Članek
Vatikanski cirkus imenovan Božič
Objavljeno Dec 25, 2014

Pred Novim Letom ljudje običajno praznujemo Božič kot Jezusov rojstni dan in družinski praznik. Ker sem radovedne narave me je zanimalo zgodovinsko ozadje tega praznika in preko strička googla sem prišel do osupljivih spoznanj, ki jih želim deliti s tabo.
Na božični predvečer vidimo fotografije na katerih novi papež Frančišek poljublja leseno lutko, ki naj bi predstavljala Jezusa.
Mi pa vemo, ker smo to prebrali, da v Svetem pismu lepo piše v desetih zapovedih druga zapoved, ki pravi;
Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljoNe priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih, na tretjih in na četrtih, tistih, ki me sovražijo, toda izkazujem dobroto tisočem, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi.

Praznovanje Jezusovega rojstva je v resnici praznovanje poganskega praznika imenovanega Saturnalia v katerem se je takrat običajno na veliko pijančevalo in zabavalo. 

Praznik Saturnalia se je v rimskem imperiju praznoval v čast bogu Saturnu in je trajal od 17 do 25 decembra. Takrat je vladalo brezvladje, sodišča niso delovala, v skupnostih so določili žrtev, ki so jo najprej proglasili za Gospoda, ali Gospo brezvladja, jo med prazniki obilo hranili in ji nudili razna druga ugodja, da bi jo na dan 25. decembra umorili.

Torej 25. december je bil dan na katerega so pobili na stotine nedolžnih ljudi. Med prazniki ljudje, ki so uničevali lastnino in koga poškodovali niso bili kaznovani. Grški poet in zgodovinar Lucian je praznovanje Saturnalia opisal takole; Razširjeno pijančevanje, ljudje so nagi hodili od hiše do hiše in prepevali, dogajala so se posilstva. 

Cerkveni oblastniki so Rimljanskim poganom obljubili, da bodo kot kristjani še naprej lahko praznovali Saturnalijo in ker se na tiste datume glede krščanstva ni nič pametnega dogajalo, so enostavno 25. December določili za Jezusovo rojstvo.

S tem je cerkvena gospoda Vatikana pokazala koliko spoštuje božje zapovedi, (ne ubijaj) Boga in učenje Jezusa na račun katerega so tako lepo živeli. 

Ni čudno, da je oče Amorth kot vodilni vatikanski izganjalec hudiča prepričan, da se Satan skriva v samem srcu Rimokatoliške cerkve. http://www.dnevnik.si/magazin/aktualno/1042344128 Članek je povzet iz BBC-ja.

Iluminati in cerkvena gospoda še danes praznuje Saturnalijo in na ta dan 25. december pa tudi druge dneve pobija na tisoče nedolžnih otrok in pije njihovo kri.

To, da so kot rojstni dan Jezusa določili najbolj krvavi dan Saturnalije, ko se je množično pobijalo nedolžne ljudi samo kaže na to, na kako gnilih temeljih zares stoji Vatikan. Verjamem, da če bi bil Jezus danes živ, bi se Vatikana izogibal v velikem loku. 

Višek krvave Saturnalije kot Jezusov rojsnti dan se je začel praznovati šele v četrtem stoletju po ukazu takratnega papeža. 

Prvi zgodovinski spis iz leta 243 v katerem se navaja Jezusovo rojstvo je bil najden v severni Afriki. Datum njegovega rojstva je omenjen kot 28 marec.

Da Jezus zares ni bil rojen 25. decembra priča že samo Sveto Pismo, ki omenja, da so ob Jezusovem rojstvu pastirji čuvali ovce zunaj, jasno pa je, da pastirji v Judeji nikoli decembra niso čuvali ovce zunaj, ker je bilo premrzlo in ker takrat ni bilo paše.

Drugi močan argument, da Jezus ni bil rojen 25. decembra je takratno potovanje Marije in Jožefa v Betlehem zaradi popisa prebivalstva.
Zgodovinski viri trdijo, da Rimljani popisa v tistem času nikoli niso izvajali pozimi, vedno spomladi.

Torej cel ta Vatikanski cirkus okoli Jezusovega rojstva na 25. december ima z Jezusovim učenjem približno toliko, kolikor imajo gliste z učenjem plesa salse.

Je pa zanimivo, da že tisočletja za časa zimskega solsticija po celem svetu praznujejo razna praznovanja. Tako po virih iz Wikipedije ob tem času Judje praznujejo festival luči Hanukkah, Hindujci Pancha Ganapati praznik v čast gospodu Ganeši, Budisti praznujejo Bodhi dni, dan Budinega prosvetljenja, iransko ljudstvo ob tem času praznuje praznik Jalda. Skupno vsem tem praznovanjem je zmaga luči nad temo, zmaga dobrega nad zlim, zmaga blagostanja nad revščino. Razen Saturnalije, ki je zmaga zla nad dobrim.

Torej dragi moji, če vam je Jezus drag in ljubite Boga ni treba čakati na Božič kot Jezusov rojstni dan, (ki to v resnici ni) ampak ga poizkušajte najti v svojem srcu prav vsak dan z zmago luči nad temo, z zmago dobrega nad zlim.

Če pa vam je Jezusovo učenje še posebej ljubo in bi res radi praznovali njegov rojstni dan to počnite 28. marca. Takrat se je namreč Jezus zares rodil.

Stoyan Svet