Članek
Volitve – nateg, ali delanje norca iz sebe?
Objavljeno May 27, 2014

V devetdesetih letih sem imel priložnost biti v lokalnih volilnih komisijah v Ljubljani ,

enkrat pa sem bil tudi predsednik volilne komisije.

Volilna komisija je takrat ugotovila, da so na volišča prihajali ljudje, ki so sicer bili vpisani v volilne imenike, imeli osebne izkaznice na ustreznih naslovih, ampak na tistih naslovih kjer naj bi živeli jih nihče nikoli ni videl ne prej ne pozneje.

V volilnih imenikih smo opazili, da so bili med volilci vpisani tudi ljudje, ki so umrli že pred več leti.

Člani lokalne volilne komisije so takrat ugotovili, da so nekateri volilci hkrati volili kar v dveh volilnih enotah in v naši in sosednji krajevni skupnosti.

Seveda smo te nepravilnosti takrat sporočili naprej, odgovora ni bilo nobenega.

Gospa, članica lokalne volilne komisije ki je to prijavila je par mesecev za tem umrla.

Takrat smo imeli še kartonaste škatle v katere se je metalo glasovnice. Po volitvah smo prešteli veljavne in neveljavne glasovnice naredili zapisnik, ki ga je vsak član podpisal, potem smo te glasovnice in zapisnik spravili nazaj v kartonaste škatle, predsednik volilne komisije pa je kartonaste škatle odnesel domov in jih drugo jutro dostavil mestni volilni komisiji.

Seveda nihče nikoli ni kontroliral, ali je medtem kdo zamenjal volilne lističe in zapisnik.

To se je nekaj časa počelo, potem se je pa nekdo izmislil, da je treba kartonaste škatle na Kresijo prinesti takoj po volitvah. Jaz kot predsednik volilne komisije sem strpal vse škatle v svoj avto in se odpeljal na Kresijo. Tam je že bila dolga vrsta predsednikov komisij, ki so čakali, da oddajo svoje škatle. Nekateri predsedniki pa so seveda z dostavami zamujali tudi več ur. Verjetno jih je po volitvah „žejalo“ pa so zavili v kak "strankarski bife."

Skratka za goljufanje na volitvah v devetdesetih letih je bilo priložnosti, kolikort hočeš in kdor se je znašel, se je pač znašel.

Ljudje so se čudili kako to, da so nekateri skorumpirani politiki voljeni vedno znova in znova. Eden od starih mačkov volilnih komisij mi je rekel; „Volitve so preveč pomembna zadeva, da bi jo prepustili volilcem“? Vprašal sem ga; „Ali gre potem samo za volilni cirkus?“ Odgovoril mi je; „Misli si kar hočeš.“

Ljudje, ki so izvoljeni za poslance odločajo o zakonih, ki lahko ščitijo klepto-mafijske milijardne posle, ali pa ne. Ni mi treba pojasnjevati, ali je temu res tako, ali ne. Itak to lahko vsak vidi kam nas je pripeljala politika zadnjih 23-ih let.

Spomnimo se pred nekaj leti na razglasitvi parlamentarnih volitev je pred razglasitvijo v Cankarjevem domu za eno uri crknila elektrika. Kakšno naključje in kakšna slučajnost.

Ne dragi moji pri volitvah nikoli ne gre za slučajnosti.

Sam sem pred volitvami pozival ljudi naj se ne udeležijo volitev. Zakaj?

Zato ker tisti, ki ste se udeležili volitev ste dali legitimiteto skorumpiranemu sistemu, ki nas nateguje že 23 let in ki nas je v tem času okradel za stotine milijard evrov.

Kar se mene tiče sem hvaležen vsem, ki se volitev niso udeležili. Pri vsakih volitvah gre za strice izza državne volilne komisije. Ti so tisti, ki določajo pravila kot recimo, da cela Slovenija postane ena sama volilna enota samo takrat, ko gre za EU volitve in druge pravljice za lahkonoč otroci.  

Zdaj pa k osupljivemu podatku ob katerem se do sedaj še nihče ni obregnil.

Po EU volitvah je bilo v vseh medijih objavljeno, da je bila volilna udeležba 17%,

Čez noč pa se je volilna udeležba iz 17% dvignila kar na lepih 24%

Ta „dodana vrednost“ volilcev in volilnih lističev, ki so volili ponoči po razglasitvi volilne udeležbe je samo 137212. Res pravi drobiž.

To me rahlo spominja na volitve za predsednika države, kjer sta „neodvisna“ kandidata gospod Turk in Pahor v pičlem tednu na upravnih enotah zbrala, prvi 9000 overjenih podpisov, drugi pa 3500.

Kaj ni že čas, da državna volilna komisija pojasni določene zadeve,

neko neodvisno civilno združenje pa še enkrat prešteje te glasovnice in se prepriča kako in kaj je bilo s tem?

Končno je možno, da so bili s tistimi dodanimi 137 212 glasovi oškodovani tudi kandidati političnih strank.

Kaj so res volitve še vedno preveč pomembne, da bi bile prepuščene volji volilcev?

https://www.youtube.com/watch?v=Q5sC4dkO2f0

Stoyan Svet