Članek
Poslanci so hitro pokvarljiva roba
Objavljeno Jul 16, 2014

Poslanci so po ustavi predstavniki ljudstva, ki bi morali glasovati po svoji vesti v korist ljudstva. Javno sprašujem sedanje in pretekle poslance, kateri zakoni so tisti, ki so jih v 24 letih sprejeli v korist nas ljudstva?

V ustavi nikjer ne piše o strankarski pokornosti in glasovanju po navodilih stricev iz ozadja, oziroma tistih lobijev, ki so nas pokradli za stotine milijard evrov.

Ko v državni zbor pridejo novi poslanci ljudstvo od njih pričakuje, da bodo glasovali pošteno in v našo korist, vendar hitro spoznamo kako hitro pokvarljiva roba so novi poslanci. 

Kakšni predstavniki ljudstva so to, ki enoumno izglasujejo spremembo ustave, da je za refrendum potrebno 40 000 državljanom iti na upravne enote potrditi svoj glas in to med delovnim časom, ko tega časa sploh nimajo? Kaj takega ni nikjer v zapadnih državah EU, ki naj bi nam bile za vzor.

Vse več državljanov živi na robu preživetja, že več kot polovica.

Vse njihove pobude na državne institucije naj nepravičen zakon o izvršbi, (ki je v nasprotju z drugim členom ustave, ki pravi, da je Slovenija socialna država) spremeni, tako, da izvršbe na nepremičnini za manjše zneske od 100€ ne bi bile možne so bile doslej zaman.

Da o mafijaških izvršiteljih niti ne govorim.

Nasprotno vsi poslanci so družno enoumno sprejeli spremembo tega zakona, kjer na prvi držabi ne bo več cena nepremičnine 100% ampak že kar takoj 70%.

http://www.mp.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/article/1328/6862/06cc50d5a30862fea72567b87e19d5cc/ 

To ali jim je od nepremičninskega lobija kapnila v žep kaka provizija ne vemo, lahko se pa vprašamo v imenu katerega ljudstva so sprejeli spremembo tega zakona;

Tistega, ki se za preživetje s plačilom položnic bori vsak dan,

ali tistega,

ki je v kratkem času raznim pinvin pingvinom omogočil bajno bogastvo?  

Stoyan Svet