Članek
Natovenija vremenski kupleraj
Objavljeno Aug 20, 2014

Slowenija se lahko mirno preimenuje v Natovenijo, namreč vojaške vaje se z vso intenziteto nadaljujejo brez pristanka. Prejšnji teden smo bili blagoslovljeni z vajo irskega in finskega bataljona, do konca meseca avgusta pa smo v Postojni blagoslovljeni s tisoč pripadniki mednarodnih sil od katerih je 70 vojakov tudi naših.

Naziv vaje, ki poteka je Trenutni odziv pod računalniškim nadzorom kopenskih sil ZDA.

Že prvi dan so si lepo uštimali vreme, saj je v ponedeljek zjutraj ob 4.30 v Postojni bilo 7° C. Rekord nizkih temperatur sredi poletja. Lastovke, ki gnezdijo na hiši so za dva dni pobegnile v toplejše kraje, zdaj pa so se že vrnile.  

Da vojakom čez dan ne bi bilo prevroče so nasuli nad Postojno kot običajno med vojaškimi vajami kemične oblake.

Seveda je ves ta čas 24 ur na dan lastnikom parcel na območju vojaškega vadbišča Poček- Bač prepovedan dostop do njihovih parcel.

Medtem pa Nato in obrambno ministrstvo za uničevanje cest, infrastrukture in narave ne plačuje nič niti občini, niti lastnikom teh parcel. 

Včeraj v torek popoldne, ko sem pisal članek, me je nenadom začelo boleti desno uho, ki je bilo obrnjeno proti vojaškemu vadbišču Poček, hkrati pa mi je začelo zvoniti v glavi. Nato sem glavo obrnil v nasprotno stran in isto se je zgodilo tudi z levim ušesom. Vojaško vadbišče Poček je od mesta kjer stanujem oddaljeno kak kilometer zračne razdalje.

Kdor redno dnevno spremlja vreme preko satelitov na strani  http://www.sat24.com/en/ lahko dostikrat vidi, da se oblaki formirajo v jadranskem morju v višini mesta Gradež, ali po italijansko Grado, ki je najbližji NATO bazi Aviano.

Z avioni v morje zmečejo določene kemikalije v obliki prahu, ki povzroča hitro izhlapevanje, ti oblaki pa potem lepo z vetrom jugo potujejo na Slovenijo. Lahko pa te oblake našpricajo z nano delci aluminija in jih po potrebi s sateliti in radarji pošljejo tudi kam drugam.

Ni pa nujno, da kemične oblake proizvajajo samo letala. za to ima Nato na zemlji tudi razpršilne naprave, ki jih lahko nameščajo na določena mesta in pa seveda posebne vremenske rakete. Take vremenske rakete so uporabljali tudi na olimpijskih igrah na Kitajskem. Po potrebi pa uporabljajo tudi pulsirajoče laserje. 

Tudi v ponedeljek, ko so nas zjutraj blagoslovili z nizko temperaturo 7° ni bilo nobenega razloga za tako nizko temperaturo. Namreč ves čas je pihal jugo, tudi oblaki so lepo potovali od juga proti severu. Po naravni poti lahko pride do takega znižanja samo, ko zapiha burja s severa. Danes v sredo zjutraj pa so nas blagoslovili z močno meglo, ki je značilna za pozno jesen in zimo. 

Kako je Nato vremenarjem tako lepo uspelo znižati temperaturo sredi poletja? Z avioni nasujejo v oblake suhi led. Suhi led proizvedejo tako, da v oblake spuščajo ogljikov dioksid, srebrov jodid in tekoči plin propan. Vse več se uporablja tudi metan.

Skratka Slowenija alias Natovenia je res samo še Rothshildov vremenski kupleraj. Za obrambo davkoplačevalci vsako leto plačamo priblično pol milijarde evrov. Natu smo v parih letih za zaščito našega neba (beri veselega Nato kemičnega zapraševanja neba in uničevanja narave in zdravja ljudi plačali okoli 40 milijonov €.  

Državne institucije kot ARSO zadolžene za spremljanje kakovosti zraka in vode ne dela nobenih analiz na polimere, aluminij stroncij, litij, kadmij običajne sestavine kemičnih oblakov, da na kake ožige niti ne govorim  Analize zraka dela samo na CO in CO2.

Ne poznam niti enega samega znanca, ki ima vrt, ki bi mu na prostem uspelo pridelatri paradižnik. Aktinidijski ožig imenovan Pseudomonas Syringe,ki izvira iz daljne Japonske je v parih letih razširjen po vsej Sloveniji je uničil ves pridelek.

Ta ožig je povzročil tudi par sto milijonsko škodo sadjarjem. Čebelarji so letos pridelali samo 20% medu, ki ga pridelajo običajno letno. Seveda to ne zanima niti okoljsko niti kmetijsko ministrstvo. Seveda je tu še uvoz ameriškega škržatka, ki je verjetno "preplaval" ocean in pojav azijskih sršenov.

Kaj na vse zgoraj zapisano na koncu reči? Ne samo, da vlade in ministrstva ne delujejo za kar so lepo plačani od davkoplačevalskega denarja, ampak se obnašajo celo kot bi bili sovražniki nas ljudstva. Kot bi jih zanimale samo še provizije in podkupnine. Izgleda, da so jih protestniki pred parlamentom upravičeno nazivali z lopovi.

Stoyan Svet