Članek
Država praznuje svoj pogreb
Objavljeno Jun 25, 2014

Gledam te zveneče naslove politikantov bivših tovarišev, ki zanosno blebetajo iz govorniških odrov, lažejo sebi in vsem nam o uspešnosti države in naši lepi prihodnosti.

Najprej moramo ugotoviti, da brez državljanov ni države.

Dejstvo je, da smo v devetdesetih letih bili najbolj bogata EU tranzicijska država.

Dejstvo je pa tudi, da smo po poročanju tujih medijev zdaj najbolj skorumpirana država na svetu.

Mafijci v tujih medijih pravijo, da je Slovenija pravi raj za njih.

Dejstvo je, da naših politikantov to nič ne moti. Oni so celo ponosni na to.

Triindvajset let nam na proslavah z govorniških odrov lažejo o naši uspešnosti.

Dejstvo je, da je na privat računih naših državljanov na eksotičnih otočjih 75 milijard evrov,

vendar to naših vrlih bivših tovarišev politikantov nič ne moti, saj v svojih bleščečih govorih tega nihče nikoli ne omenja, morda zato, ker imajo tam tudi oni svoj račun?

Dejstvo je, da imamo en kup državnih ustanov, ki bi morali preganjati vse vrste kriminala, od policije, sodstva, davkarije, računskega sodišča itd pa ga ne in to samo zato, ker so vanj vpleteni "naši"

Dejstvo je, da smo verjetno edina EU država v kateri so nosilci oblasti povezani z velikimi preprodajalci drog. Spomnimo se na sramotno oprostitev narko kralja Tošiča, ki se je pojavil v častni loži med Jankovičem in Bratuškovo na nogometni tekmi med Slovenijo in Islandijo.

Ko sem enega policista vprašal zakaj ne preganjajo znanih lokalnih preprodajalcev drog mi je odgovoril, da ga to ne briga, briga ga samo to, da je še služba.

Pozneje se je izkazalo, da je bil eden glavnih organizatojev razpečevanja drog v Postojni kar višji policijski inšpektor. Ker je mrežo dilerjev razširil tudi na Hrvaško so ga dobili, sicer ga zagotovo ne bi. Poznavalci zanj pravijo, da je samo majhna riba in da drogeraška trgovina sega v sam vrh slovenske politike.

Po forumih se že dalj časa piše, da so na urgenci kliničnega centra večkrat na "čiščenje" zaradi predoziranja s kokainom sprejeli Boruta Pahorja. Tisti, ki ga pobliže poznajo pa ga prav zaradi tega naslavljajo z znanim drogeraškim Pohar, namesto Pahor. 

Med ljudmi, ki so blizu dogajanju v državnem zboru se širijo govorice, da je tudi vsaj pol poslancev kokainskih odvisnikov.

Ali potem še koga čudi, da nam že ves čas ti politikanti prodajajo pravljice za lahko noč otroci o uspešnosti naše države?

Dejstvo je, da brez državljanov ni države in dejstvo je, da nas več kot 60% živi na robu revščine,

Dejstvo je, da so nas kriminalni politikanti zadolžili vsakega državljana že za 35000€.

Dejstvo je, da so ti politikanti, ki nam lažejo s političnih govornic vzpostavili tako zakonodajo, ki je omogočila lopovom izčrpavanje podjetij v množične stečaje in poceni razprodaje.

Dejstvo je, da je to veleizdaja za katero bi v neki demokratični državi taki politikanti bili že zdavnaj za zapahi.

Dejstvo je, da so poslanci s spremembo ustave tretjega člena o podreditvi mednarodnim finančnim institucijam spremenili državo v banana državo.

Dejstvo je, da je Slovenija postala poligon NATOa za vremensko vojskovanje

Dejstvo je, da se je korupcija, podkupnine in provizije razrasla v vse pore državnih institucij.

Dejstvo je, da je v državnih institucijah polno nesposobnih ljudi, ki so jim službo zrihtali njihovi sorodniki in prijatelji na položajih.

Eklatantni primer tega je bivša SDS poslanka Koren Gomboceva, sestrična žene Ivana Janše ki je s ponarejenim spričevalom v državnem zboru vedrila in oblačila kake pol leta. Za svojo goljufijo je dobila samo simbolično kazen je pa med tem lepo "zaslužila" kakih 15000€ davkoplačevalskega denarja.

V medijih smo lahko prebrali, da ima bivši predsednik SD Igor Lukšič en kup svojih sorodnikov in prijateljev na ministrstvu za šolstvo. Prijatelju Pikalu je zrihtal oziroma v imenu davkoplačevalcev poklonil kar milijon štiristo tisoč evrov za neko diplomo iz domoljubja.

Seveda je takih in podobnih zadev, kjer se nosilci javnih funkcij že 23 let delajo norca iz davkoplačevalskega denarja kolikor hočeš, pa seveda nikome ništa, če so to strankarski "naši"

Drnovškova mantra Kosu glede KPK "naj se dela kot da se dela vendar tako, da bo ja čim manj narejeno" se je lepo razpasla v vse državne ustanove še posebej sodstvo, kjer imamo v EU največ sodnikov na prebivalca, pa tudi največje sodne zaostanke.

Ko sem bil letos prvič v življenju prisoten na okrajnem sodišču v Kranju v kazenski zadevi proti mojemu prijatelju Radetu Staniču sem se na lasten oči in ušesa prepričal, na kako nizek nivo sta se spustili sodnica in tožilka in se vprašal, kako je možno, da se ti dve državni uslužbenki v imenu ljudstva lahko tako lažeta in zavajata. Kaj res uslužbenec, ki ima trajni mandat lahko počne kar se mu zahoče?

Dejstvo je, da se skozi državne banke na veliko krade in pere mafijski denar. Samo NLB smo davkoplačevalci dokapitalizirali z 12 milijardami evrov.

Dejstvo je, da nihče od teh uprav NLB banke zaradi teh bančnih kraj in dajanj kreditov na plave oči ni nikoli odgovarjal.

Dejstvo je, da v ustavi lepo piše, da smo socialna država, socialna pomoč pa sploh ni nobena pomoč, ampak kredit, katerega bodo odplačevali zanamci.

Dejstvo je, da to ne moti nobene državne ustanove, niti kakega ustavnega sodišča, nasprotno iz občinskih stanovanj mečejo ljudi, ki ne morejo plačevati položnic.

Dragi politaknti, bodite ponosni na uničnje države,

jaz bom ponosen šele takrat, ko boste vsi vi,

ki ste bili na položajih zadnjih 24 let za zapahi.

Stoyan Svet