Članek
NEVLADNE ORGANIZACIJE in (NE)VLADNIKI
Objavljeno Jan 26, 2024

V obstoječem družbenem sistemu (po vzoru zahodne kvazi demokracije) sploh nimamo neodvisnega tretjega sektorja organizirane civilne družbe, ampak je to le kvazi vladni sektor, ki služi vladi, zato ga ta tudi finančno podpira in vodi za svoje potrebe vladanje ali nadziranje ter manipuliranje z ljudmi. Bolj je kvazi (ne)vladna organizacija pomembna za nacionalni nivo ali za vlado, več sredstev od nje dobiva, ker za njo dela!


Najbolj aktivni v takšnih kvazi (ne)vladnih organizacijah so običajno tisti po meri oblastnikov ali političnih strank, ki v civilni družbi vidijo svojo bazo kadrov, zato jih vabijo v svoje vrste za zadovoljevanje potreb političnih strank in vladnih struktur po direktivi kapitala in ne ljudi! Kdor to upošteva napreduje in je uspešen, saj ga podkupuje oblastna struktura da dela za njo, tudi (ne)humane moralno sporna dejanja!

Takšno delovanje kvazi (ne)vladnih organizacij pa le dokazuje, da si država ne želi neodvisne organizirane civilne družbe, temveč le množico organizacij, ki nima svoje lastne entitete, lastnega proračuna ali neodvisnih sredstev za delovanje, medijev, oz. proaktivno vlogo ali konkretno neodvisno vlogo v izgradnji materialne baze (produkcijo dobrin in storitev) ali družbenih vrednot v lokalnem okolju, še manj na nacionalnem nivoju! Zato ne sami sebi lagat in zavajat še druge ljudi, da so to (ne)vladniki!

Prave nevladne organizacije so na primer "gasilci", "planinci",....ali le prostovoljne organizacije, ki niso pod kontrolo oblasti, zato se tudi v novem družbenem sistemu imenujejo "socialne ali družbene", in ne ne-vladne, ki oblikujejo tretji socialni (neprofitni) sektor organizirane civilne družbe!
Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!
🧡 Za svobodno Slovenijo! 🧡


https://publishwall.si/sprislan/qpost/14484