Jožica Ashvata Gerič

Prijatelji (5)
Almira Catovic
Lara Arh
Andrejka Kresal
Romano Rajkov
Branko Gaber
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

BOG- Božanska duša v nas, ne nekaj ločenega od nas
Ljubezen v nas sije navzven
Samo Iskrenost, Ljubezen vodita v Srečo
Otroci OGLEDALO staršev
Lene prodajalke???
NA- KLJUČ- JE
ODPUŠČANJE OSVOBAJA
Mar bomo vedno OVCE????
ISKRENOST JE STVAR ODLOČITVE
SVET JE OGLEDALO MOJE DUŠE
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Zamera in odpuščanje

Jožica Ashvata Gerič
01.03.2015 18:32 (Mar 01, 2015)


Nedokončane zadeve so breme, človeka usmerjajo nazaj in mu ne dovoljujejo, da bi se posvetil sedanjosti in prihodnosti. Med nedokončane zadeve spadajo tudi zamere, ki jih ljudje gojijo do drugih.

Zamera praviloma nastane takrat, ko človek začuti, da ga drugi izkorišča ali da se mu je zgodila krivica. Iz doživljanja krivice se poraja zahteva po pravičnosti. Če je iz kakršnega koli razloga ni mogoče doseči takoj, posledično nastane zamera kot manjša ali večja rana v odnosih, včasih pa sledi tudi popolno pretrganje stikov. Načelo je naslednje: pomembnejši ko je človek, ki se nam je zameril, bolj boleča je zamera.

Bolečina je najmočnejša takrat, ko človek krivico razume kot znamenje tuje zlobe. Takrat zamera lahko preraste v dolgotrajno sovraštvo in željo po maščevanju. Pri takih primerih vidimo, kako zamera in sanjarjenje o maščevanju slabšata kakovost življenja osebe, ki goji zamero. Včasih je veliko laže vse skupaj pozabiti, kot pa biti leta in desetletja žrtev spominov na nekaj, kar

Samo Iskrenost, Ljubezen vodita v Srečo

Jožica Ashvata Gerič
24.08.2014 11:11 (Aug 24, 2014)


"Obstaja veliko ljudi, ki sodelujejo v "new age" gibanju, ki vodijo druge, ki jih preprosto ne delajo na sebi, in ki v resnici, v večini primerov uporabljajo nezavedno duhovno krinko kot obrambo, kot da delajo globoko in resnično psihično zdravljenje. "Ascension" razsvetljenje gre z roko v roki z obvladovanjem uma in zato je bistvenega pomena za nekoga, ki vodi druge, da dela na sebi, da razume svoje misli in svoje igre, preden skuša pomagati drugim. Mnogi ljudje so preprosto preskočili to fazo ker jim lastni ego ne dovoli srečanja z dejansko situacijo v Sebi.


Przemljenost je ključnega pomena, sicer padete v past duhovne hirearhije kjer moraš biti " bolj svet in bolj očiščen kot drugi" kjer se občutek samovrednosti meri s tem koliko si boljši. Namesto, da bi ozavestili... sebe, svoj mir in jim hirearhija ne bi bila pomembna, iščejo samovrednost zunaj sebe. Zavedajte se tistih, ki ponujajo svet, ne da bi nenehno delali na sebi in svoji poti zdravljenja. Velika možnost je da prodajajo utv

NA- KLJUČ- JE

Jožica Ashvata Gerič
24.08.2014 10:33 (Aug 24, 2014)

Nič ni na-Ključ-je, vse je na Ključ....
Kot podaja v pesmi Crvena Jabuka-Sanjati :Svako ima svoje razloge i kad razlozi ne postoje...

https://www.youtube.com/watch?v=9_BW4aTB_8A&feature=share

Ko se nam v življenju določene stvari ponavljajo je mogoče čas, da se vprašamo zakaj, saj verjamem, da naključij ni, so le »ključi«, ki nam jih življenje in situacije v katerih smo se znašli podarjajo, kot skrbno zavita darila, da jih odvijemo, pogledamo kaj se skriva v njih in kakšen pomen, uporabnost oziroma namen imajo v našem življenju.

Če smo pre-hitri, stalno upeti v zunanji tempo življenja, ki je zaradi vseh dražljajev in informacij, ki nas obdajajo včasih že neznosno hiter, mnoge od teh ključev spregledamo, pa se tako situacije na variacijo ene in iste teme začnejo ponavljati, samo vedno močnejše so, da bi končno le pritegnile našo pozornost.

Naša duša si je za svojo inkarnacijo pač izbrala določen »jedilnik preizkušenj« samo da se mi tega tukaj in zdaj ne spomnimo in ko po dušnem načrtu p

ISKRENOST JE STVAR ODLOČITVE

Jožica Ashvata Gerič
22.08.2014 11:44 (Aug 22, 2014)


Lepo bi bilo, če bi zmogel biti vedno iskren. Če bi lahko vedno bil to, kar sem. Nimam se za nepoštenega človeka, pa vendar se v družbi nekaterih ljudi vedem izumetničeno in neiskreno. Govorim stvari, za katere mislim, da jim bodo ugajale, in se kažem takšen, kot mislim, da bi moral biti, ne pa takšen, kot v resnici sem. Resnici na ljubo je to nepošteno do njih, še bolj pa do mene. Kaj pa bi se zgodilo, če bi se odločil, da bom postal iskren z njimi? Če bi jim razkril, kako jih doživljam, kaj zares razmišljam, ne da bi se jim poskušal prikupiti? Bi me zavrnili?

Vsi ljudje si želimo zaupnih in ljubečih odnosov, v katerih bomo lahko iskreni drug z drugim. Od kod potem izvira potreba po pretvarjanju, ki ga v naših medsebojnih odnosih ni tako malo? Če nam je zares toliko do pristnih medsebojnih odnosov, kaj nas vendar sili v to, da se vedemo na tak način? Morda je odgovor v tem, da smo se tako naučili in da drugače ne znamo. Pretvarjanje je bil v otroštvu za marsikoga izmed nas edini

Koliko njim je lažje pomagati kot prositi za pomoč

Jožica Ashvata Gerič
14.08.2014 13:50 (Aug 14, 2014)


Koliko njih ima morda potrebo le po biti Slišan?

Z Objemom se dotakneš duše človeka,ko ga stisneš k sebi. V Srcu si Eno z njem. Prijazna beseda vedno lepo mesto najde,če ga ni ga naredi. Kako malo,resnično malo je potrebno,da nekomu pokažemo da je vreden vsak korak,ki ga naredi. Koraki,ki jih delamo skupaj.Ni potreben fizičen stik,duše se poznamo od vekomaj. Čutimo se,Slišimo se.Tudi zavoljo tega smo na planetu Zemlja,da se naučimo nesebično pomagati drug drugemu.

Menim,da je močno pomemben pristop,ki ga naredimo na poti do Srca soČloveka.
Včasih ne najdemo pravih besed s katerimi bi oblažili bolečino,ki se dogaja znotraj njega samega. Ljudje v svoji bolečini različno odreagiramo,sama velikokrat počakam na primeren trenutek,ne zaletim se. Morda bolj kot kdajkoli prej sem pozorna na besede,ki jih podajam. Naučila sem se prepoznavat sporočila brez vsiljevanja. Počakam na signal,ki ga zaznam znotraj sebe pride pa od osebe,ki si želi pomoči.

Bodimo Luč in Ljubezen drug drugemu na Poti

Ljubezen v nas sije navzven

Jožica Ashvata Gerič
10.07.2014 10:33 (Jul 10, 2014)

Preteklost puščamo za sabo,pa vendar če se danes ozrem nazaj  se z nasmehom na obrazu,hvaležnostjo v srcu. Hvaležna poti,ki sem jo prehodila,hvaležna vsem spoznanim,hvaležna vsem polenom,hvaležna vsem,ki so mi nastavljali ogledala in mi jih še.

Lažje je delat korake v smeri poznanega,v smeri nepoznanega odkrivaš delček po delček Sebe.Najtežje se je soočat s tistimi deli sebe,ki bi jih morda v danem trenutku najraje pometli pod preprogo in bi tam čakali do trenutka,ko se bomo zmogli soočit sami s sabo. Pa vendar,na površje bodo prihajali toliko časa dokler se v sebi ne odločimo soočenja s tem "zanikanim," NE sprejetim delom Sebe.

Nemalokrat smo počeli stvari zavoljo ugajati drugim,iskali zunanje potrditve.  Danes lahko rečem,da sem takrat morda razmišljala v smeri,da lahko kakšno notranjo "pomankljivost" prikrijem z izbiro obleke. Sij,ki ga ni bilo navzven povdarim z izbranim ličilom. Spoznanje da so oči ogledalo duše v nas še kako drži.

Ko si zadovoljen v Sebi,ti niso potrebne zunanje pot

Lene prodajalke???

Jožica Ashvata Gerič
28.06.2014 12:23 (Jun 28, 2014)

Pa se mi je porodilo vprašanje kakšna oseba stoji za podano izjavo.Opazim, da sam poseduje ob omenjenem imenu in priimku, psevdonim Nergač.

Omenjeno priznam je dvignilo impulz "jeze" v meni.Še posebaj, ker sem do leto in pol nazaj opravljala poklic iz tega naslova. Ne glede na to kakšno funkcijo sem opravljala ravno tako sem imela opravka, bila v stiku z ljudmi, potrošniki.

Moja kariera  se je začela v letu 1980 iz česar je razvidno, da imam za sabo dost kilometrine v komunikaciji z ljudmi in delom v trgovini. Lahko bi rekla rojena za delo,ki sem ga opravljala z veseljem in ljubeznijo.

Kupec je KRALJ so nas učili od vsega začetka, pa vendar, ko sem bila po službi na drugi strani kot potrošnik nisem imela potrebe po tem da bi se tako počutila. Nanazadnje zavedala sem se: Prijazna beseda lepo mesto najde, če ga ni ga pa naredi. To bi že skoraj lahko bil slogan vseh nas.

Danes ob vsem nerganju nad ljudmi,ki opravljajo ta poklic že skoraj težko najdeš lepo besedo,izraziš hvaležnost, si prijaz

Mar bomo vedno OVCE????

Jožica Ashvata Gerič
18.06.2014 07:42 (Jun 18, 2014)

Post ni le dober, odličen je! Morda še koga premakne bližje k sebi in globje vase.

Mar bomo vedno OVCE????

Še vedno čakamo na neke rešitelje, da nas bodo rešili, pomahali s čudežno palčko in tako bo vse v redu in živeli bomo do konca svojih dni. In srečni in zadovoljni bomo in vsega bo v izobilju, počeli bomo lahko karkoli bomo hoteli, skratka raj na zemlji. Kako prisrčno. Spet stara pravljica, “nič ne bi naredili, imeli bi pa vse”.

Ovce smo sedaj, ko slepo sledimo in podpiramo politične voditelje. In nekateri bi radi bili ovce tudi naprej. Čakajo na prihod nekega velikega učitelja, ki bo vse odrešil in odpravil trpljenje. Ali pa si najdejo nekega voditelja, rešitelja in mu slepo sledijo. Vse za to, da ne bi bilo potrebno sprejet odgovornosti, vse za to, da se lahko razbremenjeno bremena napake.
Guruji, takšni in drugačni

Ne manjka ovc v religijah, politiki, niti jih ne manjka v duhovnih organizacijah. Ko se množice dobesedno limajo na njihovega voditelja ali guruja. Vse kar on reč

Dušne povezave, vsi smo povezani z vsem in vsakomur

Jožica Ashvata Gerič
13.06.2014 10:10 (Jun 13, 2014)

Naključij ni.....Vse je KLJUČ!

Bilo je davnega leta 2005  kateri mesec niti ni pomembno, mislim pa,da je bilo v poletju, ko mi je na pot na nekem spletnem portalu prišel on z zanimivim nikom Reiki 11. Že sam nik me je pritegnil, le čemu.V tistem času sem ravno razmišljala, da bi šla v iniciacijo Reiki zdravilnih energij. Zanimiva je bila najina kumunikacija od vsega začetka in moje spoznavanje le kaj me vleče k njemu,Sončku(tako sem ga poimenovala). Takrat se niti nisem dobro zavedala, da te lahko oseba na daljavo tako privlači, jo začutiš, imaš občutek kot bi se poznal že dolgo tega in bi se najino življenje prepletalo nekje, nekoč.

Ob vsem spoznavanju njega in mene je ravno on zaslužen za mnogo tega, za kar mu bom vedno neizmerno hvaležna. Bil je višji namen, da se srečava v tem življenju in ozavestiva neporavnano, si odpustiva in greva naprej.

Po vsej najini komunikaciji preko pisanja in slišanja se odločiva za srečanje.Čutenja ob najinem prvem srečanju, spominjam se ga kot bi bilo vč

BOG- Božanska duša v nas, ne nekaj ločenega od nas

Jožica Ashvata Gerič
12.06.2014 14:40 (Jun 12, 2014)

Bog je nad vsemi lastnostmi. Je brezmadežen, stalen in nesebičen. Presega čas in prostor. Nikar ga ne omejujte z eno podobo. Utrdite se v prepričanju, da je Bog božanska duša (atma) v vas in premišljujte o Njem. Prisoten je na vsakem koraku in povsod, kamor pogledate.

Bog je električni tok, ki požene ventilator. Je mikrofon, ki zbere zvok in je zvočnik, ki pomaga, da bolje slišite. Če ugasnete glavno stikalo, ugasnejo vse luči. Ko pozabite na Božansko, pozabite na vse.

Naj bo vaša ljubezen do Boga globoka in iz srca. Ljubite ga in premagali boste demone slabih lastnosti ter prispevali k blaginji družbe. Samo človek dobrega značaja lahko spodbudi napredek v družbi. Samo, kdor ljubi Boga, lahko živi moralno. Moralnost je življenjsko načelo. Brez nje skupnost ne more obstajati.

ODPUŠČANJE OSVOBAJA

Jožica Ashvata Gerič
12.06.2014 10:14 (Jun 12, 2014)

Kdaj sem se se prvič rabila  sama soočit z odpuščanjem res tistim iz Srca. Od tu najprej zmorem odpuščati in prositi odpuščanja vse,ki sem jih prizadela v svojem življenju.

Pisalo se je 4.2.2012, ko sem bila na (ne)pravem mestu ob (ne)pravem času in je iz avta istopil on. Pismo kaj sem bila jezna naj, pregriznila bi ga, če bi lahko. Pogledala sem proti njemu ves prestrašen je zrl proti meni in vem spominjam se kot bi bilo včeraj so moje besede letele v šoku proti njemu: Pa dobro, kaj je tebi si čisto pri sebi, si sploh pomislil na kaj, ko si šel čez polno črto naravnost vame? Nem in prestrašen se niti ni zavedal kaj mu sporočam v vsej svoji jezi, še malo prej v avtu ko sem videla, da sem preživela sem pa občutila toliko hvaležnosti, ki se je za čas obrnila v jezo in bes. Živa sem bila, nisem zgorela, avto totalka,kot bi trenil sem svoje misli iz hvaležnosti obrnila ne sebi v prid. Dečko zre vame, s svojimi očmi kot bi me prosil: Nisem nalašč, prosim odpustite mi. Na hitro sem opazila,

SVET JE OGLEDALO MOJE DUŠE

Jožica Ashvata Gerič
11.06.2014 20:45 (Jun 11, 2014)

Kralj je imel edinega sina, mladega princa, pogumnega, spretnega in inteligentnega. Da bi izpopolnil njegovo znanje o življenju, ga je postavil ob bok starega modrega moža.

Osvetli mi mojo življenjsko pot, ga je prosil mladi princ.
Moje besede bodo izzvenele kakor odtisi tvojih stopinj v puščavskem pesku, mu je odgovoril modri mož. A vendarle ti želim dati nekaj napotkov. Na svoji poti boš naletel na 3 vrata. Preberi pravila, ki so napisana na vsakih izmed njih. Čutil boš nezadržno potrebo, da jim slediš. Ne skušaj jim ubežati, kajti usojeno ti bo ponovno živeti tisto, čemur si se skušal izogniti. To je vse, kar ti lahko povem. Vse to moraš občutiti globoko v svojem srcu. Pojdi zdaj, sledi tej poti pred teboj.

Stari modri mož je izginil in mladi princ je vstopil na pot življenja. Kmalu se je znašel pred velikimi vrati, na katerih je prebral: "SPREMENI SVET."

Pravzaprav je bil moj namen res tak, kajti nekatere stvari mi ugajajo, medtem ko me druge močno motijo.
In pričel je svojo prvo bitko.

BI, NE BI, BI, NE BI

Jožica Ashvata Gerič
11.06.2014 16:05 (Jun 11, 2014)

Se najdete kdaj takole, pred odločitvijo ko vse bega v vas:BI, NE BI, BI, NE BI.
Pa vendar,če ne naredimo koraka naprej ne bomo vedeli, kaj je za vsakim naslednjim korakom.

Nihče ni rekel,da je vspenjanje ali pot nazaj k Sebi lahka, nihče ni rekel,da se nam bo na poti korak po korak dogajalo v vseh smereh,da bodo določeni trenutki izzvani ali potegnjeni iz globine v bolečini, da lahko pride do trenutka, ko nam ne bo nič razumljivo. Nihče ni rekel, da ne more priti do trenutka, ko bi šli raje nazaj kot naprej, pa vendar če naredim povzetek mojih korakov naprej, šla sem počasi, tudi postala,ko sem čutila,da je potrebno, je bilo kaj, za kar sem potrebovala več časa,da sem predelala to kar sem rabila.

Kje sem???? Na poti! :)

Zavedam se, da sem tukaj in sedaj, da je včeraj preteklost,že minuta nazaj je. Potovanje k Sebi sem začela 10 let nazaj, začetek je za mano tisti trenutek,ko sem se odločila spoznavati Sebe, resnično zaživeti Sebe, svojo naravo.

Sedaj sem na poti, potujem, valujem, spozna

Otroci OGLEDALO staršev

Jožica Ashvata Gerič
11.06.2014 15:26 (Jun 11, 2014)

K podanemu me je nagovoril podan komentar nekoga med fb prijatelji.Morda v razmislek vsem nam,ki nam je dano poslanstvo biti starš....

Kadar se "zalomi" v odnosu med nami in otroci se je dobro ozreti vase kje smo kot starši naredili pregrado med ljubeznijo in sovraštvom. Nenazadnje seme sovraštva in ljubezni sejemo v še nerojeno božje dete od začetka spočetja do zaključka skupne poti na zemlji. Ne pozabimo otroci katerim smo zemeljski starši so
NAŠA OGLEDALA si to priznamo ali ne.....Jaz sem si. Nemalokrat sem skozi njeno odraščanje prepoznavala kje sem pri vzgoji "padla" kljub vsemu da sem se vseskozi trudila. Trud je poplačan, danes ve kaj je prav in kaj manj prav.

Mar bi naj dete obsojala za najino nezrelo komunikacijo da nisva zmogla preseči mnogo tega. V trdni ljubezni bi to zmogla pa je med najino potjo ugasnila.Ni bila grajena na trdnih, zdravih temeljih. Danes prepoznam mnogo tega, takrat priznam nisem. Ko prepoznaš, se naučiš tudi bolje razumeš.....ne sodiš še manj obsojaš

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj