Članek
Najuspešnejši slovenski športniki, ekipe in reprezentance v Sloveniji
Objavljeno Jun 30, 2021

Slovenija, kljub temu, da premore zgolj 2 milijona prebivalcev, ima ogromno vrhunskih športnikov, ekip in reprezentanc. Slovenci so znani po svoji strasti do športa in zagnanosti in zavzetosti. Danes si bomo pogledali, kateri športniki, ekipe in reprezentance so trenutno najbolj znane in uspešne v svetu športa po celem svetu. 

Slovenija, majhna dežela v evropi, ki pa je po celotnem svetu zelo znana država. Od vrhunskih posameznikov v ekipnih športih, imamo tudi vrhunske ekipe in reprezentance, ki dokazujejo, da slovenci spadamo v sam športni vrh po kvaliteti in športnem znanju. Tudi v preteklosti, smo imeli vrhunske ekipe in športnike, ki so zmagovali svetovne pokale in največje tekme. 

group of men playing soccer

Najboljši slovenski športniki, ki so že zaključili svojo kariero:

  • Dejan Zavec

  • Primož Peterka

  • Tina Maze

  • Zlatko Zahović

  • Brane Oblak

  • in še mnogi drugi. 

Vsak od njih je blestel v svojem športu, v zadnjih letih, pa imamo več športnikov in ekip, ki so v trenutnem času v samem svetovnem vrhu. Tukaj si lahko ogledate vse, ki so postali slovenski športniki leta. 

Najprej se bomo dotaknili največjega svetovnega šport, kjer izstopajo 3 slovenci in so v samem svetovnem vrhu. 

1. Jan Oblak

Jan oblak je trenutno najboljši vratar na svetu. Brani dres Atletica iz madrida. 28-letni vratar, je igralec z najvišjo ocenjeno vrednostjo na svetu in v ligi BBVA. Svojo kariero je začel v sloveniji, kmalu pa je potem odšel v tujino, kjer je zaslovel. Uspešno brani tudi barve slovenske izbrane vrste in je zelo uspešen tudi na večjih tekmovanjih. 

2. Josip Iličić

Drugi slovenski nogometaš, ki je svetovno znan je Josip Iličić. Trenutno igra v italijaski Atalanti na poziciji napadalno usmerjenega vezista. Znan je po tem, da dosega res izjemne zadetke in po atraktivnih preigravanjih. Tako kot Jan oblak, tudi »Jojo« uspešno brani barve slovenske izbrane vrste na največjih reprezentančnih tekmovanjih. 

3.  Samir Handanović

Samir Handanović je eden najboljših vratarjev vseh časov. Že kar nekaj uspešno brani italijanskega Interja, s katerim je tudi v tej sezoni osvojil naslov italijanskih prvakov. Tako kot oba nogometaša prej, tudi Samir uspešno brani vrata reprezentance. 

Na vse slovence pa lahko stavite. Zaradi majhnosti države, so ponavadi postavljene visoke kvote, ki pa jih lahko z pridom izkoristimo in zaslužimo. Vso stavno ponudbo si poglejte na https://mightytips.si/najboljse-stavnice/skrill/.

Čez lužo, v ligi NBA pa imamo 2 res vrhunska košarkarja, ki vplivata na celoten razplet lige NBA. 

4. Luka Dončić

Luka Dončić, magični deček iz Slovenije, ki je zelo zgodaj odšel v španijo, kjer je začel svojo profesionalno kariero pri Real Madridu. Kmalu je dokazal, da je najboljši igralec v evropi in je osvojil tudi naslov MVP-ja. Kmalu po tem se je odpravil v najmočnejšo ligo košarke v sloveniji, kjer je kmalu dokazal, da spada med najboljše igralce na svetu in se tudi v ligi NBA bori za naslov MVP.

5. Goran Dragić

Sicer je Goran malo v letih in ni več rosno mlad, še vedno dokazuje, da je bil z razlogom izbran v ekipi All-stars v ligi Nba. Veliko je naredil za svojo ekipo in bil MVP evropskega prvenstva, ko je slovenija osvojila naslov evropskih prvakov. 

Ko smo ravno pri košarki, lahko omenimo slovensko košarkarsko reprezentanco, ki je aktualni evropski prvak, kmalu pa se bodo borili tudi za ponovitev tega naslova.

Slovenija je tudi svetovna velesila v svetu kolesarstva. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta v samem vrhu svetovnega kolesarstva in dokazujeta, kako športno močna država je slovenija. Zmagala sta največjo kolesarsko dirko na svetu, Tour de France, seveda pa upamo, da jima to uspe tudi v letošnji sezoni. 

man playing basketball

Slovenska odbojkarska reprezentanca tudi niza odlične nastope enega za drugim. Na vseh tekmovanjih so v samem vrhu. Žal jim še ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko, so pa vsako leto na boljši poti in jim bo (upajmo) kmalu uspelo.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na zimske športe, kjer so slovenski športniki vedno nevarni in v borbi za najvišja mesta. Imamo odlično smučarko Ilko Štuhec, smučarske skakalce. 

Nikakor pa ni za pozabiti tudi teniških igralk in igralcev, ki dokazujejo, da spadajo med najboljše. Tu je potrebno izpostaviti Tamaro Zidanšek, ki je dosegla polfinale na enem od največjih tekmovanj na svetu, Rolland Garros. 



To je zgolj le ščepec vseh trenutno vrhunskih športnikov in rezultatov, ki jih ima slovenija v svetovnem športu. Kot so tudi v preteklosti, bo tudi v prihodnosti Slovenija ena od velesil za vse možne športe na svetu. Vedno pa lahko stavite na vse športe in tudi slovenske športnike. Poglejte najboljše stave, podprite slovenske športnike in zraven zaslužite z najboljšimi športnimi stavami. Poglejte vse stave na https://mightytips.si/najboljse-stavnice/skrill/.