Članek
Zakaj staviti na šport in igrati športne stave?
Objavljeno May 27, 2021

Športne stave imajo status »obsedenosti« in iger na srečo. Športne stave so veliko bolj predvidljive kot ostale igre na srečo in ravno zaradi tega, so zabavne in koristne za igranje. 

Ponudnikov športnih stav je ogromno. Nekaj jih je v sloveniji, malo morje pa jih je v tujini, kjer se lahko registrirate in lahko igrate športne in druge stave preko spleta, 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Možno je staviti na vse možne športe, naj bo to šport zelo slaven kot sta nogomet ali košarka ali pa neko mladinsko tekmo v nižnjih afriških ali južnoameriških tekmah. Opcij je neomejeno, če je šport organiziran, se lahko nanj stavi. Niso pa tukaj samo stave na zmagovalca. Mnogi se tega izogibajo in igrajo drugačne športne stave. Lahko se igra na število doseženih točk, golov, asov, morda kartonov, popolnoma odvisno od športa. Če se podatek beleži in piše v statistiko, se na to lahko stavi.



 person using silver Android smartphone

Vpišite se na stavnico še danes in poglejte bet at home. 

Zakaj so športne stave boljše od iger na srečo?

Pri raznih igrah na srečo, so možnosti zmage določene vnaprej. Pri metu kovanca je 50%, da pade mož in obratno. Tukaj ni nobenih subjektivnih dejavnikov, ki bi lahko vplivali na zaključek tega dogodka. 

Pri športnih stavah pa je drugače. Pri športnih stavah je v igri motivacija, denar in okolje. Morda se ekipa bori za napredovanje in bo bolj motivirana od druge ekipe. Morda bodo igralci dobili visoko denarno nagrado, če bodo premagali nasprotnika. Glede okolja, kdaj se igra pred domačimi navijači in je boljše vzdušje, tenisači za primer igrajo na različnih podlagah in lahko prihaja do presenečenj, ko slabši igralec na svoji ljubši podlagi premaga igralca, ki je višje na lestvici. Lahko je imela ekipa več tekem in so utrujeni. Teh dejavnikov je ogromno. 

Če pogledamo, kakšna je kvota glede na možnost zmage ekipe ali igralca. 

Primer:

Kvota na igralca A je 2.5, da bo premagal igralca B. V tem primeru ima igralec A 40% za zmago, medtem ko ima igralec 60% možnosti za zmago z kvoto.

Recimo če ima ekipa A kvoto 1.3 za zmago proti ekipi B, ima ekipa A 77% možnosti za zmago. 

Manjša kot je kvota, več možnosti ima ekipa/igralec za zmago. 

Nagrada oziroma dobitek od stav pa je vložek x kvota = dobitek. Če pogledamo na primeru, da stavimo 10€ na kvoto 5 je naš dobitek 50€.

Poznamo pa več tipov stavničarjev. 

Nekateri igralci iščejo visoke kvota in stavijo na presenečenja, stavijo pa ponavadi samo eno ali dve tekmi hkrati. Ti igralci ponavadi stavijo večji vložek na manjšo kvoto, kar pomeni da imajo večjo možnost za dobitek, ampak ta dobitek se ponavadi le podvoji ali potroji. To je bolj zanesljiva metoda, je pa potrebno biti bolj potrpežljiv in je potrebno kdaj spustiti kakšno tekmo, v katero niste prepričani. 

Drugi tip stavničarjev pa so tisti, ki hkrati stavijo več tekem in dajo nižek vložek na visoko kvoto. Ti stavničarji pa stavijo več kot 10 tekem in dobijo kvoto več kot 10, nekateri tudi stavijo kvote več kot 1000, vendar je možnost za dobitek izredno manjhna. 

Če si pogledamo katere so najboljše stavnice:

  • E-stave

  • Bet at home

  • Bet365

  • Pinnacle

  • WilliamHill

  • BetInAsia

Zelo pomembno pa je, da se stavi odgovorno in z denarjem, ki ste ga pripravljeni izgubiti. Torej športne stave so hobi in omogočajo dodaten zaslužek, vedno pa je treba igrati s stavami odgovorno. 

Pri stavah se uporablja tako imenovani bankroll. Vloga bankrolla je, da si določimo, kakšna bo naša enota za stave, da bomo z denarjem ravnali odgovorno. 

woman sitting and holding white Acer laptop near brown wooden wall

Bankroll se izračuna po naslednji enačbi:

Vložen denar x 0,01 = 1 enota 

Torej en 1% našega skupnega vložka je 1 enota naše stave. Torej če vložimo 1000€, je naša enota 10€. Vedno pa stavimo maksimalno 10 enot. 

Če smo v stavo manj sigurni, stavimo recimo 2/10 enot. Če smo v stavo bolj sigurni, stavimo 8/10 enot. Tako lahko beležimo naš rekord, vseeno pa lahko igramo odgovorno in pazimo na naš denar. 

Športne stave so lahko dodaten zaslužek za vsakega športnega navdušenca. Potrebno pa si je vzeti nekaj časa, pogledati tekme, najti vaše favorite. Pametno je, da se spoznate na šport na katerega stavite in da ga redno spremljate. To izboljša vaše možnosti za zaslužek. Vedno pa si vzemite čas, preverite stave tisti dan ali vikend in stavite pametno. 



Izberite svojo športno stavnico še danes, začnite svojo pot kot športni stavničar in se pridružite mnogim, ki jim hobi prinaša dodaten denar, hkrati pa v tem zelo uživajo, spremljajo šport, spoznavajo nove športe in se zabavajo.