Članek
Domača čistila in pralna sredstva
Objavljeno Sep 04, 2014

Danes zjutraj se je moja kuhinja spremenila v laboratorij. Zmanjkalo mi je praška za belo in pisano perilo in, ko je najmanj potrebno, sredstva za pranje posode. Doma imam vedno sestavine kot so alkoholni kis, soda bikarbona in rastlinsko milo, ki so moja čistilna sredstva in glavne sestavine pralnih sredstev, ki jih pripravim v svoji kuhinji.
Danes sem iz treh rastlinskih mil (cena 0,69 EUR), žlice alkoholnega kisa (cena za 1 l je 1,19 EUR) in sode bikarbone (cena za 0,5 kg je v Eurospinu 0,50 EUR), porabila sem jo cca 0,25 kg, naredila dozo pralnega praška za belo perilo ( za cca 15 pranj, doziram ga eno jedilno žlico za predpranje in eno za pranje), 3 l praška v gelu za temno in pisano perilo (te 3 litre bom morala še razredčiti z vročo vodo; ko se shladi se gel strdi, čeprav je prelit v plastične posode), ki ga uporabljam cca 3 mesece (doziram ga 100 ml na pranje).

Zato, da sama "čaram" pralna sredstva me je prepričalo dejstvo, da z njimi ne obremenjujem okolja. Prepričala me je seveda tudi cena.