Članek
Begunci za Četrti rajh
Objavljeno Oct 28, 2015

Z begunci hoče Angela Merkel zgraditi Četrti rajh. Begunci so „rezervna armada delovne sile“ če uporabimo Marxov termin, ki bo pritiskala na mezde. So „brez krivde krivi“ kot Ojdip, starogrški tragični junak iz Sofoklejeve tragedije., ki je bil le orodje usode. Američani so se le pretvarjali da se borijo  sproti islamski državi. Begunci so le kolesce v imperializmu, ki se je začel z ameriškimi vojaškimi intervencijami na Bližnjem Vzhodu (15 let!), ki so vzpostavljale nove diktature pod krinko mavričnih revolucij, v Iraku, Afganistanu, potem pa v Tunisu, Libiji, Egiptu, Siriji. Rusi imajo prav da so se postavili proti peklenskemu načrtu CIE in Pentagona, ki želita destabilizirati Evropo, da bi postala Ameriški protektorat. Boštjan Videmšek, veliki „analitik“, intelektualec brez primere, marksist, socialist, filozof in še kaj, je zapisal v Sobotni prilogi že poleti  da begunci osvobajajo Evropo in pri tem navedel primer begunca, ki je na violino igral Beethovnovo Deveto. To je patetična propaganda- begunca zato ne bojo najeli ne Dunajski filharmoniki, ne Berlinski. Nekoč sem ga imel za resnega analitika, pa je le propagandist, ki vidi drevo ne pa gozda. Ko sva se srečala l. 2013 sem mu podaril svojo knjigo Smisel in revolt, pa je ni razumel. Cinično se je izrazil o šolskih marksistih – morda je mislil mene, če ni moje knjige zabrisal stran. Nadgradil pa sem jo v State and revolution in the 21st century, kjer pisem tudi o beguncih, in kjer pišem o tem, da se demokracija ne sme ustaviti na svojih mejah, a je paradoksalno vedno omejena z ne-demokracijo. Geniji smo pač nerazumljeni in zaničevani, tako s strani založb kot intelektualnih meščanskih krogov. Begunci so pač žrtve, ki bi – v idealnih pogojih- skupaj s prekarci in zavednimi intelektualci res lahko vzpostavili komunizem brez partije, o čemer piše Badieu v „komunistični hipotezi“.

Nemci pa podobno kot pri Grčiji vzpostavljajo ozračje „konstruktivne dvoumnosti“ ali bodo pomagali ali ne, oz. kdaj bodo zaprli meje - moralni hazard brez primere. Ko bodo zapolnili kvoto rezervne armade delovne sile, ki bo pritiskala na minimalne mezde, bodo mejo zaprli, potem pa se bo vsaka država reševala po svoje – po Orbanovem zgledu, očitno. EU ni več, ker Juncker meni da so begunci lokalni problem. Namesto da bi vse registrirali v Grčiji in jih direkt prepeljali v obljubljeno deželo Nemčijo (humanitarni koridor, za katerega se zavzema tudi bivši načelnik policije Pavle Čelik), jih morajo registrirati na vsaki meji, kar povzroča zastoje, lakoto, prezeblost, agonijo in ostalo trpljenje. EU ni več, je le še črka na papirju, EU dežela bodečih žic, mej, vojaške diktature, mešanih patrulj. Ste hoteli demokracijo, ste se hoteli znebiti Jugoslavije in  Srbov? Zdaj pa imate demokracijo , liberalizem, Evropo, ki je zapor za vse. V EU je 125 miljonov revežev, prištejmo še miljone beguncev in smo tam.

(Sirci niso tako nevarni, bolj so Čefurji-Bosanci, po mojih izkušnjah. L. 2006 so me prvič napadli v Fiesi 44, našem vikendu in leto pozneje v lokalu Corso v stari Ljubljani. Policija jih ni nikoli prijavila tožilstvu. Komunisti bomo organizirali fronto za obrambo Slovenije, potem se bodo tudi čefurji naučili pravil igre ali pa bodo odšli odmov v Bosno).

Andrej Magajna je na Publishwallu končno slekel svojo masko z željo po zidu, Orbanizaciji Slovenije kot to počno njemu podobni „kristjani“. Krščanski socialisti so bili vedno jedro nacional-šovinizma in ksenofobije - o tem moj odlomek v romanu "Smisel in revolt" iz l. 2010, kjer sem že napovedal sedanje stanje. Religija - krščanska, budistična, hinduistična, muslimanska je vselej apologija kulturnega imperializma. Brez imperializma ni religij. To sta vedela Marx in Lenin. EU pa je Četrti rajh Angele Merkel in Wolfganga Schäubleja .