Članek
Zloraba znanosti za pandemijo Covida
Objavljeno Dec 11, 2021

Eksistenco je po Frommu možno transcendirati tako s kreativnostjo, kot z destruktivnostjo; destruktivnost je obrnjena kreativnost. Iz del Freuda (Nelagodje v kulturi, Onstran načela užitka) in Fromma (Anatomija človeške destruktivnosti) vemo, da se lahko instinkt, ki pomnožuje življenje, obrne v njegovo uničenje, četudi je navidez v službi Erosa.

Pri razvoju znanosti smo to lahko videli v vsem obsegu v 2. sv. vojni in pozneje; znanstveno raziskovanje cepitve atoma je bilo zlorabljeno za nastanek atomske bombe; v tem je etična razlika med teoretsko fiziko in vojaško industrijo. To spoznanje lahko apliciramo tudi na farmacevtsko industrijo. Cepivo mora ustrezati določenim kriterijem, preprečevati mora prenos okužbe, in ne zgolj povzročiti nastanek koničastih proteinov, kot je slednje poizkusil že dr. Fauci s svojim »cepivom« proti virusu HIV, katerega patent mu je ameriško sodišče zavrnilo, predhodnika današnjih mRNA cepiv. Dokument, ki ga je objavil dr. David E. Martin (Fauci/Covid-19 dosje) razkriva tudi, da je dr. Baric v laboratoriju univerze v Severni Karolini, ki se je od l. 2003 uradno povezal s Faucijevim podjetjem National Institutes for Allergies and Infectious Diseases (NIAID), raziskoval družino koronavirusov za sintetično spreminjanje, manipulacijo, patogeno potenciranje in potencialne terapevtske namene. Že l. 2000 je dr. Baric poročal, da so zbrali celoten DNK SARS-CoV in zavarovali molekularno kloniran SARS virus; aprila 2002 – pred prvim izbruhom SARS-a v Aziji – so M. Curtis, B. Yount in R. Baric zaprosili za patent za rekombiniran koronavirus. Sodišče je kasneje patent zavrnilo z obrazložitvijo, da narave ni moč patentirati. CDC pa je patentiral metodo za odkrivanje SARS CoV z reverzno transkripcijo polimerske verižne reakcije (RT-PCR), s čimer je preprečil vsem brez tega patenta neodvisno verifikacijo omenjenega virusa. CDC in NIAID pa sta že v letih od 2015-2016 poslovno sodelovala tudi z inštitutom za virologijo v Wuhanu, navzlic odločitvi vrhovnega sodišča, da so patenti (z genetskim materialom SARS-CoV) nelegalni.

Že marca 2015 so se NIAID, EcoHealth Alliance in mnogi raziskovalci pritoževali, da javnost ni bila dovolj zaskrbljena zaradi koronavirusa, da bi dobili dovolj sredstev za svoje raziskave. Martinov dokument navaja sledeče: »Knowing that the U.S. Department of Health and Human Services (through CDC, NIH, NIAID, and their funded laboratories and commercial partners) had patents on each proposed element of medical counter measures and their funding, Dr. Fauci, Dr. Gao (China CDC), and Dr. Elias (Bill and Melinda Gates Foundation) conspired to commit acts of terror on the global population ...«, ko so septembra 2019 objavili dokument, v katerem pozivajo države in institucije, da se pripravijo na najhujše: na obsežno pandemijo na podlagi smrtonosnega respiratornega patogena, ter da morajo donatorji in mednarodne inštitucije zagotoviti investicije v razvoj inovativnih cepiv in zdravil. Po členu, ki govori o domačem terorizmu (čl. 802 PATRIOT Act), ki vključuje def. terorizma tudi z ustrahovanjem ali prisilo civilne populacije in vplivanje na vlado z omenjenimi sredstvi, je dr. Fauci zagrešil omenjeno dejanje, na podlagi predikcije in računalniške simulacije prof. Fergusona, brez drugih dokazov, ko je trdil, da se svet sooča z »the most serious public health crises in generations«.

Pri sedanji pandemiji smo tako priča nevarnemu precedensu, ko se eksperimentalna cepiva uporabljajo za navidezno ustavitev umetne epidemije Covida-19, z nepredvidljivimi posledicami. Kot poudara nizozemski virolog Geert Vanden Bossche, ki je že marca poslal ogorčeno pismo WHO-ju, je množično cepljenje s profilaktičmini cepivi sredi epidemije recept za katastrofo. Relativno benigen virus – vsaj za več kot 99,97 % prebivalstva – z množičnim cepljenjem prisilimo, da mutira v bolj virulentne in nevarnejše različice. Mit o kolektivni precepljenosti in odmrtju virusa, ne upošteva temeljnega zakona evolucije: preživetja najbolj uspešno adaptiranega okolju. Zaradi neoptimalnega imunskega odziva pri cepljenih in t. i. imunskega pobega, se bo virus pri delu cepljene populacije razvil v različico, ki bo preživela cepivo, in se razvijala naprej. Ker so naravna protitelesa pri cepljenih nadvladana z s-proteini (koničastimi proteini), ki nastanejo po vnosu mRNA cepiv, slednja ne bodo mogla ustaviti virusne različice, ki se bo prilagodila obrambi; naravna imunost pri cepljenih je za koronavirusne različice nadomeščena z umetno, specifična (umetna) protitelesa nadomestijo obrambno funkcijo nespecifičnih (naravnih), s širokim spektrom delovanja. Tako bodo precepljeni predstavljali »breeding ground« za nove, kužnejše in nevarnejše različice virusa, ki bodo okužile necepljene, ti pa bodo pozneje povratno okužili še cepljene. S cepljenjem na vrhu epidemije pa ustvarjamo »irrepressible monster«. Ko bo virus dovolj mutiral, bodo cepljeni in seropozitivni na Covid izgubili tako pridobljeno imunost, kot so že izgubili svojo naravno imunost. Za Covid-19 bo »misija končana«. »Majhen korak za virus, velika katastrofa za človeštvo.« Zato Vanden Bossche poziva odgovorne, da nemudoma ustavijo množično cepljenje, ker bodo zlasti v nevarnosti mlajši, ki imajo v osnovi robusten imunski sistem, vendar ne, če jih precepimo z omejenimi »cepivi«. Še posebno pa so v nevarnosti otroci, ker so »imunološko naivni« in je njihov naravni imunski sistem najlaže zatreti z omenjenimi cepivi. Predlaga tudi analiziranje virusnih mutacij pri cepljenih in preventivo s krepitvijo imunskega sistema ter pravočasno zdravljenje obolelih, da se zmanjša število hospitalizacij. Dolgoročno pa meni, da je edini način, da dosežemo kolektivno imunost le s t. i. cepivi, ki bazirajo na NK (natural killer) celicah, s katerimi je edino mogoče doseči imunsko sterilnost in zaščititi tudi že cepljene. Takih cepiv v začetku pandemije sploh ne bi potrebovali, če ne bi šušmarili z obstoječimi »cepivi«, tako pa se vzpostavljajo pogoji, da bo epidemija v prihodnosti ušla izpod kontrole. Bossche poudarja, da je njegova moralna dolžnost, da opozarja na nevarnost nadaljnje krize, ki jo lahko rešimo le s konstruktivnim pristopom in solidarnostjo.

Mit o kolektivni imunosti, na podlagi profilaktičnih cepiv so nekateri infektologi in imunologi (npr. Ihan) spretno propagirali, računajoč na neznanje splošne populacije, ignorirali pa so zakone evolucije virusov. Če bi virusu pustili, da ga zlasti mladi – ki so z evolucijskega vidika temeljni za človeško vrsto – z robustnim imunskim sistemom prebolijo in prispevajo k čredni imunosti, ne bi ustvarjali pogojev za nevarnejše mutacije virusa. Cepiva niso inteligentna, za razliko od virusa, na kar opozarja tudi nobelovec Luc Montagnier, zato je obstoječe cepljenje slepa ulica. Ranljivejši del populacije je možno zaščititi le s preventivo in pravočasnim zdravljenjem z obstoječimi in novimi zdravili, glavnina populacije pa s koronavirusi dobro živi, saj zanjo niso nevarni.

Pred nevarnostmi kratko in dolgoročnih posledic gentskih cepiv (mRNA itd.) opozarjajo v Worlddoctorsalliance, kot tudi v iniciativi slovenskih zdravnikov. Ni študij o vplivu lipidnih nanodelcev na prejemnike cepiva, o genotoksičnosti, o biodistribuciji aktivne substance cepiva, o vplivu na ACE2 receptorje, o hemokompatibilnosti in o kancerogenosti itd. Pomenljivo je tudi, da proizvajalci cepiv ne odgovarjajo za posledice, ne kazensko ne materialno. Da so se odločevalci odločili za takšno strategijo – ti. kolektivno cepljenje – je moral biti prisoten finančni, še bolj pa politični motiv za absolutno oblast globalne elite, ki je tudi predmet tožbe proti WHO-ju, CDC-ju in drugim deležnikom, ki jo pripravlja znani odvetnik Reiner Fuellmich, ki načeluje odboru za Korono s svojo ekipo 1000 advokatov. Po njegovem gre za največji zločin proti človeštvu v zgodovini.

Fuellmich in njegova ekipa dokazujejo lažnost PCR testov in namerno pripisovanje umrlim s pridruženimi boleznimi smrtnost zaradi Covida. PCR test je 100% napačen že pri 35 ciklih, kot jih je zasnoval CDC pa so naravnani med 37 do 45 ciklov. Uporaba eksperimentalnih cepiv prestavlja kršitev vseh 10 točk Nuremberškega kodeksa. Fuellmich je 15. novembra sodeloval pri inavguraciji projekta Nuremberg 2.0 v Varšavi, ki se je začel na pobudo parlamentarne preiskovalne komisije in poljskih intelektualcev.

V Varšavski deklaraciji proti novemu totalitarizmu so zapisali, med drugim, sledeče:

»It is clear to us that humanity is now facing the greatest challenge in its history. Large multinationals, especially in the digital, banking and pharmaceutical fields, have undertaken a major overhaul of our world, and in the process are destroying the health, wealth and lives of billions of people in an unprecedented way.«

»Human life cannot be governed by any ideology that threatens the dignity of the human person, truth and natural laws.«

V mračnih časih zgodovine, ko premnogi strokovnjaki podležejo vplivu elit, se še vedno najdejo pokončni znanstveniki in intelektualci, ki branijo človeško dostojanstvo, svobodo, telesno nedotakljivost in zastopajo moralno vest človeštva.

Tomaž Janežič