Članek
Kol`k je lepo ko sneži
Objavljeno Dec 13, 2019

Sneži, kako lepo, posebej zgodaj zjutraj še v temi. Gojzarje ne noge, malico v nahrbtnik, kapo in rokavice, pa gremo v dolino, kjer sem zvečer pustila avto. Glej no glej, sosed je tudi šel peš. Kako pa to, tak neustrašen možakar. A ja prvi sneg, se je še treba privaditi. Vrag je, ker zadnja leta zmeraj sneži ponoči, zjutraj pa zasnežena cesta in tema. Komu se da drsati po tem klancu. Kaj pa je tu delal, ali je bil pijan ali kaj. Oh ne, drsi, bo treba s krajšimi koraki.

Skoraj me je kap, žival presneta, a ne vidiš da je sneg. Pojdi nekam na suho ležat. Rit imaš pa takšno, kot da ne bi bil jelen, ampak bik.

Danes je pa vaško parkirišče kar pri glavni cesti, saj so vsi tu. No ja, avto bo treba očistiti, vsaj metlo bi vzela s sabo, baba zgubljena. O soseda, tudi ti. A ni danes lepo. Uf, da nisem mogla biti tiho. Soseda, si v redu, si mogoče vstala z levo nogo. Če ti lahko kako pomagam, pa povej. Mimogrede lahko pripeljem tudi kakšnega tvojega mulca. No, pa adijo, moram iti.

Avtomatski pilot, danes pa kar spi, danes vozim jaz, se bova bolj varno vozila. Namesto peta - četrta, se bova vozila druga - tretja, pa bo. Nič se ne boj, saj tu po ravnem in široki cesti pa sploh ni problema. Je bilo že dostikrat veliko več snega. Tudi verige so v prtljažniku. Res nekaj časa že nisem trenirala, če bo pa treba  jih pa že nataknem. Lej kako lepo sneži.

Vremenska napoved; od nedelje dalje odjuga in zelen božič. No, zdaj ste mi pa pokvarili vso veselje.