Članek
Na volitvah se goljufalo je in goljufalo se bo
Objavljeno Oct 21, 2017

Ali kakor je izjavil eden od eminentnih politikov; "Ljudstvo je preveč butasto, da bi se mu dovoljevalo odločati o politiki." Na TV3 smo lahko slišali, kako Janković za občinske volitve (za katere glasovanje je potrebno samo stalno bivališče) uvaža trume volivcev iz Bosne in Srbije, ki mu tako omogočijo zmago za župana Ljubljane.

Tudi na državnozborskih in predsedniških volitvah ni nič drugače. O zmagi na kakršnih koli volitvah odločajo "naši" zaposleni na upravnih enotah občin. Oni po mili volji nadrejenih izdajajo osebne dokuimente komurkoli. Prodaja osebnih izkaznic in potnih listov pod mizo že dolga leta potekala je in potekala bo. 

Goljufije na voltvah potekajo vsepovsod po svetu, tudi v visoko razvitih državah, da o kakih balkanskih niti ne govorim. Spomnimo se zmage Miloševića v Srbiji kar s 105%. Odmevna je bila volilna goljufija na hrvaškem v kateri je zmagala HDS. V neki hiši je bilo prijavljenih kar 180 privržencev HDS. Nekam veliko, še posebej, ko se je razkrilo, da je od te hiše ostala ena sama stena na kateri je bila hišna številka.

V devetdesetih letih sem bil na državnozborskih volitvah dvakrat član volilne komisije. Članica volilne komisije, ki je odkrila, da je njena soseda, (sicer članica LDS) kar dvakrat v istem dnevu volila, enkrat v naši krajevni skupnosti, drugič pa v sosednji. Kot poštena državljanka je članica volilne komisije prijavila sosedo, zgodilo pa se ni nič, razen to, da je po tem ta članica komisije kmalu umrla.

V sosednjem bloku je za časa volitev na naslovu ene garsonjere bilo prijavljenih kar 18 ljudi, katere pred in po volitvah nihče ni nikoli več videl. Večina njih ni znala slovensko. V naši volilni enoti je takrat zmagal Tone Anderlič, ki je v parlamentu kot predstavnik LDS vedril in oblačil vrsto let. Tudi ta dogodek je volilna komisija prijavila naprej, zgodilo se pa ni popolnoma nič.

Torej volilna komisija tu ne more nič. Volilni goljuf je vpisan v volilni imenik, ima osebno izkaznico, ki izkazuje, da stanuje na določenem naslovu, ima volilno vabilo in torej lahko glasuje. 

O volilnih goljufijah sem v pismih bralcev v dnevna časopisja večkrat pisal. Večino mojega pisanja ni bilo objavljeno. Edino, kar se je zgodilo je bilo to, da sem po telefonu dobival grožnje, da v primeru, če bom nadaljeval s pisanjem o volilnih goljufijah me bodo ubili tako, kot so mojega mrzlega bratranca, katerega je na njegovem domačem pragu z lokostrelom ubil en bivši policaj. V podkrepitev groženj sem dobil pismo v katerem je bila knjižica z naslovom Specialni rat v srbohrvaščini. V knjižici je bil bel prah, kse mi je opb odprtju vsul po rokah. Ko sem si umil roke, so se mi na dlaneh naredili pekoči mehurji. Ob kemični analizi se je izkazalo, da je šlo za bojni strup iperit. Tak strup pa ima pri nas samo policija in vojska.

Drugače pa že sam D'Hontov proporcionalni volilni sistem omogoča krasne kraje in prirejanje rezultatov. Torej kdor še verjame v pravične volitve in volilne rezultate je navadni bebo.

Kljub temu, da so vse do sedanje volitve bile zgoljufane in zrežirane preko DVK državne volilne komisije in "naših" uslužbencev na upravnih enotah in dejstvu, da je zmagovalec volitev že v naprej znan, vseeno zagovarjam, da vsak volilec gre na volitve, kajti manjša je volilna udeležba večje so možnosti goljufanja in zrežirane volilne zmage že v prvem krogu.

Stoyan Svet        

   

Imamo novega predsednika države komika št. 2. župana Kamnika g. Šarca,

če bi bile volitve poštene bi v drugem krogu bil Andrej Šiško, ki bi za zmago popolnoma povozil nemoralnega in nekredibilnega gospoda "miška to mi deli"

točno tako, tudi državna volilna komisija je nekaj takega kot "javna" anketa, za raznimi izvajalci anket in državno volilno komisijo so isti strici iz ozadja kot rad pravi pohar.

"Javne" ankete že vnaprej določijo rezultat....

v devetdesetih letih je glede volitev bilo tako, da je predsednik lokalne volilne komisije odnesel kartonske škatle z glasovnicami kar lepo domov in jih drugo jutro prinesel na upravno enoto. Takrat se je dalo ponarediti vse, kar je bilo potrebno, da so točno določeni levo-desni partijski ljudje desetletje in več kot poslanci taborili in vedrili v državnem zboru.