Članek
Državni udar
Objavljeno Dec 09, 2015

Vsi lahko vidimo in tako tudi kažejo vse mednarodne statistike, da na vseh področjih političnem, pravosodnem in gospodarkem področju barka naše države tone posledično temu pa nastaja vedno večji kaos.

V 25 letih naše države so jo oblastni politikanti uspeli spraviti na rob bankrota. Na eni strani velebančni kriminal s katerim se nihče ne ukvarja, milijarde evrov v Švici in na eksotičnih otočjih na privat računih naših bivših tovarišev, na drugi strani vse več ljudi na robu preživetja.

Policisti so za svoje delo mizerno plačani, delajo v nemogočih razmerah, podobno je z vojaki in vojsko. Korupcija in klientelizem, goljufije gospodarski in bančni kriminal so se zajedli v vse pore države. Nihče od vladajočih nič ne vidi, nič ne vsliši, pa tudi nič ne ve, skratka za nič ne odgovarja. 

Z milijardami evrov naših državljanov na privat računih v Švici in na eksotičnih otočji, ki pa živijo v Sloveniji se ne ukvarja niti policija, niti sodstvo niti davkarija, kljub zakonu o odvzemu premoženja nezakonitega izvora.

Tako je znani balkanski bojevnik g. Tošič po pisanju medijev topli prijatelj g. Jankovića v Ljubljani še vedno lastnik večine lokalov. Ali je razlog temu dejstvo, da so vse oblastne strukture njegovi zvesti odjemalci vejo le dotični sami.

Sicer vsi oblastni politiki imajo in so imeli moralno-etični politčni kodeks iz katerega pa so se in se še delajo norca. Vsi vemo, da je kodeks brez sankcij navadna farsa. Zadeve gredo rapidno navzdol. Če ne bo hitrih in konkretnih političnih sprememb se bojim, da bo  prišlo do državnega udara.

Seveda si tega nihče ne želi, ker bi v takem primeru prišlo do prelivanja krvi. Najbolje bi bilo, da ta Cerarjeva vlada nemudoma odstopi, namesto nje pa začasno prevzame oblast tehnična vlada sestavljena iz nestrankarskih strokovnjakov neobremnjenih s korupcijo, klientelizmom in gospodarskim in bančnim kriminalom.

Upam, da bodo tudi zaprašeni lobiji, ki stojijo za oblastnimi lutkami že 25 let končno dojeli, da tako upravljanje države pelje v naš skupni a tudi njihov propad.

Itak je plan svetovnih bančnih gangsterjev-kiluminatov ukiniti našo državo in jo priključiti veliki Nemčiji, naše domove pa napolniti z arabskimi ekonomskimi migranti. Zato Merklova in EU birokrati že nekaj časa tako veselo kokodakajo, kako se bojijo, da bo na naših področjih prišlo do vojne.

Da bi to preprečili, moramo takoj spremeniti način obrambe in ponovno uvesti služenje vojaškega roka in se vojaško bolj povezati z bivšimi jugo. republikami. Sedem tisoč policistov in sedem tisoč vojakov je smešna številka kar se tiče obrambe države dveh milijonov prebivalcev.

Ob tej begunski krizi nam je bilo jasno pokazano, da NATO ob kakršnem koli spopadu ne bo niti "prdnil". Njihov cilj je bil in je samo ščitenje interesov svetovne bančne mafije.

Če oblastni tovariši ne bodo hitro ukrepali in pričeli delati za naše skupno dobro bo konec te države prej preden se bomo zavedli.

Še malo pa bo v Cankarjevem domu ob 25 obletnici ponovno kot vsako leto državna proslava. Spet si bodo oblastne lutke veselo nazdravljale, si pele hvalospeve, kako je vse lepo in prav, kako in koliko so oni zaslužni za razvoj naše države. Za kaj že?

Če bi bil jaz na njihovem mestu bi me bilo hudo sram, toliko sram, da se ne bi upal niti prikazati v Cankarjevem domu. 

Stoyan Svet