Članek
S polno ritjo je lahko srati
Objavljeno Oct 27, 2020

Se opravičujem zaradi uporabljenih izrazov, pač tako so včasih rekli, ko se je še vedelo kdo pije in kdo plača. Mi je pač počil film in ga ne moram povezati.

Kot pravi naš lepi predsednik; je treba potrpeti, moramo biti solidarni, zategniti pas…..bla in bla, ker s polno ritjo je lahko srati. Ja pri plači, kaj vem 3000 Eur +, mesečno, tudi jaz ne bi ravno vedela koliko stane kos masla. Saj vem, delate vse kar upate, vendar ali bi se vsaj poskusili spraviti na realna tla.

Kako že pravi naš zdravstveni minister, za vse bolnike z Covid bomo ustrezno poskrbeli. Ali pa g. minister vedo, da v prve bojne vrste potiskate medicinske sestre, ki delajo po 16 in več ur. Ali gospod minister ve, da so med njimi tudi medicinske sestre, ki zaradi svojega zdravstvenega stanja spadajo v rizično skupino in jim ni dovoljeno odkloniti dela v Covid oddelkih. Ali g. minister ve, da se v imenu Covid-a kršijo vse norme in predpis glede varnega dela. Ja s polno ritjo se pa da srati.

In če me še niste razumeli, izgubili ste stik z realnostjo. Nimate pojma, kaj gostincu ali frizerju in drugim pomeni zaprtje lokala. Nimate pojma kaj pomeni delati v bolnišnici. Konec koncev, nimate pojma kakšna je stiska, ko ne veš ali boš naslednji mesec še imel za kruh ali pa ne več. Nimate pojma, koliko je »sistemske« korupcije, ali pač to zadnje veste.

Sicer vsak pri zdravi pameti ve, če imaš en hleb kruha, ne moreš razdeliti dva, vi pa delite ukrepe vse povprek. Kdo pije? Ve se kdo bo plačal.

Vi in vsi korona komentatorji in blebetači,  zagovorniki in anti-zagovorniki teorij zarote, z mano vred; vsi bomo plačali svojo ceno. Zboleli bomo, eni bomo izgubili službe, drugi podjetja. Eni bomo umrli, ali pa nam bodo umrli najbližji, spremenili bomo svoja življenja. Dejstvo! Ste pripravljeni? Jaz ne, še. Ampak najprej prosim nehajte srati.

Bravo!