Članek
Miro Cerar odstopite takoj!
Objavljeno Mar 16, 2015

Spoštovani Miro Cerar

1. O vaši sporni moralnosti in etičnosti vsak dan dobivamo nove in nove osupljive podatke. Prvič smo o vaši sporni moralnosti in etičnosti izvedeli iz medijev, ko ste dvema šolama zaračunali preveč potnih stroškov in zavrnili pobudo, da vrnete preveč zaračune potne stroške, kljub temu, da ste po pisanju nekaterih medijev vi evrski milijonar. 

2. Za osnovne šole ste napisali pravilnik o mobingu, za isti pravilnik ste vsaki šoli zaračunali po 500€ in skupno izrtržili 7500€. In ne samo to; Iz pisanja medijev je razvidno, da ste del plačila za pravilnik dobili tudi od ministrstva za šolstvo

3. Na tiskovni konferenci  ste trdili, da imate za delo z drugimi šolami pisno soglasje svoje matične pravne fakultete. Na pravni fakulteti trdijo, da takega pisnega soglasja ni nikjer. Torej ste lagali. Pozneje ste trdili, da takega soglasja niste potrebovali

4. Brez takega soglasja ste kršili 39. člen zakona o delovnih razmerjih, ki pravi; "Med trajanjem delovnega razmerja delavec ne sme brez pisnega soglasja delodajalca za svoj, ali tuj račun opravljati del, ali skleptati poslov, ki sodijo v dejavnost, ki jo dejansko opravlja delodajalec"

5. Na ta račun ste poleg redne plače na pravni fakulteti po evidencah iz supervizorja iztržili 352 000 evrov prihodkov od oseb javnega prava, in sicer; od državnega zbora 266 000, ministrstva za javno upravo 35 000, ministrstva za notranje zadeve 19 000 in državnega sveta 15 000 tisoč evrov.

6. Po pisanju medijev je na vašo osebno prošnjo Igor Lukšič (minister za šolstvo in šport v Pahorjevi vladi) zaposlil vašo bivšo ženo Danico Cerar. (korupcija)

7. Po pisanju medijev v približno dvestotih dneh vaše vladavine niste naredili nič, razen tega, da se vsak dan otepate kake nove afere. Ste farsa svojemu predvolilnemu programu. https://www.youtube.com/watch?v=8yPWxt_SQFg 

8. Smisel pravne države in oblasti mora biti stalen napor za pravičnost in skupno dobro, ne pa samo za dobro vaših prijateljev in znancev.  https://www.youtube.com/watch?v=JsZAJ6PuSO8 

9. Hrvaška vlada je odpustila dolgove tistim državljanom, ki zaradi revščine niso mogli plačati položnic, pri nas pa tudi po vaši zaslugi  razni Hojsi harajo po državi in z izvršbami ropajo reveže, jih mečejo nacesto ker ne morejo plačevati položnic Naj mimogrede omenimo, da je pravilnik o izvršiteljih popolnoma skregan s človekovimi pravicami in z ustavo.

10. Zaradi socilanih stisk samomorilnost v Sloveniji vsako leto narašča. Vsakih 20 ur si življenje vzame ena oseba. Glede tega smo tretja država v EU. Imamo tudi že več kot štiri tisoč brezdomcev katerih število vsak dan narašča. Odgovornost za stanje v državi pa nedvomno leži tudi na vas. Ker v dvesto dneh vaše vladavine niste naredili nič za skupno dobro, ker ste preveč korupcijsko obremnjeni vas pozivamo, da nemudoma odstopite. 

Stoyan Svet