Članek
Prenova sobe
Objavljeno Sep 03, 2014

Dnevno sobo, v kateri pozimi preživimo največ časa, sem želela preurediti. Najprej sem vgradila novo okno, potem pa sem razmišljala o tem, kako "rešiti"i neravnine v stenah, ki so nastale pri adaptaciji hiše. Prva misel so bile lesene deske, s katerimi bi razmejila stene, vendar bi bilo preveč dela, morala bi dozidavati in ravnati stene ter vkopavati deske. Barva sten je bila takoj določena - vijolična. Takšna je soba že bila, a sem jo ravno zaradi posedanja prahu na teh neravninah spremenila v rumeno. Naposled sem se domislila razmejitve sten s kamnito mrežo.

Soba prej ...

Pohištva je veliko in če bi vse naenkrat odmaknila, bi nastal pravi kaos. Začela sem torej za vrati in se pomikala naprej. Ko sem končala eno steno, se postavila pohištvo nazaj, in začela drugo steno.
Začetek del je bil naporen, saj sem lahko delala samo po službi do mraka, kar je praktično pomenilo dve uri in pol na dan.

V kombinaciji z novo barvo ...

Načrtovanje mozaika ...

In praktično delo. Pripomočki: plastična posoda za mešanje keramičnega lepila, posoda za kamne, lopatica, mali in veliki čopič.

In ipod. :)

Končna podoba ...

Za piko na i je zvezdica iz kosov ogledala, pobarvana z rumeno barvo za stekla.

Nova soba je tako čudovita, da je tudi umetnik (jaz) ostal brez besed. :)

Ker živim brez elektrike ambient zaokrožajo petrolejke in nihova svetloba. V resnici je cela hiša narejena tako, da svetloba sveč in petrolejk razkrije čarobnost kamnov, mozaikov, barv.