Članek
O Bogu nikoli dovolj
Objavljeno Jul 31, 2014

Večina ljudi je danes takih, da so sveto prepričani, da če oni nečesa niso doživeli to enostavno za njih ne obstaja;

Vendar je to seveda daleč od resnice, kajti;

če ti nisi doživel(a) ljubezni, to še ne pomeni, da ljubezen ne obstaja,

Če ti nisi doživel(a) miru, ki ni od tega sveta, to še ne pomeni, da ta mir, ki ni od tega sveta ne obstaja.

Seveda obstaja, pa še kako obstaja, ampak dokler boš o tem samo filozofiral(a) se zate ta ljubezen in mir žal ne bosta zgodila in nikoli ne boš razumel(a), zakaj je pesnik Nanak pred kakimi petsto leti zapisal, da je ena sama mravlja izpolnjena z božansko ljubeznijo vredna več, kot vsi svetovni vladarji z vsem njihovim Bogastvom.

Seveda tudi ne boš razumel(a) Kabirja, ki v svoji pesmi pravi, da je Bog vsebina tvojega diha, in seveda tudi ne boš razumel(a) Sokrata, ki je pred tisočletji rekel, da je to kar iščeš v tebi.

Sicer pa, saj tebe ne zanima kaj naj bi to kar iščeš v tebi lahko bilo, tebi je pomembno samo to, da lahko filozofiraš, da druge prepričuješ, kako imaš samo ti prav, kako si ti inteligentnejši in pametnejši od drugih.

Če pa bi te to kar iščeš res zanimalo, bi lahko spoznal(a) da je prava resnica nekaj, kar ima zelo malo s tvojo logiko in tvojim razumom, zelo veliko pa s tvojim dihom, dušo, oziroma s tem, kar se v tvojem srcu nahaja,

Da, tam v tebi res obstaja mir, ki ni od tega sveta, in da ta mir ni nikjer drugje kot v tvojem milem ti dihu, duši in tvojem dragem srcu.

Da, tam v tebi v tvojem srcu, tvoji duši res obstaja nesebična ljubezen, ki nikomur ne postavlja nobenih pogojev.

Da tam v tebi res obstaja nekaj kar te neizmerno ljubi, ne glede na to, koliko ti ljubiš, ali sovražiš sebe in druge.

Da tam v tebi res obstaja ta pot, za katero je že Jezus rekel, da je resnica in življenje

Da tam v tebi res obstaja Bog za katerega je Krišna že pred štirimi tisočletji Ardžuni rekel, da ga s svojim razumom ne moreš dojeti, lahko pa ga dojameš samo, zgolj in izključno s svojim milim ti srcem.

Ampak zakaj bi ti to spoznal(a), če pa si ti najbolj »pameten(a)« na tem svetu, ki nikomur ne dovoli soliti ti pamet, ki ne verjame, da obstaja nekaj, kar ti še nisi doživel(a), zakaj ne bi še naprej v sebi trpel(a), če pa si lahko privoščiš to milo ti razkošje?

Vidiš jaz v svojem srcu že dolgo doživljam Boga, ali kakorkoli že želiš imenovati to univerzalno silo, ki nas ohranja pri življenju in čeprav si želim, da bi jo doživljal(a) tudi ti, ne morem niti za milimeter premakniti tvoje riti, da bi storil(a) skozi svoj dih vsaj en mali zavestni korakec v svojo notranjost v smeri tvojih nebes, oziroma tvojega milega ti srca.

Vse kar ti lahko rečem je;

Bog je izkustvo, 
je nekaj zelo konkretnega in neizmerno lepega,
kar bi tudi ti lahko doživljal(a)
v tvoji mili ti duši,
če bi ti resnično
bilo kaj do tega. ;)

Stoyan Svet