Članek
So tudi tokratne volitve bile volilna prevara?
Objavljeno Jul 13, 2014

Glede na dejstvo, da je uslužbencem javnega sektorja, ki jih je okoli 240 000 bilo naročeno naj volijo stranko Mira Cerarja in glede na njegovo milijonsko predvolilno kampanijo za katero me res zanima kdo jo je plačal je seveda zmaga SMC pričakovana. Dobil je nekaj več glasov, kot je uslužbencev javnega sektorja. Glede na dejstvo, da je bila volilna udeležba manj kot 50% seveda to z ljudstvom nima nobene veze. Stranka Mira Cerarja je itak copy-paste stranke Gregorja Viranta, kasneje imenovane Državljanska lista.

Seveda sem se volitev udeležil in volil stranko Enakopravni deželani Naprej Slovenija. V naprej mi je bilo jasno, da ta stranka nima nikakršnih možnosti za uspeh. Kar me navaja, da je tudi tokrat šlo za volilno prevaro je to, da je na volilnem lističu pod številko 13. bila Enakopravni deželani Naprej Slovenija, na priloženi fotografiji pa lahko vidiš, da je v drugi volilni enoti pod to isto številko stranka Mira Cerarja. Če so zbirali glasove po številkah nas je državna volilna komisija prevarala in nam pod to številko ponudila druge stranke. V vseh volilnih enotah bi morale biti stranke pod istimi številkami. V vsakem primeru gre za volilno prevaro. 

Ponovno je zmagal murglejski štab, strici iz ozadja in lobiji, ki so prisesani na proračun. Nadaljevala se bo politika zadolževanja in totalna razprodaje Slovenije. 

V članku koga voliti in ob 17ih poziv na protest sem lepo napovedal, da bo stranka NSi s pomočjo zvišanja penzije Kučanu nagrajena s ponovnim vstopom v državni zbor. Seveda se bo z njihove strani to uspešno sodelovanje z murglejskim štabom še veselo nadaljevalo. Če bo NSi vstopila v vladno koalicijo, se ne bi čudil, če bo Mateju Toninu bilo ponujeno tudi kako lepo ministrsko mesto.

Seveda sem tudi vedel, da bo na volitvah totalno popušila Državljanska lista. Kljub simpatičnosti in sposobnosti gospoda Starmana so volilci, ki so v preteklosti volili to stranko njih volili zaradi spremeb glede korupcije in klientelizma, ki jih kljub temu, da so člani DL stranke vodili kar tri državotvorna ministrstva žal ni bilo. Glavni krivci so vsekakor Virant, Pličanič in Šušteršič.

Koalicija Mira Cerarja je zaradi murgeljskega štaba in lobijev zelo predvidljiva. Zelo malo je verjetnosti, da bo v vlado vstopila SDS, razen, če se pod mizo zmenijo za izpustitev Ivana Janše iz zapora.

Torej koga je pričakovati v novi koaliciji Mira Cerarja?

Vsekakor DESUS, SD, AB, ZL seveda pa ne pozabimo tudi na ustrežljivo NSi. 

"Psi lajajo, klepto karavana gre veselo naprej."

Ne izkjučujem možnost, da se bo tej vladi zgodilo ljudstvo.

Stoyan Svet