Članek
MIR in NEMIR (ali vojna)
Objavljeno Apr 10, 2024

Spoštovani prijatelji !

Naše ravnanje ter obnašanje za vzpostavitev in vzdrževanje svojega notranjega miru ali nemira sta posledica človekove aktivnosti v času in prostoru kjer dela ali biva in živi!

Osebno se opazoval naravo in naravne zakone življenja, ki jih nekateri imenujejo božji zakoni.


Tudi sam prišel do spoznanja, da je naravni zakon "univerzalno naravno dinamično ravnovesje" (UNDR) tisti naravni zakon, ki omogoča evolucijo razvojnega procesa iz dobrega na boljše ali določa, da se pozitivna sprememba dogaja ali zgodi, ko novo in dobro stalno menja in nadomešča staro in slabo, zato narava s svojimi zakoni sama zagotavlja pozitivni razvojni proces.

Mir ali nemir o katerem pišeš je ravno posledica vzroka, ko naš notranji mir ali ravnovesje (naše potrebe in želje) uskladimo z zunanjim ravnovesjem ali UNDR, saj so naše potrebe in želje popolnoma vsklajene z našim zunanjim okoljem ali evolucijo, ki obsega sintezo vseh naravnih zakonov življenja!

To področje delovanja in naravne procese ter zakone življenja človek spoznava in sprejema preko bionomije, ki omogoča indikacijo (spoznavanje) splošnih naravnih zakonov in naše ravnanje in obnašanje s katerim svoje posebne ali specifične potrebe in želje stalno usklajujemo s splošnimi zakoni, ki obsegajo vse pozitivne spremembe za vse in gradijo novo kvaliteto na višjem nivoju bivanja in življenja!



Temelj vseh pozitivnih sprememb, ki predstavljajo pozitivni razvojni proces ali pozitivno energijo življenja je LJUBEZEN (mir), zato je ljubezen vir in generator vsega življenja ali tista duhovna energija, ki povezuje našo dušo z vse kar obstaja pozitivnega v zunanjem okolju našega telesa!

Prav tako nam bionomija potrjuje, da je ravno nasprotno, kot trdi cerkev, ko pravi: "Bog je Ljubezen", saj se uveljavlja in potrjuje nasprotno, da dejansko po naravnih zakonih velja "Ljubezen je Bog", ki jo (ali ga) vsakdo nosi tudi v svojem srcu!

Nasprotno, po naravnem zakonu nasprotij ali protislovij (gibalo pozitivnega razvoja) obstaja tudi negativna duhovna energija življenja, ki je ZLO ali hudič (ovira, blokira in ruši), ki se nahaja tudi človeku in deluje proti pozitivnim spremembam!

Ta negativna duhovna energija življenja povzroča bolečino, trpljenje, saj si hoče podrejati splošne naravne zakone posebnim in specifičnim, zato deluje in uporablja s silo in nasiljem.

Tudi ta negativna duhovna energija življenja se nahaja v (zlo) duši, ki nas opozarja, da delamo nekaj narobe ali škodljivo zase in skupno dobro, kar naravno (ali podzavestno) generira pogoje za pozitivno spremembo in se nahaja v človeški glavi pod pojmom Egoizem (nemir), ki se večinoma potrjuje, kot pohlep in se manifestira ali izraža v različnih oblikah (sila, nasilje, konflikt - zlorabljanje vsega kar obstaja).

Z analizo vseh negativnih dejanj človeka in njihov izvor je ugotovljeno, da je vir vsega zla omejena človeška pamet, ki si želi podrejat življenje in svet po svoji podobi (za zadovoljevanje svojih posebnih potreb in želja).


Vir Egoizma (nemir) ali zla je vedno v človeški glavi, zato se nam dogaja, da postajamo žrtev svoje (pohlepne) človeške pameti, ki je največji generator vseh negativnih dejanj, kajti z analizo negativnih dejanj človeka je dokazano, da so ta vedno načrtovana (se kreirajo) v človeški glavi ali pameti!

Dobra dejanja človeka so praviloma vedno posledica sledenja srcu in zla ali slaba človeška dejanja vedno sledijo človeški pameti (pravna država ali subjektivno pravo)

To je tudi razlog, da je nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem grajen na naravnih zakonih življenja (objektivno ali naravno pravo) ali bionomiji, ki onemogoča človeško zlorabo (lopovščino, korupcijo, kriminal, laži,... zločine) ter z humanizma uveljavljanje pozitivnih moralno-etičnih vrednot, ki so zasnovan na ljubezni in ne egoizmom človeka, kar posledično omogoča pozitivni razvojni proces od dobrega na boljše ter prepreči apokalipso, kamor nas vodi omejena človeška pamet. 🧡☝️🧡


Iz teh spoznanj in dejstev je dokazano, da je mir ali ravnovesje posledica Ljubezni in nemir (vojna) ali neravnovesje posledica Egoizma človeka. 🍀👍😊

To dejstva so osnova za nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem, ki je utemeljen na "bionomiji* in" "humanizmu".

Vse naravne zakonitosti življenja opredeljuje "bionomija" in vse moralno-etične vrednote novega družbenega sistema opredeljuje "humanizem"!

Več na linku spodaj! 🍀👍😊


http://rckosop.eu/blog/nov-druzben-sistem

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

🧡 Za svobodno Slovenijo! 🧡

https://publishwall.si/sprislan/post/586427/svobodna-skupnost-ljudi

#Ajdovščina #Ankaran #BistricaObSotli #Bled #Bohinj #Bovec #Braslovče #Brežice #Brezovica #Celje #Cerknica #Črnomelj #Divača #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #DolenjskeToplice #Domžale #Dravograd #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Hajdina #Idrija #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #Izola #Jesenice #Jezersko #Kamnik #Kidričevo #Kobarid #Kočevje #Komen #Komenda #Koper #Kozje #Kranj #KranjskaGora #Krško #Laško #Lenart #Lendava #Litija #ljubljana #Ljubljana #Ljubno #Ljutomer #Logatec #LoškaDolina #LoškiPotok #Luče #Lukovica #Majšperk #Makole #Maribor #Medvode #Mengeš #Metlika #Mežica #Mirna #Mislinja #Moravče #MoravskeToplice #Mozirje #Muta #Naklo #Nazarje #NovaGorica #Ormož #Pesnica #Piran #Pivka #Podčetrtek #Podvelka #Polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #Prevalje #Ptuj #RačeFram #Radenci #Radovljica #Razkrižje #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #RogaškaSlatina #Rogatec #Ruše #Semič #Šenčur #Šentilj #Šentjernej #Šentjur #Šentrupert #Sevnica #Sežana #ŠkofjaLoka #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #SlovenskeKonjice #ŠmarjePriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoObPaki #Sodražica #Solčava #Šoštanj #Štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #Tržič #Trzin #Turnišče #Velenje #Videm #Vipava #Vitanje #Vodice #Vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Žalec #Zavrč #Železniki #Žiri #Žirovnica #Zreče #Žužemberk