Članek
Objavljeno Sep 19, 2014
http://mojpogled.net/breskev-za-energijo-mladost/
KOKTAJL BELLINI
Giuseppe Cipriani, lastnik Harry bara v Benetkah (v bar sta zahajala Orson Wells in Ernest Hemingway), si je leta 1934 izmislil koktajl iz penečega vina in breskovega pireja. Koktajl ga je spominjal na barvo svetnika na sliki slikarja Giovannija Bellinija. »Rodil« se je koktajl Bellini, ki ga lahko postrežemo ob raznih priložnostih: porokah, rojstnih dnevih, novoletnih zabavah …
Sestavine
- dve sveži breskvi (v sezoni, ko ni svežih breskev uporabimo vložene)
- steklenica dobro ohlajene penine
Priprava
S pomočjo električnega mešalnika breskve spremenimo v breskov pire. Ohlajene kozarce za šampanjec enakomerno napolnimo z gladkim pirejem ter do vrha natočimo dobro ohlajeno penino. Kozarec držimo malo postrani, ko dolivamo penino, da se preveč ne peni.
Sep 19, 2014