Članek
Kdo bo kraljeval na vrhu teniške ATP lestvice v prihodnjem desetletju
Objavljeno Jun 30, 2021

V tenisu je vedno več mladih, ki prihajajo na teniško sceno in nasprotnikom povzročajo težave in jih premagujejo. Kar nekaj časa so na vrhu teniških lestvic kraljevali 3 igralci, Federer, Djoković in Nadal.

Tenis je šport, ki temelji na več stvareh. Za uspeh v tenisu je potrebno imeti dovolj močno telo, ki prenese vse napore tega športa. Potrebno je imeti močan udarec, hitre noge in tudi stabilno mentaliteto, saj tenis je psihološko zelo zahteven šport. Pri tenisu ni menjav klubov in soigralcev, vse kar prihaja so menjave trenerjev, je pa veliko več odvisno od posameznika samega, kot v nekih ekipnih športih. 

Tennis, Sports, Woman, Match, Game, Play, Racket, Ball

Kdo je kraljeval na tenis igriščih v zadnjih letih?

Kot pri nogometu, ko smo priča izjemni igralski karieri 2 najboljših igralcev vse časov, Messija in Ronalda, je pri tenisu enako. Svojo kariero počasi zaključujejo 3-je najboljši tenisači vseh časov. Izjemno je, da 3-je najboljši posamezniki v zgodovini tenisa, ravno to obdobje igrajo skupaj in si konkurirajo. Roger Federer, z drugimi besedami tudi znan kot kralj Wimbledona in najbolši igralec na travnati podlagi vseh časov je tudi najtrofejneši igralec, ki je osvojil največ naslovov v zgodovini posamičnega tenisa. Malo za njim pa mu sledita kralj peščenih površin, Rafael Nadal in še za tem, kralj trdih površin, Novak Djoković. 

Žal pa se vsi trije odpravljajo v leta, ko preprosto ne bodo več mogli konkurirati mladim talentom in bodo na ATP lestvici počasi izgbuljali svoja mesta. 

Sveta trojica tenisa je še vedno aktivna in redno igra na najvišji ravni in na največjih turnirjih. Preverite stavne kvote še danes na https://mightytips.si/najboljse-stavnice/22bet/.

Kdo pa so mladi talenti in igralci, ki bodo v prihodnjem desetletju bili na samem vrhu ATP lestvice? Celotno ATP lestvico si lahko ogledate tukaj

Potrebno je omeniti, da je kriterij za današnji članek, starost manj kot 25 let (da imajo še dovolj časa pred seboj). 

Igralci, ki bodo blesteli v prihodnjih letih

Prvi igralec, ki ni več rosno mlad, dokazuje pa da je eden od glavnih favoritev za osvojitev številke 1 na ATP lestvici je 25-letni rus, Danil Medvedev. Ta igralec ima rajši trdo podlago in travnato, ni pa ravno ljubitelj peščenih podlag. V karieri je večkrat dokazal, zakaj sodi med najboljšo deseterico igralcev, odlikuje pa ga zelo močan servis in njegova hitrost, edino težavo, ki ima je njegova mentaliteta, saj ima rahle pobleme z jezo.

Tennis, Sport, Sport Equipment, Racket, Tennis Balls

Trenutno 4. na lestvici ATP je mladi grk, Stefanos Tsitsipas. Mladi Stefanos je izjemni tenisač, ki je zelo močan v vseh pogledih tenisa. Zelo dobro se znajde na vseh podlagah, trenutno pa za kosanje z najboljšimi manjka le še kanček izkušenj. 

Iz nemčije prihaja mladi talent, Alexander Zverev. Mladega nemca odlikuje izjemno močan udarec iz forhanda in servis, tako kot Tsitsipas pa tudi Zverev odlično igra na vseh podlagah. 

V zadnjem času je potrebno tudi omeniti igralce, ki morda še niso tako priznani in rezultatsko dokazani kot Medveden, Tsitsipas in pa Zverev, so pa vseeno izjemni talenti in se bodo gotovo približali najvišjih na ATP lestvici. Najprej bi omenil še enega rusa, Andreya Rubleva, ki je izjemno borben tenisač z močnim udarcem. Italijan Berretini tudi dokazuje, da se lahko kosa z najbolšimi in je letos osvojil že več ATP naslovov. Ne smemo pa pozabiti mladega norvežana Casperja Ruuda, ki blesti na peščenih igriščih, iz kanade pa prihaja Denis Shapovalov. 

To so vsi igralci, ki so že poznani kot talenti in so to tudi dokazali. 

Igralci, ki so še vredni omembe:

  • Ugo Humbert

  • Alex De Minaur

  • Taylor Fritz

  • Frances Tiafoe



Kdo pa so igralci, ki so ravno prišli med najbolše in se morajo dokazati, imajo pa po mnenju mnogih izjemen potencial?

Prvi od teh je mladi italijan Janik Sinner. Sinnerja odlikuje izjemna borbenost. Kljub temu, da se je pozno odločil za tenis, že danes dokazuje, da bo v prihodnosti stal na samem vrhu ATP lestvice. Njegova borbenost za vsako točko ga je že večkrat rešila, najbolje se pa znajde na peščeni podlagi. 

Poleg Sinnerja, je letos zablestel še en mladi italijan. To pa je Lorenzo Musseti. Letos je že dokazal, da kdorkoli mu stoji nasproti, da mu lahko konkurira. Potem pa imamo še 2 američana, Sebastian Korda in Brandon Nakashima. Za oba se napoveduje, da bosta gladko med najbolši deseterico na ATP lestvici v prihodnosti.

Kot zadnjega pa bi omenil Felixa Augerja-Aliisiame. Fant je premagoval najbolše na svetu, igra popoln tenis, edina težava je njegova psihična pripravljenost. Velikorat se na tekmi zlomi in začne slabo igrati. Pred kratkim je Rafael Nadal postal njegov trener in o Felixu, bomo gotovo še ogromno slišali. 

Za prihodnost tenisa se nam ni potrebno bati. Gledamo odličen tenis in mladi igralci naprej bodo to zgodbo peljali naprej. Ob takšnih igralcih pa bo tudi ogromno možnosti za ogled dobreh tekem in športne stave za te tekme.