Članek
Konec generacije in začetek nove generacije v nogometu?
Objavljeno Jun 27, 2021

Generacija oz. obdobje, ko sta vladovala Messi in Cristiano Ronaldo se počasi zaključuje. Kako se bo oblikovala nova generacija?

Skozi dolgo zgodovino nogometa, smo videli ogromno različnih izjemnih nogometašev. Nekateri so nogomet zaznamovali v tolikšni meri, da smo jim posvetili celotno generacijo oz. obdobje, katerega so igralci močno zaznamovali. 

Nogomet je In bo tudi še vsaj nekaj časa ostal najbolj popularen šport na svetu. Najbolj popularen v smislu, da je največje število registriranih igralcev kot tudi najbolj popularen pri gledalcih, torej pri številu gledalcev na tekmah in po televizijskih ekranih. 

person playing soccer

“The beautiful game” oz. po slovensko, čudovita igra, je nogomet opisan iz strani največjih svetovnih mojstrov. Od samega začetka nogometa, se pojavljajo izjeme in posamezniki, ki močno izstopajo od svojih vrstnikov in močno preoblikujejo svet nogometa. 

Na začetkih nogometa je bila doba brazilskega virtuoza Pele-ja. Kasneje je to vlogo prevzel argetinski nogometaš Diego Maradona. To sta bila posameznika, ki sta pustila velik pečat v zgodovini. Izjemnih igralcev je bilo ogromno, niso pa vsi pustili tak pečat, da bi jim lahko pripisali obdobje oz. generacijo. 

Primer izvrstnih igralcev: 

  • Zinadine Zidane

  • Ronaldo

  • Ronaldinho

  • Del Piero

  • Viera

  • Kaka

in še mnogi drugi. 

Verjetno največja generacija oz. obdobje pa se je začelo okoli leta 2008. Takrat se je začelo največje rivalstvo v zgodovini nogometa in začeli so se pisati svetovno rekordi, ki še nekaj časa nebodo bili podrti. Začela se je Era argetinskega čudežnega dečka Lionela Messija in portugalskega stroja Cristiana Ronalda. Mladi argentinec, je kot mlad igralec prišel v Barcelono, kjer je hitro navdušil celotni svet nogometa. Na drugi strani pa je bil Cristiano Ronaldo, kjer je z prestopom iz Sportinga v Manchester United In v le tem klubu z odličnimi predstavami pokazal, da bo na samem vrhu najboljših strelcev v nogometu. 

Po mnenju mnogih, sta to 2 najboljša nogometaša vseh časov in možnosti, da sta dva tako izjemna igralca v enaki generaciji, je zelo majhna, zato smo lahko hvaležni, da lahko še vedno spremljamo ta dva igralca. 

Ronaldo in Messi sta oba še aktivna in še vedno dva izmed najboljših igralcev na svetu. Tekma potekajo praktično vsak dan in na svoje favorite lahko stavite na različnih stavnicah, na določenih pa lahko pridobite tudi različne bonuse, ki vam omogočajo lažji začetek. Te bonuse preverite na bonusi bet365. 

Žal pa je človeško telo narejeno tako, da ni zmožno toliko let delovati na najvišjem nivoju v športu. Vsakega športnika slej ali prej doleti konec kariere zaradi starosti in ker ne morejo več konkurirati mladim talentom in igralcem, ki prihajajo na nogometno sceno. 

Kdo pa so igralci, ki bodo oblikovali novo generacijo v nogometu?

Ogromno je izjemnih posameznikov, ki že sedaj dokazujejo, da so med najboljšimi na svetu. Messija in Ronalda je odlikovalo to, da sta bila skozi vse sezone konstantna in sta vedno bila v sameh vrhu. Mlajše generacije, morajo to še dokazati. 

Eden od the igralcev, ki bi lahko bil nova generacija je Neymar. Izjemno tehnično podkovan igralec, kot je Neymar, je zelo redek in jih ni veliko. Težava Neymarja pa sta ravno Messi in Ronaldo, saj ni na njujem nivoju in se je vedno skrival v senci. Prav tako ni več rosno mlad kot so drugi igralci na seznamu.

 soccer game



Kylian Mbappe je po mnenju mnogih, bodoči prejemnik zlate žoge (najbolj prestižne nagrade za posameznika). Mladi francoz je že večkrat dokazal, da lahko sam odloči tekmo. Odlikuje ga izjemna hitrost in trenutno ni nogometaša, ki bi se lahko kosal z njim v igri 1 na 1. 

Eden od mladih talentov je tudi izjemni nadapalec, Erling Haaland. Mladi norvežan je poletel med svetovne zvezdnike zelo hitro, saj ima povprečje skoraj 1 gol na vsako tekmo, kar je izjemno težko doseči. Trenutno igra za Borrusio Dortmund, zanj pa se zanimajo vsi največji svetovni velikani. 



Trenutno najdražji igralec na svetu pa je mladi anglež, Phil Foden, ki trenutno nosi dres Manchester City-a. Mladi anglež igra na položaju vezista, ki je osredotočen bolj v napad, je pa že večkrat dokazal, zakaj je eden od glavnih kandidatov za naslov najboljšega nogometaša na svetu. 

Kot zadnjega bi izpostavil še enega angleškega nogometaša, ki pa še ni presegel starosti 18 let. Ta nogometaš je Jude Bellingham. Ta mladi zvezdnik pa kljub svojim 17-letom že nekaj časa dokazuje, da je eden od največjih kandidatov, da postane naslednjik Messija in Ronalda. 

Mlajše generacije imajo ogromno mladih talentov, ki bodo sijali svetlo luč na prihodnost nogometa. Kakovost igralcev se bo le izboljševala in vedno več bo igralcev, ki bodo v samem vrhu ter bodo zabavali navijače in nas stavničarje, saj bodo skrbeli za atraktivno stavno ponudbo. 

Na svoje najljubške klube in igralce lahko stavite na stavnici bet365, za bonuse na tej stavnici pa si oglejte bonusi bet365.