Članek
Vnebovzetje telesa je pravljica za lahkonoč otroci
Objavljeno Aug 15, 2014

Nalijmo si glede vnebovzetja telesa čistega vina, kajti že Jezus je rekel: "Resnica vas bo osvobodila." Najprej dragi moji farani naj vas razsvetlim, da ni nobenega telesnega vnebovzeja, nikoli bilo, niti ga nikoli ne bo. Kar je zemeljskega (telo) vedno je in bo ostalo tu, pa če je nekdo še ne vem kak božji sin, ali božja mati.

Kakor je Vatikan za Jezusovo rojstvo določil 25 december najbolj gnusen rimski praznik Saturnalija, za katerega so bile značilne nekaznovane seksualne orgije, posilstva in umori, tako tudi 15. avgust kot praznik Marijiniega vnebovzetja z Jezusovo materjo nima nobene veze.

Ima pa ta dan kot ponavadi vezo s poganskim praznovanjem svete Sofije. Sofija je bila ženski princip najvišjega Boga, ki se je na svojih sprehajanjih izgubila v nižjih svetovih. S petjem molitev k luči jo je rešil Odrešenik in ji pomagal vrniti se nazaj v nebesa. 

Jezus je po križanju z materjo in nekaterimi ostalimi učenci odšel v Indijo, konkretno v Kašmir, kjer je pokopan v Kraju Sri Nagar. Njegova mati je pokopana 172 km zahodno od Sri Nagarja  v majhnem mestu blizu Rawalpindija imenovanem Mari. Ta grob se imenuje Mai Mari da Aštan kar pomeni končno počivališče matere Marije. Ta grob je v judovskem stilu. Namreč jude so pokopavali v smeri vzhod zahod, muslimane pa v smeri sever jug. Ta grob še danes vzdržujejo muslimani, ker Jezusa kot Iso smatrajo za enega svojih glavnih muslimanskih svetnikov.

Še nekaj informacij o grobu Jezusa v Šri  Nagarju. Ta kraj je imenovan tudi Roza Bal kar pomeni grob preroka. To je grobišče Juz Asafa v centru starega dela Šrinagarja. Juz Asef  se nanaša na Jezusa. Tudi on, kot njegova mati je pokopan po judivsko vzhod zahod. Tam se nahaja tudi odtis njegovih stopal, ki nakazuje brazgotine v stopalih. V grobu pa so našli tudi križec in rožni venec. Sam grob se nahaja znotraj zgradbe in je grob dveh ljudi. Drugi grob pripada Syed Nasir-u-Dinu, ki je bil muslimanski svetnik.

povezave; http://www.tombofjesus.com/index.php/en/

https://www.youtube.com/watch?v=7aauXxuLHnQ 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/8587838.stm 

Če in ko boš v sebi spoznal(a) resnico, ki ni od tega sveta, resnico, ki znotraj tebe osvobaja ti bo marsikaj jasno, če pa ne pa ti bo še naprej precej oblačno. ;) 

Stoyan Svet