna volja človeka je omejena z vsem, kar je slabega in škodljivega za kogar-koli, zato je s tem svoboda in svobodna volja tudi konkretno omejena in določena!

To je osnovni zakon sožitja v naravi!

Če tega sožitja ni se vse poruši in uniči, zato je osnovni zakon življenja v naravi "univerzalno dinamično naravni ravnovesje", ki je temelj evolucije ali stalnega pozitivnega razvojnega procesa (ali pozitivnih sprememb), ki omogočajo življenja in obstoj vsega kar obstaja! 🧡☝️🧡