Članek
Katera bo kraljica v ženskem tenisu in na vrhu ATP lestvice?
Objavljeno Jun 30, 2021

Ženski tenis postaja čedalje bolj priljubljen. Dogaja se veliko več presenečenj kot pri moških, razlike med igralkami ni tako velikih in je vsaka tekma prestava zase in se lahko zgodi vse. Imeli smo veliko izjemnih igralk, tudi danes igrajo odlične košarkarice, kaj pa se bo zgodilo v prihodnosti?

Ženski tenis je izjemno zanimiv. Tako za igralke kot tudi za gledalce in za športne stavničarje. Velika večina stavničarjev se izogiba stav na ženski tenis, ravno zaradi nepredvidljivosti tekem. Izjemno težko je napovedati, katera igralca bo zmagala. Dogajali so se nemogoči preobrati, ko so igralke zapravile več kot 10 žogic za zmago in ostalo. Preprosto je zelo težko izbrati tekme, saj prihaja do veliko izgubljenih servisov, medtem ko to pri moški konkurenci ni pogosto. Če je na to težko staviti, pa ne pomeni, da ni mogoče.

Tennis, Racket, Sport, Court

Serena Williams, daleš najbolj uspešna tenišačica

V ženskem tenisu je daleč najuspešnejša igralka na svetu in vseh časov američanka Serena Williams. Ima daleč največ zaslužkov in nagrad iz turnirjev in v zadnjem desetletju je bila skoraj nepremagljiva. Ampak kot tudi vse ostale športnike, je tudi Sereno dohitela starost, ko preprosto ne more več konkurirati za najvišja mesta. Pri 39-letih ševedno aktivno igra in še vedno zaseda visoko 8. mesto na lestvici.

Čeprav v ženski konkurenci ni ravno izstopajoče igralke, pa je sedaj že ogromno mladih in izjemno talentiranih igralk med najboljšimi na WTA lestvici. WTA lestvico si lahko ogledate tukaj

Trenutno 1. igralka sveta je 25.letna Ashleigh Barty. Prvouvrščena Barty prihaja iz avstralije. Na drugem mestu WTA lestvice se nahaja 23-letna Naomi Osaka, ki je že osvojila največje turnirje, bo pa gotovo vedno nevarna na najvišjih tekmovanjih. Na 4. mestu se nahaja Aryna Sabalenka, ki šteje 23. let in prihaja iz belorusije. Sofia Kenin in Bianca Andreescu sta 2 izmed najbolj talentiranih tenisačic na svetu, ki sta dokazovali da spadata v sam vrh ženskega tenisa, imata pa obe težave z poškodbami, ki malo otežujejo njuno kariero. 

To so vse igralke, ki so že dokazale, da so izjemno kvalitetne. Sedaj pa bomo spoznali igralke, ki bodo napadala najvišja mesta na WTA lestvici in imajo izjemno prihodnost pred seboj.

Ravno sedaj pa potekajo največja tekmovanja v tenisu in lahko redno spremljate vse tekme ženskega in moškega tenisa. Preveri vso stavno ponudbo na https://mightytips.si/najboljse-stavnice/bet-at-home/.

Katere igralke bodo zaznamovale prihodnja leta ženskega tenisa?

Prvo igralko, ki bi izpostavil je Amanda Anisimova. Mlada, 19.letna američanka je trenutno na 30. mestu WTA lestvice, je pa že večkrat dokazala z visokimi uvrstitvami, da jo bomo gledali v samem vrhu ženskega tenisa. 

Kim Clijsters, Tennis, Australian Open 2012

Verjetno najboljša mlada igralka je trenutno komaj 16 letna Coco Gauff. Enako kot Amanda, tudi Coco prihaja iz amerike. Kljub svoji izjemno mladi starosti, je že pri 15-letih na Wimbledonu premagala eno najboljših igralk vseh časov, Venus Williams in tako je postala najmlajša igralka, ki je zmagala tekmo grand Slama. Poleg odličnih uspehov v posamečni konkurenci, se odlično znajde tudi v dvojicah in se jo označuje kot naslednjico Serene Williams. 

Slovenija ima tudi par izjemno kvalitetnih igralk

Tudi slovenci imamo izjemni mladi igralki, ki dokazujeta, da slovenske spadajo v sam svetovni vrh svetovnega tenisa. Prva je 20-letna Kaja Juvan, ki je že dodobra namučila Sereno Williams v medsebojnem dvojobu, ki ga je nažalost zgubila, se pa redno uvršča med najboljše igralke na vseh turnirjih. Kot druga igralka pa je to Tamara Zidanšek. Tamara je pred kratkim dokazala, kako izjemna igralka je, ko je iz tekmovanja »pometala« kar nekaj tekmovalk, ki so višje od nje na WTA lestvici. Uvrstila se je v polfinale Rolland Garrosa v franciji, kar je največji uspeh v zgodovini slovenskega tenisa. 

Igralke, ki so vredne omembe na listi:

  • Cate Mcnally

  • Ann Li

  • Marta Kostyuk

  • Anastasia Potapova

Igralka, ki pa bo verjetno slej ali prej stopila na prvo mesto WTA lestvice pa je Iga Swiatek. Mlada 19-letna Iga, prihaja iz poljske in je v letu 2020 osvojila naslov prvakinje na French Open, osvojila pa je tudi veliko drugih turnirjev. Znana je po izjemno agresivni igri, ki daje nasprotnicam zelo malo možnosti, da jo lahko premagajo. 

Kljub temu, da je ženski tenis zelo nepredvidljiv, lahko še vedno izkoristimo zelo dobre kvote in stavimo na najboljše igralke. Konkurenca je res velika, igralk je ogromno in so izjemne. Vsaka tekma je zelo zanimiva in vredna ogleda. Potrebno pa je biti previden, preveriti kvote in kdaj tudi spremljati celotno tekmo in narediti predčasno izplačilo ob vodstvu igralke. 

Poglejte vse ženske teniške tekme, preverite kvote in zaslužite z svojimi najljubšimi igralkami še danes.