Referendum o ZZZDR

Objavil/a Stoyan Svet , dne 2015-11-25 ob 04:12:09

Prijateljica me je pozvala naj v zvezi z referendumom o ZZZDR napišem kak članek v katerem naj jasno napišem zakaj sem proti temu zakonu, pa sem ji odgovoril, da sem to že storil v več člankih, zato tu spodaj lepim povezave na te članke in te vabim, da jih, že želiš tudi prebereš. Naši oblastniki so zveste lutke killuminatom kot se po novem imenujejo iluminati in sprejmejo vse, kar jim je od njih naročeno. 

 http://www.publishwall.si/stoychi./post/120890/so-nam-geji-lezbije-biseksualci-in-transseksualci-ugrabili-drzavo

http://www.publishwall.si/stoychi./post/121037/novi-zzdr-je-pogreb-nase-drzave

http://www.publishwall.si/stoychi./post/119797/od-istospolne-zakonske-zveze-do-prasicereje-otrok

Stoyan Svet

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ana Kos
1
Nov 29, 2015
Stoyan, to v šolah se dogaja "podtalno". Dostikrat komaj kaj vemo.
Lani je meni to o teoriji spola potožila ena znanka, toda potem, ko sem ji stvari razložila, ni želela, da bi bila šola izpostavljena - ker "sicer je dobra šola!" !!!

Sicer pa, saj se dogaja v šolah marsikaj mimo strokovnosti, recimo pred leti mi je ena deklica pripovedovala, kako so jim v šoli razložili kontracepcijo, in to študentje medicine: "... greš na nek žur, morda se napiješ, morda seksaš ali pa ne veš, če si, pa greš po tabletko za potem in problem je rešen!"
Taka razlaga je nestrokovna, zavajajoča.

To sem navedla zato, ker želim povedati, da se lahko dogaja marsikaj, pa niti vemo ne, da se!

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/123951/ko-fantek-izve-da-je-morda-puncka

Ko fantek izve, da je morda punčka

Prijateljica mi pripoveduje, da so te dni v šoli v razredu njenega sina pri "etiki ali kje že" razlagali o tem, kako se
#26
Stoyan Svet
0
Nov 29, 2015
kot jih je že kar nekaj zapisalo;
prvo, kot prvo; LGTB niso nobena manjšina,
po statističnih podatkih sploh ni nobenega gejevskega para v Sloveniji, ki si trenutno želi posvojiti otroka,
preprosto s tem zakonom gre za LGTB teririzem nad ljudstvom,
saj uradno v Sloveniji LGTB populacije ni niti za en procent.
Kot sem v prejšnjih člankih že večkrat omenil je po uradnih podatkih v dvanajstih letih za LGTB iz proračuna šlo skoraj 10 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja,
za družinska združenja pa samo 200 tisoč evrov,
Kdo je tem LGTB oblastnikom dovolil tako razporeditev davkoplačevalskega denarja?
Pa če bi se zadeve tu končale pa se ne;
V medijih je bilo objavljeno, da predstavniki LGTB že propagirajo istospolnost v naših osnovnih šolah?
Spomnimo se čitanke za prvi razred v katerem je članek z naslovom; "Jaz imam dva očka"
Končno in še enkrat; EU sodišče za človekove pravice je razglasilo, da zakonska zveza v EU še vedno predstavlja zvezo moža in žene,
torej je ta nesmiselen referendum v popolnem nasprotju z EU zakonodajo.
Ljubezen je ljubezen, zaradi mene se lahko javno zalizujejo trije geji na prešernovem trgu, ampak naj bo to njihova intimna stvar, ne nas večino posiljevati s tem, še posebej pa,
kdo in v čigavem imenu LGTB daje pravico propagirati istospolnost v osnovnih šolah?
#25
Ana Kos
0
Nov 29, 2015
Azra, marsikakšen misli, da je strpen, če je "širok", če vsem vse pusti.
Ampak to ni to.
#24
Romano Rajkov
0
Nov 29, 2015
Nekaj malega za osveščenost tistim, ki še niste na jasnem okoli zakonika o družini!

"Ponosen sem, resnično ponosen na svojega sina"
Ocenilo št. bralcev: 444
Avtor
Urška Mlinarič

Petek, 20. november 2015

Ne razumem, kako ima lahko nekdo solze sreče v očeh, ker bo odločal o pravicah drugih. Če kdo, bi moral jaz potočiti solze sreče, če bi bila potrjena enakopravnost, pravi oče geja Andrej Lobnik
Povečaj

Žal v tej referendumski kampanji ne gre več za argumente, pravi Andrej Lobnik.


"Ali ni največja odlika človeka, da je in si upa biti to, kar je, ter da drugim ne jemlje te pravice. Ponosen sem na svojega sina, ki je tak. Pošten in moralen do sebe in do drugih. To je največ, kar starši lahko naredijo za otroka," pravi Andrej Lobnik, ki je sprejel dejstvo, da je njegov sin gej, že pred skoraj dvema desetletjema. "To, da se je razkril, je zame pogumno dejanje, to, da se bori za enakopravnost istospolno usmerjenih, pa je sploh neizmerno pogumno in občudovanja vredno," pravi. Čeprav je njegov sin Miha Lobnik, znani aktivist za pravice istospolno usmerjenih, se je njegov oče zdaj prvič medijsko izpostavil. Pravi, da je to njegov prispevek k referendumski kampanji, pa čeprav se mu zdi referendum, na katerem bomo volivci odločali, ali bodo imeli istospolno usmerjeni pari v Sloveniji enake pravice kot raznospolni, absurden. "A zdaj se bomo pa preštevali, kdo je za človekove pravice in kdo ne, samo zato, ker ni opravil svoje naloge tisti, ki bi jo moral, in si je raje po pilatovsko opral roke?" je kritičen do "postopkovne" odločitve ustavnega sodišča, da dopusti referendum.

Če vas dobro razumem, se ne strinjate s trditvijo enega od ustavnih sodnikov, ki je v ločenem mnenju k svoji odločitvi za referendum zapisal, da ne more biti drugače, kot da večina odloča o pravicah manjšine?

"To je katastrofalno. Naloga ustavnega sodišča je, da odloča vsebinsko in o človekovih pravicah bi se morali vsebinsko odločiti. Ali bi Američani v zgodovini dali črncem volilno pravico, če bi se o tem odločali na referendumu? Verjetno ne. Pri nas pa si je ustavno sodišče opralo roke, tako kot v biblijski zgodbi o Ponciju Pilatu, ki je dal križat Jezusa, ker se je zbal ljudstva."

Interesne manipulacije

Pa verjamete trditvam nasprotnikov enakopravnosti, da nimajo nič proti enakopravnosti gejev in lezbijk, zahtevajo le, da se njihove pravice uredijo v posebnem zakonu?

"Nikakor. To so le določene interesne manipulacije, ki jim nasedajo nevedni in prestrašeni ljudje. Na roko pa jim bodo šli v času referendumske kampanje dogodki v Parizu, teroristi, begunci, s katerimi se soočata Slovenija in Evropa. To so teme, ki radikalizirajo okolje, s katerimi je, kot lahko vidimo, izredno lahko manipulirati in pri ljudeh vzbujati strah. Ustvarjati psihozo. Strah in nevednost sta največja problema. Ko so ljudje enkrat prestrašeni, vsaka stvar, za katero ocenjujejo, da jih lahko potencialno ogroža, duši njihovo čustveno stabilnost in varnost ter občutek, da so v redu, zato je moteča. In to velja tudi, ko gre za pravice istospolno usmerjenih ljudi."

Sami imate istospolno usmerjenega otroka. Kako si razlagate, da vidi nekdo v istospolnem paru grožnjo heteroseksualcem?

"Vam bom odgovoril nekoliko drugače. Tako jaz kot sinova mama sva se veliko naučila od njega, njegovih prijateljev in znancev, ki so geji. Ob njih sem začel spoznavati, da je ljubezen veliko več, kot sem mislil, da je. Bistvo ljubezni je sprejeti drugega takšnega, kot je, si deliti upanje, strahove, nuditi eden drugemu podporo. In to s spolno usmerjenostjo sploh nima zveze. A ljudje kupijo le del zgodbe, ne vidijo celote. Zato je tudi moj odgovor vsem, ki dvomijo, enak naslovu pesmi skupine Sestre Lahko ti podarim samo ljubezen. Istospolna ljubezen je ljubezen. In pika."

Pravijo, da je za očeta še težje sprejeti dejstvo, da je njegov otrok istospolno usmerjen, kot za mater. Je bilo tudi pri vas tako?

"Ne. Miha se je najprej razkril meni in kmalu zatem tudi svoji mami. Seveda je bil to najprej šok, kot da bi se zgodilo nekaj hudega. Spomnim se, da sem se počutil enako, kot ko sem pri 22 letih izgubil mamo. Ampak to je bil le refleks, češ, to se torej ne dogaja samo drugim. Oba z ženo sva njegovo razkritje hitro sprejela. Naju je pa predvsem skrbelo, kakšne težave bo imel zaradi tega."

Kako pa se je odzvala okolica na to, da imate sina geja?

"Tega že od začetka nismo skrivali pred nikomer, če se je strinjal tudi Miha. Spomnim se, da se je moj oče odzval na to novico z besedami 'Saj pisatelj Thomas Mann je bil tudi gej.' In celo Mihova babica, ki je za sto drugih stvari vedno rekla 'Ja, kaj bodo pa drugi rekli', o tem ni imela kritičnega komentarja. Z Miho je celo šla na referendum o družinskem zakoniku. Veliko je odvisno od tega, ali si sam odprt in odkrito govoriš o tem. Potem tudi z okolico ni težav. Tudi tisti, ki imajo težave sprejeti homoseksualnost, mi to povedo na spoštljiv način in spoštujejo moje mnenje."

Kaj pa bi svetovali staršem, ki ne morejo sprejeti dejstva, da je njihov otrok istospolno usmerjen?

"Lahko bi zdaj stresel kakšno floskulo, ampak ni tako preprosto. Soočenje z dejstvom, da je tvoj otrok gej, je idealna priložnost, da tudi sam pri sebi razčistiš s travmami in čustvenimi težavami, ki jih nosiš v sebi. Večina ljudi ima hude čustvene težave, ki se kažejo na različne načine, a jih ljudje poskušamo prikriti. Nekateri tudi zato ne želijo sprejeti svojih otrok takšnih, kot so. Sam sem Mihi hvaležen, saj sem prav zaradi tega pri sebi razčistil določene stvari. Ravno zato se počutim kot zrela osebnost, saj so se mi ob tej izkušnji izkristalizirale določene stvari. Enako velja za Mihovo mamo. Ta izkušnja naju je zbližala in ostala sva iskrena prijatelja tudi po ločitvi."

Kako se potemtakem počutite, ko ob tovrstnih razpravah poslušate včasih že skrajno žaljive trditve o gejih in lezbijkah?

"Slabo mi postane. Obenem se mora človek imeti zelo pod kontrolo, ko posluša tovrstne razprave, kajti ima le dve možnosti; ali tega, ki to govori, pomiluje ali sovraži. Slednjega ne želim, zato se mi ljudje, ki govorijo nesmisle, ki jih omenjate, zdijo patetični. Preprosto se mi ne zdi primerno, da je treba odraslim ljudem razlagati nekatere osnovne stvari."

Čas je, da podpremo svoje otroke

Komu pa je težje, ko mora poslušati argumente nasprotnikov enakopravnosti? Vam ali sinu?

"Meni se sploh ne zdi, da ob tem govorijo o mojem sinu in njegovi spolni usmerjenosti, ampak to sprejemam kot širšo družbeno zgodbo, kot so trenutno tudi teroristi, begunci, ki so postali del javnega diskurza in na katere lahko preko spleta izlije svoj gnev vsak, ki ima pet minut časa. Sin pa, predvidevam, da je vsega že malo naveličan, kar bi popolnoma razumel glede na vse, kar je dal skozi v dosedanjem boju za enakopravnost gejev in lezbijk v slovenski družbi. Ponosen sem nanj. Resnično sem ponosen na svojega sina. Verjamem, da je veliko očetov, ki so lahko ponosni, kot sem jaz lahko ponosen na svojega sina. Obenem pa se sprašujem, zakaj bi morali biti naši otroci v stalni bitki proti nekomu, ki je gluh in ne želi prisluhniti argumentom druge strani?"

Skozi zgodovino je vedno moral nekdo stopiti v prve vrste, da je izboril pravice za določeno skupino, pa čeprav je mogoče sam potegnil kratko?

"To je res, zato je zdaj čas, da svoje otroke podpremo in na referendumu glasujemo za. Sam sem sina vedno in ga bom še naprej podpiral v njegovih prizadevanjih. Žal v tej referendumski kampanji ne gre več za argumente. Zdaj je čas za mobilizacijo in za to, da vsi, ki se strinjajo z enakopravnostjo, to tudi jasno izrazijo. V nasprotnem primeru morajo prevzeti družbeno odgovornost za to, kar bomo imeli. Same od sebe se stvari ne bodo premikale. Zdaj je treba jasno dati vedeti, ali si za enakopravnost ali nisi."

Bodo maske padle?

Pa vendarle, če je za mnoge sprejemljivo, da bi se istospolni par poročil, je za mnoge nesprejemljivo, da bi tak par lahko posvojil otroka.

"Tudi o tem je bilo že vse povedano. Zakaj se nasprotniki enakopravnosti bojijo, da jim bodo istospolni pari vzeli otroke? Saj otrok nikomur ne vzamejo, če jih imajo starši radi in zanje dobro skrbijo. Ampak Slovenci očitno potrebujemo čas, da določene stvari slišimo, razumemo in jih tudi ponotranjimo. To je dolgotrajen proces."

Kar zadeva boj za enakopravnost gejev in lezbijk, bo ta kar dolg, bi rekla.

"Mogoče pa bo decembra le prišel trenutek, ko bodo maske padle in bo Slovenija pokazala svojo demokratično moč."

Bi si za svojega sina želeli, da bi imel možnost ustvariti si družino v Sloveniji?

"Želel bi si, da bi bil srečen. In da se mu ne bi bilo treba samo zato, ker je gej, prebijati skozi vse to, da bi si priboril pravice, ki so za druge samoumevne. Ne razumem, kako ima lahko nekdo solze sreče v očeh, ker bo odločal o pravicah drugih. Če kdo, bi moral jaz potočiti solze sreče pred parlamentom, če bi bila potrjena enakopravnost."
#23
Romano Rajkov
0
Nov 29, 2015
Objavil: Dušan Rutar

Argument slamnatega moža pomeni, da nekdo ustvari vtis, kot da njegov nasprotnik, s katerim se ne strinja, zagovarja nekaj, kar mu je podtaknil oziroma pripisal. Torej napada nekaj, česar nasprotnik sploh ne trdi ali zagovarja. Takega vedenja je v vsakdanjem življenju, kolikor hočete. In v teh krajih bomo šli čez nekaj tednov na referendum, na katerem bomo odločali o nečem, kar bi moralo biti sicer nevprašljivo: egalitarnost in univerzalna enakost pravic. O tem preprosto ne moremo imeti referenduma, ker je referendum sprt z logiko in z razumom, taka sprtost pa ne more biti v redu in ne more biti dobro. Ljudi torej ne sprašujemo na referendumu, ali je tri krat tri devet, ker že vemo, da je devet, in nas ne zanima, kaj si o tem mislijo. In če mislijo, da je homoseksualnost moralno sporna, se preprosto motijo, kajti vedenje je moralno sporno le tedaj, ko ima negativne ali destruktivne posledice, kar pomeni, da je na primer nepravično, nepošteno in kako drugače predstavlja zlo. Homoseksualna človeka, ki se ljubita in želita imeti otroke, da bi skupaj tvorili družino, samo zaradi homoseksualnosti in medsebojne ljubezni ne moreta povzročiti nobene škode in ne moreta prizadeti nobenega človeka. Tako homoseksualnost kot ljubezen sami po sebi ne moreta biti moralno sporni, tudi če se komu zdita sporni, ima intuitivni občutek, da sta sporni, verjame, da je to nenaravno, se mu zdi, da je tako vedenje Bogu sporno, ali pa mu je ptičica prišepnila, da je oboje problematično.

Ni pa problematično, kar sledi. Aksiom: ne obstajajo normalni ljudje. Obstajajo zgolj različni ljudje; vsak človek je vsaj malo različen od vsakega drugega človeka. Normalnost je zato pomembna le za vse tiste, ki hočejo nadzor nad ljudmi, kar pomeni, da jih hočejo nadzorovati in spravljati v kalupe, da bi bilo videti, kot da so enaki. Toda s tem je povezan nadvse zanimiv problem.

Živijo namreč kradljivci, tatovi, roparji in drugi hudodelci; živijo v vsaki družbi. Živijo tudi morilci. Pa alkoholiki, živijo obsojeni zločinci, živijo pedofili, ljudje, ki lažejo, živijo nemoralni ljudje, ki so perverzni, živijo psihotični ljudje, blazni ljudje, nori ljudje.

In niti enkrat še ni bilo referenduma, na katerem bi navadne ljudi spraševali, ali so za to, da imajo vsi našteti pravico do poroke in otrok. Niti enkrat samkrat ni nihče javno načel vprašanja, ali imajo lahko zločinci, ko pridejo iz zapora, družino. Je pa narejenih milijon študij, ki nesporno dokazujejo, kako kvarno vplivajo na otrokov razvoj alkoholiki, živčni ljudje, depresivni ljudje, nevrotični ljudje, moralno izprijeni ljudje, pedofili in drugi. Pa vendar ni bilo doslej še nobenega referenduma z vprašanjem, ali smejo ljudje, ki ne znajo vzgajati otrok, le-te sploh imeti. Ali je moralno in etično sprejemljivo, da vzgajajo starši nevrotične otroke, depresivne otroke, agresivne otroke, mladoletne prestopnike, samomorilne otroke, prestrašene otroke, ki se zatekajo k analitikom in terapevtom, ker preprosto nimajo nikogar, s katerim bi se lahko pogovarjali? Kaj je narobe s tem svetom, da je nenadoma silno pomembno vprašanje, ali smejo imeti homoseksualci otroke ali ne?

Meni je vseeno za pravice gejev in lezbijk in vseh drugih, ki niso heteroseksualci, piše Chris Meyers v odlični knjigi z naslovom Moral Defense of Homosexaulity, ni mi pa vseeno, ker sem filozof, da ljudje govorijo neumnosti in da ne razumejo razlike med partikularnostmi in univerzalnostjo.

Univerzalnost tako pomeni, da imajo vsi ljudje enake pravice. Če bi trdili, da jih imajo le nekateri, tega ne bi mogli nikoli dokazati, zato bi lahko zgolj zatrjevali in uporabljali silo, ne pa argumentov.

Homoseksualci zato ne potrebujejo nobenih posebnih pravic in jih tudi ne terjajo. Univerzalne pravice jim povsem zadoščajo. In če bi jih že terjali, jih nikakor ne bi smeli dobiti. Pa jih ne terjajo, kot rečeno.

S homoseksualnostjo je vse v redu. Je naravna. Med živalmi je je, kolikor hočete. In vseh drugih oblik spolnega življenja tudi. Na njej ni ničesar moralno spornega. In če nekaj ni moralno sporno, ne moremo spraševati ljudi, ali tisto odobravajo ali ne. Pomembno je, kaj je objektivno res, ne to, kar ljudje mislijo ali verjamejo, da je res.

Če bi bilo za obstoj občestva pomembno, kaj ljudje mislijo, da je res, ali celo verujejo v to, bi se lahko hitro zgodilo, da bi občestvo propadlo. Če bi na primer verovali, da je uživanje klorovodikove kisline na tešče vsako jutro res koristno za prebavo, pri tem pa jih ne bi niti najmanj zanimalo, kaj o tem pravi znanost, bi bile posledice zanje zelo hitro zelo katastrofalne.

Živimo v svetu, v katerem bo vse pomembnejše, kaj o življenju ljudi povedo znanstveniki, ne verske avtoritete ali drugi ljudje, ki se sklicujejo na vero oziroma njej podobne vraževerne zadeve. Znanstveniki so namreč ljudje, ki pridejo do spoznanj o naravi realnosti na podlagi dvoma, skepse, eksperimentov in neskončnega preverjanja lastnih trditev. In že njihov način dela je zato dober v strogem pomenu besede.

Ljudi bi torej morala zanimati resnica lastnih življenj. Vem, da jih pogosto ne, zato sem zapisal, da bi jih morala.

Na mestu pa ni le znanstvena lekcija, temveč je tudi filozofska. Tako filozofija kot znanost nam namreč povesta, da je naloga razmišljajočega človeka kritično postavljanje pod vprašaj lastnih prepričanj.

To je bržčas najtežja naloga, pred katero se lahko znajde človek kot simbolno bitje. A prav to je treba vedno znova narediti. Občestvo, ki ne postavlja pod vprašaj lastnih prepričanj, je dolgoročno obsojeno na propad.

Ljudje, ki ne postavljajo lastnih prepričanj pod vprašaj, jih ne morejo spremeniti. Če jih ne spremenijo, jih zgolj zatrjujejo – vedno znova na enak način. Takih ljudi ne sprašujemo po njihovih mnenjih, saj so vedno enaka, saj bi bilo morebitno spraševanje neučinkovito in celo nesmiselno. Ne sprašujemo pa jih niti tedaj, ko jih spremenijo, če jih niso spremenili na podlagi dejstev, razuma, logike in logičnega sklepanja oziroma razmišljanja. Ljudje namreč spreminjajo svoja mnenja tudi tako, kot pač človek zamenja srajco in da na svoje telo novo, za katero verjame, da je na primer v tistem trenutku v modi.

Ljudje večinoma ne poslušajo razuma, zato menjajo svoja prepričanja po vetru, kot se reče. Meyers ima prav: mnenja se spreminjajo tudi na slabše. Ali nekoliko drugače: spreminjanje mnenj še ne pomeni moralnega napredka. In prav ta bi nas moral živo zanimati.

Zanimati bi nas moral zato, ker se ljudje s kritičnim razmišljanjem ter z rabo razuma in logike približujejo resnici in jo razumejo; ker jim razumevanje resnice pomaga spreminjati svet, v katerem živijo, na bolje; ker v takem svetu živijo bolj kakovostno.

Vsak razumen človek želi živeti bolj kakovostno, ne pa manj kakovostno. Manj kakovostno življenje je povezano tudi z oklepanjem napačnih prepričanj in mnenj. Človek, ki se jih oklepa, postaja tog, rigiden, to pa pomeni, da ne dovoli alternativnih, drugačnih mnenj in prepričanj, ne dovoli si, da bi postavil pod vprašaj lastna (napačna) prepričanja. Tak človek dolgoročno ne more živeti kakovostno, ustvarja pa tudi slamnate može in se spopada z njimi.
#22
Stoyan Svet
0
Nov 29, 2015
LGTB člani nam itak vladajo, če nam ne bi, ta zakon nikoli ne bi ugledal luči dneva, oseba 1 in oseba 2 v tem zakonu pa je ponižanje za vse moške in ženske, bistvo tega zakona pa se skriva v drobnem tisku trgovine in prodaje vaših otrok.
Po novem zakonu bodo komurkoli, ki jim ne bo všeč lahko odvzeli njihove otroke zaradi nekih izmišljotin.
Tvorci tega zakona sluge kiluminatov je vsevečje ustrahovanje ljudi na vsemogoče načine.
Je pa ena dobra stvar glede tega zakona;
Lepo so na plano prišle vse oblastne lutke - sovražniki ljudstva.
#21
Azra .
1
Nov 26, 2015
Ana, jaz bi se takoj strinjala s tem zakonom, ker nisem proti drugačnosti.
Sem pa PROTI temu, da imajo otroke in tega ne morem podpreti.
Sem sama mati in res ne vem, kaj bodo matere razmišljale, ko bodo obkroževale na referendumu.
#20
Ana Kos
0
Nov 26, 2015
V zadnjih časih sem brala in eno že prebrala - dve knjigi o istospolni tematiki. Obe biografiji moškega. To sta res le dve zgodbi, gotovo unikatni, vsaka ima drug pristop ... obe pa govorita o pogrešanju očeta ... o tem, kako zelo sta pogrešala očeta kot otroka ...
Kako je otroku v družini, kjer ni očeta ali mame ...?
Saj vsi vemo, da sta potrebna oba ... Da je hudo, če enega ali drugega ni.

Jaz mislim, da bi morali razvijati družbeno vzdušje, kjer bi sprejemali drugačnosti, vendar pa ne bi dajali za nekakšen vzor vseh vrst drugačnosti.

Ene stvari so pač dejstva ...
#19
Azra .
3
Nov 26, 2015
Stoyan, ljudje-večina imajo vsega preveč.
In sploh ne vedo več, kaj bi si zaželeli.
Očitno mora priti do vojne, da bodo ljudje spet znali ceniti in spoštovati življenje.
Ko se bodo borili za življenje, jih bo minila želja po istospolni domišljiji.
#18
Azra .
2
Nov 26, 2015
Maja Radin, zanimivo je, da imate vse drugače misleče za bolane.
Mogoče pa je z vašim razumom kaj hudo narobe.
Pa jaz ne bi sodila o tem, še prehitro boste vedeli in videli, kaj vam bo ta zakon prinesel. Močno upam, da ne bo sprejet in vam tega ne bo treba doživeti. Kajti vedno, ko se ena skupina ljudi odloči narobe, trpimo vsi državljani.
Nekateri so želeli Kučana, pa smo imeli Kučana, drugi Janšo, pa smo imeli Janšo, tretji Cerarja, pa imamo Cerarja.
Samo ne cmerite potem, ko bo zakon sprejet. Posle vebanja, nema kajanja.
#17
Stoyan Svet
0
Nov 26, 2015
aja draga Maja Radin?
Kaj pa je zate bolana domišljija?
in btw ali ti misliš,
da je tvoja istospolna domišljija zdrava?
#16
Maja Radin
0
Nov 26, 2015
Pri tebi Stojan in tebi podobnim gre za plod bolane domišljije, ki pa na srečo za ljudi z zdravim razumom in s srcem ni nalezljiva.
#15
Stoyan Svet
0
Nov 26, 2015
Ja Azra, glede zgornje fotke pa;
Ja verjetno pri pouku o spolni vzgoji tudi že na predstavitvah v osnovnih šolah.
#14
Stoyan Svet
0
Nov 26, 2015
hvala Azra za komentar in podporo. Romano Rajkov se je zgražal nad zgornjima dvema fotografijama, ampak ti dve fotografiji sta bili posneti na paradi ponosa, tako, da me čudi njegov gnev nad njima.
Drugače pa vsem priporočam pozanimajte se o negativnih spremembah, ki so se zgodile v državah, kjer je bil ta zakon sprejet.
Jaz sem to storil. Sam nimam otrok, ampak, če bi bil starš se niti v sanjah ne bi opredelil za ta zakon.
Tudi poslanec dr. Bojan Podbevšek je že ugotovil, da nam vlada gejevski lobi.
Istospolno usmerjeni povsod v EU tako tudi pri nas veliko lažje dobijo državne službe, propagando o istospolnem partnerstvu pa pri nas propagirajo otrokom že v osnovnih šolah.
Na eni strani se dogaja tole;
http://www.publishwall.si/stoychi./post/119980/lani-je-nasa-po-ustavi-socialna-drzava-na-cesto-vrgla-12-druzin-ker-niso-zmogli-placevat-poloznic
na drugi pa tole;
http://www.publishwall.si/stoychi./post/120220/drzava-je-gejevskim-organizacijam-namenila-10-mio-eurov-druzinskim-organizacijam-pa-200000-eur
kdor ima vsaj kanček zdrave pameti lahko takoj vidi, kam nas peljejo oblastni koritarji.

Lani je naša po ustavi socialna država na cesto vrgla 12 družin, ker niso zmogli plačevat položnic

Lani je naša po ustavi socialna država na cesto vrgla 12 družin, ker zaradi brezposelnosti niso več mogli plačevati polo
#13
Azra .
1
Nov 25, 2015
Stoyan, se popolnoma strinjam z vsemi tvojimi komentarji.
Prav na vsak način nas hočejo prepričati.
Vsekakor bomo obkrožili proti in upam, da nas bo večina.
V nasprotnem primeru bomo imeli zgornjo fotko "v živo".
#12
Romano Rajkov
0
Nov 25, 2015
Putin ne živi v Sloveniji, da se zapravlja denar za referendum pa pripiši sebi in takim nestrpnežem, kot si ti Stoyan...

Ti pač imaš svoje gledanje na ta zakon, jaz pa svojega in ne mislim se s tabo preganjati okoli tega, končujem debato s tabo o tej stvari na teh straneh...
#11
Stoyan Svet
1
Nov 25, 2015
in mimogrede dragi Romano Rajkov
ta načela zagovarja tudi Putin.
Imaš tudi njega za desničarja?
#10
Stoyan Svet
2
Nov 25, 2015
skratka dragi moji,
tisti, ki bi svoje otroke dali v posvojitev dvema gejema
boste obkrožili za,
vsi mi ostali pa bomo obkrožili proti.
In to izsiljevanje pekočih riti
nas bo davkoplačevalce stalo okoli 4 milijone evrov,
namesto, da bi jih kot socialna država porabili za brezdomce in reveže.
#9
Ana Kos
0
Nov 25, 2015
... iz spoštovanja narave ...
#8
Stoyan Svet
1
Nov 25, 2015
pa še to dragi Romano Rajkov, jaz nisem desničar, sem levičar, srce imam na levi strani, tako kot ti, sem pa od vedno bil proti vritoleznemu levičarstvu, kar je od oblastnega levičarstva še edino kar je ostalo.
Vedno sem bil in bom za enakost, bratstvo in svobodo.
#7
Pokaži več komentarjev
Stoyan Svet
Stoyan Svet
Objavil/a 2015-11-25 04:12:09 (Nov 25, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
NATO vaja Lipicaner Vl
5G internet stvari ubija
Pevski zbor rib
25. januar Svetovni protest proti 5G omrežju
70 let stara napoved ŠESTA RASA
Elektronsko ubijanje ljudi tudi pri nas?
NATO usmerjevalci združenega ognja in naše vreme
Komandant slovenske vojske pljunek na škornju ameriškega vojaka
Referendum o trgovini z ljudmi
Antifašisti so pravi fašisti
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
NATO
(28)
Bog
(11)
NWO
(9)
eu
(2)
Mir
(2)
LGBT
(2)
DVK
(2)
LGTB
(2)
imf
(2)
ISIS
(2)
RKC
(2)
geji
(1)
MI6
(1)
CIA
(1)
arso
(1)
Bush
(1)
sds
(1)
bit
(1)
FED
(1)
vera
(1)
ecb
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj