Članek
Ta COVID me bo ubil
Objavljeno Dec 01, 2021

Moje osebne izkušnje z Covidom v času korone.

Kaj je to za ena tako strašna reč, da je potrebno terorizirali ljudi na vsakem koraku, cepi, cepi, cepi, PCT, PCT, PCT.? Kaj je to tako strašna bolezen, da je potrebno cel svet spraviti v zapor? Da je potrebno mobilizirati množice zdravnikov, da preverjajo in testirajo vsakega posameznika? Ali ste kdaj prebrali, kaj piše na vratih ambulant za hitro testiranje: Namenjeno samo zdravim osebam. Ja ta Covid je huda reč. Če me ne bo ubil virus, me bo svetovna norija okoli njega. In zdaj imam priliko poskusiti v živo.

Zbolela sem. Za kakšno vrsto bolezni? Menda je Covid. Zakaj menda? Ker za to rabim še PCR test in mora biti pozitiven. Pa da začnem na začetku.

Prejšnjo soboto je partner dobil vročino, 38 stopinj Celzija, brez drugih simptomov. Naredil je hitri Covid test. Zakaj že je to treba? Pač tako pravijo, da se okužbe ne prenese dalje. No test je bil negativen. Pa je mislil, ni Covid. Isto potem sobota in nedelja. Potem pa pride ponedeljek, ko sem jaz šla na delo in hči v šolo. Zjutraj sem zgodnja in sem na delu že takrat, ko se ostali šele drugič obrnejo v postelji. Kaj čem, sem pač tečna. Kot je po regulah, sem naredila hitri Covid test. Oh, odličen začetek tedna, spet sem negativna. Moram se še malo zadržati pri tako imenovanem hitrem testiranju na delovnem mestu ali pa v šoli, če vam je ljubše. Čista neumnost, da moram priti v službo, po možnosti srečati kar nekaj sodelavcev in potem opraviti test. Matematika se izide v primeru, da je test negativen. V nasprotnem primeru je cilj dosežen, karantena za vse.

Končno lahko začnem z delom. Bila sem sredi nekih tečnih izračunov, ko zazvoni telefon. Sheet… sem pomislila, to ne bo dobro. »Halo; imam slabo novico, pokazali sta se mi dve črtici.« Saj ne rabim razlagati kje in kakšni dve črtici. Ne, ni bil nosečniški test. To smo že rešili pred leti.

Poberem, kar sem v naglici lahko, delo za vsaj en teden in po hitrem postopku spakiram domov. Delo nadaljujem od doma. Kaj pa mula.? Nič ji še ne bomo povedali, naj najprej pride domov iz šole. Tako ali tako se je testirala v šoli in ker ni nobenega sporočila, je gotovo vse v redu. Itak je potrebno bolezen COVID-19 še formalno potrditi z PCR testom. Ta je bil mogoč šele naslednje jutro in rezultat znan pozno zvečer. Naj ponovim. Partner je zbolel v soboto, v torek zvečer smo imeli uradno potrditev, da je zbolel za COVID-19. S torkom smo vsi ostali doma, v hišnem priporu.

Imeli smo vse možne plane. Kaj če bi on šel tja, pa midve tja oz. kaj če bi samo hčer poslali h babici. Bi si upali tvegati? Jaz nisem, ker sem mislila, da če se je prenos že zgodil, se je zgodil. Pri meni je bilo tako, že v torek sem imela vročino. Covid test, je bil pa še kar negativen.

Naslednji dan, se pravi danes v sredo pokličem svojega zdravnika. Sem kar izkoristila tistega izmed dveh dni, ko ambulanta dela. Kot vzorni državljan oz. če povem po resnici iz čisto sebičnega razloga sem se naročila na PCR test, ki me čaka jutri. Malo me sicer skrbi, da bo test negativen. Zakaj sploh rabim ta test. Če sem bolna, sem pač bolna. Zakaj je treba to zabeležit nekam v ne vem katero evidenco. Na podlagi tega pridobiti papir in mogoče šest mesecev miru v PCT noriji. A ni to čisto orto.

Kakšno pa je sedaj naše zdravstveno stanje? Partnerju je vročina padla, vendar še vedno ni normalna. Začel je kašljati. Meni hoče odpreti glavo, vendar to spet ni nekaj hudo novega. Narodno je samo to, da je bila letos tako slaba letina, da nimam nobene zeljnate glave za rezervo. Imam tudi vročino, 37,6 stopinj Celzija. Zjutraj sem vzela Lekadol. Zakaj bi trpela glavobol. S tem mi je padla tudi vročina in sedaj me občasno trese mraz. V prsim me tišči in nekaj začenjam kašljati. Do sedaj nič kaj takega. Velikokrat sem bila že bolj bolna kot je tole. Uradno sem na bolovanju, vendar delam kar upam. Ne morem delati celega delovnika, nekaj pa le spravim skupaj čez cel dan. Vidim, da imajo drugi podobne težave in polno stvari kar stoji.

Hči je brez bolezenskih znakov in z negativnim hitrim testom. Ne sme v šolo in mora vegetirati doma. Kolikor upa si pomaga s sošolkami in skuša slediti šolski snovi. Šola se ne odziva. Razredničarka mi ne odgovarja. No mogoče je tudi bolna.

Tako smo danes. Kako bomo juti, vam povem. Nadaljevanje sledi.

»Ko sem bil na berglah, se mi je zdelo, da sem na konju« (GOOGLE) DELO 3.12.2021

Drugače pa, pred komentiranjem je dovoljeno prebrati cel tekst. Hvala.

Hvala za komentarje. Kot sem napisala, nadaljevanje še sledi.

Covid namreč ne obstaja. To je običajni prehlad. Vse je laž in prevara!

Ne bo te ubil Covid, ampak fašistična vlada z Janšo na čelu in mediji, ki lažejo, da obstaja virus!