Članek
goji jagode
Objavljeno Sep 12, 2015

Goji Jagode

Zdravstvene Koristi In Stranski Učinki

Goji Jagode: Zdravstvene Koristi In Stranski UčinkiAli ste se sprašujete o zdravstvenih koristi goji jagod in goji soka? Nekateri trdijo, da goji jagode so naslednji vrelec mladosti. Ampak kaj so goji jagode in lahko to res preprečuje kronične bolezni? In posušene goji jagode imajo stranske učinke? Tukaj so odgovori na vaša vprašanja.

Kaj so Goji jagode?

Goji jagoda je imenovana tudi volčja jagoda. Je svetlo oranžno-rdeče jagodičje, ki prihaja iz grma, ki raste na Kitajskem. V Aziji, goji jagode bi jedeli za generacije v upanju, živijo dlje.

Sčasoma so ljudje uporabljajo goji jagode za zdravljenje veliko skupnih zdravstvenih težav, kot so diabetes, visok krvni tlak, zvišana telesna temperatura in težave z očmi, povezanih s starostjo. Goji jagode so zaužili surove, kuhane ali posušene (kot rozine) in jih uporabljajo v zeliščnih čajih, sokovih, vinih in zdravilih.

Koristi Goji Jagode

Raziskave kažejo, da se jedo jagode - kot borovnice, acai jagode, brusnice, jagode in češnje – ponujajo nekaj dokončnih zdravstvenih koristi. Jagode kot goji jagode so napolnjene z močnimi antioksidanti in druge spojine, ki lahko pomagajo prepreči raka in druge bolezni, vključno s boleznimi srca. Antioksidanti lahko tudi okrepijo imunski sistem in imajo manj holesterola.

Jedo hrano z veliko antioksidantov, ki lahko upočasni proces staranja. To počnejo z zmanjševanjem škode pred prostimi radikali, ki poškodujejo celice in poškodbe DNA. Ko spremeni DNK v celici, celico rastejo ne normalno. Antioksidanti lahko odvzamejo moč prostih radikalov. S tem antioksidantom pomagamo zmanjšati tveganje za nekatere resne bolezni.

Goji jagode so tudi spojine, ki so bogate z vitaminom A, ki morda koristi proti staranju. Te posebne spojine pomagajo spodbuditi delovanje imunskega sistema in lahko pomagajo pri preprečevanju bolezni srca.

Nekatere raziskave kažejo, da goji jagode ekstrakti lahko povečajo zdravje možganov in lahko zaščiti pred starostjo povezane bolezni, kot so Alzheimerjeva.

Druge študije z uporabo goji jagodni sok so ugotovili koristi za duševno počutje ter mirnost, atletske uspešnosti, sreče, kakovost spanja, in občutki dobrega zdravja. To so predhodne študije, ki jih je treba ponoviti, preden pridejo do dokončnih ugotovitev.

Goji jagode so bogat vir antioksidantov.

Goji Jagode

Neželene Učinke

Obstajajo lahko nekatere mogoče neželeni učinki z goji jagodami. Če ste vzeli varfarin (za redčenje krvi), morda boste želeli izogniti goji jagodam. Goji jagode lahko tudi interakcijo z zdravili, diabetesom in krvnim tlakom.

Tudi, če imate alergije na cvetni prah, morda boste želeli ostati brez tega sadeža. Vendar, ko jih jeste v zmernih količinah, goji jagode so varne. Vprašajte svojega zdravnika, če imate kakršnakoli vprašanja.

Goji Jagode: Zdravstvene Koristi In Stranski Učinki

Pomen Goji jagod

Goji jagode se uporabljajo od antičnih časov v kitajski medicini. Goji jagode je v bistvu svetlo oranžno-rdeče sadež koničasto in lesnate rastline (grm).

Goji jagode je Kitajsko ime za Lycium babarum. V bistvu je znano kot volčja češnja. Predpostavlja se, da izvirajo iz regij od jugozahodne Azije in jugovzhodne Evrope, ampak zdaj je zrasla v vseh državah. Kitajska je največji proizvajalec.

Goji jagode veljajo kot zelo hranili bogato sadje od antičnih časov in ki se uporabljajo že tisoče let. Zaradi prisotnosti polisaharidov in antioksidantov kot vitamina C, beta karoten, Likopen in lutein, poleg velike količine mineralov kot so železo, cink, selen, kalcij in kalij, ki daje svojstven okus.

Goji Jagode: Zdravstvene Koristi In Stranski Učinki

Hranilne snovi, prisotne v Goji jagodah v bistvu pomagajo pri povečevanju imunitete, dolgoživost, zaščito jeter, izboljšanje vida, itd. Te jagode sedaj postajajo eden od priljubljenih zdrave hrane v vzhodni in zahodni regiji sveta. Goji jagode vsebujejo velike količine vitamina C, vitamina A in antioksidantov.

V bistvu se prikaže kot škrlatno jagodami spominja na rozino (ko je posušena). To ima blago sladek okus ni v nasprotju z brusnicami in rozinami. Ker so jagode so zelo občutljive, so oskubljene z dreven Evropa, so še vedno na poti odkrivanju koristnih lastnosti tega neverjetnega sadeža.s na preproge , da se prepreči kvarjenje. Nato so jih počasi sušijo v senci.

Goji jagode lahko jemo kot hrano, skuhano v čaj ali surove. To je manj sladko, v primerjavi z rozinami in je suha. Komercialno, je v bistvu na voljo v obliki posušene prahu ali sok; Prav tako je na voljo v obliki suhega sadja. Uporablja se tudi kot sestavina za juhe na Kitajskem. Na Kitajskem jedo liste in mlade poganjke kot listnato zelenjavo.

V resnici, Goji jagode se uporabljajo tudi za Kitajsko vino. Goji jagodni sok je eden od načinov, najboljši, najlažje in najbolj zdravo uživati Goji jagode. Sok iz Goji jagod je zelo koristen. Terapevtski odmerek približno 1 do 4 krat na dan je priporočilo, da človeško telo lahko dobi vse koristi in hranila iz nje. Jagode so se pred kratkim začele v državah kot so ZDA i



Pozabila sem napisati ceno. Za 150g boste pri nas odšteli 9,90€ ter za 400g 19,90€. Pokličete lahko na naslednji telefonski številki: 040/300-429 Nena in 040/807-646 Siniša