Članek
Pokojnina in družben sistem
Objavljeno Jan 31, 2024

Pokojnina in plača nimata nič skupnega, kajti obvezni prispevek za ZPIZ iz delovnega razmerja se porablja za tiste, ki so v penziji in se ga po zakonu odvaja od tistih, ki delajo!

Odstotek od osnove je za vse enak in bi tudi pokojnina mora biti za vse enaka, kajti vsak v delovnem razmerju za svoje delo, ki ga je opravil dobi svojo plačo.

Plača je le osnova za obvezni prispevek, kar pomeni, da si enako plačujemo v pokojninsko blagajno, zato bi tudi iz blagajne morali dobiti enak znesek za dostojno življenje!

Obstoječi pokojninski sistem je velik nateg, saj kdor v času delovnega razmerja več krade in dobiva večjo plačo in za to, ko se upokoji dobi še večjo penzijo!

Če bi vsi dobili enako penzijo bi takoj odpravili revščino in tisti, ki so zdravi bi lahko še delali in s tem v blagajno prispevali določeni vrednost, torej bi pokojnine lahko bile višje, kot so danes!

Pokojninski sistem ni delovno razmerje, ampak imamo vsi enak status, zato razlike v pokojnino sploh ne bi smele obstajat, kajti v upokojenci nismo lenuhi.

Lenuhi so lahko tisti, ki so mladi in se jim delat ne ljubi in za to dobivajo se socialno podporo, pa jim ni potrebno narediti niti ene ure prostovoljnega dela za skupnost od katere prejemajo socialno podporo.

V zdravi družbeni skupnosti je za vsakega zdravega in dela sposobnega delo, na primer na javnih projektih za skupno korist in skupno premoženje!

Ne bom nikdar pozabil, ko je direktor enega podjetja v SFRJ reku prijatelju "Zdaj ko si v delovnem razmerju izkoristi vsako priložnost za pridobivanje premoženja, kajti na stara leta boš brez njega revež!

Obstaja znana trditev, da" Od dela še nihče ni obogatel!"

Od kod potem nekaterim toliko bogastva???

Iz te trditve in dejstev, ki jih vsi poznamo, bi zato lahko sklepali, da:

"Kdor je večji lopov in kriminalec v času delovnega razmerja, bo v času upokojitve boljše živel, na osnovi premoženja, ki ga je na kradu!"

Ja, res je, vedno več imamo "poštenih" lopovov, zato tudi vsi vsak dan boljše živimo - brez težav in problemov!

Pa mogoče veste, da najbolj sposobni lopovi legalno ali zakonito kradejo!

Kako je to mogoče!

Odgovor je na dlani, tisti, ki oblikuje zakone sprejme takšno vsebino ali zakone, ki mu omogočajo legalno ali sistemsko krajo s katero delovni ljudje delajo za lopove in lenuhe, ki na tuj račun bogatijo, uživajo in živijo!

Halooo, marsikaj, kar se nam zdi na prvi videz normalno je dejansko zelo narobe ali napačno in zgrešeno, zato imamo z dneva dan večje probleme in težave!

Posledice so znane - protest, nasilje, vojne in zločini!!!! ☝️☝️☝️